ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-495715

Ε, όχι και έτσι

Μετά από καταγγελία ο αντιδήμαρχος Αγριάς Μπάμπης Ζάχος χθες το μεσημέρι έκοψε δύο λάστιχα από οικία στην περιοχή που ήταν συνδεδεμένα από την αποχέτευση στο δίκτυο ομβρίων με αποτέλεσμα να καταλήγουν στην θάλασσα. Μαθαίνουμε ότι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού διεμήνυε πως θα ξεκινήσει αγώνα να κόψει ψήφους από τον αντιδήμαρχο στις επικείμενες εκλογές. Και αναρωτιόμαστε, με ποιο δικαίωμα διαμαρτύρεται από τη στιγμή που ρύπαινε τη θάλασσα; Αν ξεκινήσει να κάνει το ίδιο όλη η Αγριά ή όλοι όσοι δεν έχουν αποχέτευση, η θάλασσα θα γίνει ένας τεράστιος βόθρος! Αν αυτό επιθυμούμε…
Α.Φ.
 
Από πού αλλού;
Λέει ο δήμαρχος Νέας Αγχιάλου πως η τελευταία απόφαση του ΑΣΕΠ πάρθηκε βάσει των εξετάσεων που έγιναν στις 14 Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Καραπατάκης κρίθηκε απορριπτέος με αποτέλεσμα να μην του χορηγηθεί το ΠΕΙ. Μάλιστα λέει και ότι πρόκειται για γεγονότα που συνέβησαν τέσσερις μήνες μετά την προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών της αρχικής προκήρυξης και γι’ αυτό η απόφαση είναι διάτρητη. Και από πού αλλού δηλαδή να βγει η απόφαση; Αφού τότε έγιναν οι εξετάσεις; Και τι να κάνει το ΑΣΕΠ, να μη λάβει υπόψη του το γεγονός πως ο κ. Καραπατάκης κρίθηκε απορριπτέος και δεν πήρε το ΠΕΙ; Τι ακριβώς λέτε δηλαδή, δήμαρχε, ότι επειδή αυτό έγινε τέσσερις μήνες μετά την προκήρυξη δεν έπρεπε να ληφθεί καθόλου υπόψη από τον ΑΣΕΠ ότι ο γιος σας δεν είχε τα δικαιολογητικά;
Α.Φ.
 
 
Παραβίαση αρχών
Υποψιαζόμαστε ότι στις επερχόμενες εκλογές θα παραβιαστούν όλες οι μέχρι σήμερα ισχύουσες αρχές που λειτουργούσαν ως σταθερές του τοπικού πολιτικού συστήματος. Αν είναι να βγει κάτι καλό, ας παραβιαστούν. Αν όμως και οι αρχές καταπατηθούν και το αποτέλεσμα δεν έρθει, θα είναι το τέλος για τα μέχρι σήμερα γνωστά και αδιαμφισβήτητα…
Ο ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΟΣ
 
Μια… παράκληση μας σώζει;
Τώρα που το κράτος βγήκε παγανιά εναντίον των… καπνιστών, ίσως από τα πρόστιμα μαζέψει τα λεφτά που χρειάζεται για να καλύψει κάποια τρύπα απ’ τα κλεμμένα.
Πιάσαμε πάτο… Ας μαζευτούν λοιπόν όλοι οι παπάδες της επικράτειας να κάνουν μια παράκληση, μπας και ξορκίσουν τη βαρύτατη αναπηρία του έθνους, την απόλυτη ηθική, πνευματική και σωματική παραλυσία! Αν κι αμφιβάλλω ότι θα τους ακούσει κάποιος…
Φ.Τ.
 
Στηρίζει τον Π. Σκοτινιώτη ο Κυρ. Μήτρου
Περισσότερα από 150 άτομα, εκπρόσωποι επιστημονικών και παραγωγικών φορέων της πόλης, αλλά και πολλοί ενεργοί πολίτες, συμμετείχαν χθες στη συνάντηση εργασίας για τη διαμόρφωση του προγράμματος που διοργάνωσε ο συνδυασμός "Δημοκρατική Συμπολιτεία" στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης παρουσίασε αναλυτικά το σχέδιο του προγράμματος και στη συνέχεια ακολούθησε ζωηρή συζήτηση, στη διάρκεια της οποίας ακούστηκαν ιδέες, απόψεις και προτάσεις για το αυριανό πρόσωπο της πόλης. Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία του πρώην Δημάρχου Κυριάκου Μήτρου, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του στο συνδυασμό του Πάνου Σκοτινιώτη, καθώς -όπως είπε- είναι ο μόνος που καταθέτει συγκεκριμένο και συγκροτημένο πρόγραμμα. "Η ύπαρξη προγράμματος είναι υποχρεωτική γιατί αποτελεί συμβόλαιο με τους πολίτες είπε και πρόσθεσε ότι κάθε άλλη δικαιολογία αποτελεί υπεκφυγή και αδυναμία συγκρότησης".
Ν.Τ.
 
Πρωτοβουλία… πνοής
Ναι στην υλοποίηση του προγράμματος. Όχι στην υλοτόμηση… είναι το σύνθημα που διαπνέει την πρωτοβουλία της υποψηφίας δημάρχου Βόλου Ζέττας Μακρή.
Πολύ σύντομα θ’αναρτηθεί στο διαδίκτυο το πρόγραμμα της υποψηφίας Δημάρχου Βόλου Ζέττας Μακρή, με δεδομένο ότι η κ. Μακρή αποφάσισε να μην τυπώσει το πρόγραμμά της, αλλά να διαθέσει τα χρήματα σε δεντροφυτεύσεις σε όλες τις περιοχές που θα συνθέσουν τον νέο Δήμο Βόλου. Η Ζέττα Μακρή με αυτόν τον τρόπο δηλώνει την πρόθεσή της να δώσει μεγάλη προτεραιότητα στα θέματα περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα και οι θέσεις της θα παρουσιαστούν με όλα τα άλλα μέσα. «Δεν θα τυπώσουμε πρόγραμμα. Θα εφαρμόσουμε», είπε η κ. Μακρή.
Ν.Τ
 
Ενδειξη ευγνωμοσύνης
Και συναισθηματικό χαρακτήρα είχε χθες η συνάντηση του Πάνου Σκοτινιώτη με τον πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της «Μαγνησιακής Πίστης». Ο κ. Πλαστάρας υποδέχθηκε τον κ. Σκοτινιώτη ως τον άνθρωπο που, από κοινού με τον τότε Διευθυντή της Τράπεζας της Ελλάδας στο Βόλο Δ. Παπανικολάου, έθεσε τα θεμέλια για τη δημιουργία της «Μαγνησιακής Πίστης», καθώς ως δικηγόρος συνέταξε το 1994, χωρίς αμοιβή, το καταστατικό του Συνεταιρισμού. Χθες, έχοντας στο πλευρό του τον κ. Παπανικολάου, παρέδωσε στον κ. Σκοτινιώτη βιβλιάριο με τις τέσσερις μετοχές της «Μαγνησιακής Πίστης», που είχε συμβολικά αποκτήσει ως ιδρυτικό μέλος του Συνεταιρισμού, και ευχήθηκε να εγκαινιάσουν μαζί την Τράπεζα όταν ο συνεταιρισμός εξελιχθεί σε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.
Ν.Τ.
 
Σχέση εκτίμησης
Με συγκίνηση δέχθηκε χθες στο σπίτι του τον Πάνο Σκοτινιώτη, ο πρώην βουλευτής Μαγνησίας Δημοσθένης Βουβαλούδης, ο οποίος εμφανίστηκε καλά ενημερωμένος για τα θέματα των εκλογών και ευχήθηκε στον κ. Σκοτινιώτη να είναι ο Δήμαρχος του νέου Δήμου Βόλου. Τους δυο πολιτικούς συνδέει αμοιβαία σχέση εκτίμησης και σεβασμού, αλλά και μακρά φιλία από την εποχή που ως βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου και οι δυο, είχαν την ευκαιρία να ανταλάσσουν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους για τα προβλήματα του τόπου. Ο κ. Βουβαλούδης, μάλιστα, έχοντας στο πλευρό του και την κόρη του Ντία Βουβαλούδη, φωτογραφήθηκε με χαρά μαζί με τον υποψήφιο Δήμαρχο.
Ν.Τ.
 
Το μέλλον…
Τον αθλητή του πόλο του Ολυμπιακού Β. Θαν. Ταμπακολόγο με το νεοσσό του συνάντησε χθες το πρωί στα γραφεία της Ένωσης Πολυτέκνων Μαγνησίας ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Μαργ. Πατσιαντάς, που πέρα από την μακρά εμπειρία του στην Αυτοδιοίκηση έχει χρηματίσει και ο ίδιος αθλητής του πόλο του ΝΟΒΑ. Επόμενο είναι ο ζήλος του για τα αθλητικά πράγματα της περιοχής μας να είναι δεδομένος.
Ν.Τ.
 
Ενθαρρυντικάμηνύματα
Ενθαρρύνεται διαρκώς ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου Γιώργος Λεμονής από φίλους και συνεργάτες για την απόφασή του να συμμετέχει στο συνδυασμό «Δημοκρατική Συμπολιτεία» με επικεφαλής τον Πάνο Σκοτινιώτη. Τρέχει από το πρωί μέχρι το βράδυ ο Γιώργος, μιλάει με δεκάδες πολίτες που εάν μη τι άλλο αυτό που επισημαίνουν είναι ότι «χρειάζεται νέο αίμα» στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου, τώρα ειδικά που η πρόκληση του νέου Καλλικρατικού Δήμου Βόλου είναι μεγάλη…
Ν.Τ
 
Μοχλός ανάπτυξης
Σε μια δημοτική αρχή σε ρόλο μοχλού ανάπτυξης της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας στοχεύει ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλμυρού Χρήστος Βούλγαρης. Άλλωστε στις άμεσες προτεραιότητές του μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου είναι η προώθηση εκτέλεσης έργων υποδομής αλλά και η παροχή των υπηρεσιών εκείνων που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη των παραγωγικών λειτουργιών της περιοχής όπως είναι η γεωργία αλλά και η βιομηχανία και ο τουρισμός.
Ν.Τ.
 
Στελεχώνεται το ψηφοδέλτιο
Οπως πληροφορούμαστε με πρόσωπα ευρείας κοινωνικής αποδοχής, με εμπειρία στην αυτοδιοίκηση αλλά και με θητείες σε θέση ευθύνης στελεχώνεται το ψηφοδέλτιο του υποψήφιου Δημάρχου Νοτίου Πηλίου Σταμάτη Βακούλα στο Δημοτικό Διαμέρισμα των Μηλεών.
Ν.Τ.
 
Κούφια λογια …
Σημασία δεν έχουν όσοι πλειοδοτούν προεκλογικά, αλλά όσοι μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο έχουν δώσει μάχες για μία σειρά από ζωτικά θέματα της πόλης. Αυτά δήλωσε στο περιθώριο της επίσκεψής του στην Ενωση Πολυτέκνων Μαγνησίας ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Μαργ. Πατσιαντάς, καθώς όπως είπε ότι οι προτάσεις που έχει κάνει ο ίδιος εδώ και ένα χρόνο περίπου για τη λήψη συγκεκριμένων δράσεων για τις ευπαθείς κλοινωνικές ομάδες της περιοχής, όπως το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Κοινωνικό Παντοπωλείο , έχουν μείνει μέχρι σήμερα γράμμα κενού περιεχομένου. Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν και για τη Νέα Ιωνία, όπου υπάρχουν θήλακες περιθωριοποίησης από πολλούς συμπολίτες, που στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν έμειναν εντελώς αβοήθητοι από τη σημερινή Δημοτική Αρχή.
Ν.Τ.
 
Γιατί;
«Απουσιάζει» το όνομα του Χρήστου Νικόπουλου από το δημοτικό ψηφοδέλτιο του Πάνου Σκοτινιώτη, γεγονός που σχολίαζαν χθες φίλοι του, καθώς όπως τόνιζαν μπορεί να ήταν από τους βασικούς υποστηρικτές του πρώην δημάρχου Δημήτρη Πιτσιώρη, είναι όμως ένα στέλεχος που έχει λαϊκά ερείσματα στη Νέα Ιωνία και το Βόλο και μπορεί -εάν μη τι άλλο- να προσφέρει στο ψηφοδέλτιο. Ο ίδιος που ρωτήθηκε δεν θέλησε να προσδώσει στο όλο θέμα πρόθεση «αποκλεισμού», αναρωτήθηκε ωστόσο με ποια κριτήρια στελεχώθηκε το ψηφοδέλτιο.
Ν.Τ
 
Σήμερα θα ξέρουμε
Οι περισσότερες πληροφορίες μέχρι αργά χθες το βράδυ έλεγαν ότι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Μαγνησίας έχει «κλειδώσει» στο πρόσωπο του δημάρχου Αρτέμιδος Δημήτρη Αλεξόπουλου. Βέβαια… μέχρι σήμερα που θα ανακοινωθούν τα ονόματα των τεσσάρων αντιπεριφερειαρχών της Θεσσαλίας δεν αποκλείεται να υπάρξουν και πάλι αλλαγές… αφού ορισμένοι επιμένουν ότι συνεχίζει να «παίζει» και ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Σωκράτης Αναγνώστου. Κοντός ψαλμός αλληλούια…
Β.Κ
 
Στην Κατσέλη…
Αρχές Νοεμβρίου προσδιορίζεται η σύσκεψη που ζήτησε το ΕΚΒ στο Υπουργείο Εργασίας. Η Αντιπρόεδρος της Βουλής Ροδούλα Ζήση που μίλησε με την Υπουργό Λούκα Κατσέλη για τα θέματα της ανεργίας μετέφερε το αίτημα του ΕΚΒ και, όπως ενημέρωσε τον πρόεδρο Θαν. Παπαδημόπουλο, τελικά θα γίνει η σύσκεψη υπό την προεδρία της Υπουργού προκειμένου όλα τα θέματα να τεθούν επί τάπητος για να αναζητηθούν ουσιαστικές λύσεις…
Β.Κ
 
Εκτός ημερήσιας  διάταξης
 
Δώδεκα θέματα που μπαίνουν εκτός ημερήσιας διάταξης στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας πρόκειται να κάνουν πάλι σήμερα άνω – κάτω πλειοψηφία και μειοψηφία…
Στα ορεινά
Ψήφους προς τα ορεινά της Νέας Ιωνίας στέλνουν κάποιοι από το Δήμο Βόλου με αποτέλεσμα να έχουν γίνει έξαλλοι ορισμένοι στο ΠΑΣΟΚ.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου