ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εν αναμονή

εν-αναμονή-203354

Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση που έχει δείξει φέτος το Υπουργείο Οικονομικών στο θέμα του επιδόματος θέρμανσης, δεν επηρεάζει μόνο τους δικαιούχους που περιμένουν πρώτα να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά στο προβλεπόμενο κονδύλι και να κάνουν στη συνέχεια τις παραγγελίες τους.

Από αυτή την καθυστέρηση επηρεάζονται και οι πρατηριούχοι, που βλέπουν τις παραγγελίες να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα λόγω της γενικότερης οικονομικής δυσπραγίας στις τάξεις των καταναλωτών, αλλά και εξαιτίας του ήπιου σχετικά χειμώνα που έχουμε μέχρι στιγμής.

Όπως επισημαίνει η πρόεδρος των πρατηριούχων της Μαγνησίας Βάσω Κοντοχρήστου, οι περισσότερες παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης δεν ξεπερνούν τα 500 λίτρα, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τον τζίρο των επιχειρήσεων του κλάδου. Όλο αυτό το σκηνικό δεν δείχνει πάντως να προβληματίζει τους κυβερνώντες.

Όχι μόνο σε ό,τι αφορά στους καταναλωτές που αδυνατούν να προμηθευτούν πετρέλαιο και τους πρατηριούχους που καταγράφουν μείωση πωλήσεων της τάξης του 20% σε σχέση με πέρυσι, αλλά ακόμη και για τα έσοδα που προσδοκά να εισπράξει το Υπουργείο Οικονομικών από τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στα καύσιμα.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου