ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-494843

Σε κάθε γωνιά της Μαγνησίας

Πυκνό το πρόγραμμα περιοδειών και κλιμακίων που από χθες οργώνουν τη Μαγνησία από την παράταξη «ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΗ». Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Απόστολος Παπατόλιας θέλει έτσι να βρεθεί για μία ακόμη φορά σε κάθε γωνιά της Μαγνησίας για να παρουσιάσει μαζί με το συνδυασμό του το πρόγραμμα της παράταξης και παράλληλα να αναφερθεί και σε όλες τις πρωτοπόρες και καινοτόμες δράσεις που η νομαρχιακή αρχή έκανε πράξη την τετραετία αυτή. Αεικίνητος και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Μεργιαλής μαζί με τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους… από το πρωί μέχρι το βράδυ και κάθε μέρα παρακαλώ… Χιλιόμετρα…
Ν.Τ
 
Επαφές σε Πλατανιά και Μηλίνα
Συνεχίζονται με επιτυχία οι επαφές του Δημάρχου Μηλεών και υποψήφιου Δημάρχου Νοτίου Πηλίου κ. Απόστολου Αρέθα. Σε περιοδεία του στον Πλατανιά και την Μηλίνα μίλησε σε εκπροσώπους φορέων και έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη και ανέπτυξε θέσεις του προγράμματός του… Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον τ. δήμαρχο Σηπιάδος κ. Ζηργάνο Μάκη, ο οποίος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή του στο συνδυασμό του υποψηφίου δημάρχου Νοτίου Πηλίου…
Ν.Τ.
 
Σχέσεις εμπιστοσύνης
«Ένας Δήμος, τέσσερις συνεργάτες» είναι η φράση που αποδίδει με ακρίβεια τη φιλοσοφία του Υποψηφίου Δημάρχου Αλμυρού κ. Χρήστου Βούλγαρη σχετικά με το ρόλο και τη θέση που θα έχουν στον Καλλικράτειο Δήμο Αλμυρού οι συνενούμενοι Δήμοι Σούρπης και Πτελεού αλλά και η Κοινότητα Ανάβρας. Αυτή ακριβώς η τοποθέτηση είναι που καταγράφει εντυπωσιακά ποσοστά αποδοχής στους κατοίκους της υπαίθρου του Δήμου Αλμυρού που βλέπουν να αντιμετωπίζονται ισότιμα μέσα στο νέο δημοτικό οργανισμό. Με τη σειρά τους οι πολίτες των συνενούμενων περιοχών είναι έτοιμοι να ανταποδώσουν έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του Χρήστου Βούλγαρη στις κάλπες της 7ης του Νοέμβρη, δίνοντάς του ξεκάθαρη νίκη.
N.T.
 
Νικητής ο πολίτης
Τρέχει και δε φτάνει για μία ακόμη φορά η Ζέττα Μακρή. Από τη μια διαρκείς οι επαφές της με φορείς και σωματεία για την παρουσίαση των προτάσεών της για την αντιμετώπιση βασικών προβλημάτων τους. Από την άλλη η οργάνωση του προγράμματός της που από ό,τι λέγεται θα περιέχει θέσεις πρωτότυπες και ουσιαστικές που θα προκαλέσουν ευχάριστη έκπληξη στους Βολιώτες. Γιατί για τη Ζέττα ήρθε η ώρα υλοποίησης των προτάσεων για ένα Βόλο αναπτυγμένο, ανθρώπινο και φιλικό. Και βέβαια ας μην ξεχνάμε ότι προτεραιότητά της είναι στις 7 Νοεμβρίου νικητής να είναι μόνο ο πολίτης.
Ν.Τ
 
Με δυναμισμό
«Εχω τη διάθεση να αγωνιστώ με δυναμισμό, διεκδικητικό τρόπο και χωρίς συμβιβασμούς, ώστε να αναδειχτούν και να επιλυθούν προβλήματα που μέχρι σήμερα ταλανίζουν την περιοχή. Προχωράμε μπροστά. Όλοι μαζί. Μακριά από κλειστά συστήματα εξουσίας. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, ενισχύουμε τη φωνή μας στα κέντρα λήψης των αποφάσεων αφήνουμε στην άκρη πολιτικές και κομματικές περιχαρακώσεις και δίνουμε τη μάχη του αύριο δυναμικά» επισημαίνει μεταξύ άλλων στο καλαίσθητο φυλλάδιο που ετοιμάζει ο υποψήφιος με την Δημοκρατική Συμπολιτεία δημοτικός σύμβουλος Βόλου Γιώργος Λεμονής. Το φυλλάδιο πολύ σύντομα θα φτάσει και στο τελευταίο σπίτι του νέου Δήμου…
Ν.Τ
 
Αιχμή του δόρατος οι νέες τεχνολογίες
Με αιχμή του δόρατος τις νέες τεχνολογίες θα πορευτεί στην περιφέρεια ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Α. Παπατόλιας. Κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου έκανε ειδική αναφορά στην προσφορά του Αλέξανδρου Καπανιάρη, ειδικού συμβούλου και Υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ο Αλέξανδρος Καπανιάρης σχεδίασε και υλοποίησε ένα σημαντικό καινοτόμο πρόγραμμα εκπαιδευτικής τεχνολογίας που απέσπασε τα συγχαρητήρια του Πρωθυπουργού και της Υπουργού Παιδείας. Πρόκειται για το πρόγραμμα Ψηφιακή Μαγνησία.
N.T.
 
Για δες ποιον ξέχασαν!
Στην τελευταία δημοσκόπηση που τρέχει για τους υποψήφιους Περιφερειάρχες Θεσσαλίας, σύμφωνα με τους συνεργάτες του Κώστα Πουλάκη ο τελευταίος δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτή. Πραγματικά τραγικό το λάθος της εταιρίας με αφορμή και το γεγονός ότι ο Κώστας Πουλάκης ήταν υπεύθυνος δημοσκοπήσεων στο Συνασπισμό.
Ν.Τ.
 
Γιατί;
Για μία ακόμη φορά οι δημόσιοι υπάλληλοι που απήργησαν έλαμψαν δια της απουσίας τους από την απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στο Βόλο. Και δεν φταίει ότι οι συγκεντρώσεις ήταν δύο, αλλά ότι οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι συνδικαλίζονται μέσα από τις Ομοσπονδίες τους. Έτσι όμως δεν δυναμώνεται το δευτεροβάθμιο όργανο… που εδρεύει στο Νομό και θα πρέπει να έχει ισχύ η φωνή του.
Β.Κ
 
Απάντηση…
Ο πρώην Δήμαρχος Κυριάκος Μήτρου ενημερώθηκε για την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Μαγνησίας από συνεργάτες του καθώς βρίσκεται εκτός Βόλου. Η αντίδρασή του ήταν έντονη τουλάχιστον στην εκπομπή του Σωτήρη Πολύζου στο TRT, καθώς την χαρακτήρισε "λιβελογράφημα" που γράφτηκε από "ιδιοκτήτη λεωφορείου του ΚΤΕΛ".
Β.Κ
 
Με ψηλά το κεφάλι
Μετά από 12 χρόνια… ο Κώστας Σακελλαρίου αποχαιρέτησε το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Ιωνίας, αφού δεν θα είναι ξανά υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Για όσους γνωρίζουν τον «σκληροτράχηλο στα συνδικαλιστικά Πασκίτη, πρώην πρόεδρο του συνδικάτου των Οικοδόμων, η απόφασή του δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Ο Κώστας Σακελλαρίου δεν δέχτηκε ποτέ να βάλει νερό στο κρασί του ή να κάνει συμβιβασμούς σε κάποια πράγματα και αυτό το έκανε πράξη τόσο όταν ήταν στο Συνδικάτο, όσο και ως δημοτικός σύμβουλος. Αρκεί να θυμηθούμε ότι κόντρα στην υπόλοιπη πλειοψηφία όποτε συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν σε εργαζόμενους έφτασε να καταψηφίζει τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, διότι… δεν το σήκωνε το DNA του. «Αγύριστο» κεφάλι που υπηρέτησε τα κοινά με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση και αποχωρεί επίσης με ψηλά το κεφάλι. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό.
Β.Κ
 
Ντιμπέιτ
Νέο τηλεοπτικό ντιμπέιτ την ερχόμενη Δευτέρα στην εκπομπή του Χρ. Λουκά στην τηλεόραση του Astra και το ενδιαφέρον, όπως είναι αναμενόμενο, είναι αυξημένο όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές…
 
Οι… λιμοκοντόροι των Αθηνών
Πόση αλαζονεία άραγε μπορούν να διαθέτουν αυτοί οι… λιμοκοντόροι και σπουδαιοφανείς των Αθηνών ώστε να συμπεριφέρονται τόσο απαξιωτικά προς τις δύο πιο σημαντικές πόλεις της Θεσσαλίας, το Βόλο και τη Λάρισα, και να αρνούνται να πράξουν το έλασσον; Δηλαδή μία γραπτή διαβεβαίωση του αρμόδιου Υπουργού Οικονομικών ή Πολιτισμού για τον ακριβή χρόνο εκταμίευσης της α΄ δόσης για την έναρξη κατασκευής των δύο Μεσογειακών Χωριών που αποτελούν το προαπαιτούμενο για τη διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων; Αλλά δεν φταίνε αυτοί, αλλά εκείνοι που αδυνατούν να σηκώσουν στους αδύναμους πολιτικούς τους ώμους ακόμη και την προαναγγελία ενός παμβολιώτικου συλλαλητηρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβερνητική αδράνεια και ολιγωρία.
 
Ακαπνοι
…Ολοι άκαπνοι στα μαγαζιά; Ναι, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι τις δύο τελευταίες μέρες μετά από ελέγχους που έκαναν οι άντρες της Δημοτικής Αστυνομίας, όλοι βρέθηκαν να τηρούν… ευλαβικά το νόμο.
 
Απορία
Εύλογη απορία του Γ. Στάμου στη συνέντευξη Τύπου για τη Νομαρχιακή του κόμματος: «Τέτοια μετάλλαξη δεν θα την περίμενε κανείς. Εδώ δεν πρόκειται για «βαθύ» και «ρηχό» ΠΑΣΟΚ, αλλά ποιος είναι ΠΑΣΟΚ μέσα στο ΠΑΣΟΚ»…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.
 
Θαύμα!
Παρά την ιδιαίτερα σκληρή κριτική που ασκούσε στη διαχείριση Κανάρη στο δήμο Φερών καθ’ όλη την τελευταία τετραετία η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ελένη Λαΐτσου, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ενέκρινε τον απολογισμό και ισολογισμό του δήμου για το έτος 2009. Είναι και αυτό ένα από τα θαύματα των εκλογών…
Α.Φ.
 
Καυτό τηλεφώνημα
Χθες το βράδυ έγινε ένα καυτό τηλεφώνημα. Η επικοινωνία αφορούσε σε στελέχη του ίδιου κόμματος, αλλά το περιεχόμενό της ήταν πεζοδρομιακού περιεχομένου. Εναπόκειται στο στέλεχος που έλαβε το τηλεφώνημα η δημοσιοποίηση του διαλόγου ή μονολόγου… Πάντως και οι πολιτικοί δεν είναι ούτε τα καλύτερα ούτε τα πιο… ευγενικά παιδιά.
Ο ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΟΣ
 
Ο Υψιστος
Είδες η ΔΕΗ; Αυξάνει τα τιμολόγια των μικρών καταναλώσεων και μειώνει αυτά των επιχειρήσεων και των μεγάλων καταναλωτών…
Αφού λοιπόν έχουμε εγκαταλειφθεί στη μοίρα μας από όλους, μόνη καταφυγή ο… Ύψιστος. Να του ζητήσουμε όπως όταν ήμαστε παιδιά ένα ποδήλατο; Όχι, δεν μας ενδιαφέρει. Ωστόσο το αίτημα είναι συγκεκριμένο και θα μπορούσε να το καταλάβει ο Ύψιστος. Πώς όμως θα μπορούσε να καταλάβει κάτι τόσο αόριστο όπως «Θεέ μου, βόηθα μας να αντέξουμε και τη ΔΕΗ;».
Φ.Τ.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου