ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Υπόθεση όλων

υπόθεση-όλων-204774

Αναμφίβολα, η συμφωνία για την έναρξη πτήσεων της αεροπορικής εταιρίας EasyJet από το Λονδίνο προς το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου και το αντίστροφο, έστω για το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου του 2018, αποτελεί μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη για την περιοχή και το απαξιωμένο της αεροδρόμιο.

Για να πετύχει όμως αυτό το εγχείρημα και να επεκταθεί η συμφωνία για περισσότερους μήνες, πρέπει τα αεροπλάνα της EasyJet που θα προσγειώνονται στη Νέα Αγχίαλο, να απογειώνονται στη συνέχεια με αυξημένες πληρότητες για τη βρετανική πρωτεύουσα. Αυτό σημαίνει ότι οι Θεσσαλοί, συνολικά, πρέπει να στηρίξουν το συγκεκριμένο εγχείρημα και να αγκαλιάσουν την προσπάθεια της Περιφέρειας.

Μόνο αν θεωρήσουν ότι το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου είναι όντως το αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδας, μπορεί να αλλάξουν τα σημερινά δεδομένα και να αναστραφεί η εικόνα απαξίωσης της εν λόγω υποδομής, που όταν παραδόθηκε σε χρήση αποτελούσε το πλέον σύγχρονο περιφερειακό αεροδρόμιο της χώρας.

Το γεγονός και μόνο ότι ένας Θεσσαλός μπορεί να ταξιδέψει από τη Νέα Αγχίαλο στο Λονδίνο μέσα σε 3,5 ώρες, πληρώνοντας εισιτήριο 50 ευρώ, αποτελεί τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα της επίμαχης συμφωνίας.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου