ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-494154

Με ήθος και χαρακτήρα

Στο ψηφοδέλτιο «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας» με επικεφαλής τον Κώστα Πουλάκη είδαμε το όνομα της Κατερίνας Τσερκέζη, δημοσιογράφου, η οποία υπηρέτησε το χώρο των ΜΜΕ με ήθος και χαρακτήρα για 20 περίπου χρόνια. Τέτοιες προσωπικότητες δίνουν άλλο νόημα στις φετινές εκλογές.
Δ.Π
 
Διανυκτερεύω
Τις καταγγελίες δημοτών δέχτηκε χθες ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, μιας και στις 6.45 το πρωί χρειάστηκαν να μεταβούν σε διανυκτερεύον φαρμακείο στην περιοχή της Ν. Ιωνίας και με έκπληξη είδαν τα «ρολά» κατεβασμένα. Χτυπούσαν επίμονα το κουδούνι, όμως η πόρτα ποτέ δεν άνοιξε. Έτσι πήραν το ταξί που τους μετέφερε και πήγαν στο φαρμακείο του Νοσοκομείου. Θα πρέπει τουλάχιστον σε θέματα υγείας κάποιες λεπτομέρειες να τις προσέχουμε όλοι περισσότερο.
Δ.Π
 
Περιφερειακή συνείδηση
Εχοντας μιλήσει ατέλειωτες ώρες και πολλές φορές εδώ και χρόνια για την ανάγκη εμπέδωσης της περιφερειακής συνείδησης ο Μιλτιάδης Ζιάκας αισθάνεται δικαιωμένος που τελικά ο θεσμός της αιρετής περιφερειακής αυτοδιοίκησης παίρνει σάρκα και οστά. Υπό αυτή την έννοια όπως έλεγε χθες συνεργάτης του δεν θα μπορούσε παρά να είναι παρών στις πρώτες περιφερειακές εκλογές ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό «ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΗ». Αυτό άλλωστε επεσήμανε και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Απόστολος Παπατόλιας ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα του Μίλτου, που μετά από μία συνεπή παρουσία στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης, αισθάνεται έτοιμος να υπηρετήσει την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Ν.Τ
 
Βρίσκει αποδοχή
Μακριά από κομματικές περιχαρακώσεις και στεγανά ο Γιώργος Λεμονής καθημερινά βρίσκει αποδοχή στην απόφασή του να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Βόλο με το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμπολιτείας και τον Πάνο Σκοτινιώτη. Σε αυτό άλλωστε τον βοηθάει σημαντικά το γεγονός ότι πάντα είχε «ανοιχτό μυαλό» και φυσικά συνομιλητές σε όλους τους πολιτικούς χώρους με τους οποίους μοιράζεται κοινές ανησυχίες για τα προβλήματα της πόλης. Πολλώ δε μάλλον τώρα που ο νέος Καλλικρατικός Δήμος αντιπροσωπεύει 140.000 κατοίκους και πλέον.
Ν.Τ
 
Με ανθρωποκεντρικά χαρακτηριστικά…
Με τη Ζέττα Μακρή είναι υποψήφιος ο Γιώργος Κουρεμένος, πρ. Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης -Εκπαίδευση- Σχολικός Σύμβουλος Θεσσαλίας. Κατά κοινή ομολογία αποφασιστικός, εργατικός, δραστήριος και καινοτόμος στα δημοτικά και εκπαιδευτικά πράγματα, είναι βέβαιο ότι θα προσφέρει στο νέο Δήμο Βόλου για δυναμική ανάπτυξη με ανθρωποκεντρικά χαρακτηριστικά.
Ν.Τ
 
Απολαμβάνει την υποψηφιότητα!
Αεικίνητος και ευτυχής εμφανίζεται παντού αυτό το διάστημα ο Αντώνης Ακτσιαλής, γνωστός λογιστής και ποδοσφαιρικός παράγοντας. «Με τη Ζέττα, είμαι υποψήφιος!» διαδηλώνει όπου βρεθεί. Δείχνει να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη των συνεργατών του συνδυασμού και να κολακεύεται με την τιμή της συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο «Νέος Δήμος, Νέο Ξεκίνημα». Η υποψηφιότητα Ακτσιαλή, είναι μια περίπτωση που πρέπει να προσεχθεί. Αυθεντικός, χωρίς περιττές πολιτικές κινήσεις προεκλογικής ρουτίνας, έχει ένα ιδιαίτερο τρόπο να είναι άμεσος στις προσεγγίσεις του και πειστικός στις απόψεις του.
Ν.Τ.
 
Αγώνα για την υγεία
Ξεκίνησε τον προεκλογικό του αγώνα ο Γιατρός Νευροχειρουργός κ. Χαυτούρας, ο οποίος φαίνεται να έχει την αποδοχή μεγάλης μερίδας συμπολιτών μας που τον υποστηρίζουν σε αυτόν τον αγώνα του. Εξαιτίας του επαγγέλματός του είναι κοντά στον ανθρώπινο πόνο και τα προβλήματα της καθημερινότητας, ιδιαίτερα στον τομέα της υγείας. Η ευαισθησία του απέναντι στα προβλήματα των ανθρώπων και η ανάγκη του για προσφορά καθοδηγούν τους αγώνες του στον πολιτικό στίβο. Επί της ουσίας είναι βέβαιο ότι θα προσπαθήσει από την πλευρά του για την επίλυση σοβαρών θεμάτων υγείας του δήμου Βόλου και όχι μόνο.
Ν.Τ.
 
Αναγκαιότητα η πυροπροστασία στο Νότιο Πήλιο
Την θωράκιση της ευρύτερης περιοχής του Νοτίου Πηλίου από πυρκαγιές μελετά ο υποψήφιος Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Σταμάτης Βακούλας.
Ήδη ο Δήμος Σηπιάδος έχει προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης για την παραχώρηση μέρους του προαύλιου χώρου άλλα και του κτηρίου που βρίσκονται οι κεραίες του ΟΤΕ στο Λαύκο , με σκοπό την δημιουργία ενός «Παρατηρητηρίου Πυροφυλακής» για να στελεχωθεί από εθελοντικό πυροσβεστικό σώμα και οχήματα. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Σταμάτης Βακούλας εκφράζει τις έντονες ανησυχίες των κατοίκων του Νοτίου Πηλίου για την ελλειπή στελέχωση με ανθρώπινο δυναμικό και πυροσβεστικό στόλο του Πυροσβεστικού Σταθμού Αργαλαστής, που «υπερβάλλει εαυτόν» φροντίζοντας για την πυροπροστασία όλου του Νοτίου Πηλίου.
Ν.Τ.



 
Λογαριάζουν χωρίς το ξενοδόχο
Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλμυρού κ. Χρήστος Βούλγαρης ερωτηθείς για όσα ειπώθηκαν στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της Τετάρτης 29-09 περί μεταφοράς των ρυπογόνων δραστηριοτήτων του λιμένος Βόλου στο Τσιγγέλι του Αλμυρού σε πέντε χρόνια. «Οι παράγοντες του Βόλου λογαριάζουν χωρίς το ξενοδόχο. Δεν ξέρω τι συζήτησε ο κ. Χατζηκυριάκος με τους ομοϊδεάτες του κ.κ. Παπατόλια και Σκοτινιώτη, αλλά θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να γνωρίζουν, ότι οι Αλμυριώτες θ’ αποφασίσουν για το λιμάνι τους και το κυριότερο για τις δραστηριότητες σ’ αυτό και τον τρόπο λειτουργίας του. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να γίνουμε ο σκουπιδότοπος του Βόλου.
Αρκετή περιβαλλοντική επιβάρυνση έχει υποστεί η περιοχή του Αλμυρού και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε ούτε την παραμικρή περαιτέρω υποβάθμιση του τόπου μας. Σε τέτοια θέματα, θα μας βρίσκουν όλους μαζί απέναντί τους», είπε ο κ. Βούλγαρης και πρόκειται για θέση την οποία σε καμία περίπτωση δεν διαπραγματεύεται.
Ν.Τ.
 
Ψηφοδέλτιο με αέρα ανανέωσης
Ενα ψηφοδέλτιο που αποπνέει εμπειρία, ανανέωση αλλά και τις καλύτερες δυνατές προοπτικές για την ανάπτυξη και ευημερία του νέου δήμου Ρήγα Φερών συγκροτεί ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Νίκος Αντωνάκης, ενώ συμπεριλαμβάνονται πρόσωπα από όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις.
Ν.Τ.
 
Στοιχεία υπεροχής
Μετά την ανακοίνωση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, η «Δημοκρατική Συμπολιτεία» ετοιμάζεται να ανακοινώσει εντός της εβδομάδας και τους υποψηφίους συμβούλους των δημοτικών κοινοτήτων. Έχοντας κερδίσει το προβάδισμα σε πρωτοβουλίες και ενέργειες, πολλοί είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι, για το συνδυασμό του Πάνου Σκοτινιώτη, η σύγκριση με ο,τιδήποτε άλλο είναι καταλυτική. Η σύνθεση του ψηφοδελτίου και το συγκεκριμένο και δεσμευτικό σχέδιο δράσης που ήδη παρουσιάστηκε, αποδεικνύουν ότι ο συνδυασμός έχει τη διαχειριστική ικανότητα, έχει την προγραμματική επάρκεια και τεχνογνωσία, αλλά πρωτίστως έχει τη συνοχή της αυτοδιοικητικής συμμαχίας που απηχεί ευρύτατη κοινωνική υποστήριξη, γι’ αυτό και υπερέχει.
Ν.Τ.
 
Προέβλεψε το αποτέλεσμα
Ευχάριστα αιφνιδιάστηκαν χθες οι καταστηματάρχες της Νέας Ιωνίας
όταν δέχθηκαν την επίσκεψη του Πάνου Σκοτινιώτη και των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού του. Έχοντας στο πλευρό του το σημερινό Δήμαρχο Παύλο Μαβίδη και το σύνολο σχεδόν των υποψηφίων από τη Νέα Ιωνία, παλιούς και νέους, ο κ. Σκοτινιώτης περπάτησε στο Φαρδύ, στη Μαιάνδρου και την Εθνικών Αγώνων, όπου συνάντησε ανθρώπους της βιοπάλης και άκουσε τις αγωνίες τους για την πόλη και την καθημερινότητά τους. Ιδιαίτερο ήταν το στιγμιότυπο όταν κάποιος δημότης κάνοντας χειραψία με βρεγμένα τα χέρια του, προέβλεψε και το αποτέλεσμα των εκλογών, λέγοντας χαρακτηριστικά «βρεγμένα χέρια, μεγάλη νίκη».
Ν.Τ.
 
Η «έκρηξη»  στο ΣΥΔΙΣΑ
Δεν υποστήριξα κανέναν. Όλα στον ΑΣΕΠ μέχρι να φωτιστεί κάθε σκιά. Η δήλωση από τον Αντιδήμαρχο Βόλου και μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Γ. Δανηλόπουλο. Η δήλωση με αφορμή την ένταση που δημιουργήθηκε την περασμένη Πέμπτη στο ΣΥΔΙΣΑ μετά από την αντίδραση του δημοτικού συμβούλου Νέας Ιωνίας και μέλους του Δ.Σ. του Συνδέσμου Δημ. Φασούλα αναφορικά με την ένσταση που κατατέθηκε κατά της επιλογής χημικού που ζητούσε να προσλάβει ο Σύνδεσμος.
 
Η Αγία Παρασκευή
Συγνώμη, αλλά είναι πολύ νωπά τα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου και οι δηλώσεις του αρμόδιου υφυπουργού του ΥΠΕΚΑ κ. Μανιάτη που απεστάλησαν και σε όλους τους βουλευτές της Μαγνησίας, ότι εισφορά σε γη και χρήμα δεν μπορεί να υιοθετηθεί για τα αραιοδομημένα της συνοικίας της Αγίας Παρασκευής, καθώς οποιαδήποτε σχετική τροπολογία δεν μπορεί παρά να έχει ισχύ σε όλη την επικράτεια. Η αναφορά γίνεται με αφορμή δηλώσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για νομοθετική ρύθμιση που πρέπει να υπάρξει για την Πράξη Εφαρμογής της περιοχής μετά από συνεργασία κατοίκων και μελετητών, προκειμένου να ξεμπλοκάρει η μελέτη. Χώρια βέβαια από το γεγονός ότι με την εισήγηση της αρμόδιας Διεύθυνσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΚΑ ωφελούνται οι ιδιοκτησίες που έχουν δικαιώματα στα πυκνοδομημένα (περίπου τα μισά από τα 1.100 συνολικά δικαιώματα) για τα οποία δεν υπάρχει εισφορά σε γη και χρήμα από τους κατοίκους, αλλά μόνον επιβάρυνση του Δήμου.
 
Οι λόγοι της διαφωνίας
Διαφώνησε με τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ ο Κ. Χαλέβας για τον τρόπο αποπληρωμής των οφειλών του Νοσοκομείου προς τη Διαδημοτική Επιχείρηση για καταναλώσεις νερού που έγιναν από το 2007 μέχρι σήμερα. Το Νοσοκομείο ζητούσε δεκαετή περίοδο αποπληρωμής της συνολικής οφειλής των 532.000 ευρώ και η πλειοψηφία του Δ.Σ. τη ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε να το μειώσει στα πέντε χρόνια.
Διαφώνησα γιατί απουσίαζε ο Διοικητής κ. Ζαχαρόπουλος. Στην προηγούμενη συνεδρίαση που ήταν παρών, είπε ο κ. Χαλέβας, δεν μίλησε κανείς…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 
Στοιχεία που σοκάρουν
Τα στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ για την εκπομπή ρύπων στην ατμόσφαιρα πραγματικά σοκάρουν. Όχι μόνο για το ίδιο το μέγεθος του αριθμού και για το γεγονός ότι οι Βολιώτες εισέπνευσαν το 2008 από 2 κιλά σκόνη ο καθένας, αλλά επειδή τα συγκεκριμένα στοιχεία έχουν συγκεντρωθεί μετά από καταγραφές των ίδιων των εταιριών. Φανταστείτε οι μετρήσεις να είχαν γίνει από άλλους φορείς τι θα έβλεπαν τα μάτια μας…
Α.Φ.
 
Δεν είναι όλοι ίδιοι
Φυσικά και πρέπει να διευκρινίσουμε ότι στο ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ στο φύλλο του Σαββάτου για τις οφειλές εταιριών διαχείρισης κοινοχρήστων σε εταιρίες συντήρησης ανελκυστήρων δεν αναφερόμασταν σε όλες τις εταιρίες διαχείρισης κοινοχρήστων. Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις εταιριών διαχείρισης κοινοχρήστων, όπως είναι η Παπαοικονόμου Α.Ε. που δραστηριοποιείται χρόνια στο χώρο και αποτελεί άριστο παράδειγμα!
Α.Φ.
 
Αρχισε η μάχη των ψηφοδελτίων
Την εβδομάδα που έρχεται θα κριθεί η μάχη των εντυπώσεων στα ψηφοδέλτια, αφού όλοι οι επικεφαλής θα τα καταθέσουν και επισήμως. Άφθαρτα πρόσωπα, κοινωνική απήχηση, προϊστορία, πολιτική φθορά, αναγνωρισιμότητα, αποδοχή και η γενικότερη δράση του κάθε μέλους των συνδυασμών θα παίξει ρόλο στην τελική διαμόρφωση της εικόνας του κάθε ψηφοδελτίου. Καλοί οι επικεφαλής, αλλά ο κόσμος τους συμβούλους ψηφίζει, με αυτούς έρχεται σε άμεση επαφή.
Ο ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΟΣ
 
Εξοργισμένη…
Συνεργάτες της υποψήφιας δημάρχου Βόλου Ζέττας Μακρή δηλώνουν ότι η ίδια είναι εξοργισμένη με τα κατορθώματα υποψήφιας δημοτικού συμβούλου άλλου ψηφοδελτίου. Συνεργάτες της Ζέττας καταλογίζουν στην «ελεγχόμενη» ότι τηλεφωνεί σε εργαζομένους Δημοτικού Οργανισμού τον οποίο διοίκησε στο παρελθόν και τους «προειδοποιεί» ότι θα τον… διοικήσει και στο μέλλον! Μάλιστα ζητάει -όπως λένε- να της οργανώσουν συγκεντρώσεις στα σπίτια τους! Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν ότι αν δεν αλλάξει ρότα η συγκεκριμένη, θα ακολουθήσουν αποκαλύψεις για την τακτική της.
Ν.Τ.
 
Ευγενικοί χορηγοί
Με… χορηγία βιομηχανιών της Μαγνησίας οι 193.000 κάτοικοι του Νομού το 2008 εισέπνευσαν 3.430,91 τόνους ρυπογόνων στοιχείων…
Ο βρώμικος αέρας των τοπικών βιομηχανιών κάθε μέρα γίνεται περισσότερος -κι οι αρρώστιες που γεννάει- σαν κάποιος κακός δαίμονας με χέρι τεντωμένο να ουρλιάζει γύρω μας με την καυτή του μολυσμένη ανάσα παραγεμισμένη από σάπια δόντια…
Φ.Τ.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου