ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-495275

Το συζητάμε στη… γιάφκα

Η Αυτοδιοικητική Κίνησή σας έχει ανταπόκριση στην κοινωνία και αυτό θα το διαπιστώσετε στις εκλογές. Το βλέπω και το συζητάμε στη… γιάφκα που στήνω κάθε βράδυ στο περίπτερό μου!!! Η επισήμανση έγινε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Καπνοπωλών και Περιπτερούχων Νομού Μαγνησίας Κ. Κόγια, όταν υποδεχόταν χθες το μεσημέρι στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Μαγνησίας την αντιπροσωπεία της παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας» και τον υποψήφιο Δήμαρχο Βόλου Μαργ. Πατσιαντά.
 
Θερμή υποδοχή Απόστολου Αρέθα στο δήμο Σηπιάδας
Ομάδα τεχνοκρατών με επικεφαλής το Δήμαρχο Μηλεών κ. Απόστολο Αρέθα και υποψήφιο Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου περιόδευσε στο Δήμο Σηπιάδας και μιλώντας σε γυναίκες της περιοχής ανέπτυξε τις δυνατότητες που δίνονται σε αυτές για την άρση του αποκλεισμού τους από την αγορά εργασίας, με καινοτόμες επιχειρηματικές πρακτικές, όπως ο αγροτουρισμός, η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων και η αξιοποίηση των τοπικών πρώτων υλών, φέρνοντας ως παράδειγμα την υποδειγματική λειτουργία της Δημοτικής Επιχείρησης Μηλεών. Το ιδιαίτερα καλό κλίμα και η ανταπόκριση των γυναικών στις προτάσεις του κ. Απόστολου Αρέθα επιβεβαιώνουν για ακόμη μια φορά την ιδιαίτερη απήχηση των προτάσεών του…
Ν.Τ.
 
Θέμα επιλογών
Εντυπωσιακή, πράγματι, η συμμετοχή των πολιτών στην εκδήλωση της «Δημοκρατικής Συμπολιτείας» για τη διαμόρφωση του προγράμματος. Ως διαδικασία χαρακτηρίστηκε πρωτοποριακή για τα τοπικά δεδομένα αλλά και γενικότερα, καθώς για πρώτη φορά διοργανώνεται σε προεκλογική περίοδο ένα τραπέζι ουσιαστικού διαλόγου για τα προβλήματα και τις προοπτικές της πόλης. Το πρόγραμμα βρίσκεται ήδη αναρτημένο στο διαδίκτυο και, όπως τόνιζαν στελέχη του συνδυασμού, «μακάρι να το αξιοποιήσουν και όσοι καταφεύγουν σε κακόγουστα επικοινωνιακά τρικ και σε κινήσεις απελπισίας, προκειμένου να κρύψουν την προγραμματική τους πενία και την αδυναμία τους να αρθρώσουν αυτοδιοικητικό λόγο. Δική μας φιλοδοξία, άλλωστε, είναι να γίνει το πρόγραμμά μας κτήμα όλης της κοινωνίας».
Ν.Τ.
 
Σχέση εμπιστοσύνης με τη νεολαία
«Δεν θα παίξουμε με τη νεολαία ούτε και θα επιδοθούμε σε εμπόριο ελπίδας. Η σχέση εμπιστοσύνης που θέλουμε να οικοδομήσουμε με τη νέα γενιά σημαίνει, πριν απ’ όλα, ότι από 1.1.2011 κόβεται με το μαχαίρι κάθε πρόσληψη στο Δήμο έξω από τις αυστηρές και διαφανείς διαδικασίες που προβλέπει πια ο νόμος», ήταν το σαφέστατο μήνυμα που έστειλε χθες, από το βήμα της εκδήλωσης για το πρόγραμμα του συνδυασμού του, ο Πάνος Σκοτινιώτης.
Ν.Τ.
 
Στήριξη της παραγωγικής φυσιογνωμίας
Συνάντηση με τη διοίκηση της ΕΑΣ Πηλίου είχε χθες ο Πάνος Σκοτινιώτης, ο οποίος αμέσως μετά ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Ένωσης και συνομίλησε με τους εργαζόμενους για τα θέματα που τους απασχολούν. Ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε ότι ο νέος Δήμος Βόλου αποκτά πλέον σημαντικές αρμοδιότητες και στον αγροτικό τομέα, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα να αναληφθούν πρωτοβουλίες για τη στήριξη των τοπικών προϊόντων και της παραγωγικής φυσιογνωμίας της περιοχής.
Ν.Τ.
 
Τηλεγράφημαμε νόημα…
Ενα ιδιαίτερης σημασίας τηλεγράφημα δέχτηκε η Ζέττα Μακρή πριν λίγες μέρες. Ο Αθανάσιος Κουτσός, Πρόεδρος της Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Μαγνησίας, απέστειλε θερμές ευχές στη Ζέττα για καλή επιτυχία στον αγώνα της. Όπως φαίνεται οι άνθρωποι που έχουν συνδέσει τη ζωή τους με την παράταξη της Ν.Δ. στηρίζουν τις προσπάθειές της και έχουν εμπιστοσύνη στους συνεργάτες της.
Ν.Τ
 
Με ευαισθησίες
Συναντήσεις με τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ και τους Μάγνητες Τυφλούς είχε η Ζέττα Μακρή προκειμένου να αφουγκρασθεί τις αγωνίες και τις ανάγκες τους. Το ενδιαφέρον της Ζέττας για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες έχει την απαρχή του τουλάχιστον είκοσι χρόνια πριν, ούσα ενεργό μέλος σε πάνω από τριάντα σωματεία με σημαντική φιλανθρωπική δράση. Άλλωστε για τη Ζέττα η κοινωνική ευαισθησία αποτελεί προτεραιότητά της.
Ν.Τ
 
Εκ βαθέων…
«Θέλω να σας εξομολογηθώ -έλεγε χθες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός- ότι η επιλογή των τεσσάρων στενών συνεργατών μου υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών ήταν εξαιρετικά δύσκολη, αφού υπήρξαν πολλές, μα πάρα πολλές εξαιρετικές υποψηφιότητες και στους 4 νομούς. Σ’ όλους αυτούς απευθύνω και δημόσια τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες. Αυτό το πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον για προσφορά δείχνει αν μη τι άλλο την ακλόνητη πίστη στη νίκη του συνδυασμού μας και φανερώνει ότι η Θεσσαλία έχει αποφασίσει να πάρει στα χέρια της το μέλλον της. Για τη Ρένα, τον Δημήτρη, τον Χρήστο και τον Βασίλη, όπως εκμυστηρεύτηκε, δεν χρειάζονται πολλά λόγια, αφού «μιλούν» γι’ αυτούς η διαδρομή και η προσφορά του καθένα τους στην τοπική κοινωνία. Άλλωστε, ας μου επιτραπεί να παρατηρήσω ότι οι ίδιοι οι πολίτες κάθε νομού τους επέλεξαν για υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες, ψηφίζοντάς τους επί σειρά ετών και αναθέτοντάς τους νευραλγικές θέσεις τόσο στην αυτοδιοίκηση και των δύο βαθμών, όσο και σε κοινωνικούς φορείς».
Ν.Τ
 
Στήριξη από ΔΗΚΚΙ
Οι «γέφυρες συνεργασίας και διαλόγου» υπήρχαν πάντα μεταξύ Κων. Πουλάκη και ΔΗΚΚΙ και εάν μη τι άλλο, όπως τόνιζαν χθες οι συνεργάτες του υποψηφίου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας με το συνδυασμό ΘΕΣΣΑΛΙΑ της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και της ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ», επαναβεβαιώθηκε η ταύτιση απόψεων ως προς τον χαρακτήρα που έχουν αυτές οι αυτοδιοικητικές εκλογές και με τη στήριξη στο συνδυασμό από το ΔΗΚΚΙ που ανακοινώθηκε χθες επίσημα.. Ο Κων. Πουλάκης χθες μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ASTRA ζήτησε από τους πολίτες να μην «νομιμοποιήσουν» εκ των υστέρων με την ψήφο τους τα μέτρα του μνημονίου, αναφέρθηκε στις δυσμενείς επιπτώσεις των μέτρων στην αγορά εργασίας, στους επαγγελματοβιοτέχνες, στο κοινωνικό κράτος και γενικότερα στην ελληνική κοινωνία, ενώ συνεχίζοντας τόνισε με νόημα ότι οι πολίτες της Θεσσαλίας πρέπει να καταλάβουν ότι η χώρα δεν έχει οδηγηθεί στο μνημόνιο για να σωθεί η ελληνική οικονομία και η κοινωνία, αλλά για να διασφαλίσουν τα κέρδη τους οι πιστωτές της χώρας.
Ν.Τ
 
Με καθυστέρηση
Πολλή δουλειά, ήταν η φράση που επαναλάμβανε στη χθεσινή παρουσίαση του ψηφοδελτίου στη Μαγνησία ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Απ. Παπατόλιας, αναφερόμενος στην επομένη μέρα των εκλογών. Όπως για την κατάσταση του οδικού δικτύου, στην οποία απέδωσε την καθυστέρηση κατά μία ώρα έναρξης της παρουσίασης, καθώς έφτασε στο Ξενία ερχόμενος από Λάρισα.
Προανήγγειλε ανακοινώσεις για μια Θεσσαλία απαλλαγμένη από μεταλλαγμένα προϊόντα, για την Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία και για τις εξειδικευμένες προτεραιότητες της Περιφέρειας σε επίπεδο Μαγνησίας. Όλα αυτά την ερχόμενη εβδομάδα.
Β.Σ.

Υπάρχουν λόγοι

Εναν προς έναν τους λόγους για την επιλογή κάθε υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου στη Μαγνησία ανέλυσε ο Απ. Παπατόλιας, παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο. Δεν απέφυγε τον πειρασμό να προσφωνήσει τον Γιώργο Παγωνόπουλο «Τζέιμς Ντιν», μιλώντας για το πρόσωπο που όσες φορές και να κυκλοφορήσεις είναι απίθανο να μη συναντήσεις στο δρόμο. Να θυμίσει ότι ο Βαγγέλης Ζαχαρόπουλος ήταν ο «Βενιαμίν» των προηγούμενων εκλογών –αφήνοντας ερωτηματικό για το εάν θα είναι και των επικείμενων- μιλώντας για τη δυσκολία να βρεις νέους ανθρώπους με διαχειριστικές αρετές.

Και να αναφέρει ότι σε πολλές από τις περιφερειακές πολιτικές εμπνεύστηκε από τον Μιλτιάδη Ζιάκα, ο οποίος έκανε πράξη την περιφερειακή συνείδηση, όπως τόνισε.
Β.Σ.
 
Παρελθόν οι περιχαρακώσεις
Το συμπέρασμα από το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου και από τα πηγαδάκια για… τσιγάρο στο μπαλκόνι με τους δημοτικούς συμβούλους; Ότι οι κομματικές περιχαρακώσεις είναι πλέον παρελθόν και ότι οι… υπόγειες μετακινήσεις ψηφοφόρων που ήταν παραδοσιακά προσδεδεμένοι σε έναν πολιτικό χώρο ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Στην Ελλάδα λοιπόν του Μνημονίου απομένει να δούμε αν στις εκλογές του Νοεμβρίου για την Αυτοδιοίκηση θα δοθεί το έναυσμα για γενικότερες πολιτικές ανακατατάξεις και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο…
 
Κλειστό το στόμα του
…Συνέντευξη Τύπου έχει προγραμματίσει για σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο Αντιδήμαρχος Βόλου Γιάννης Στάμος. Τι θα πει; Άγνωστο. Μέχρι χθες κρατούσε ερμητικά κλειστές τις όποιες ανακοινώσεις του.
 
Τσιπουροκατανύξεις
…Πάντως η περίοδος που διανύουμε προσφέρεται για πάσης μορφής τσιπουροκατανύξεις με ψηφοφόρους τους. Ενδεικτικό των παραπάνω το γεγονός ότι χθες το απόγευμα δημοτικός σύμβουλος μύριζε από… χιλιόμετρα ότι τα είχε… τσουγκρίσει γερά.
 
Κανείς
…Ηταν ο απολογισμός του Δημάρχου για το 2009 και ο τελευταίος για το σημερινό Δήμαρχο Βόλου Αλέκο Βούλγαρη. Ωστόσο κανείς φορέας από τους πολλούς που κλήθηκαν να παραβρεθούν δεν ήταν παρών…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.
 
Τα ίδια Παντελάκη μου…
…Τα ίδια Παντελή μου λέει η παροιμία και την δανειζόμαστε για το δήμαρχο Νέας Ιωνίας Παύλο Μαβίδη. Δηλαδή κάθε φορά που πρέπει να ακούσουμε για ένα έργο που έχει γίνει, πρέπει να ακούμε την καραμέλα του Κολυμβητηρίου; Φτάνει, έγινε, λειτουργεί και μπράβο! Κάτι άλλο; Γιατί αν είναι για μια τετραετία ολόκληρη να ακούμε ότι ολοκληρώθηκε ένα έργο, ε, τότε συγνώμη, αλλά αυτό δεν είναι επιτυχία…
Α.Φ.
 
Σπόντα στην σπόντα
Ετσι το πήγανε Μάκης Μπαλλής και Τέλης Μπασδάνης στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Νέας Ιωνίας. Από ειρωνεία σε ειρωνεία και από σπόντα σε σπόντα. «Αν δείχνατε τέτοια οξυδέρκεια και με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, θα ξέρατε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε άλλη συνεδρίαση και δεν θα είχαμε πρόβλημα με το να σκεφτόμαστε αν θα συζητήσουμε 15 θέματα εκτός ημερησίας διάταξης, υποβαθμίζοντας το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Νέας Ιωνίας», είπε ο κ. Μπαλλής για να πάρει την απάντηση από τον κ. Μπασδάνη «για εσάς δουλεύουμε, κύριε Μπαλλή! Και δεν είναι τελευταία συνεδρίαση, έχουμε άλλη μία σε μία ώρα»…
Α.Φ.
 
Οι μαρίδες και οι καρχαρίες
Οχι μόνο τις μαρίδες, αλλά και τους καρχαρίες! βροντοφώναζε χτες το απόγευμα στο Δελτίο Ειδήσεων της ΤRT ο πρόεδρος των Γιατρών του Γ.Ν.Λ. κ. Λ. Καραγιώργος. Και διευκρίνιζε: υψηλά ιστάμενα πρόσωπα και πολιτικοί έχουν ποινικές ευθύνες για τις υπερσυνταγογραφήσεις, τις προμήθειες και γενικά την κατάσταση στο Σύστημα της Υγείας…
Έτσι εξηγείται γιατί οι υπεύθυνοι το μόνο που κάνουν είναι να λένε: για χάρη του λαού, κι αυτό για το λαό, κι εκείνο για το λαό, όλο ο λαός… Κι έτσι εξηγείται γιατί εσύ κι εγώ δεν λογαριαζόμαστε…
Φ.Τ.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου