ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-491180

Η αναγνωρίσιμη Δήμαρχος

Εντιμότητα, εμπειρία και διοικητική επάρκεια στο χώρο της Αυτοδιοίκησης είναι τα στοιχεία εκείνα που συνθέτουν τα κύρια χαρακτηριστικά της Βάσως Σταυροπούλου που είναι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον Κ. Αγοραστό. Η επιτυχημένη για οκτώ χρόνια Δήμαρχος Ιωλκού, με τα ίδια ακριβώς πλεονεκτήματα που την έκαναν ευρέως γνωστή στη Μαγνησία τα τελευταία χρόνια, επιδιώκει τώρα να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της από ένα άλλο πόστο, αυτό της αιρετής περιφερειακής συμβούλου και να αγωνιστεί για την ανάπτυξη και την πρόοδο της περιοχής μας.
 
 
Τον εμπιστεύονται
Πολύ θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στη Ζαγορά οι πολίτες από την ευρύτερη περιοχή του Ανατολικού Πηλίου στον Νομάρχη Μαγνησίας και υποψήφιο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Απόστολο Παπατόλια. Τον περίμεναν στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου και παρά την βροχή που άρχισε να πέφτει έμειναν μέχρι τέλος στην προεκλογική συγκέντρωση, ξεσπώντας στο τέλος σε παρατεταμένο χειροκρότημα, επιβεβαιώνοντας έτσι την άρρηκτη σχέση που έχει δημιουργηθεί και που έχει σφυρηλατηθεί στο πεδίο της διεκδίκησης και της διευθέτησης σοβαρών εκκρεμοτήτων σε έργα της περιοχής τα οποία ο Απόστολος Παπατόλιας πάλεψε από την πρώτη στιγμή της θητείας του.
Ν.Τ
 
Συνέργεια
Στην προεκλογική συγκέντρωση στη Ζαγορά του υποψηφίου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Απόστολου Παπατόλια παραβρέθηκαν η Αντιπρόεδρος της Βουλής Ροδούλα Ζήση και ο βουλευτής Μαγνησίας και πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Κώστας Καρτάλης. Στους δύο εκπροσώπους του Κοινοβουλίου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ομιλία του ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα το πνεύμα συνέργειας και συναντίληψης που διαπνέει τις σχέσεις των δύο πλευρών με απώτερο στόχο πάντα την προώθηση και επίλυση διαφόρων θεμάτων που η νομαρχιακή αρχή είχε θέσει σε πρώτη προτεραιότητα και αφορούν στην ανάπτυξη της Μαγνησίας.
Ν.Τ
 
Φιλική συνάντηση Δαμανάκη – Σκοτινιώτη
Για λίγες ώρες βρέθηκε στην Αθήνα ο Π. Σκοτινιώτης και είχε την ευκαιρία για μια ανεπίσημη, φιλική συνάντηση με την Επίτροπο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Μαρία Δαμανάκη, η οποία συνέπεσε να βρίσκεται κι εκείνη στην Αθήνα. Είναι γνωστό ότι Δαμανάκη και Σκοτινιώτης συνδέονται με μακρά φιλία και υπήρξαν στενοί συνεργάτες. Όπως ήταν επόμενο, η συζήτηση περιστράφηκε όχι μόνο στα προεκλογικά, αλλά και στα περιθώρια που υπάρχουν για να αξιοποιήσει ο νέος Δήμος Βόλου χρηματοδοτήσεις από ευρωπαϊκά προγράμματα. Είναι αυτονόητο ότι ο Π. Σκοτινιώτης, έχοντας και την πολύτιμη εμπειρία από την εξάχρονη θητεία του ως μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν θα άφηνε αναξιοποίητη την ευκαιρία που του δόθηκε προκειμένου να φρεσκάρει την ενημέρωσή του.
Ν.Τ.
 
Ειλικρινής σχέση
Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση του Πάνου Σκοτινιώτη με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ.κ. Ιγνάτιο. Ο κ. Σκοτινιώτης ως Νομάρχης Μαγνησίας ήταν ο άνθρωπος που υποδέχθηκε τον κ.κ. Ιγνάτιο στην πόλη του Βόλου για την ενθρόνισή του και από τότε έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους μια ειλικρινής και εγκάρδια σχέση. Χθες συζήτησαν για τις προοπτικές συνεργασίας του νέου Δήμου Βόλου και της Μητρόπολης Δημητριάδος σε θέματα εθελοντισμού, κοινωνικών δράσεων και προώθησης του θρησκευτικού τουρισμού.
Ν.Τ.
 
Απάντηση στις διαρροές
Ιδιαίτερα ενοχλημένοι από το γεγονός ότι κάποιοι προσπαθούν να συνδέσουν απλά κοινωνικά γεγονότα με την ενδεχόμενη στήριξη του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού σε κάποιον από τους υποψήφιους συνδυασμούς για το Δήμο Βόλου, εμφανίζονται στενοί συνεργάτες του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και βουλευτή του ΛΑΟΣ, Παύλου Μαρκάκη.
Οι ίδιοι επαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους ότι ο ΛΑΟΣ έχει δηλώσει από την πρώτη στιγμή πως όσον αφορά στο Δήμο Βόλου δεν θα ήθελε να συμμετάσχει στα τεκταινόμενα, διότι υπάρχει μεγάλη αντιπαράθεση υποψηφίων. Επικαλούνται όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΕ του ΛΑΟΣ, Βασίλης Παναγόπουλος, στη γενική συνέλευση του κόμματος στις 16 Σεπτεμβρίου: «Προτείνουμε στα μέλη μας ψήφο κατά συνείδηση. Θα θέλαμε να αποφύγουμε τις οποιεσδήποτε προστριβές και να μας χρησιμοποιήσουν ως εφαλτήριο… Επίσημη θέση μας είναι ότι το βάρος μας το ρίχνουμε στην Περιφέρεια…».
Και σημειώνουν με νόημα: «Ας φροντίσουν όσοι διαρρέουν διάφορα, φωτογραφίες με κοινωνικό περιεχόμενο να μην τις χρησιμοποιούν σε βάρος του ΛΑΟΣ, γιατί στο τέλος εκείνος που δεν θα ωφεληθεί θα είναι ο κ. Αγοραστός, που θα ψάχνει για συμμαχίες και δεν θα τις βρίσκει…».
Ν.Τ.
 
Υποψηφιότητες που ξεχωρίζουν
Πρόσωπα άφθαρτα αλλά και συνάμα έμπειρα, με βαθιά γνώση των προβλημάτων της περιοχής και διάθεση να συμβάλλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην επίλυσή τους στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του Υποψηφίου Δημάρχου Αλμυρού Χρήστου Βούλγαρη. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι οι Αλμυριώτες κάνουν λόγο για ένα ψηφοδέλτιο υπεροχής που θα αναδείξει νικητή το Συνδυασμό «Δύναμη – Δημιουργία» στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου!
Ν.Τ.
 
Αποκτά «ρεύμα»
Ξεκίνησε με πρόθεση να συνεισφέρει με την παρουσία του στο ψηφοδέλτιο της στενής του φίλης Ζέττας Μακρή στο Δήμο Βόλου. Η πορεία όμως δείχνει ότι ο Αντώνης Ακτσιαλής φαίνεται να συγκεντρώνει μεγάλο εύρος συμπαθειών και προτιμήσεων. Καταξιωμένος επαγγελματίας, πετυχημένος αθλητικός παράγοντας, υπηρέτης και αιμοδότης επί σειρά ετών ποδοσφαιρικών σωματείων στα όρια του νέου Δήμου, δεν χρειάζεται να πείσει κανέναν για το άδολο και το ειλικρινές των προθέσεών του. Τον πρώτο καιρό δήλωνε ότι αποκλειστικός σκοπός ήταν να βοηθήσει τη Ζέττα, προϊόντος του χρόνου όμως φαίνεται ότι με το «ρεύμα» που αποκτά… θα τη βοηθήσει και με το παραπάνω!
Ν.Τ.
 
Σίγουρη νίκη
Πρόσωπα έντιμα και ειλικρινή. με συνέπεια, διαφάνεια και αξιοπρέπεια, άνθρωποι που επιθυμούν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στην ανάπτυξη του νέου Δήμου Νοτίου Πηλίου στελεχώνουν όπως λένε οι δημότες της περιοχής το ψηφοδέλτιο του Υποψηφίου Δημάρχου Νοτίου Πηλίου Απόστολου Αρέθα. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που ο δήμαρχος στην πρώτη ευκαιρία δηλώνει υπερήφανος για τα άτομα που τον πλαισιώνουν αλλά και για το γεγονός πως ήταν από τους πρώτους που κατέθεσαν τον πλήρη συνδυασμό στο Πρωτοδικείο, τη στιγμή που –όπως λένε συνεργάτες του– οι αντίπαλοί του προσπαθούσαν μέχρι την τελευταία στιγμή να βρούνε άτομα να πορευθούν μαζί τους.
Ν.Τ.
 
Πάντα στις επάλξεις…
Πάντα παρών για το καλό του τόπου του ο πρώην βουλευτής Καρδίτσας και πρώην Νομάρχης Μαγνησίας Ευριπίδης Καφαντάρης αποφάσισε να είναι υποψήφιος με το συνδυασμού του υποψηφίου Δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα Δημήτρη Κουτρομάνου.
«Συμμετέχω και ενισχύω το συνδυασμό «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ» γιατί αυτό απαιτούν οι περιστάσεις, αυτό απαιτεί ο «Καλλικράτης», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Καφαντάρης, αυτό απαιτούν οι δημότες, με διάλογο σε μια ατμόσφαιρα φιλίας και εμπιστοσύνης. Ενώνουμε όλες μας τις δυνάμεις στην εφαρμογή, μαζί με τους δημότες, ενός προγράμματος δράσης για να σωθεί ο τόπος μας, να ζήσουν οι δημότες ανθρώπινα, με ενότητα, υπερηφάνεια και αλληλεγγύη. Τοποθετούμε τον «Καλλικράτη» στο επίκεντρο μιας αναπτυξιακής, οικολογικής και πολιτιστικής ευθύνης για το δήμο μας, με γνώση, με δημιουργική έκφραση και δράση, με όραμα και προοπτική. Είμαστε βέβαιοι ότι ανάβουμε τη σπίθα της ελπίδας, γιατί πιστεύουμε ότι “η φλόγα δεν φέγγει για τον εαυτό της”. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πετύχουμε!!!».
Ν.Τ
 
 
 
Από… καρδιάς
Συνέντευξη από… καρδιάς χθες από το Δήμαρχο Βόλου στο Ράδιο Μαρκόνι. Είπε πολλά για τις εκλογές, για το Δήμο, αλλά και για προσωπικές στιγμές. Μίλησε ακόμη για το ΠΑΣΟΚ και για την εκτίμησή του ότι αν γραμματέας του κόμματος ήταν, όπως είπε, ο Μιχάλης Καρχιμάκης και όχι ο Σωκράτης Ξυνίδης, που ήταν μέχρι τις αρχές καλοκαιριού, δεν θα γινόταν άνω – κάτω το τοπικό ΠΑΣΟΚ…
 
 
Εκτιμήσεις
…Ποιες είναι οι εκτιμήσεις έμπειρων περί τα αυτοδιοικητικά; Ότι την εβδομάδα μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής των εκλογών θα γίνει αληθινή σφαγή. Η… εβδομάδα του Αγίου Βαρθολομαίου. Είναι τυχαίο ότι από σήμερα ανοίγουν και τα Σφαγεία του Βόλου; Δεν νομίζω.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 
 
Διόρθωση     
Η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στο Κυριακάτικο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στην σελίδα 22 αναφερόταν εκ παραδρομής σε ύπαρξη σκουπιδιών σε περιοχή έξω από την Ανάβρα, ενώ πρέπει να τονίσουμε ότι πρόκειται για την περιοχή Νεοχωράκι στα όρια του δήμου Αλμυρού.
Α.Φ.
 
Ιστορικό επίτευγμα
Αύριο έχει προγραμματισμένη συνάντηση με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μιλένα Αποστολάκη ο πρόεδρος της Κοινότητας Ανάβρας Δημήτρης Τσουκαλάς μετά από πρόσκληση που δέχτηκε από την ίδια την Υφυπουργό. Αντικείμενο συζήτησης, τι άλλο; Η Ανάβρα και το μοντέλο ανάπτυξης της καθώς πρόκειται για μια περιοχή με μηδενική ανεργία αλλά και με πλήρη ανάπτυξη όλων των διαθέσιμων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ώστε να αποτελέσει το βασικό κορμό για την αντίστοιχη ανάπτυξη και άλλων περιοχών της Ελλάδας. Χαρακτηριστικό της δυναμικής της περιοχής είναι ότι ακόμα διοργανώνονται εκδρομές από όλη την Ελλάδα και συγκεκριμένα τις τελευταίες δύο εβδομάδες βρέθηκαν στην περιοχή επισκέπτες από τη Σαντορίνη και τη Λήμνο.
Α.Φ.
 
Στήριξη… από Ευρωβουλή   
Την πεποίθησή της για ανάγκη εκλογής της Ζέττας Μακρή στη θέση του δημάρχου Βόλου εξέφρασε η αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής Ρόδη Κράτσα, η οποία βρέθηκε στο Βόλο και μίλησε σε ανοικτή εκδήλωση στο Ξενία. « Η Ζέττα Μακρή, την οπoία γνωρίζω και εκτιμώ απεριόριστα για το ήθος, την ικανότητα και την αποτελεσματικότητά της, αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για τη δημιουργία ενός ισχυρού δήμου Βόλου» δήλωσε η κυρία Κράτσα.
Ν.Τ
 
Δεν έχει μάθημα στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας
 
Οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας δηλώνουν ότι δεν θα μπουν για μάθημα, εάν δεν λυθεί άπαξ δια παντός το κτηριακό πρόβλημα του σχολείου, μετά και τον τραυματισμό του 16χρονου μαθητή την περασμένη Πέμπτη στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής…
…Τη νεολαία την έχουν σφάξει, την έχουν κομματιάσει, την ξέραναν στον καπνό σαν κρέας. Και πού καιρός για συγνώμες και για τέτοια, τρέχουν για ψήφους τούτη την εποχή…
 
Φ.Τ.
 
 
 «Κατηγορώ» Μ. Πατσιαντά  κατά Σκοτινιώτη
 
 Από το Γραφείο Τύπου του υπ. Δημάρχου Βόλου Μαργαρίτη Πατσιαντά ανακοινώθηκαν τα εξής:
«Ο… αυτοδιοικητικός Π. Σκοτινιώτης που έσπευσε προχθές ασθμαίνων και διαγκωνιζόμενος να δώσει τα…κυβερνητικά διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα, επιδίδεται τις τελευταίες μέρες σε μία απέλπιδα προσπάθεια προκειμένου να συκοφαντήσει την πρόταση των αυτοδιοικητικών παρατάξεων των Γιαν. Μολοχίδη και Μ. Μπαλλή στη Νέα Ιωνία, που με πολιτικά επιχειρήματα τάχθηκαν υπέρ της συνένωσης του Δήμου με το γειτονικό Δήμο Αισωνίας. Η συκοφαντική αυτή εκστρατεία έχει ένα και μόνο στόχο. Να διασώσει το πολιτικό Βατερλώ του απερχόμενου Δημάρχου Π. Μαβίδη και παράλληλα να αποκρύψει τη λυσσαλέα προσπάθεια των Δημάρχων Πορταριάς και Ιωλκού Βασίλη Κοντορίζου και Π. Μουτσινά, που με νύχια και με δόντια ήθελαν επί χρόνια να δημιουργηθεί ο ξεχωριστός Δήμος Κεντρικού Πηλίου. Επιπλέον τι μεσολάβησε και ο σημερινός Δήμαρχος Ιωλκού -που διατυμπάνιζε δημόσια ότι διαφωνεί με τον «Καλλικράτη» και ότι δεν θα είναι υποψήφιος- να αλλάξει την αρχική πολιτική του απόφαση; Μεσολάβησε κάτι που δεν θα το μάθουμε πριν από τις εκλογές; Ακόμη ο κ. Σκοτινιώτης που σχολιάζει την πρόταση των αυτοδιοικητικών στελεχών μας, τι έχει να μας πει για το συστεγαζόμενο στο ψηφοδέλτιό του Δήμαρχο της Νέας Αγχιάλου Ηλ. Καραπατάκη, που με τρόπο βάναυσο προκάλεσε το τελευταίο χρονικό διάστημα τα δημοκρατικά αισθήματα όλων των πολιτών της Μαγνησίας με την απόπειρα πρόσληψης του γιου του στο Δήμο; Ο υποψήφιος στο συνδυασμό του κ. Σκοτινιώτη, ο κ. Ηλ. Καραπατάκης, δεν είναι εκείνος που για χρόνια διατυμπάνιζε και αυτός με τη σειρά του ότι η Νέα Αγχίαλος πρέπει να είναι ξεχωριστός Δήμος, επειδή είναι μαρτυρικός Δήμος;».
Ν.Τ
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου