ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-490286

Αριστη συνεργασία

Κατά τη χθεσινή επίσκεψη του κλιμακίου του υποψηφίου Δημάρχου Βόλου Πάνου Σκοτινιώτη στο Σύνδεσμο Βιομηχάνων Θεσσαλίας ο εκτελεστικός πρόεδρος Απόστολος Παπαδούλης έκανε αναφορά στα στελέχη του συνδυασμού, τονίζοντας ιδιαίτερα την άριστη συνεργασία που είχε με την αντινομάρχη Περιβάλλοντος και υποψήφια δημοτική σύμβουλο Νατάσα Οικονόμου. Οι καλές εντυπώσεις φαίνεται δεν σβήνουν, αν και η κ. Οικονόμου άλλαξε πολιτική βαθμίδα.
Ν.Τ.
 
Προβάδισμα ή μάλλον υστέρηση;
Τόνιζαν χθες συνεργάτες του υπ. Περιφερειάρχη, κ. Απ. Παπατόλια, για τη δημοσκόπηση της Rass: «Όταν μια εταιρία σαν τη Rass, η οποία είναι γνωστό ότι αποτελεί παράρτημα της Ν.Δ., δίνει προβάδισμα 1,6% στον κ. Αγοραστό, τότε όλοι αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για υστέρηση τουλάχιστον 2 ποσοστιαίων μονάδων». Θύμιζαν άλλωστε πόσο “μέσα” έπεσε η Rass στις τελευταίες εθνικές εκλογές…!
Ν.Τ
 
Ιλουστρασιόν προβολή
 
Στελέχη της Δημοκρατικής Συμπολιτείας σχολίαζαν χθες ότι δεν χρειάστηκε να περάσουν πολλές ημέρες για να αποκαλυφθεί σε όλο της το μεγαλείο η υποκρισία που έκρυβαν οι δηλώσεις της Ζέττας Μακρή ότι θα δαπανήσει για δενδροφυτεύσεις τα χρήματα που θα έδινε για την έκδοση προγράμματος. Γέμισε λοιπόν το Βόλο με ιλουστρασιόν φυλλάδια, που προφανώς ταιριάζουν και στην αισθητική της. Σε αντίθεση με το συνδυασμό του κ. Σκοτινιώτη που φρόντισε να εκτυπώσει τα φυλλάδιά του σε ανακυκλώσιμο χαρτί. Αυτά προς επίγνωση και όσων με περισσή αφέλεια συγκινήθηκαν από τις οικολογικές ευαισθησίες της κ. Μακρή.
Ν.Τ.
 
Αντιπαραγωγική  κριτική
Με αφορμή την δήλωση του κυρίου Σκοτινιώτη για ιλουστρασιόν φυλλάδια της κυρίας Μακρή που γέμισαν την πόλη, γεγονός πέρα για πέρα αναληθές αφού φυλλάδια διακινήθηκαν μόνο στην εκδήλωση παρουσίασης του συνδυασμού ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ – ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ στο δημαρχείο του Βόλου και πουθενά αλλού ,συνεργάτες της Ζέττας Μακρή δήλωναν ωστόσο ότι «ο προεκλογικός πολιτικός χρόνος είναι πολύτιμος και αφιερωμένος από την κυρία Μακρή στην επικοινωνία της με τους πολίτες. Γι αυτό δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με την στείρα και αντιπαραγωγική κριτική του κυρίου Σκοτινιώτη που αναλίσκεται στο να εκδίδει ανακοινώσεις διαρκώς που αφορούν στις δράσεις του συνδυασμού μας. Εμείς λογοδοτούμε μόνο στους πολίτες, κατέληξαν οι συνεργάτες της Ζέττας Μακρή. Στόχος μας είναι να αφουγκρασθούμε τις πραγματικές ανάγκες των συμπολιτών μας και μαζί να δημιουργήσουμε το νέο μεγάλο Δήμο Βόλου. Παραχωρούμε στον κύριο Σκοτινιώτη τον χώρο για μικροπολιτικές και αδιέξοδες αντιπαραθέσεις.»
Ν.Τ
 
«Δαγκώνει…»
Συνεργάτες του υπ. Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Απ. Παπατόλια, σχολίαζαν την ποιότητα αποριών των στελεχών της παράταξης του κ. Αγοραστού για το πού πήγε το κροκοδειλάκι από το μπλουζάκι, απαντώντας ότι βγήκε βόλτα για να δαγκώσει τους εμπαθείς που δεν διαθέτουν πρόγραμμα!
Ν.Τ
 
Με αίσθημα ευθύνης
Με έργα αποδεικνύει η υποψήφια δήμαρχος Βόλου Ζέττα Μακρή την απόφασή της να επικοινωνήσει με όλες τις κατηγορίες πολιτών προεκλογικά. Ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό και με βαθύ αίσθημα ευθύνης το πρόγραμμα του συνδυασμού ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ-ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ, η ανοικτή επιστολή της Ζέττας Μακρή προς τους πολίτες καθώς και τα ονόματα των υποψηφίων μεταγράφονται με το σύστημα γραφής των τυφλών (γραφή braille. Στόχος να ενημερωθούν και τα άτομα με προβλήματα όρασης πριν ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα για τις θέσεις της κυρίας Μακρή, όπως άλλωστε όλοι οι Βολιώτες δημότες. Άλλωστε γνωρίζουν πολύ καλά το ενδιαφέρον της Ζέττας για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων τους και το έντονο ενδιαφέρον της για την χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που είχαν εκπρόσωποί τους έξω από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και τα αποτελέσματα της συνάντησής τους με τον Υπουργό κ. Παπακωνσταντίνου στην προσπάθεια περιορισμού των άδικων μέτρων εναντίον των ευπαθών ομάδων.
Ν.Τ
 
Συνδυασμός εκτάκτου ανάγκης…
Οπως χαρακτηριστικά λένε συνεργάτες του υποψηφίου Δημάρχου Νοτίου Πηλίου Απόστολου Αρέθα «στην απέλπιδα προσπάθειά του ο κ. Σταμάτης Βακούλας για τη συγκρότηση ψηφοδελτίου στις Μηλιές, έφτασε στο σημείο, παρακαλώντας, να προσεγγίσει ακόμη και συγγενείς, οι οποίοι είναι άγνωστοι στην ευρύτερη περιοχή προκειμένου να συμπληρώσει ασθμαίνοντας την τελευταία στιγμή, το ψηφοδέλτιό του»…
Ν.Τ.
 
Ο κ. Απ. Παντσάς στο ASTRA
Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ASTRA και στον δημοσιογράφο Δ. Μαρέδη ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Πάνου Σκοτινιώτη ‘Δημοκρατική Συμπολιτεία» κ. Απόστολος Παντσάς, αφού μίλησε για όλους και όλα, περιέγραψε πως η επιλογή του Π. Σκοτινιώτη ως υποψηφίου δημάρχου ήταν η βασική αιτία για την εκ νέου εμπλοκή του με την πολιτική: “Ήταν η καλύτερη λύση για τον τόπο και ταυτόχρονα η πιο δελεαστική πρόκληση για μια νέα αρχή, ένα νέο ήθος μια νέα σελίδα καλής τοπικής ιστορίας. Στο μαγικό αυτό ταξίδι προς την ποιοτική πολιτική έκρινα ότι δεν έπρεπε να λείψω». Σε μια συνέντευξη-ποταμό μίλησε χτες το μεσημέρι για το διακύβευμα των εκλογών,την οικονομική κρίση και το μνημόνιο, τον ‘Καλλικράτη’ και τις νέες προοπτικές και τις προκλήσεις που προκύπτουν για τον νέο μεγάλο δήμο Βόλου. Μίλησε για την απαξίωση της πολιτικής αλλά και τις ευθύνες των πολιτών. Τέλος ευχήθηκε να εκλεγούν οι άριστοι όλων των ψηφοδελτίων ούτως ώστε η πολιτική ζύμωση και σύνθεση να είναι υψηλής στάθμης για το καλό του τόπου.
Ν.Τ.
 
Απόρροια πανικού
Ξεπερνώντας το συνεχές υβρεολόγιο του κ. Πάνου Σκοτινιώτη κατά της κ. Ζέττας Μακρή και το παραλήρημά του κατά όσων τολμούν να αμφισβητούν την αυθεντία του, απόρροια του πανικού και της πίεσης που προδήλως υφίσταται με την καθημερινή διαπίστωση της εγκατάλειψης του ίδιου και του κομματικού του φορέα από εκατοντάδες πολιτών, έχουμε μία και μοναδική επισήμανση σε ό,τι αφορά τη διερεύνηση από το Δήμαρχο Βόλου και το Συνήγορο του Πολίτη ρουσφετολογικών επιλογών στο Κέντρο Παιδιού: Το γεγονός ότι ο κ. Σκοτινιώτης στη δήλωσή του σημειώνει πως «σε ό,τι αφορά τη διαμαρτυρία του γονέα, εμείς θα περιμένουμε το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη, πριν σπεύσουμε να τοποθετηθούμε» καταδεικνύει την αμφιβολία για τις ενέργειες του κ. Πελεκάνου, τον οποίο σε κάθε περίπτωση αφήνει ακάλυπτο και έκθετο.
Αυτός άλλωστε ήταν πάντα ο κ. Σκοτινιώτης, τον οποίο ειδικά οι πολίτες της Αριστεράς, αλλά και όλη η τοπικά κοινωνία μας, γνωρίζουν πολύ καλά από τις ατελείωτες τυχοδιωκτικές πολιτικές του αναζητήσεις…
Ν.Τ
 
Μεγάλη προεκλογική γκάφα!
Ανυπόστατες έως αστείες στάθηκαν οι κατηγορίες που εξαπέλυσε στο πρόσωπο του υποψήφιου Δήμαρχου Νότιου Πηλίου Σταμάτη Βακούλα ο Νίκος Φορτούνας, λένε στενοί συνεργάτες του κ. Βακούλα. Ο κ. Φορτούνας υποστήριζε πως στο ψηφοδέλτιο ¨Νότιο Πήλιο, ο Δήμος μας¨ συμμετέχει άτομο που έχει καταδικαστικές αποφάσεις για απάτη, χωρίς ωστόσο να παραθέτει στοιχεία για μια τόσο βαριά κατηγορία. Στο τηλεοπτικό ντιμπέιτ της Δευτέρας στον ΑΣΤΡΑ, ο κ. Φορτούνας τα μπάλωσε όπως-όπως. Όταν ο Σταμάτης Βακούλας τον προκάλεσε να δώσει όλα τα στοιχεία σχετικά με τις καταγγελίες του στη δημοσιότητα, εκείνος αρνήθηκε και υποστήριξε πως ¨αν κάνω λάθος, θα ζητήσω συγνώμη¨. Όταν μάλιστα ο Σταμάτης Βακούλας παρουσίασε τα αθωωτικά έγγραφα για την εν λόγω περίπτωση… ο Φορτούνας ¨δαγκώθηκε¨. Ντροπή, κ. Φορτούνα, δεν γίνεται έτσι πολιτική.
Ν.Τ.
 
Οι δημοτικές και τοπικές κοινότητες του νέου Δήμου προάστια του Βόλου
Προάστια του Βόλου οραματίζεται να είναι οι δημοτικές και τοπικές κοινότητες του νέου Δήμου ο υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της κ. Ζέττας Μακρή, Γιώργος Κουρεμένος. Τα τοπικά συμβούλια θα παίζουν σημαντικό και αποφασιστικό ρόλο στις τοπικές κοινωνίες. Θα πιέζουν προς το κέντρο και θα απαιτούν, δυναμικά, λύσεις στα τοπικά προβλήματα. Θα προτείνουν μορφές ανάπτυξης και θα συμμετέχουν στις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων στο δημοτικό συμβούλιο. Στις προαστιακές δημοτικές και τοπικές κοινότητες ο κ. Κουρεμένος θα επιδιώξει να αναβαθμιστεί η εκπαίδευση, να προσφερθούν προς τους πολίτες υγειονομικές και άλλες κοινωνικές υπηρεσίες, να αναπτυχθεί ο αγροτικός, ο αστικός, ο ιστορικός και ο θρησκευτικός τουρισμός, να πολλαπλασιαστούν τα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς των πολιτών για να μη ζουν στην απομόνωση, να ενθαρρυνθούν οι αγρότες και οι τοπικές επιχειρήσεις για νέες μορφές αγροτικής παραγωγής και τυποποίησης των προϊόντων και τέλος να ενισχυθούν τα κίνητρα παραμονής και απασχόλησης των νέων στην περιοχή τους. Θα υπάρξουν, για όλα τα παραπάνω, προγράμματα ανταλλαγών μορφών ανάπτυξης με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στα οποία θα πάρουν μέρος και οι δικοί μας νέοι.
Ν.Τ.
 
Πάντα κοντά στο συμπολίτη
Η 20χρονη επαγγελματική εμπειρία του υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου » κ. Αναστασίου Ράπτη με το συνδυασμό «Ελεύθεροι Θεσσαλοί» έχει ως αποτέλεσμα την αμεσότητα στην επαφή με τους πολίτες της Μαγνησίας, γνωρίζοντας από κοντά το μόχθο, τον προβληματισμό, ακόμη και τα όνειρα και τους στόχους του κάθε συμπολίτη για μια καλύτερη οικονομία, παιδεία και πολιτιστική-κοινωνική ανάπτυξη της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Ελλάδας γενικότερα. Με την ικανότητα και την εμπειρία, με όνειρα και δυναμικότητα, με το βλέμμα στραμμένο στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, ο κ. Ράπτης είναι ένα γερό χαρτί που θα προσφέρει σημαντικά σ’ αυτή τη νέα αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Ν.Τ
 
Εγινε στέκι
 
Κατοίκους του οικισμού Μαράθου δέχτηκε ο Πάνος Σκοτινιώτης χθες στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού, στην οδό Ιωλκού, το οποίο παρότι άρχισε να λειτουργεί μόλις το περασμένο Σάββατο έχει εξελιχθεί ήδη σε στέκι πολλών συμπολιτών, που περνούν για να ενημερωθούν και να ενημερώσουν τον υποψήφιο Δήμαρχο και τους συνεργάτες του. Οι κάτοικοι του Μαράθου ενημέρωσαν τον Πάνο Σκοτινιώτη για τα προβλήματα του οικισμού, που αφορούν κυρίως στην έλλειψη κοινόχρηστων χώρων, την οδοποιία και τον φωτισμό.
Ν.Τ.
 
Παραμονές των εκλογών ευλόγησαν τα γένια τους
Από τη δημοτική παράταξη «Δρόμοι Συνεργασίας» του υπ. Δημάρχου Βόλου Μαργ. Πατσιαντά πήραμε την παρακάτω ανακοίνωση:
Χθες δύο στενοί συνεργάτες του Π. Σκοτινιώτη, ο νυν και ο πρώην Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, ευλόγησαν τα… γένια τους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν 17 μόλις μέρες πριν τις εκλογές κατά την παράδοση των νέων απορριμματοφόρων του Δήμου.
Έστω και έτσι ωστόσο θα ήμασταν κακοπροαίρετοι αν ο εκσυγχρονισμός των νέων απορριμματοφόρων γινόταν από το ταμειακό πλεόνασμα του Δήμου, όπως συνέβαινε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Δυστυχώς όμως επιμελώς αποκρύπτεται ότι τα νέα απορριμματοφόρα αγοράστηκαν με τη μέθοδο του leasing, δηλαδή με τραπεζικό δανεισμό από την Τράπεζα Πειραιώς που ξεπέρασε το 1.100.000 ευρώ και με περίοδο αποπληρωμής την επόμενη 5ετία, με τις ετήσιες τοκοχρεωλυτικές δόσεις να προσεγγίζουν τις 300.000 ευρώ. Ποσό που άλλες εποχές μπορεί να φάνταζε μικρό, ωστόσο στη σημερινή οικονομική δυσπραγία του Δήμου φαντάζει τεράστιο, όταν τα δημοτικά ταμεία είναι κυριολεκτικά άδεια και χρειάζονται ακόμη και άνωθεν εντολές για να αποπληρωθούν οι προμηθευτές του Δήμου σε γραφική ύλη και χαρτικά για τις ανάγκες!!!
Το ερώτημα επομένως που εύλογα προκύπτει είναι το εξής: Ποια ήταν η μεγαλύτερη ανάγκη του Δήμου αυτή την ώρα; Η αποπληρωμή των δεκάδων, αν όχι των εκατοντάδων προμηθευτών της πόλης που περιμένουν μήνες να πληρωθούν από το Δήμο, καθώς και η καταβολή των δεδουλευμένων των υπαλλήλων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις ή η προμήθεια νέων απορριμματοφόρων; Τις απαντήσεις θα τις δώσει ο κόσμος στις 7 Νοεμβρίου.
Ν.Τ.
 
Η «ταμπακιέρα» για το Κέντρο Παιδιού
Από τους « Δρόμους Συνεργασίας» πήραμε την παρακάτω απάντηση του Μαργ. Πατσιαντά στη Δημοκρατική Συμπολιτεία του Π. Σκοτινιώτη.
«Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι. Ο κ. Σκοτινιώτης παραληρεί και αμφισβητεί ακόμη και τις διαπιστώσεις της Ανεξάρτητης Αρχής του Συνήγορου του Πολίτη. Μέχρι πού θα φτάσει άραγε ο πολιτικός του κατήφορος για να προσφέρει σωσίβια στον πολιτικό του προστάτη μέσα στην κομματική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλίας;
Και κάτι ακόμη για την ταμπακιέρα και το ύφος που πολιτεύεται ο στενός του συνεργάτης στο Κέντρο Παιδιού. Μπορεί να μας πει τα κριτήρια με τα οποία προσλαμβάνονται κάθε χρόνο οι πενήντα και πλέον εκπαιδευτές του Κέντρου Παιδιού που πληρώνονται μέσω προγραμματικής σύμβασης από την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού του Δήμου; Κριτήρια για τα οποία ο πανίσχυρος κ. Παντ. Πελεκάνος δεν ενημέρωνε ποτέ τη Δημοτική Ομάδα Πλειοψηφίας, αλλά ούτε και τον ίδιο το Δήμαρχό του.
Σημαντικός ο ρόλος του (ΦΩΤΟ ΠΑΠΑΤΟΛΙΑΣ ΚΟΥΤΟΥΠΗΣ»
Ο Βολιώτης Δημήτρης Κουτούπης, γαμπρός του δημάρχου Βόλου Αλέκου Βούλγαρη, είναι ένας από τους δύο που προχώρησαν πρώτοι σε επίπεδο Θεσσαλίας σε πράσινες επενδύσεις. Χθες μάλιστα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας τον είχε δίπλα του στη συνέντευξη Τύπου και εξήρε τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην όλη προσπάθεια να εμπεδωθεί η πράσινη ανάπτυξη.
Ν.Τ

 

Ωρα για διάλογο ουσιαστικό
Η κατάσταση κάπως έχει αρχίσει να εκτραχύνεται στην προεκλογική εκστρατεία του Δήμου Βόλου. Οι προσωπικές αντιπαραθέσεις περίσσεψαν το τελευταίο τετραήμερο.
Ωρα να ακούσουμε και προτάσεις για τα επείγοντα προβλήματα του νέου μεγάλου Δήμου μας. Οι κοκορομαχίες κάνουν τους δημότες να σιχαίνονται ακόμη περισσότερο τα κοινά.
Είναι λοιπόν ευθύνη των τεσσάρων υποψηφίων δημάρχων να επαναφέρουν το διάλογο στο επίπεδο που αρμόζει στην ιστορία και την κουλτούρα του Βόλου.
Αναμένουμε πρωτοβουλίες…
Χ.Μ.
 
Οι συμβασιούχοι του Π.Θ.
Απλήρωτοι επί 8 μήνες παραμένουν οι συμβασιούχοι καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας…
Δεν ξέρω αν σε αυτή τη χώρα κατανοήθηκαν ποτέ σωστά οι προτεραιότητες, το σίγουρο είναι πως οι άνθρωποι της εργασίας δεν ήμασταν μέσα σ’ αυτές…
Φ.Τ.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου