ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-492791

Με εμπειρία

Με πολλές προσδοκίες στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο της Ζέττας Μακρή κατέρχεται ο εκπαιδευτικός Νίκος Παπαρούνας, πρόεδρος του συλλόγου Αργιθεατών Καρδίτσας και με πλούσια κοινωνική και συνδικαλιστική προσφορά στα τοπικά δρώμενα. Εκτός αυτών, με εμπειρία στην αυτοδιοίκηση από τη θητεία του ως δημοτικός σύμβουλος Αργιθέας.
Ν.Τ.
 
Στην Αθήνα το debateτων Θεσσαλών
Στο πλαίσιο των Αυτοδιοικητικών εκλογών η Εταιρεία Θεσσαλικών Μελετών (ΕΘΕΜ) ανέλαβε την πρωτοβουλία να διοργανώσει ανοιχτή συζήτηση με τη συμμετοχή των υποψηφίων Περιφερειαρχών της Θεσσαλίας την Παρασκευή στις 5 το απόγευμα στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ στην Αθήνα. Οι άξονες συζήτησης είναι οι αγροτικές καλλιέργειες και επιχειρήσεις, τα υδατικά αποθέματα, ο προγραμματισμός έργων και οι ορεινές περιοχές. Στο debate θα παρευρεθούν οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες, ενώ θα συντονίζουν οι Θεσσαλοί δημοσιογράφοι κ.κ. Κώστας Τσουπαρόπουλος, Γιώργος Μακρής, Λάμπρος Πολύζος και ο Πρόεδρος της ΕΘΕΜ και δημοσιογράφος Χρήστος Τσατσαρώνης.
Δ.Π
 
Το όραμα για την περιφέρεια
Το δικό της όραμα για την περιφερειακή αυτοδιοίκηση καταθέτει η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό του Απόστολου Παπατόλια, Ντία Βουβαλούδη, χειρουργός οφθαλμίατρος, Διδάκτωρ Α.Π.Θ. και τ. Αντινομάρχης Υγείας και Πρόνοιας. Η ίδια επισημαίνει: «Στηρίζω την αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση, γιατί πιστεύω σε μια αυτοδιοίκηση δημιουργική και ευέλικτη. Ισχυρή, να παλεύει στο πλευρό του πολίτη απέναντι στο κάθε πρόβλημα της καθημερινότητας. Μια αυτοδιοίκηση που θα έχει τη δύναμη να αξιοποιήσει τα πάντα σοβαρά και υπεύθυνα και να μπορέσει να μετατρέψει την οικονομική κρίση σε ευκαιρία εθνικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης».
Ν.Τ
 
Γερό χαρτί
Η υποψηφιότητα του Αντώνη Ακτσιαλή στο ψηφοδέλτιο «Νέος Δήμος, Νέο Ξεκίνημα» έχει τα χαρακτηριστικά του αυτοδημιούργητου, του δραστήριου ενεργού πολίτη, που έχει αναδειχθεί και καταξιωθεί σε πολλούς τομείς. Όσοι τον γνωρίζουν προσωπικά ξέρουν το πάθος του για την τελειότητα, την επιτυχία και τη διαρκή επίτευξη στόχων. Ως ποδοσφαιρικός παράγοντας έφτασε να εκλεγεί στην Εξελεγκτική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ενώ μέγιστη τιμή ήταν η τοποθέτησή του ως Παρατηρητή στον τελικό κυπέλλου Ελλάδας Hellas OnLine το 2007, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου, μεταξύ Π.Α.Ο. και Α.Ε.Λ. 1964. Η πανελλήνια αυτή αναγνώριση ήταν μια ακόμη δικαίωση για τον συμπαθή Αντώνη, που ξέρει να διεκδικεί και να πετυχαίνει. Κύκλοι σχετικοί με τον αθλητισμό εκτιμούν ότι οι γνωριμίες και οι διασυνδέσεις του με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία μόνο οφέλη θα αποφέρουν στις φιλοδοξίες του νέου Δήμου. Η Ζέττα φαίνεται να βρίσκει στο πρόσωπο του Αντώνη Ακτσιαλή ένα ακόμη γερό χαρτί.
Ν.Τ.
 
Δυνατή υποψηφιότητα
Εμπειρος επιχειρηματίας και έμπορος, με διαρκή και ουσιαστική δράση στο χώρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας ο μηχανολόγος Δημήτρης Μπλέτσας δοκιμάζει για πρώτη φορά τις δυνάμεις του στα Αυτοδιοικητικά πράγματα με το Συνδυασμό του Πάνου Σκοτινιώτη. Άνθρωπος χαμηλών τόνων, μειλίχιος και φιλικός, έχει γίνει γνωστός για την επιχειρηματική του δράση όχι μόνο στον ευρύτερο χώρο της Θεσσαλίας αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα με αποτέλεσμα σήμερα η επιχείρησή του να θεωρείται μία από τις πλέον υγιείς στο χώρο της. Σίγουρα οι εμπειρία και οι γνώσεις του θα συμβάλλουν τα μέγιστα στη δρομολόγηση δράσεων για την ανάπτυξη και ενδυνάμωση των παραγωγικών τάξεων της πόλης.
Ν.Τ.
 
Χρόνο για όλους
Μπορεί ο χρόνος του Υποψηφίου Δημάρχου Αλμυρού κ. Χρήστου Βούλγαρη να είναι ιδιαίτερα περιορισμένος, βάζει τις τελευταίες πινελιές στο ψηφοδέλτιο του καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινώσει τα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του Συνδυασμού του «Δύναμη – Δημιουργία» για τις δημοτικές ενότητες Πτελεού και Ανάβρας, ωστόσο όπως τονίζουν στενοί του συνεργάτες πάντα βρίσκει χρόνο να ακούσει τα προβλήματα των δημοτών που καθημερινά κατακλύζουν το γραφείο του.
Ν.Τ.
 
Στηρίζουν δυναμικά
Οι παραγωγικές δυνάμεις στηρίζουν δυναμικά τον συνδυασμό του Πάνου Σκοτινιώτη, όπως διαφαίνεται μέσα από τις καθημερινές συναντήσεις του υποψηφίου Δημάρχου με εκπροσώπους διαφόρων κλάδων. Είναι οι άνθρωποι της αγοράς που ξέρουν και αναγνωρίζουν την εμπειρία και τις δυνατότητες παρέμβασης του κάθε υποψηφίου, που μπορούν να διακρίνουν ποιος μπορεί να εργαστεί αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους. Είναι, με άλλα λόγια, οι άνθρωποι που έχουν συνειδητοποιήσει ότι για να πετύχει το στοίχημα της διοικητικής μεταρρύθμισης χρειάζονται στόχοι, σχέδιο και προγραμματισμός, σταθερά και σίγουρα βήματα, συγκεκριμένες πολιτικές, μέτρα και δράσεις και, κυρίως, αποφασιστικότητα και ικανότητα υλοποίησης.
Ν.Τ
 
Λύση στο πρόβλημα
Ενα άλυτο, εδώ και χρόνια, πρόβλημα, αυτό της έλλειψης νομοθετικού πλαισίου για τη λειτουργία ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης στο λιμάνι του Βόλου, έθεσαν υπόψη του Πάνου Σκοτινιώτη οι εκπρόσωποι του κλάδου. Ο κ. Σκοτινιώτης τούς ενημέρωσε ότι στο πρόγραμμα της «Δημοκρατικής Συμπολιτείας» περιλαμβάνεται η δημιουργία μικρής ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, με όλους φυσικά τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, όπως και με όλους τους αναγκαίους περιβαλλοντικούς όρους, με στόχο την αξιοποίηση της υπάρχουσας σημαντικής υποδομής και την τόνωση της τοπικής οικονομίας.
Ν.Τ
 
Με ισχύ…
Ο γνωστός γιατρός της πόλης του Βόλου Γιάννης Πολύζος, υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ το 2007 και το 2009 με πολλά ερείσματα σε όλο το πολιτικό φάσμα και η νεαρή Μάρθα Καριώτη από τη Νέα Ιωνία είναι τα στελέχη που θα είναι υποψήφια με τον συνδυασμό «ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΗ» του υποψηφίου περιφερειάρχη Απόστολου Παπατόλια και ανακοινώθηκαν χθες από το επιτελείο του. Η νεαρή Μάρθα Καριώτη είναι γόνος μίας από τις γνωστότερες προοδευτικές οικογένειες της Νέας Ιωνίας και είναι μηχανικός Χωροταξίας – Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης με ιδιαίτερες γνώσεις και μεταπτυχιακό στην επιστήμη της. «Ψηφοδέλτιο νίκης και προοπτικής» το χαρακτήρισαν χθες οι συνεργάτες του, αφού συνδυάζει, εμπειρία, ανανέωση και ευρύτερη απήχηση σε όλα τα κοινωνικά στρώματα.
Ν.Τ
 
Δικαίωση
Πλήρη δικαίωση για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Απόστολο Παπατόλια αποτελούν οι χθεσινές δηλώσεις του Υφυπουργού Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη για το έργο του Αχελώου. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αφουγκράστηκε τελικά τον παλμό… της Θεσσαλίας και παράλληλα έκανε αποδεκτές τις πολιτικές αλλά και νομικές επισημάνσεις που είχε καταθέσει πολύ έγκαιρα και με πρωτοβουλία του ο Νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας στην ολοκληρωμένη πρότασή του για τη διάσωση του μεγάλου αυτού έργου.
Ν.Τ
 
Ενός κακού μύρια έπονται…
Στη γενική συνέλευση της σχολικής κοινότητας του 10ου Γυμνασίου Βόλου στη θέση «Σαμπάναγα» βρέθηκε σήμερα ο Αντινομάρχης Ηλίας Ξηρακιάς για να δώσει εξηγήσεις για τα προβλήματα που δημιουργούνται επειδή το σχολείο βρίσκεται πάνω σε επαρχιακό δρόμο χωρίς πεζοδρόμια κ.λ.π.
Να δώσει εξηγήσεις για ένα σχεδιασμό στον οποίο δεν συμμετείχε.
«Ενός κακού μύρια έπονται, τόνισε ο Αντινομάρχης Ηλίας Ξηρακιάς και υποψήφιος με τη Συμπολιτεία και τον Πάνο Σκοτινιώτη στο Δήμο Βόλου. «Όταν ο σχεδιασμός δεν γίνεται με αντικειμενικά (επιστημονικά και ορθολογικά) κριτήρια, αλλά με βάση τοπικές διεκδικήσεις, το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι ικανοποιητικό. Ο Δήμος Αισωνίας διεκδίκησε την κατασκευή του 10ου Γυμνασίου στα διοικητικά του όρια και «κατάφερε» να πάρει την έγκριση «καταλληλότητας» του ΟΣΚ. Ο νέος «Καλλικρατικός» Δήμος Βόλου «παραλαμβάνει» προβλήματα που έρχονται από το παρελθόν και πρέπει να δώσει λύσεις στο πλαίσιο ενός γενικότερου σχεδιασμού, αφού η αρμοδιότητα των σχολείων μεταφέρθηκε με το νέο νόμο αποκλειστικά στους Δήμους» τονίζει ο Αντινομάρχης.
Ν.Τ
 
Ουσιαστική βοήθεια
Την κατηγορηματική του δέσμευση για την μείωση έως και 50% των δημοτικών τελών στις ευπαθείς ομάδες των δημοτών του νέου Καλλικράτειου Δήμου Νοτίου Πηλίου, εξήγγειλε ο υποψήφιος Δήμαρχος Σταμάτης Βακούλας.
Άλλωστε στο Δήμο Σηπιάδος , με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τα τελευταία χρόνια εφαρμόζεται μείωση των τελών στις ευπαθείς ομάδες.
Ν.Τ.
 
 
Για τον Παγασητικό…
«Ολη τη χαβούζα της Κάρλας διοχέτευσαν στον Παγασητικό τα «τσακάλια» της Νομαρχίας, με προεξάρχοντα τον εντεταλμένο (;) Μπάμπη Τσαμπάζη!» έλεγαν χθες από το περιβάλλον των συνεργατών της υποψηφίας δημάρχου Βόλου Ζέττας Μακρή και συνεχίζοντας τόνιζαν: «Σε πείσμα κάθε λογικής και ιεραρχίας ο Τσαμπάζης, που άγνωστο για ποιο λόγο θεωρεί και εαυτόν επιτυχημένο, πρόσταξε (!) τον αρμόδιο της Περιφέρειας, αυτός υπάκουσε, άνοιξε το θυρόφραγμα, όπου κάποτε ο Απ. Παπατόλιας έδινε μάχες με τον πρώην περιφερειάρχη Φ. Γκούπα, και τώρα άντε πάλι να περιμένουμε να ξεβρομίσει η θάλασσά μας…». Αλήθεια, αναρωτιόντουσαν οι ίδιοι άνθρωποι, επειδή ο κ. Σκοτινιώτης επαίρεται για το ποιους πήρε και ποιου άφησε, τον κ. Τσαμπάζη τον πήρε για επιτυχημένο; Αλήθεια άραγε συμφωνεί με την επιβάρυνση του Παγασητικού; Να σημειωθεί ότι οι δύο αντινομάρχες, που τώρα συνεχίζουν με τον κ. Σκοτινιώτη , η πλέον αρμόδια, Νατάσα Οικονόμου, αλλά και ο Ηλίας Ξηρακιάς, αρνήθηκαν χθες να τον καλύψουν… Και ασφαλώς όχι από λόγους ανταγωνισμού…
Ν.Τ
 
Κρυφές επιστολές
Κύκλοι προσκείμενοι σε άλλο συνδυασμό έλεγαν πως ανώνυμες επιστολές με έγγραφα που αναφέρονται σε οικονομικές διεκδικήσεις πιστωτών του Δήμου Σηπιάδος παρέλαβαν αρκετοί υποψήφιοι του συνδυασμού του κ. Βακούλα. Ο ανώνυμος αποστολέας τούς ενημέρωσε για τα πεπραγμένα του νυν δημάρχου Σηπιάδος, ευελπιστώντας προφανώς να αναθεωρήσουν την απόφασή τους για συμμετοχή στο συνδυασμό του… Σε αναμονή άραγε αποχωρήσεων;
Ν.Τ.
 
Χάνει την ψυχραιμία του
Είναι προφανές ότι ο Δήμαρχος Βόλου όσο ετοιμάζεται να αποχωρήσει από το Δήμο χάνει την ψυχραιμία του. Πριν τρεις μέρες στόλισε, συλλήβδην, όλες τις εφημερίδες με… κοσμητικά επίθετα, επειδή καταγράφουν τις απόψεις των απλήρωτων εργαζομένων στην Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού του Δήμου. Χθες ενώ ήταν οικοδεσπότης στην πρόσκληση που απηύθυνε στους υποψήφιους Δημάρχους προκειμένου να τους κάνει παρουσίαση του έργου της Αυτοματοποίησης του Δικτύου Υδρευσης της ΔΕΥΑΜΒ, τη στιγμή που η Γενική Διευθύντρια έλεγε ότι φέτος η μέση τιμή του νερού που ήπιαμε σε χλωριόντα ήταν κάτω από την παραμετρική τιμή των 250 mg/l, πετάχτηκε και πέταξε πάλι το… καρφί του για τα ΜΜΕ: «…Αυτό ως απάντηση, είπε, σε δημοσιεύματα ότι το νερό είναι για λούσιμο». Ακόμη και έτσι να είναι, το γεγονός ότι φέτος ήταν η πρώτη χρονιά, μετά από πολλά χρόνια, που ήπιαμε νερό χωρίς πολλά χλωριόντα, όπως είχε υπογραμμίσει λίγο νωρίτερα η κ. Κολιού, παραλείφθηκε επιμελώς. Τυχαίο;
 
Προεκλογικός Γολγοθάς
…Στην ίδια χθεσινή εκδήλωση – παρουσίαση δεν ήταν παρών, αν και Αντιπρόεδρος, της ΔΕΥΑΜΒ, ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Π. Μαβίδης. Οι κακές γλώσσες λένε ότι ήταν δικαιολογημένος, καθώς είκοσι μέρες πριν τις εκλογές τραβά ο άνθρωπος τη δική του (προεκλογική) ανηφόρα στη Νέα Ιωνία.
 
Τέρμα το χαράτσι
Δεν ξέρω αν θα μειωθεί η τιμή του νερού, όπως εξαγγέλλουν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Βόλου. Εκείνο που είναι σίγουρο είναι ότι θα σταματήσει λόγω Καλλικράτη να πληρώνει ο Βόλος και η Νέα Ιωνία το νερό στην Πορταριά και τη Μακρινίτσα.
 
Παίρνουν θέση…
Τι γίνεται στο Δήμο Βόλου με το υπαλληλικό δυναμικό του τώρα την προεκλογική περίοδο; Ασχολούνται με τις εκλογές; Με τις εκλογές όχι, αλλά με τους υποψήφιους ναι. Παίρνουν θέση δίπλα σε κάποιον από τον τάδε ή τον δείνα υποψήφιο, προσβλέποντας σε πιθανή εκλογή του και στην πιθανή τους εύνοια για τις θέσεις Διευθυντών και Προϊσταμένων που θα ακολουθήσουν τους πρώτους μήνες του 2011. Και αυτό γιατί μέχρι το Πάσχα περίπου του επόμενου έτους θα πρέπει να έχει συνταχθεί ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του νέου διευρυμένου Δήμου Βόλου. Εννοείται ότι από τον παραπάνω κανόνα υπάρχουν πολλές, ορισμένες μάλιστα και λαμπρές, εξαιρέσεις…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 
Καπνιστές, οι νέοι απόβλητοι
Υπάλληλοι απολύονται, μαγαζιά κλείνουν εξαιτίας των αντικαπνιστικών μέτρων. Οι ιδιοκτήτες αποφασισμένοι να βάλουν τασάκια και να επιτρέψουν το κάπνισμα από τις 18 του μήνα. Οι καπνιστές αντιμετωπίζονται περίπου ως λεπροί…
Γι’ αυτό σου λέω, φίλε, πάντα το ίδιο γίνεται κι η κεντρική ιδέα που είναι πώς να ξεφύγεις απ’ τις αρπάγες όσων σε εξουσιάζουν για μια στιγμή, πώς να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου μια στιγμή -έστω με ένα τσιγάρο- και να την κουμαντάρεις καταπώς θες, θέλουν να είναι χαμένη, φίλε, άπαξ δια παντός.
Φ.Τ.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου