Η αναγνώριση έρχεται συνήθως πρώτα από το εξωτερικό… Στον κανόνα φαίνεται να υπακούει η συσκευή-πατέντα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Biolab, που χρησιμεύει στον υπολογισμό της αντιοξειδωτικής ικανότητας των οίνων.
Η πατέντα από τον ερχόμενο Μάρτιο κάνει ντεμπούτο στην αγορά της Γαλλίας, σε μικρές οινοποιητικές επιχειρήσεις.
Στην ελληνική αγορά η συσκευή βρίσκεται περίπου 1,5 χρόνο, χρησιμοποιείται ωστόσο μόνο σε κάποια μεγάλα ξενοδοχεία, αν και σύμφωνα με τον εμπνευστή της, το γνωστό πανεπιστημιακό Δημήτρη Κουρέτα, προορίζεται κυρίως για οινοποιεία.
Ε.Χ.