ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-491596

Κόσμος και κοσμάκης…

Κόσμος και κοσμάκης χθες στα εγκαίνια της έναρξης των τμημάτων της Ερασιτεχνικής Νίκης. Πολύφερνη νύφη η αγαπημένη των προσφύγων για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.
 
Ακριβοί
…Ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στοαλεύρι είναι ορισμένοι και επιχειρούν να ξεθάψουν τα… τσεκούρια του πολέμου. Η αγωνία της αποσυσπείρωσης οδηγεί τους καθοδηγητές στην ανάγκη να ενσπείρουν φοβίες μίας άλλης εποχής στο πόπολο…
 
Κορδέλες
Στο Βόλο μπορεί ο Δήμαρχος Αλέκος Βούλγαρης να περνά τις τελευταίες του εβδομάδες στο Δήμο, ωστόσο το ένα μετά το άλλο προαναγγέλλονται τα εγκαίνια για τις επιμέρους δράσεις της δημοτικής δραστηριότητας. Ας όψονται γι΄ αυτό ότι Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι Οργανισμών είναι εκ νέου υποψήφιοι στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. Για παράδειγμα μέσα στην εβδομάδα παρουσιάζονται τα τρία νέα απορριμματοφόρα και ένα μηχανικό σάρωθρο που αποκτήθηκαν μέσω leasing, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα θα αρχίσει να λειτουργεί και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του ΔΟΥΚ…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 
Απορία…
Αν είσαι εν ενεργεία δήμαρχος και δεν κατορθώσεις να εκλεγείς ούτε σύμβουλος στις επερχόμενες εκλογές τι θα σημαίνει; Μην το θεωρείτε απίθανο. Θα έχουμε τουλάχιστον δύο τέτοια παραδείγματα σε λίγο καιρό…
Ο ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΟΣ
 
Η κωμωδία
Αρχισε να οξύνεται η διαμάχη μεταξύ των υποψηφίων των δύο μεγάλων κομμάτων για το δήμο Βόλου. Το σκηνικό φαίνεται δεν διαμορφώνεται όπως θα τους ταίριαζε…
Για τούτο και η κωμωδία που αρχίζει τούς είναι χρειαζούμενη μόνο και μόνο επειδή επικυρώνει την παρουσία τους…
Φ.Τ.
 
Ο Μαργ. Πατσιαντάς με τους πολίτες
«Για μας η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι θεσμός λαϊκής εξουσίας, φορέας οικονομικής και κοινωνικής προόδου. Οφείλει να διεκδικεί πόρους που της αναλογούν, να μην επιβαρύνει τους δημότες με δυσβάσταχτα τέλη, να βελτιώνει συνεχώς την παροχή των δημοτικών υπηρεσιών στους πολίτες». Αυτό είναι το μήνυμα που περνά στην καθημερινή του επαφή με τους πολίτες ο υπ. Δήμαρχος Βόλου Μαργ. Πατσιαντάς, που το πολιτικό του ήθος και η αδιαμφισβήτητη εντιμότητά του είναι τα στοιχεία εκείνα που του αναγνωρίζουν όλοι οι πολίτες στο νέο και διευρυμένο Δήμο Βόλου.
Ν.Τ
 
Πήρε τα εύσημα…
Τα εύσημα των στελεχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πήρε ο αντιδήμαρχος Βόλου κ. Δημήτρης Δερβένης και τα στελέχη των Διευθύνσεων του Δήμου που τα τελευταία δύο χρόνια εργάστηκαν για την υλοποίηση του προγράμματος “LIFE”. Στον εξονυχιστικό έλεγχο οικονομικών και παρεμβάσεων που σχεδιάστηκαν και έγιναν ή βρίσκονται σε εξέλιξη, ο Δήμος Βόλου βρέθηκε απόλυτα συνεπής.
Ο Βόλος είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που διεκδίκησε και πέτυχε την υλοποίηση του σημαντικού αυτού ευρωπαϊκού προγράμματος, το οποίο αφορά στη λήψη μέτρων για εξοικονόμηση ενέργειας. Ο κ. Δερβένης διαβεβαίωσε πως με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» το έργο σχεδιάζεται να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές του νέου Δήμου Βόλου που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα (Νέα Ιωνία, Αισωνία), ώστε να υπάρξει άμεση θετική επίδραση στην ποιότητα ζωής των κατοίκων τους.
Όπως λέει και το σύνθημα της εκστρατείας: «Στο Βόλο, αλλάζουμε συμπεριφορά, αλλάζουμε το κλίμα!», με τη στήριξη, πάντα, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ανθρώπων που υπηρετούν την Τ.Α. και θέτουν τα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής των πολιτών σε προτεραιότητα…
Ν.Τ.
 
Κοντά στους επαγγελματοβιοτέχνες
Εκτός από γνώστης των καθημερινών προβλημάτων της πόλης ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος κ. Τέλης Δουλόπουλος γνωρίζει σε βάθος τα διογκωμένα προβλήματα των επαγγελματοβιοτεχνών, καθώς προέρχεται από οικογένεια εμπόρων – βιοτεχνών. Δεν είναι λίγες οι φορές που στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου αγωνίστηκε για την επίλυση προβλημάτων της τοπικής αγοράς, ενώ στόχος του κι επιδίωξή του είναι η αναστροφή του αρνητικού κλίματος που επικρατεί και η τόνωση των ντόπιων προϊόντων. Αυτό το θέμα συζήτησε και πρόσφατα σε συνάντησή του με βιοτέχνες. Με γνώμονα τα συμφέροντα αυτών και της πόλης ο κ. Τέλης Δουλόπουλος εργάζεται αγόγγυστα όλα αυτά τα χρόνια και η συνέχεια θα είναι ακόμη πιο δυναμική.
Ν.Τ.
 
Ψηφοδέλτιο Νίκης…
Εκλεισε το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Ενωτική Κίνηση Νοτίου Πηλίου», με επικεφαλής το Δήμαρχο Μηλεών, Προέδρο ΤΕΔΚ Ν. Μαγνησίας και υποψήφιο Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου κ. Απόστολο Αρέθα και στενοί συνεργάτες του κάνουν λόγο για ψηφοδέλτιο νίκης με μεγάλη δυναμική… Το ψηφοδέλτιο νίκης με επικεφαλής τους τρεις δημάρχους Μηλεών, Αφετών και Αργαλαστής κ.κ. Απ. Αρέθα, Θ. Κουτσοφλίνη και Μ. Γαϊτανά φανερώνει το μεγάλο προβάδισμα που έχει αποκτήσει ο συνδυασμός «Ενωτική Κίνηση Νοτίου Πηλίου» στις προτιμήσεις όλων των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Νοτίου Πηλίου. Τόσο ο Απόστολος Αρέθας, όσο και οι συνεργάτες, του δηλώνουν ότι η νίκη του συνδυασμού τους πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
Ν.Τ.
 
Χωρίς ανανέωση
Χαρακτηριστικό αυτών των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι η ανανέωση των στελεχών και ο εμπλουτισμός του ψηφοδελτίων με νέα πρόσωπα γεμάτα οράματα, ιδέες και όρεξη για δουλειά. Αυτό φαίνεται πως το εφαρμόζει ο υποψήφιος Δήμαρχος Νότιου Πηλίου Σταμάτης Βακούλας σε αντίθεση με τους συνυποψηφίους του, που τα ψηφοδέλτια τους αποτελούνται από υποψηφίους-λοχαγούς, παλιούς και ξεθωριασμένους.
Ν.Τ.
Πλούσια δράση
Με το έργο του, την υπευθυνότητα και τους ήπιους τόνους κερδίζει καθημερινά τους συμπολίτες του ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Παγωνόπουλος με το συνδυασμό Θεσσαλών Δύναμη του Απ. Παπατόλια. Είναι γνωστό ότι τα τελευταία δύο χρόνια ως πρόεδρος της Ν.Ε. Παιδείας και της σχολικής επιτροπής του Παγκύπριου Διδακτηρίου (1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Βόλου), αφαιρέθηκε ο αμίαντος από το σχολείο, κατασκευάσθηκαν πέντε νέες αίθουσες, τοποθετήθηκε νέος τάπητας στο κλειστό γυμναστήριο -στο οποίο σημειωτέον φιλοξενούνται και προπονούνται όλα τα παιδιά των ομάδων της περιοχής (Ανάληψη, Ολυμπιακός Βόλου, Γ.Σ. Βόλου, B.C. Volos). Τώρα σχεδιάζει την κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου σάλας 5×5, καθώς και την αλλαγή των μπασκετών στα εξωτερικά γήπεδα. Όπως του ανέφεραν χαρακτηριστικά γονείς των μαθητών: «σταμάτησαν οι καταλήψεις», φαινόμενο που συνέβαινε στο παρελθόν.
Ν.Τ.
 
Στην αντεπίθεση
Αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή τοποθέτηση του Πάνου Σκοτινιώτη στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των υποψηφίων συμβούλων δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων. Και αυτό γιατί ενώ μέχρι τώρα διεξήγαγε τον προεκλογικό αγώνα με μετριοπάθεια και επιμονή στον προγραμματικό λόγο, όταν προκλήθηκε απέδειξε ότι μπορεί να παίξει και αυτό το παιχνίδι. Απέναντι στις συστηματικές και συντονισμένες επιθέσεις-προκλήσεις των τελευταίων ημερών, ο Π. Σκοτινιώτης έστειλε το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να αφήσει τίποτα αναπάντητο. «Οι μάσκες πέφτουν μέρα με τη μέρα», είπε και δημιούργησε την εντύπωση ότι ίσως έχει και άλλους «άσσους στο μανίκι του».
Ν.Τ.
 
Πλήρες και αντιπροσωπευτικό
Η «Δημοκρατική Συμπολιτεία» κάλυψε πλήρως τον αριθμό των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και των συμβούλων για τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες που προβλέπονται από το νόμο του «Καλλικράτη». Στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού που κατατίθεται σήμερα στο Πρωτοδικείο περιλαμβάνονται συνολικά 185 υποψήφιοι, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν ολόκληρη την τοπική κοινωνία, ενώ η στελέχωση των τοπικών συμβουλίων επιβεβαιώνει απολύτως τη δέσμευση του Πάνου Σκοτινιώτη για ενδυνάμωση του ρόλου τους, με στόχο να αποτελέσουν τη γέφυρα της δημοτικής αρχής με τις τοπικές κοινωνίες.
Ν.Τ.
 
Δυνατό χαρτί
Ενα από τα δυνατά χαρτιά στο ψηφοδέλτιο του Υποψηφίου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού είναι η υποψηφιότητα του Κώστα Χαλέβα. Άνθρωπος που έχει υπηρετήσει την Αυτοδιοίκηση από πολλές θέσεις μπορεί, διαθέτει τόσο την γνώση όσο και την εμπειρία, να εκπροσωπήσει τη Μαγνησία στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Ν.Τ.
 
Μεγάλη αποδοχή
Ο Θεόδωρος Τσάτσος είναι υποψήφιος στο Τοπικό Συμβούλιο Βόλου με το Συνδυασμό της Ζέττας Μακρή «Νέος Δήμος, Νέο Ξεκίνημα». Ο κ. Τσάτσος έχει μακρά εμπειρία στην εκπροσώπηση των παραγωγικών τάξεων καθώς έχει διατελέσει αντιπρόεδρος στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, ενώ και επί σειρά ετών διετέλεσε επιτυχημένος πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Μαγνησίας. Η υποψηφιότητά του σίγουρα θα είναι ένα γερό χαρτί για την κ. Μακρή, αφού ο κ. Τσάτσος τυγχάνει μεγάλης αποδοχής και κοινωνικής αναγνώρισης.
Ν.Τ.
 
Δεν αμελεί
Τις ετήσιες εργασίες συντήρησης στις εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου, ώστε πανέτοιμο και ασφαλές να ανοίξει τις πύλες του για τη νέα σεζόν, επιθεώρησε προχθές η πρόεδρος της εταιρείας «Κενταύρων Όρος» Τζούλια Τσαλίκη.
Αν και στο αποκορύφωμα της προεκλογικής περιόδου, η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος δεν αμελεί τα καθήκοντά της.
Με την ανάληψη των νέων καθηκόντων της στην Περιφέρεια, πρώτος στόχος της κ. Τσαλίκη για την αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου είναι η διασφάλιση άμεσα των απαιτούμενων πόρων για την αγορά νέων αναβατήρων. Επένδυση που θα δώσει νέα πνοή στην κρίσιμη για τον χειμερινό τουρισμό υποδομή και απαραίτητη για τη συνολική ανάπτυξη του Πηλίου και την Περιφέρεια.
Ν.Τ.
 
Εγγύηση…
Είμαι βέβαιος ότι ο συνδυασμός μας «Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση Φερών – Κάρλας – Κεραμιδίου» δήλωνε χθες ο επικεφαλής δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Νίκος Αντωνάκης, είναι αυτός που εγγυάται με την εμπειρία του την ανάπτυξη της περιοχής με υπεύθυνο και ρεαλιστικό πρόγραμμα, διότι συγκρότησε μία πολυσυλλεκτική παράταξη που απαρτίζεται από στελέχη που ξέρουν να μάχονται, έχουν εμπειρία και γνώση και είναι όλοι τους καταξιωμένοι στον τομέα τους. Προχωράμε μπροστά. Μπορούμε να πετύχουμε όλοι μαζί διότι το αξίζουμε…» έλεγε ο Νίκος Αντωνάκης δίνοντας τον τόνο… λίγες ώρες πριν κατατεθούν τα ψηφοδέλτια.
Ν.Τ
 
Κερδίζει πόντους…
Κερδίζει καθημερινά πόντους η γνωστή γιατρός και δημοτική σύμβουλος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Μπακλατσή, η οποία σε αυτές τις εκλογές συντάχθηκε με τον Πάνο Σκοτινιώτη και κατέρχεται υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο Βόλο. Η ίδια έχει να επιδείξει ένα πλούσιο έργο ως πρόεδρος του ΔΟΚΠΥ στη Νέα Ιωνία, ενώ αξίζει να αναφερθεί, ότι την περίοδο εκείνη η κ. Μπακλατσή δεν λάμβανε τις αντιμισθίες αλλά τις δώριζε στο Ταμείο Αλληλεγγύης για όσους το έχουν ανάγκη. Σίγουρα είναι ένας από τους ανθρώπους που δεν πρέπει να λείψει από το νέο δημοτικό συμβούλιο.
Ν.Τ
 
Επιβραβεύεται
Πολλές σελίδες θα χρειαζόταν κάποιος για να καταγράψει το πραγματικά πολύ σημαντικό και ουσιαστικό έργο που επιτέλεσε επί τέσσερα χρόνια στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Βόλου η πρόεδρος Σούλα Μπαρτζιώκα. Ακόμη και τώρα που είναι ξανά υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Πάνο Σκοτινιώτη και τη «Δημοκρατική Συμπολιτεία» η Σούλα έχει κάνει τη νύχτα μέρα κυριολεκτικά προκειμένου να προλάβει να φέρει σε πέρας όλες τις αρμοδιότητές της και παράλληλα να αντεπεξέλθει στις ανάγκες του προεκλογικού αγώνα. Ευτυχώς που υπάρχουν φίλοι της και τρέχουν μαζί της αναγνωρίζοντας το έργο της και ότι δικαιούται, εάν μη τι άλλο, να επιβραβευθεί από τους πολίτες.
Ν.Τ
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου