ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-496470

Δυναμικές παρουσίες στο ψηφοδέλτιο του Σταμάτη Βακούλα

Ψηφοδέλτιο νίκης έχει συγκροτήσει στο Νότιο Πήλιο ο υποψήφιος Δήμαρχος Σταμάτης Βακούλας και επικεφαλής του συνδυασμού ‘‘Νότιο Πήλιο, ο δήμος μας’’.
Ήδη έχουν ενταχθεί στο ψηφοδέλτιό του καταξιωμένα στελέχη της κοινωνίας με πείρα και έργο στην αυτοδιοίκηση.
Η πρώην Αντιδήμαρχος Αργαλαστής κ. Χαριτώ Σπανοδήμου – Αγγελή, ο νυν Αντιδήμαρχος Αργαλαστής κ. Θοδωρής Βαλασσάς, αλλά και ο Αντιδήμαρχος Αφετών κ. Βαγγέλης Ντόβας θα στηρίξουν δυναμικά τον υποψήφιο Δήμαρχο Σταμάτη Βακούλα.
Τις τελευταίες ώρες στην ευρύτερη περιοχή του Νοτίου Πηλίου οι κάτοικοι βλέπουν ιδιαίτερα θετικά τη συσστράτευση των εν λόγω προσώπων στο πλευρό του υποψήφιου Δημάρχου Σταμάτη Βακούλα.
Ν.Τ.
 
Η Βυζίτσα στηρίζει Βακούλα
Στη Βυζίτσα βρέθηκε την Πέμπτη το βράδυ ο Δήμαρχος Σηπιάδος και υποψήφιος Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Σταμάτης Βακούλας, προσκεκλημένος από ομάδα πολιτών. Οι κάτοικοι ζήτησαν από τον υποψήφιο Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Σταμάτη Βακούλα να τους ενημερώσει διεξοδικά για τις προγραμματικές του θέσεις και τις δράσεις που αφορούν στην περιοχή τους.
Σε μία συζήτηση τεσσάρων ωρών και βάλε, ο Σταμάτης Βακούλας γνωρίζοντας καλά τα καθημερινά προβλήματα των κατοίκων της Βυζίτσας, απάντησε λεπτομερώς και με σαφήνεια στις ανησυχίες τους αναφορικά με την οδοποιία, τον αποχιονισμό, την αποκομιδή των σκουπιδιών, τις καλλιέργειες, το υδροδοτικό σύστημα των ποτισμάτων αλλά και τη διάθεση των προϊόντων του χωριού μετά και το νέο Καλλικρατικό καθεστώς. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε σε άριστο και εγκάρδιο κλίμα, με τις απαντήσεις του Σταμάτη Βακούλα να ικανοποιούν τους κατοίκους.
Τον υποψήφιο Δήμαρχο Σταμάτη Βακούλα συνόδευαν ο αντιδήμαρχος Αργαλαστής κ. Βαλασσας, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Λαύκου κ. Πάρις Κολοβός, καθώς και ο πρώην πρόεδρος του Τοπικού Συμβούλιου Λαύκου και πρώην δημοτικός σύμβουλος κ. Λεωνίδας Χαμονικολάου.
Ν.Τ.
 
 
Του ζήτησε άτομα
Τρεις με τέσσερις δημοτικούς συμβούλους από την παράταξή του ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες ο  Π. Σκοτινιώτης από τον Αλέκο Βούλγαρη, προκειμένου να τους συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του. Τα ονόματα που δόθηκαν ήταν τελικά τρία και είναι αυτά τα οποία έχουν ήδη ακουστεί ότι θα είναι υποψήφιοι με τη Δημοκρατική Συμπολιτεία.
 
Επτά συνολικά
Οπως όλα δείχνουν και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, επτά συνολικά άτομα από τη σημερινή Ομάδα Πλειοψηφίας του Δήμου Βόλου θα είναι στο ψηφοδέλτιο του Π. Σκοτινιώτη. Πρόκειται για τους Απ. Φοινικόπουλο, Δημ. Δερβένη, Γιάννη Κουρτίνα, Βαγ. Παπαστεργίου, Σούλα Μπαρτζιώκα, Ντίνα Παπαστεφάνου και Παντ. Πελεκάνο.

Επικοινωνία με το νέο γραμματέα

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε προ ημερών ο νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχ. Καρχιμάκης με το Δήμαρχο Βόλου Αλέκο Βούλγαρη, σε μία προφανή προσπάθεια του πρώτου να αμβλυνθούν διαφωνίες και πικρίες από τον τελευταίο, έτσι ώστε το κυβερνών κόμμα με το στελεχιακό του δυναμικό να πάει στις εκλογές όσο το δυνατόν πιο ενωμένα και πιο συντονισμένα.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 
Πρωτοβουλία κινήσεων        
Μετά την παρουσίαση της διακήρυξης αρχών του συνδυασμού την περασμένη Δευτέρα στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου, η οποία κατά γενική ομολογία  προκάλεσε αίσθηση τόσο για τη μαζική συμμετοχή των πολιτών, όσο και για την πολυμορφία στη σύνθεση του ακροατηρίου, η «Δημοκρατική Συμπολιτεία» προχωρά στο επόμενο βήμα της. Την Τρίτη 5 Οκτωβρίου πραγματοποιεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας συνάντηση εργασίας για τη διαμόρφωση των προγραμματικών της θέσεων στο πλαίσιο ενός μεγάλου δημοκρατικού διαλόγου, γεγονός με το οποίο κατακτά πια ουσιαστικό προβάδισμα στην πρωτοβουλία κινήσεων ενόψει των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου.
Ν.Τ.
 
Συμμετοχική διαδικασία
Σε ενεργούς πολίτες που καλύπτουν ολόκληρο το κοινωνικό φάσμα απηύθυνε πρόσκληση για συμμετοχή στη συνάντηση εργασίας της ερχόμενης Τρίτης με αντικείμενο τη διαμόρφωση του προγράμματος ο συνδυασμός «Δημοκρατική Συμπολιτεία» του Πάνου Σκοτινιώτη. Πρώην και νυν βουλευτές, δήμαρχοι, καθηγητές πανεπιστημίου, επιστήμονες, άνθρωποι του αθλητισμού και του πολιτισμού, εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων της πόλης, καλούνται να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συμβάλουν με γνώμες, απόψεις, κριτικές παρατηρήσεις αλλά και αντιρρήσεις στην κατάρτιση του προγράμματος για το μέλλον της πόλης. Αναμφίβολα είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται μια τόσο διευρυμένη συμμετοχική διαδικασία κοινωνικής διαβούλευσης, γι’ αυτό και έχει ιδιαίτερη αξία το αποτέλεσμα που θα προκύψει. 
Ν.Τ.
 
«Κάρφωσε»
Μεστή και δυναμική η παρουσία της Ζέττας Μακρή στο debate στον τηλεοπτικό σταθμό Θεσσαλία. Με προτάσεις απλές αλλά και λειτουργικές έδειξε να έχει μελετήσει καλά τα προβλήματα του Δήμου Βόλου. Με στοιχεία ταυτόχρονα τεκμηριωμένα δεν παρέλειψε φυσικά να επιβεβαιώσει ότι το πρόγραμμα του συνδυασμού της κατευθύνεται αποκλειστικά και μόνο από τις ανάγκες και τη βούληση των πολιτών.
Ν.Τ
 
Στην πρώτη γραμμή…
Στην πρώτη γραμμή της κινητοποίησης που έκαναν χθες οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης ο Γιώργος Λεμονής,υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου με τη Δημοκρατική Συμπολιτεία και τον Πάνο Σκοτινιώτη. Ο Γιώργος Λεμονής κάλεσε τους συναδέλφους του να συνεχίσουν τον αγώνα, ώστε να καταστεί ανενεργός ο συγκεκριμένος νόμος και υπογράμμισε ότι «θα προκαλέσει οικονομική αιμορραγία στις επιχειρήσεις αλλά και δεκάδες χαμένες θέσεις εργασίας». Αποφασισμένος ο Γιώργος «μπήκε δυνατά» στον αγώνα και αυτό, εάν μη τι άλλο, που τον βοηθάει είναι ότι ξέρει να μάχεται για τα προβλήματα και αυτό του αναγνωρίζεται…
Ν.Τ
 
Ιδιαίτερος συμβολισμός
Την αυτοδιοικητική σημαία του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Λάρισας, τον πρώτο αιρετό Νομάρχη και επί σειρά ετών Υπουργό και βουλευτή του Νομού Γιάννη Φλώρο επισκέφτηκε σήμερα στο πολιτικό του Γραφείο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Απόστολος Παπατόλιας, με τον οποίο είχε την ευκαιρία να συζητήσει για περίπου δύο ώρες
Η συνάντηση αυτή έχει συμβολικό αλλά κυρίως ουσιαστικό πολιτικό συμβολισμό, αφού ο πρώην Νομάρχης Λάρισας αποτελεί «κουβαλάει» την εμπειρία της αυτοδιοίκησης και αποτελεί μία προσωπικότητα διαχρονικά αποδεκτή από όλους.
Ιδιαίτερα σημαντικό ότι ο κ.Γιάννης Φλώρος δήλωσε πως θα βρίσκεται στο πλευρό του κ. Παπατόλια για ό,τι χρειαστεί, θα έχει την αμέριστη υποστήριξη και συμπαράστασή του, όπως τόνισε χαρακτηριστικά και δήλωσε βέβαιος για την εκλογική επιτυχία του κ. Παπατόλια στις επικείμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές.
Ν.Τ
 
Επιστρατεύεται;
Τις τελευταίες πινελιές στο ψηφοδέλτιό του βάζει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Απόστολος Παπατόλιας. Πληροφορίες μάλιστα λένε ότι επιστρατεύεται και η υποψήφια βουλευτής στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές και Νομαρχιακή Σύμβουλός Τζούλια Τσαλίκη, που ας μην ξεχνάμε ότι στις εθνικές εκλογές του 2009 είχε μαζέψει 9.000 σταυρούς, γεγονός που της προσδίδει σημαντικό πολιτικό κύρος. Αν σκεφτεί κανείς και την μεγάλη της εμπειρία σε ζητήματα περιφερειακής ανάπτυξης, τότε η συμβολή της θα σημαίνει πολλά.
Α.Φ.
 
Επιχείρηση για μίμηση
Διαβάζαμε χθες για τη λειτουργία της δημοτικής επιχείρησης Μηλεών. Αυτό που αποκομίσαμε ήταν μια νότα αισιοδοξίας, καθώς η προσπάθεια που γίνεται στη δημοτική επιχείρηση συμβάλλει στην προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων και δημιουργεί θέσεις απασχόλησης στο ορεινό Πήλιο. Πραγματικά μια προσπάθεια που θα πρέπει να βρει μιμητές.
Ν.Τ.
 
Νέοι άνθρωποι
Ενας γιατρός, πραγματικός άνθρωπος με την κυριολεκτική έννοια του όρου, αποφάσισε να αναμειχθεί στις δημοτικές εκλογές Βόλου. Ο λόγος για το Νικόλαο Χαυτούρα, άριστο νευροχειρουργό, επιμελητή στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και διατελέσαντα επιμελητή νευροχειρουργό κατά το διάστημα 2009-2010 στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις με τη δουλειά του, ο οποίος κατεβαίνει υποψήφιος στο πλευρό του Πάνου Σκοτινιώτη. Πέρα από την επιστημονική του επάρκεια και την περίσσια ανθρωπιά του, ο Νικόλαος Χαυτούρας διαθέτει master διοίκησης μονάδων υγείας και είναι βέβαιο ότι σε μια μελλοντική δημοτική αρχή ενός μεγάλου δήμου θα προσφέρει πολλά στον τομέα της δημόσιας υγείας.
Α.Φ.
 
 
Ολοι ελπίζουν…
Αφού ο Ολυμπιακός Βόλου παίζει με τον Ολυμπιακό Πειραιώς και μάλιστα μέσα στο Καραϊσκάκη, όλοι οι μικροί μπορούν να ελπίζουν. Ετσι και ορισμένοι υποψήφιοι ελπίζουν ότι θα εκλεγούν μόνο και μόνο επειδή είναι…μικροί!
Ο ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΟΣ
 
Χλιαρή διαμαρτυρία
Αλλόφρονες οι καταναλωτές από τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ… Έτσι γίνεται πάντα όταν μια υπηρεσία από τη χλιαρή διαμαρτυρία μας αντλεί και άλλη δύναμη, για να τη χρησιμοποιήσει εναντίον μας…
Φ.Τ.         
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου