ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-494397

Επιβεβαίωση του… πιρουνιού

Μια ημέρα μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για τους ασθενείς της χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου που αντί για κουτάλι έφαγαν τη σούπα με πιρούνι, ήρθε η επιβεβαίωση του γεγονότος από τον Διοικητή κ. Ζαχαρόπουλο. Ο ίδιος σημείωσε πως το περιστατικό είναι αληθές και για το λόγο αυτό χθες ζήτησε εξηγήσεις από το αρμόδιο τμήμα. Επειδή στην αντίληψή του υπέπεσαν κι άλλα «παρατράγουδα», καθώς δεν ήταν η πρώτη φορά που έλειπαν σκεύη -κατά καιρούς έλλειπαν κουτάλια, πιρούνια, κουπάκια κ.α.- αποφάσισε να μετακινήσει το πόστο αυτό σε άλλο τμήμα για να σταματήσουν οι ελλείψεις. Ο ίδιος σημείωσε πως μετά από διερεύνηση του θέματος ανακάλυψε πως υπήρχε δόλος, γι’ αυτό και τα μέτρα που θα λάβει από δω και πέρα -όπως και οι έλεγχοι- θα είναι συχνοί και ιδιαιτέρως αυστηροί. Κι αυτό για να ξέρουν επιτέλους οι πολίτες πού πάνε τα λεφτά τους και σε ποιανού τα… πιρούνια καταλήγουν.
Δ.Π
 
Ανανέωση για όλους;
Σχολιάζοντας την απάντηση του υποψήφιου δημάρχου Π. Σκοτινιώτη στον Γ. Στάμο ότι χρειάζεται ανανέωση στο πολιτικό σκηνικό, πολιτικοί φίλοι του τελευταίου από το χώρο του ΠΑΣΟΚ έλεγαν ότι η ανανέωση δεν εκφράζεται με δημάρχους που εκλέγονται επί 40 χρόνια, όπως ο Β. Κοντορίζος, ή με άλλους που θέλουν να πρωταγωνιστούν στην πολιτική σκηνή επί δεκαετίες, όπως ο Π. Μαβίδης ή κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι και αντιδήμαρχοι Βόλου.
Ν.Τ.
 
Αντιπροσωπευτικό δείγμα
Θετικά υποδέχθηκε η κοινή γνώμη το ψηφοδέλτιο της «Δημοκρατικής Συμπολιτείας» που ανακοινώθηκε την Πέμπτη από τον επικεφαλής του συνδυασμού Πάνο Σκοτινιώτη και είναι το πρώτο που ανακοινώνεται για τις εκλογές στο Δήμο Βόλου. Όπως χαρακτηριστικά σχολιάστηκε, το ψηφοδέλτιο του Π. Σκοτινιώτη αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα της τοπικής κοινωνίας, καθώς συμμετέχουν σ’ αυτό άνθρωποι με καταξιωμένη επαγγελματική δράση, με εμπειρία και βαθιά γνώση των προβλημάτων, αλλά και νέα πρόσωπα με όρεξη και ζωντάνια, που κέντρισε το ενδιαφέρον τους η πρόκληση της διοικητικής μεταρρύθμισης και επιθυμούν να συμβάλλουν ώστε να πετύχει.
Ν.Τ.
 
Στο στέκι της Αναλήψεως
Στο στέκι τους, στην πλατεία Οξυγόνου, συνάντησε τους περιοίκους της οδού Αναλήψεως, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης. Με «αρχηγό» τον Κώστα Λάνη, οι κάτοικοι της συνοικίας ζήτησαν από τον κ. Σκοτινιώτη να λύσει τις απορίες τους για το πώς θα λειτουργήσει ο νέος Δήμος και τον ενημέρωσαν για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της περιοχής τους. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε τόσο φιλικό και εγκάρδιο κλίμα, που οι περίοικοι της Αναλήψεως συμφώνησαν με τον κ. Σκοτινιώτη να επαναλάβουν τη συνάντησή τους σ’ ένα χρόνο και να έχουν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ τους.
Ν.Τ.
 
Παντελήςέλλειψηαστυνόμευσης
Την έντονη δυσφορία του εκφράζει ο υποψήφιος Δήμαρχος Σταμάτης Βακούλας για την παντελή έλλειψη αστυνόμευσης στην ευρύτερη περιοχή του Νοτίου Πηλίου. Οι αστυνομικοί σταθμοί Αργαλαστής και Τρικερίου έχουν αποδυναμωθεί από προσωπικό και οχήματα με αποτέλεσμα να επικρατεί αίσθημα φόβου στους κατοίκους της περιοχής μετά και την έκρηξη των κλοπών σε κατοικίες στα περισσότερα χωριά του Νοτίου Πηλίου. Ο Σταμάτης Βακούλας τονίζει την αναγκαιότητα ενδυνάμωσης όλων των αστυνομικών σταθμών, συμπεριλαμβανομένου και του τμήματος Μηλεών, με σκοπό την ασφάλεια των δημοτών του Νοτίου Πηλίου.
Ν.Τ.
 
Αναρτάται το πρόγραμμα
Αύριο ανακοινώνει δια του Τύπου και αναρτά στο διαδίκτυο τις θέσεις και τις προτάσεις της για τον τομέα του πολιτισμού η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου Ζέττα Μακρή. Άλλωστε όταν αντικατέστησε την εκτύπωση προγράμματος με δεντροφυτεύσεις η Ζέττα ήταν ξεκάθαρη: «Δεν θα τυπώσουμε πρόγραμμα. Θα εφαρμόσουμε». Συνεπής στον λόγο της θα γνωστοποιήσει στους πολίτες αναλυτικά το πρόγραμμά της με όλα τα μέσα.
Ν.Τ
 
Σωστοίλογαριασμοί
Σύμφωνα με υπολογισμούς ειδικών, το μνημόνιο του ΔΝΤ αφαιρεί από την Τοπική Αυτοδιοίκηση για τα έτη 2011 και 2012 τρία δισ. οκτακόσια εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα χρήματα που θα έχουν οι Δήμοι θα μειωθούν κατά 30% έως 50% σε σχέση με το 2010. Για την αντιμετώπιση αυτής της σκληρής πραγματικότητας, ο κ. Χρήστος Βούλγαρης, υποψήφιος Δήμαρχος Αλμυρού, έχει συγκεκριμένο σχέδιο: ιεράρχηση και καθορισμός προτεραιοτήτων, αυστηρός προγραμματισμός, ελαχιστοποίηση του κόστους και μεγιστοποίηση της απόδοσης στη λειτουργία του Δήμου. «Μέχρι σήμερα στην Τ.Α. το ένα ευρώ γινόταν μισό, ενώ τώρα το ένα ευρώ πρέπει να γίνει δύο» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Χρήστος Βούλγαρης και είναι δύσκολο να διαφωνήσει κανείς.
Ν.Τ.
 
Περιοδία Αρέθα σε Πινακάτες
Στο δημοτικό διαμέρισμα Πινακατών βρέθηκε ο Δήμαρχος Μηλεών και υποψήφιος Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Απόστολος Αρέθας και μιλώντας σε γυναίκες της περιοχής ανέπτυξε τις δυνατότητες που δίνονται σε αυτές για την άρση του αποκλεισμού τους από την αγορά εργασίας, με καινοτόμες επιχειρηματικές πρακτικές, όπως ο αγροτουρισμός, η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων και η αξιοποίηση των τοπικών πρώτων υλών, φέρνοντας ως παράδειγμα την υποδειγματική λειτουργία της Δημοτικής Επιχείρησης Μηλεών…
Ν.Τ.
 
Τους τα ψέλνει για δημοσκόπηση
Από τα περίεργα των εκλογών είναι το γεγονός πως δεν συμπεριλαμβάνεται ο Κώστας Πουλάκης σε δημοσκόπηση για τις Περιφερειακές εκλογές. Σε ανακοίνωσή του ο ίδιος αναφέρει ότι «διενεργείται στη Μαγνησία από γνωστή εταιρία δημοσκόπηση για τις Περιφερειακές εκλογές, στην οποία δεν αναφέρεται μεταξύ των προτεινόμενων στους ερωτώμενους επιλογών το όνομα του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κώστα Πουλάκη με την παράταξη «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας». Η φαλκίδευση των μεθόδων μιας δημοσκόπησης πέρα από την αναξιοπιστία της ίδιας της έρευνας και της εταιρίας πλήττει την ίδια την δημοκρατία, πλήττει την πολιτική, πλήττει τελικά τη ζωή μας. Όσοι και όσες μετέχουμε με ιδέες και οράματα στο συνδυασμό «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», έχουμε υποχρέωση να καταγγείλουμε τέτοιες μεθόδους και να καλέσουμε όλους σε έναν εκλογικό αγώνα επιχειρημάτων και προτάσεων. Ας σταθούμε όλοι με σοβαρότητα στην κρισιμότητα της πολιτικής συγκυρίας, με σεβασμό στη δημοκρατική βούληση των πολιτών της Θεσσαλίας που θα εκφραστεί στις 7 Νοεμβρίου. Τα φτηνά επικοινωνιακά κόλπα και οι λαθροχειρίες τέλειωσαν».
Ν.Τ.
 
Κατεβαίνει ο αντιδήμαρχος Αρτέμιδας
Ο Νίκος Νομικός, ο αντιδήμαρχος Αρτέμιδας, θα είναι υποψήφιος με τη Ζέττα Μακρή στις επικείμενες εκλογές του Νοεμβρίου. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που ξέρει από Αυτοδιοίκηση και η εμπειρία του σίγουρα θα βοηθήσει στο μέλλον στα δημοτικά πράγματα.
Ν.Τ.
 
Παράπονο
Παράπονα εξέφρασε χθες ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης στην περιφέρεια Θεσσαλίας. Σύμφωνα με το συνδυασμό την ώρα που ο Β. Μπούτας βρισκόταν στο Γυμνάσιο της Σκιάθου και είχε φιλική και γόνιμη συζήτηση με τους καθηγητές, ο Γιώργος Καραστατήρας, υποψήφιος δήμαρχος Σκιάθου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», πήγε στο Λύκειο που βρίσκεται δίπλα και ζήτησε από τον Λυκειάρχη να επισκεφτούν μαζί με τον Β. Μπούτα το Λύκειο. Ομως ο λυκειάρχης, αρνήθηκε, επικαλούμενος ότι δεν έχει πάρει την… άδεια από τη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.
Β.Κ
 
Χρειάζονται και άλλοι
Πολύ σωστή η πρωτοβουλία του ΕΚΒ να συγκαλέσει σύσκεψη χθες με τη συμμετοχή των τοπικών φορέων για τα προβλήματα στην ΚΟΝΤΙ. Οι φορείς ανταποκρίθηκαν, το σωματείο κατέδειξε ότι είναι αποφασισμένο να δώσει δυναμικά τη μάχη, όπως και το ΕΚΒ, οι εργαζόμενοι όμως δεν έδωσαν όλοι το παρών. Μιλάμε για 130 άτομα προσωπικό και στη σύσκεψη δεν παραβρίσκονταν περισσότεροι από 50, όταν η εταιρία εμμέσως πλην σαφώς μιλάει για 60 ομαδικές απολύσεις. Από μόνο του το σωματείο εάν δεν έχει την ενίσχυση των ίδιων των εργαζομένων όσο και να θέλει δεν μπορεί να παλέψει. Χρειάζονται πολλοί.
Β.Κ
 
Αλληλοκατηγορίες
Tι έγινε προχθές το μεσημέρι στο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων; Φωνές, διαμαρτυρίες, μέχρι και… καταγγελίες ότι υπάρχουν κασέτες έφτασαν στα αυτιά μας. Μιλάμε για αδελφοκτόνο πόλεμο Πασόκων δημοτικών συμβούλων από το Βόλο και τη Νέα Ιωνία. Γιατί όμως τόσος κλαυθμός και οδυρμός; Μήπως για την ωραία Ελένη ή μήπως για μία θέση χημικού στο Σύνδεσμο με σύμβαση, μέσω ΑΣΕΠ, ορισμένου χρόνου;
Ο δημοτικός σύμβουλος της Νέας Ιωνίας Δ. Φασούλας και μέλος του ΣΥΔΙΣΑ άφησε αιχμές για μεθοδεύσεις στο θέμα πρόσληψης χημικού στο Σύνδεσμο μη αποστέλλοντας στο ΑΣΕΠ όλους τους φακέλους των ενιστάμενων κατά της αρχικής απόφασης της Επιτροπής που συγκροτήθηκε ειδικά για το σκοπό αυτό. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΥΔΙΣΑ και Αντιδήμαρχος Βόλου Γιάννης Κουρτίνας είπε ότι ο ίδιος δεν είχε καμία εμπλοκή στο θέμα, καθώς αφορούσε σε ένα αμιγώς υπηρεσιακό ζήτημα. Προς στήριξη του κ. Κουρτίνα έσπευσε ο έτερος Αντιδήμαρχος Βόλου Γιώργος Δανηλόπουλος, όχι όμως και ο δημοτικός σύμβουλος Νέας Ιωνίας Γιώργος Φουντουκίδης, που αποχώρησε φωνάζοντας και καταγγέλλοντας…
 
Ο… κορμοράνος
Μέχρι την οδό Ερμού έφταναν οι φωνές από την παρέα των Πασόκων και ανένταχτων της Αριστεράς που συνομιλούσαν όχι και τόσο ήρεμα. Εθεάθησαν εκεί ανάμεσα στους άλλους ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Γ. Φώτης και ο… κορμοράνος. Ποιος είναι ο τελευταίος; Ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της Περιφερειακής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλίας Π. Πελεκάνος…
 
Δεν ήταν κάτι ανησυχητικό
…Με μικρό πρόβλημα υγείας διακομίστηκε πριν λίγες μέρες στο Νοσοκομείο Βόλου ο Δήμαρχος Αλέκος Βούλγαρης. Ευτυχώς, όπως μας έλεγαν στενοί του συνεργάτες, αποδείχθηκε ότι τελικά δεν ήταν κάτι το ανησυχητικό.
 
Απουσίες
Απουσίες πολλές και στη χθεσινή συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ. Άλλοι είτε επειδή αποχωρούν από τα κοινά (Στάμος, Καντόλας και Μήτρου) και άλλοι επειδή δεν δείχνουν ιδιαίτερη ζέση για τις εκλογές του Νοεμβρίου (Φοινικόπουλος).
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 
Το περίμενε…
Είναι βέβαιο ότι ο Κυριάκος Μήτρου περίμενε ότι οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του θα τον εγκαταλείψουν από τη στιγμή που εκφράστηκε υπέρ του Πάνου Σκοτινιώτη. Στην επιλογή του τον ακολούθησε ενεργά η Κατερίνα Μπαρμπουδάκη. Εχουν διαφοροποιηθεί μέχρι τώρα με διαφωνία ή αποχώρηση Νίκος Ζαρκάδας, Τέλης Δουλόπουλος, Απόστολος Ζαρκάδας-Βεργής και Τάσος Στρατηγόπουλος. Μένει λοιπόν να εκφραστούν οι τρεις νεότεροι δημοτικοί σύμβουλοι Βασίλης Παπαδρόσου, Σπύρος Γάτος και Αργύρης Κοπάνας να πάρουν θέση. Με ενδιαφέρον αναμένονται οι απόψεις τους…
Ο ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΟΣ
 
Ελέω Θεού βασιλεύς
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) που δημοσιεύονται σήμερα ένας στους πέντε Έλληνες διάβηκε ήδη το κατώφλι της φτώχειας…
Και πάραυτα το θαύμα επισυνέβη! Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με τη δημοσίευση των στοιχείων έγινε αμέσως πιο φιλικός, πιο ανθρώπινος, πιο συγκαταβατικός, όπως ο ελέω Θεού βασιλεύς που ταξιδεύει στο εξωτερικό και, μη έχοντας πια κανέναν λόγο να είναι καταπιεστικός, δημιουργεί φιλικές σχέσεις ακόμα και με το υπηρετικό προσωπικό του ξενοδοχείου του.
Εγώ όμως κι οι όμοιοί μου δεν ζούμε στο εξωτερικό…
Φ.Τ.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου