ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-492372

Η παρουσία του Δημάρχου

Ανάμεσα στους παρευρεθέντες στην προχθεσινή ανακοίνωση του ψηφοδελτίου του υπ. Δημάρχου Βόλου Μαργαρίτη Πατσιαντά στο Μεταξουργείο ήταν και ο νυν Δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης. Ήταν μία επιβράβευση για το γεγονός ότι η αντιπαράθεση τους, όσο σκληρή και αν ήταν ορισμένες φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο, αυτή ήταν στο καθαρά πολιτικό πεδίο και ποτέ σε προσωπικό. Μπορεί να ήταν διαφορετικές οι αντιλήψεις τους σε προγραμματικό πλαίσιο αρχών, ποτέ όμως αυτή η αντιπαράθεση δεν διολίσθησε στη λογική ισοπέδωσης των πάντων και του εύκολου εντυπωσιασμού στο βωμό μικροκομματικών και σκοπιμοτήτων και μόνο. Με την έννοια αυτή δεν είναι τυχαίο ότι ο Μ. Πατσιαντάς σε αρκετά θέματα υιοθέτησε προτάσεις της σημερινής Δημοτικής Αρχής ή συνεισέφερε με τις προτάσεις του εποικοδομητικά σε μία πληθώρα από άλλες.
Ν.Τ.
 
 
Ανεξαρτητοποιήσεις
Ο Στρ. Κρομμύδας πήρε μόλις πριν λίγους μήνες τη θέση του παραιτηθέντος Χρ. Τσαμπρινού που προτίμησε τη θέση του Διευθυντή τη Β’ ΔΟΥ Βόλου από τη θέση του Αντιδημάρχου, αυτό ωστόσο δεν τον εμπόδισε χθες να επιδώσει στο προεδρείο τη δήλωση της ανεξαρτητοποίησής του.
Επίσης στο χθεσινό έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο διαβάστηκε από το προεδρείο η προ ημερών κοινή δήλωση ανεξαρτητοποίησης από την Ομάδα Μήτρου των κ.κ. Δουλόπουλου και Ζαρκάδα – Βεργή.
 
Η σιωπή των «εκλεκτών»…
Αν το χθεσινό περιστατικό στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής στο πρώην Πολυκλαδικό, ηθικός αυτουργός ήταν ο «υπονομευτής», το «βαρίδι» και ο «αποβλητέος» Στάμος, τότε θα είχε…καεί το σύμπαν στο Βόλο.
Τώρα που ηθικός αυτουργός είναι ο «αναντικατάστατος» και ο «χαρισματικός» και η… βουβή Αντιδήμαρχός του; Τίποτα. Πάλι περνά με… σβηστά φώτα από τις σκοπέλους. Όπως έκανε άλλωστε τέσσερα ολόκληρα χρόνια που την έβγαλε… τσέτουλα. Αλλά γι΄ αυτό ας ευχαριστεί άλλους.
Γλυκόπικρη γεύση από το γεγονός πως γράφεται καμιά φορά η τοπική μας ιστορία…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.
 
Πάντα τεκμηριωμένος…
Πάντα αρωγός της τοπικής επιχειρηματικότητας ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Απόστολος Παπατόλιας για μία ακόμη φορά έδειξε ότι έχει εμπεριστατωμένες προτάσεις στη συνάντηση που είχε με τη Διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος. Ο κ. Παπατόλιας παρουσίασε στα μέλη της Διοίκησης του Συνδέσμου τις θέσεις του συνδυασμού του για την επιχειρηματικότητα και τη καινοτομία και τις προτάσεις του για σειρά παρεμβάσεων, όπως η δημιουργία Συμβουλίου Τεχνολογικής ανάπτυξης και καινοτόμου επιχειρηματικότητας, η δημιουργία μόνιμων περιφερειακών μηχανισμών υποστήριξης της καινοτομικής επιχειρηματικότητας, η ανάπτυξη κουλτούρας επιχειρηματικότητας μέσα από ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα, η υποστήριξη της διεθνοποίησης των καινοτόμων επιχειρήσεων μέσα από τη συμμετοχή της Περιφέρειας σε διεθνή δίκτυα τεχνολογίας και καινοτομίας και η ενίσχυση των δεσμών των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Περιφέρειας με τη τοπική οικονομία. Προτάσεις που πραγματικά έτυχαν της ένθερμης αποδοχής των μελών του ΣΒΘΚΕ που από την πρώτη στιγμή είχαν στο πλευρό τους το Νομάρχη Μαγνησίας.
N.T
 
Παρέμβαση με νόημα
Αυτές τις μέρες η πρόεδρος του ΔΟΥΚ Ντίνα Παπαστεφάνου, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη Δημοκρατική Συμπολιτεία και τον Πανο Σκοτινιώτη, ετοιμάζεται πυρετωδώς να προσθέσει ακόμη μία σημαντική δομή για τους αδύναμους οικονομικά και κοινωνικά συμπολίτες μας στο ήδη σημαντικό κοινωνικό έργο του ΔΟΥΚ. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί και να βοηθήσει τους απόρους και αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. Ακόμη ένας στόχος για την τόνωση της κοινωνικής αλληλεγγύης πραγματώνεται στις δύσκολες μέρες της εποχής μας.
Ν.Τ
 
Υπερκομματικός..…
Υπερκομματικός ο Γιώργος Λεμονής… και στην παρέα. Το στιγμιότυπο είναι από το πάρτυ νεοσύστατου ιντερνετικού σταθμού όπου ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε σε πολύ φιλικό ενσταντανέ… μαζί με τον Γιώργο τον υποψήφιο δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη, στο ψηφοδέλτιο του οποίου είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου αλλά και τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Παύλο Μαρκάκη, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη επίσης και την νομαρχιακή σύμβουλο Έλενα Αντωνοπούλου. Τυχαίο; Δεν νομίζουμε…
Ν.Τ.
 
Ολοι μαζί
Πέρασε ο καιρός που ο Αλμυρός αλλά και ολόκληρη η Νοτιοδυτική Μαγνησία γινόταν αδιαμαρτύρητα ο «σκουπιδοτενεκές» του Νομού, και όχι μόνο… «Αρκετή περιβαλλοντική επιβάρυνση έχει υποστεί η περιοχή του Αλμυρού και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε ούτε την παραμικρή περαιτέρω υποβάθμισή της. Σε τέτοια θέματα θα μας βρίσκουν όλους μαζί απέναντί τους» δήλωσε με έμφαση ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αλμυρού Χρήστος Βούλγαρης και έδωσε ξεκάθαρο το στίγμα ότι το φυσικό περιβάλλον του νέου Δήμου θα διαφυλαχτεί με κάθε τρόπο, ως “κόρη οφθαλμού”.
Ν.Τ.
 
Στη μάχη και οι νέοι
Ο Γραμματέας της Ν.Ε.ΛΕ. Μαγνησίας, Πρόεδρος του Συλλόγου Βλάχων Αλμυρού και συγγραφέας δύο βιβλίων τοπικής Ιστορίας της περιοχής Αλμυρού, Δημήτρης Τσούτσας, συστρατεύεται με το ψηφοδέλτιο του Βαγγέλη Χατζηκυριάκου. Ένας νέος άνθρωπος με έντονη δράση στην περιοχή, που θέλει να δώσει μία νέα πνοή στην πολιτική σκηνή της νοτιοδυτικής Μαγνησίας.
Ν.Τ
 
Δείγματα
Δείγματα της σωστής διαχείρισης του νέου Δήμου δείχνει ο υποψήφιος Δήμαρχος Ν. Πηλίου κ. Βακούλας, λένε με νόημα συνεργάτες του Υποψήφιου Δημάρχου Νοτίου Πηλίου Νίκου Φορτούνα. Όπως προσθέτουν οι ίδιοι «οι υπάλληλοι του Δήμου του σκουπίζουν, βάφουν και καθαρίζουν το εκλογικό του κέντρο στην Αργαλαστή!!! Επιπλέον οι ίδιοι υπάλληλοι τα πρωινά κάνουν αφισοκόλληση για λογαριασμό του κ. Βακούλα στη Μηλίνα»!!!
Ν.Τ.
 
Θυμήθηκαν τις παλιές εποχές…
Συναντήσεις με πολίτες και επιχειρηματίες είχε προχθές κατά την επίσκεψή του στην Αγριά ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Παύλος Μαρκάκης. Ο κ. Μαρκάκης, που κατέρχεται με τον συνδυασμό «Ελεύθεροι Θεσσαλοί», είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με παλιούς συναδέλφους του μηχανικούς, και όχι μόνο, με τους οποίους είχε… θητεύσει στη Νομαρχία. Όλοι μαζί θυμήθηκαν με νοσταλγία την παλιά λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, όταν ακόμη οι υπάλληλοι διέθεταν μεράκι και φιλότιμο και εργάζονταν με ανιδιοτέλεια. Όλα αυτά τα συνέκριναν με τη σημερινή κατάσταση στις δημόσιες υπηρεσίες, όπου οι πολίτες είναι δύσκολο να εξυπηρετηθούν, γιατί το ηθικό του πολιτικού προσωπικού είναι χαμηλό, από τα αλλεπάλληλα «χτυπήματα» που έχουν δεχτεί στις οικονομικές τους αποδοχές και τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.
N.T.
 
Αθόρυβα και αποτελεσματικά…
Χειροπιαστά αποτελέσματα για απομακρυσμένες περιοχές του νέου διευρυμένου Δήμου Βόλου αποφέρουν ήδη, πριν την επίσημη εφαρμογή του «Καλλικράτη», οι καλές σχέσεις συνεργασίας που έχει καλλιεργήσει κατά τη διάρκεια της θητείας του ο αντιδήμαρχος Βόλου και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό του Πάνου Σκοτινιώτη, κ. Δημήτρης Δερβένης. Η ιδέα της παροχής δωρεάν δορυφορικού Ιντερνετ, μέσω της εταιρίας «Ψηφιακές Πόλεις», στην οποία μετά τις προσπάθειες του κ. Δερβένη ως αρμόδιου για θέματα ανάπτυξης και νέων τεχνολογιών, συμμετέχει και ο Δήμος Βόλου, βρήκε εφαρμογή και στις περιοχές της Μακρινίτσας και του Αγίου Λαυρεντίου, με την εγκατάσταση κεραιών δορυφορικής σύνδεσης με το internet. Οι κεραίες παραχωρήθηκαν δωρεάν και εγκαταστάθηκαν από την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, που διαχειρίζεται τον ελληνικό δορυφόρο HELLAS SAT, ενώ η επιλογή της Μακρινίτσας και του Αγ. Λαυρεντίου, όπως δήλωσε ο κ. Δερβένης, έγινε με γνώμονα τις ανάγκες των περιοχών του νέου πλέον Δήμου Βόλου.
Ανάλογα οφέλη στον τομέα των νέων τεχνολογιών πρόκειται να «καρπωθούν» στο εγγύς μέλλον και άλλες περιοχές του Δήμου Βόλου. Έπεται λοιπόν και συνέχεια…
N.T.
 
Κοντά στο συνάνθρωπο
Με το προεδρείο του Σωματείου «Μάγνητες Τυφλοί» βρέθηκε χθες η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος κ. Ντία Βουβαλούδη. Η ίδια μίλησε με τους εκπροσώπους του Σωματείου για όλα τους τα προβλήματα και επεσήμανε πως βρίσκεται και θα εξακολουθήσει να βρίσκεται κοντά τους. Η κ. Βουβαλούδη γνωστή για το κοινωνικό της έργο δείχνει πάντα την ευαισθησία της στους πολίτες που το μόνο που θέλουν είναι μια καθημερινότητα χωρίς διακρίσεις και προβλήματα.
Ν.Τ.
 
Κοινωνική προσφορά
Ξεχωριστή είναι η παρουσία του Βασίλη Καραλή στο ψηφοδέλτιο της Ζέττας Μακρή για το νέο Δήμο Βόλου. Καθημερινός άνθρωπος με μεγάλη επαγγελματική δράση και κοινωνική προσφορά ο Βασίλης Καραλής αποδεικνύεται ένα γερό χαρτί για τον συνδυασμό. Έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στα παιδιά και στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες ο ίδιος εισέρχεται στο στίβο των δημοτικών εκλογών αγωνιζόμενος για μια καλύτερη καθημερινότητα για όλο το κοινωνικό σύνολο.
Ν.Τ
 
Ευχάριστες εκπλήξεις
Πληροφορίες θέλουν τον Γιώργο Θεοχάρη, πρώην Νομαρχιακό Σύμβουλο και πρώην Διευθυντή του ΟΑΕΕ να εισέρχεται στον αυτοδιοικητική μάχη με το ψηφοδέλτιο του Νίκου Αντωνάκη. Η υποψηφιότητά του θα αποτελέσει γερό χαρτί για τον συνδυασμό που παλεύει στον Δήμο Ρήγα Φεραίου.
Ν.Τ
 
Ουσιαστική δουλειά
Χθες παρουσιάστηκε στον Αλμυρό η μελέτη για την ύπαρξη βαρέων μετάλλων στο υπέδαφος της περιοχής μετά από ανάθεση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος στο εργαστήριο Δημόκριτος, γεγονός που καταδεικνύει την πραγματικά αξιόλογη και ουσιαστική δουλειά που κάνει η αντινομάρχης Περιβάλλοντος Νατάσα Οικονόμου. Άλλωστε το ενδιαφέρον της για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής το έχει αποδείξει έμπρακτα σε όλη τη διάρκεια της θητείας της.
Ν.Τ.
 
Νέος και αξιόλογος
Μια από τις υποψηφιότητες που ξεχωρίζει στο ψηφοδέλτιο του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού είναι του δικηγόρου Γιώργου Καλτσογιάννη, ο οποίος κατέρχεται ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος. Μεθοδικός και χαμηλών τόνων αλλά παράλληλα αγαπητός και αναγνωρίσιμος σίγουρα θα αποτελέσει δυνατό χαρτί.
Ν.Τ.
 
Η κατάρρευση του ταβανιού
Στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής στη Νέα Ιωνία έπεσε το ταβάνι και καταπλάκωσε μαθητές!!! Ένα παιδί τραυματίστηκε, ενώ όλο το συγκρότημα βρίσκεται σε αναταραχή…
Οι αρμόδιοι απαντούν ότι… δεν είναι αρμόδιοι… Μένουν λοιπόν οι ίδιοι έξω από την απάντησή τους, δηλαδή ένας υπεύθυνος για τις συντηρήσεις σχολείων δήμαρχος που ζει σε άλλον κόσμο, είναι απρόσιτος στις καταστροφές και το περισσότερο που μπορεί να κάνει είναι να ρίχνει προς τα κάτω μια ματιά, να λέει πως λυπάται και ίσως να εξαγγέλλει πως θα αποκαταστήσει πλήρως τη ζημιά. Εάν όμως η λύπη του ήταν ειλικρινής θα φρόντιζε ώστε η ζημιά να μη συμβεί ποτέ…
Φ.Τ.  
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου