ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-493229

Οχι του Μαργαρίτη

Ρωτήθηκε στο προχθεσινό debate των υποψηφίων Δημάρχων Βόλου στην τηλεόραση του Αstra και από το συντονιστή της εκπομπής Χρ. Λουκά. ο υπ. Δήμαρχος Βόλου Μαργαρίτης Πατσιαντάς αν ο ίδιος θα αρνούνταν μία συμμετοχή στο ψηφοδέλτιό του υποψηφίων από το συντηρητικό χώρο. Η απάντηση ήταν κατηγορηματική και ξεκάθαρη. Όχι φυσικά. Η όποια συνεργασία γίνεται, πρόσθεσε, μέσα από μία διακήρυξη αρχών και από μία ιδεολογικοπολιτική σύγκλιση και συγγένεια ως προς τις θέσεις που πρεσβεύουν. Είναι λάθος, τόνισε, να πιστεύουν κάποιοι ότι δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές και ότι όλοι μπορούν να δουν μέσα από την ίδια οπτική πολιτική γωνία θέσεις, προτάσεις και προοπτικές για την πόλη και τον πολίτη. Για να τεκμηριώσει τη θέση του υπενθύμισε ότι τα προβλήματα για τη σημερινή Δημοτική Αρχή ξεκίνησαν όταν ήλθαν σε σύγκρουση οι δύο Αντιδήμαρχοι Βαγγ. Καπούλας και Γιάννης Στάμος, που διατάραξαν τη συνοχή και τη συνεκτικότητα στην Ομάδα Πλειοψηφίας.
Ν.Τ.
 
Ψηφοδέλτιο νίκης
Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ – ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ανακοινώνει την Πέμπτη η υποψήφια δήμαρχος Βόλου Ζέττα Μακρή. Όσοι γνωρίζουν τα ονόματα μιλούν για πολυσυλλεκτικό και δυναμικό ψηφοδέλτιο που πλαισιώνεται από άτομα καταξιωμένα πολιτικά, κοινωνικά και επαγγελματικά. Εν αναμονή…
Ν.Τ.
 
Ξεκάθαρες θέσεις
Εξαιρετικά χρήσιμα συμπεράσματα προκύπτουν από τις τηλεοπτικές αναμετρήσεις των υποψηφίων Δημάρχων για το νέο Δήμο Βόλου, καθώς οι τηλεθεατές έχουν την ευκαιρία να κρίνουν και να συγκρίνουν. Αυτό που διαπιστώνουν οι πολίτες είναι οι απολύτως ξεκάθαρες, συγκεκριμένες και τεκμηρωμένες θέσεις τις οποίες διατυπώνει ο Πάνος Σκοτινιώτης για όλα τα θέματα της πόλης, όπως στο προχθεσινό ντιμπέϊτ στον ΑΣΤΡΑ για το Πάρκο Αναύρου – ΞΕΝΙΑ, το ακίνητο Γκλαβάνη, την Πλατεία Πανεπιστημίου, τους ποδηλατοδρόμους, τις προσλήψεις και τη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου, ενώ χθες υπήρξε η καίρια παρέμβασή του για την αναθεώρηση του τιμολογίου του νερού. Αντίλογος στις θέσεις αυτές δεν διατυπώνεται, παρά μόνο ανούσια παρελθοντολογία, ανοίκειες επιθέσεις και γενικόλογη πολιτικολογία.
Ν.Τ.
 
Πίστεψε την «ουτοπία»
Στα εγκαίνια του νέου αεροσταθμού του Αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου παραβρέθηκε χθες ο Πάνος Σκοτινιώτης, ο οποίος δικαίως ένιωθε ικανοποιημένος για την ολοκλήρωση του νέου Αεροδρομίου, αφού ως Νομάρχης Μαγνησίας την οκταετία 1994 – 2002 πίστεψε στο μεγάλο αυτό αναπτυξιακό έργο και το έθεσε στην προμετωπίδα των διεκδικήσεών του. Για να υλοποιηθούν τα έργα του νέου Αεροδρομίου χρειάστηκε σκληρή προσπάθεια πολλών και επί πολλά χρόνια, σχολίασε ο κ. Σκοτινιώτης στο περιθώριο της εκδήλωσης των εγκαινίων, θυμίζοντας, επί παραδείγματι, ότι περιβαλλοντικοί όροι των έργων εγκρίθηκαν το 1999, ενώ στη διάρκεια της θητείας του είχαν ολοκληρωθεί έργα ύψους 18,7 εκατ. ευρώ.
Ν.Τ.
 
Οικολογικά και έξυπνα
Αποφασισμένος να μη ρυπάνει την πόλη είναι ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου με το συνδυασμό του Πάνου Σκοτινιώτη «Δημοκρατική Συμπολιτεία» με το προεκλογικό του υλικό. Γι’ αυτό κυκλοφόρησε ένα καλαίσθητο προσπεκτάκι στο οποίο καλεί τους πολίτες να αγνοήσουν αυτούς που χαϊδεύουν αυτιά και με το χέρι στην καρδιά να ψηφίσουν χρήσιμους και όχι ευχάριστους, να υπερψηφίσουν δηλαδή τη «Δημοκρατική Συμπολιτεία». Τους καλεί επίσης να στηρίξουν και τη δικιά του υποψηφιότητα με ένα σταυρό προτίμησης, έχοντας βασικό σύνθημα τη φράση «επειδή η εμπειρία και η άποψη μετράνε». Είναι προφανές ότι ο γιατρός μπορεί να επικαλείται και την εμπειρία του από την τοπική αυτοδιοίκηση (έχει κάνει 2 τετραετίες δημοτικός σύμβουλος Βόλου και μια τετραετία δημοτικός σύμβουλος Νέας Ιωνίας) όπως επίσης και την κριτική του άποψη, τόσο για καίρια και σημαντικά θέματα της τοπικής καθημερινότητας, όσο και για θέματα γενικότερης πολιτικής με αρθρογραφία στον τοπικό και όχι μόνο Τύπο. Οπως δήλωσε ο ίδιος, το εντυπάκι θα το κυκλοφορήσει από χέρι σε χέρι χωρίς να το ρίξει αδιακρίτως στα γραμματοκιβώτια των πολιτών.
Ν.Τ.
 
Για τη στήριξη της αγοράς
Μπορεί η Σούλα Μπαρτζιώκα να είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό του Πάνου Σκοτινιώτη, ωστόσο ακόμη υπηρετεί τον Δήμο Βόλου ως δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, γι’ αυτό και δεν αφήνει καμιά εκκρεμότητα. Χθές συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Βόλου για να συζητήσουν το σχεδιασμό του εορταστικού φωτισμού των Χριστουγέννων στην Πλ. Πανεπιστημίου. Πέρυσι η κίνηση αυτή με την τοποθέτηση καρουζέλ δημιούργησε μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα στην πόλη κι έδωσε ώθηση στην αγορά της πόλης. Ετσι και φέτος ο σχεδιασμός είναι η τόνωση της αγοράς, που τόσο έχει ανάγκη, αλλά και η ανάδειξη της πόλης. Τελικά η επίλυση των προβλημάτων είναι μια καθημερινή και σκληρή διαδικασία.
 
Περί σταυρού
Ο σταυρός είναι πολύτιμος και θα πρέπει να προτιμηθούν στελέχη που διαχρονικά έχουν προσφέρει χωρίς να ποδηγετούν και να εκμεταλλεύονται τους κομματικούς μηχανισμούς επειδή κατέχουν κομματικές θέσεις, έλεγε χθες ο στενός συνεργάτης του Αλέκου Βούλγαρη, Γιώργος Κοσμίδης, «φωτογραφίζοντας» συγκεκριμένα στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ που δραστηριοποιούνται στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο κ. Κοσμίδης έχει εκφραστεί δημοσίως πολλάκις γι’ αυτά τα στελέχη και όπως έλεγαν φίλοι του το κάνει μόνο και μόνο για να καταδειχθεί ο τρόπος με τον οποίο γύρισαν την πλάτη στο νυν δήμαρχο Βόλου… παρά το γεγονός ότι ευεργετήθηκαν από τον ίδιο διαχρονικά.
Δ.Γ
 
Διαχρονικά…
Στη διαχρονικότητα των προσπαθειών όλων των κοινοβουλευτικών της Μαγνησίας προκειμένου να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί το έργο του αεροδρομίου αναφέρθηκε αρκετές φορές ο Υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να καταδείξει τη συνέργεια και τη συνεισφορά όλων. Το 2001 πάντως στο Υπουργείο Μεταφορών ήταν υφυπουργός ο Αλέκος Βούλγαρης, γεγονός στο οποίο έγινε μνεία καθώς και πρώην στενοί συνεργάτες του σημερινού δημάρχου Βόλου από το ΥΠΕΧΩΔΕ βρέθηκαν χθες στο Βόλο και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί του. Απαλλαγμένος μάλιστα από το άγχος των εκλογών ο κ. Βούλγαρης έδειχνε να απολαμβάνει την κουβέντα με τους παλιούς του συνεργάτες.
Δ.Γ
 
Στο ναδίρ οι σχέσεις τους
Οχι άδικα λένε ότι οι σχέσεις στην πολιτική είναι συχνά σχέσεις μίσους και φιλίας. Όπως δείχνουν τα πράγματα η άποψη αυτή επιβεβαιώνεται και από τις σχέσεις του Δημάρχου Βόλου Αλέκου Βούλγαρη και του Απόστολου Φοινικόπουλου τις τελευταίες μέρες με αφορμή τη μη πληρωμή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στην Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού.
 
Εχουν τρελαθεί
…Γιατί έχουν τρελαθεί στο Δήμο Βόλου με το διαχειριστικό έλεγχο που ζητούν οι εργαζόμενοι στην Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού; Γιατί έχει ομολογηθεί από όλους τους Δημάρχους ότι για λόγους ταμειακής διευκόλυνσης είναι συνήθης πρακτική σε όλους τους Δήμους της χώρας η μεταφορά χρημάτων σε άλλον κωδικό από αυτόν που προορίζονται.
 
Τα ονόματα του Κ. Αγοραστού
Σήμερα το μεσημέρι ανακοινώνει στο Βόλο τους υποψήφιους περιφερειακούς του συμβούλους ο Κ. Αγοραστός. Μερικά από τα ονόματα που θα ανακοινωθούν είναι οι Χατζόπουλος, Π. Σούρλας, Παπαευθυμίου, Τοκαλής, Κρανάς, Μποντός, Σταυροπούλου, Κοπάνας, Κολυνδρίνη, Γκρίνια, Αργυρίου, Γούσιος, Π. Μπατζιάκας Κίτσιος κ.α.
 
Ο Αναυρος
Με αφορμή την προχθεσινή συζήτηση των υποψηφίων Δημάρχων Βόλου στον Αστρα για την περιοχή του ΞΕΝΙΑ και την Πλατεία Αναύρου στελέχη του Δήμου Βόλου σημείωναν ότι με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Βόλου του ΄85 η περιοχή ήταν χαρακτηρισμένη για κεντρικές λειτουργίες πόλης .Ο εστί μεθερμηνευόμενον, όπως έλεγαν, ότι μπορούσαν να γίνουν στην περιοχή ακόμη και βιοτεχνίες χαμηλής όχλησης!!! Αυτό όμως, όπως σημείωναν, δεν έγινε ποτέ, αφού οι χρήσεις γης που καθορίστηκαν στη συνέχεια από την Πολεοδομική Μελέτη που ακολούθησε. Απλά το Γενικό Πολεοδομικό έδινε τις κατευθύνσεις. Κάτι ανάλογο όπως τόνιζαν, συμβαίνει και τώρα…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 
Αμεση ανταπόκριση
Τη Δευτέρα το βράδυ πήρε τηλέφωνο ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου Νικήτας Πρίντζος τον πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτο Καραμίχα, ζητώντας του να έρθει στη Μαγνησία για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το μέγεθος της καταστροφής στις βαμβακοκαλλιέργειες από το πράσινο σκουλήκι. Η ανταπόκριση του κ. Καραμίχα ήταν άμεση, καθώς από νωρίς το πρωί της Τρίτης ήταν στο Βόλο. Μάλιστα περιόδευσαν μέσα στη βροχή σε κτήματα των περιοχών Βελεστίνου και Κάρλας, ενώ μετά βρέθηκαν στην παραλία του Βόλου να πίνουν τσίπουρα λίγη ώρα πριν ο κ. Καραμίχας επιστρέψει στην Αθήνα.
Α.Φ.
 
Τηλεοπτικέςαναμετρήσεις
Μία ή δύο, το πολύ-πολύ τρεις τηλεοπτικές αναμετρήσεις μεταξύ των επικεφαλής των ψηφοδελτίων θα ήταν χρήσιμες και ενδιαφέρουσες. Οι επαναλαμβανόμενες τηλεοπτικές συζητήσεις κουράζουν και τους υποψηφίους και το κοινό.
Ο ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΟΣ
 
Θαύμα, θαύμα!
Ο αρμόδιος υφυπουργός Γ. Μαγκριώτης δήλωσε χτες από το Βόλο ότι μέχρι το καλοκαίρι θα περατωθεί ο… Περιφερειακός!
Ανήκει και αυτός σε όσους διαχρονικά κυβερνούν τούτον τον τόπο και στάθηκαν μακριά από τις ανάγκες της Μαγνησίας. Τώρα αξιώνουν το… θαυμασμό για τη γενναιοψυχία τους προς το λαό του Βόλου. Και επαναλαμβάνονται για χιλιοστή φορά: Ο Περιφερειακός του Βόλου θα τελειώσει σε τρία τέρμινα! Θαύμα, θαύμα!
Φ.Τ.
 
Απάντηση Τσαμπρινού
          «Κύριε Διευθυντά,
Σχετικά με το σχόλιο συνεργατών του κ. Μ. Πατσιαντά που υπογράφεται ως Ν.Τ. στο φύλλο της 12.10.2010, σύμφωνα με το οποίο φέρομαι να έχω προχωρήσει, σε πλήρη ταύτιση με το μέλος του Δ.Σ. του Αστικού ΚΤΕΛ κ. Δημ. Ψαριανό, στην επικόλληση αφισών του Π. Σκοτινιώτη στα μόνιμα πλαίσια των στεγάστρων του ΚΤΕΛ, κατά παράβαση δήθεν της απόφασης της διαπαραταξιακής επιτροπής, σας γνωρίζω τα εξής:
Α. Τον κ. Δημ. Ψαριανό ούτε τον γνωρίζω ούτε έχω μιλήσει έστω και τηλεφωνικά μαζί του.
Β. Σύμφωνα με τη διαπαραταξιακή επιτροπή της 7.10.2010, στην οποία συμμετείχα εκπροσωπώντας το συνδυασμό «Δημοκρατική Συμπολιτεία»-παρ’ ότι απουσίαζε ο εκπρόσωπος του κ. Πατσιαντά αλλά υπόγραψε το πρακτικό εκ των υστέρων- συμφωνήθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ να παραχωρηθούν αναλογικά και επί ίσοις όροις στους συνδυασμούς τα μόνιμα και σταθερά πλαίσια του Δήμου, όπως προβλέπει και η απόφαση με Α.Π. 45635/10.8.2010 του Υπουργού Εσωτερικών κ. Ραγκούση. Σύμφωνα με την παρ. 6 της υπουργικής αυτής απόφασης, «με τον ίδιο τρόπο διατίθενται τα σταθερά πλαίσια της εμπορικής διαφήμισης που έχουν τοποθετηθεί σε κοινόχρηστους χώρους και που την προεκλογική περίοδο διατίθενται στους συνδυασμούς, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.3 του άρθρου 9 του Ν.3023/2002», δηλαδή και τα μόνιμα και σταθερά πλαίσια των στεγάστρων του ΚΤΕΛ.
Η «Δημοκρατική Συμπολιτεία», λοιπόν, σεβόμενη την ισχύουσα νομοθεσία και ενεργώντας με κάθε έννοια δεοντολογίας και σύμφωνα με όσα ομόφωνα αποφασίστηκαν στη διαπαραταξιακή επιτροπή, υπέβαλε την με αρ. πρωτ. 19988/7.10.2010 αίτηση προς το Δήμο Βόλου, ζητώντας είκοσι (20) από τα ογδόντα (80) πλαίσια, δηλαδή στην πραγματικότητα λιγότερα από όσα της αναλογούσαν, αφού σύμφωνα με την παρ. 3 της πιο πάνω υπουργικής απόφασης στην έννοια της αναλογικότητας λαμβάνεται υπόψη και η εκλογική δύναμη των κομμάτων που στηρίζουν τον κάθε συνδυασμό.
Ο Δήμος Βόλου, όπως ήταν υποχρεωμένος, ανταποκρίθηκε στο αίτημα μέσα σε 3 ημέρες. Σημειωτέον ότι, απ’ όσο διερευνήσαμε, μέχρι σήμερα ούτε ο συνδυασμός του κ. Μ. Πατσιαντά ούτε άλλος συνδυασμός έχει υποβάλλει ανάλογο αίτημα στο Δήμο.
Γ. Θέλω να πιστεύω ότι ο συντάκτης του σχολίου ενήργησε από υπερβάλλοντα ζήλο και ότι ο κ. Μ. Πατσιαντάς δεν υιοθετεί αυτό το απίστευτα κακόβουλο και εμπαθές σχόλιο.
                                                                              Με εκτίμηση
                                                                              
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου