ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-497346

Η συντροφιά του Μιχάλη

Στο καφενεδάκι στο στενό της οδού Αγίου Νικολάου εθεάθη χθες το μεσημέρι ο μακροβιότερος Δήμαρχος του Βόλου, μαζί με παλιούς του συνεργάτες στο Δήμο. Δοκίμασαν έκπληξη όλοι όσοι τους είδαν, γιατί η ώρα ήταν περασμένες δύο και η τριμελής συντροφιά φαινόταν να απολαμβάνει το φθινοπωρινό απομεσήμερο. Ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι η προεκλογική παραζάλη που έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας, προσφέρεται για πολιτικό κους – κους και για ζύμωση στους διερχόμενους. Θα ήταν ωστόσο άτοπο να γίνει η αναφορά σε μία ιστορική φυσιογνωμία με σημαντική προσφορά στην πόλη, όπως είναι ο πρώην Δήμαρχος Βόλου Μιχάλης Κουντούρης, αν τις τελευταίες μέρες δεν έφτανε στα δημοσιογραφικά γραφεία και η πληροφορία ότι την περασμένη εβδομάδα έδωσε… πόρτα σε υποψήφιο που ζήτησε τη στήριξή του όταν τον κάλεσε σε εκδήλωση του συνδυασμού του…
 
 
Κουβέντες – μαχαιριές
Δεν μπορώ να τρώω… ροχάλες από τον κόσμο και εγώ να λέω ότι ψιχαλίζει. Κουβέντες – σκέτες μαχαιριές για τον πόνο που νιώθουν οι πολίτες από τα οδυνηρά κυβερνητικά μέτρα που γονατίζουν την κοινωνία, από το Στέλιο Λημνιό, αιτιολογώντας τις θέσεις του για τη μη συμμετοχή του στο νέο Δήμο Βόλου. Και τον Λημνιό μπορείς να τον κατηγορήσεις για πολλά. Για τις τραχιές θέσεις του που πολλές φορές ξεφεύγουν από τα όρια της πολιτικής ευπρέπειας και τον καλώς εννοούμενο πολιτικό ανταγωνισμό. Από την άλλη ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις ικανότητές του, τη μαχητικότητά του, την εργατικότητά του και επιπλέον ότι τα δύο τελευταία χρόνια από τη θέση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, ήταν από τους ελάχιστους που διέσωσαν το έργο της σημερινής Δημοτικής Αρχής του Π. Μαβίδη από την πλήρη απαξίωση και ανυποληψία.
 
 
Βαθύ ΠΑΣΟΚ
Ακούγεται ότι κάποιες πολιτικές δυνάμεις που έχουν δώσει τη στήριξή τους στον υποψήφιο που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Βόλου, έχουν βάλει μία και μόνη προϋπόθεση. Να μη συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο εκπρόσωπος από το «βαθύ ΠΑΣΟΚ», «φωτογραφίζοντας» εμμέσως το Γιάννη Στάμο. Συγνώμη αλλά ο Μαβίδης, ο Κοντορίζος και οι υπόλοιποι τι είναι; Οικολόγοι – Πράσινοι; Μην τρελαθούμε!
 
 
Με τη Ζέττα
Αναφέραμε για τους γιατρούς που πλαισιώνουν τη Ζέττα Μακρή και ξεχάσαμε τον Πρόεδρο της Ε.Π.Σ.Θ. και πρώην Πρόεδρο στα ΚΑΠΗ του Δήμου Βόλου Τάσο Μπατζιάκα. Εμείς τι είμαστε; Δεν είμαστε γιατροί; είπε το παράπονό του σε συνάδελφο. Όχι γιατρός, οδοντίατρος και μάλιστα από τους καλύτερους στο είδος του στην πόλη…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.
 
 
Συστράτευση   
Με το ψηφοδέλτιο του Βαγγ. Χατζηκυριάκου στον Αλμυρό συστρατεύεται ο Γραμματέας της Ν.Ε.Λ.Ε. Μαγνησίας Δημήτρης Τσούτσας. Ένας νέος άνθρωπος με μεγάλη προσφορά αλλά και αγάπη προς τη γενέθλια γη του, ο οποίος αξίζει της προσοχής όλων των συμπολιτών του.
Ν.Τ.
 
Τι συμβαίνει;
Κάποιες συντεχνίες μεθοδεύουν να μην κατέβει υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Πάνο Σκοτινιώτη ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Χρήστος Γουσουτίδης. Δεν γνωρίζουμε τους λόγους, αλλά ο στρατηγός δεν σκύβει το κεφάλι, ούτε σιωπά. Λέει μόνο αλήθειες και δεν συμμετέχει σε μηχανισμούς ή υπόγειες διαδρομές. Όταν μάθουμε περισσότερα ή εξακριβώσουμε στοιχεία, θα σας πληροφορήσουμε.
Ν.Τ.
 
Προβάδισμα νίκης για τον Απόστολο Αρέθα
Ιδιαίτερα θετικά τα μηνύματα για το συνδυασμό του Απόστολου Αρέθα στο Νότιο Πήλιο. Η δυναμική της διεκδίκησης του νέου Καλλικρατικού Δήμου ολοένα και αυξάνει με την αθρόα προσχώρηση στελεχών και ψηφοφόρων από όλες τις εκλογικές περιφέρειες. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει το γεγονός ότι οι υποψήφιοι για το δημοτικό συμβούλιο και για τα τοπικά συμβούλια προέρχονται από το σύνολο τόσο των πολιτικών χώρων, όσο και των κοινωνικών ομάδων. Είναι καταξιωμένα στελέχη του κοινωνικού συνόλου και είναι αναγνωρίσιμοι στην περιοχή που εκλέγονται. Πρόκειται για επιστήμονες, ελευθέρους επαγγελματίες, ακαδημαϊκούς, συνδικαλιστές και αγρότες με μεγάλο αριθμό γυναικών, ανάμεσά τους που θα στηρίξουν την προσπάθεια ανάδειξης του νέου Δήμου του Νοτίου Πηλίου. Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η κινητοποίηση που εμφανίζεται στις έδρες των δύο άλλων συνυποψήφιων, στον Δήμο Σηπιάδος και την Κοινότητα Τρικερίου, όπου τα αποτελέσματα της 7ης Νοεμβρίου κυριολεκτικά θα εκπλήξουν. Όπως τονίζεται από στελέχη του συνδυασμού του κ. Αρέθα κατά πάσα πιθανότητα η ανάδειξη του συνδυασμού ως νικητή θα γίνει από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση.
Ν.Τ.
 
Γερό χαρτί
Με έντονο ενδιαφέρον αντιμετωπίζεται η υποψηφιότητα της Ζέττας Μακρή από αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης. Ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί αλλά και εφημερίδες ζητούν διαρκώς από τη Ζέττα τις θέσεις της για τη νέα πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει. Γνωρίζουν άλλωστε πολύ καλά όλοι τους ότι η υποψηφιότητα της Ζέττας είναι «γερό χαρτί» και για τη Ν.Δ και για το Βόλο και ότι οι  θέσεις της είναι ουσιαστικές, ρεαλιστικές και φυσικά όχι περιορισμένες.
Ν.Τ
 
Εξήρε το έργο της
Περίσσευαν τα καλά λόγια για τη Σούλα Μπαρτζιώκα από τον πρόεδρο του ΟΣΚ κ. Δρούλια, που εξήρε την διεκδικητικότητά της προκειμένου να εξασφαλιστεί για τα σχολεία του Βόλου η χρηματοδότηση για την αισθητική αναβάθμιση των προαύλειων χώρων. Στο ίδιο ύφος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του δημάρχου Βόλου Αλ. Βούλγαρη, που εάν μη τι άλλο τέσσερα χρόνια για το χώρο της εκπαίδευσης και όχι μόνο είχε το κεφάλι του ήσυχο, αφού η κ. Μπαρτζιώκα έβρισκε πάντα λύσεις στα προβλήματα και παράλληλα παρουσίαζε καινοτόμες προτάσεις.
Ν.Τ
 
Για τους Μεσογειακούς
Ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός, σήμερα το πρωί στις 10.00 θα βρίσκεται στο Βόλο όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων κ. Γεώργιο Κολέτσο και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Λάρισα όπου θα επισκεφθεί στις 11.30 τον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής και στις 12.00 το Δημοτικό Γηροκομείο. Το απόγευμα ο Κων. Αγοραστός θα βρίσκεται και πάλι στο Βόλο και θα παραστεί στον εσπερινό και ακολούθως στην εκδήλωση για τον Εορτασμό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στο Πνευματικό Κέντρο της Ι. Μ. Δημητριάδος.
Ν.Τ
 
Υποψήφιος
Δίπλα σε όλες τις περιοδείες με τον Κων. Αγοραστό ο Γιώργος Κίτσιος, πρώην γραμματέας του ΕΚΒ, που θα είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος. Τρέχει από το πρωί μέχρι το βράδυ και εάν και έχει κάνει πολλές εκλογές, η τωρινή είναι εντελώς διαφορετική, όπως τονίζει ο ίδιος στους φίλους του, αφού πρόκειται για το νέο θεσμό της αιρετής περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Το γεγονός πάντως ότι είναι πολιτευτής αποτελεί αβαντάζ για τον ίδιο, αφού «απλώνεται» σε όλο το Νομό.
Ν.Τ
 
 
 
 
Ανέλαβε δράση
Τη συνδρομή του αρμοδίου Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Γ. Νικητιάδη ζήτησε από τις αρχές της εβδομάδας η Αντιπρόεδρος της Βουλής Ροδούλα Ζήση προκειμένου να επιτευχθεί η ομαλή λειτουργία του Κολυμβητηρίου Βόλου και να αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες για το κοινωνικό σύνολο και την αθλητική δραστηριότητα της περιοχής μας, ως αποτέλεσμα της παρατεταμένης παύσης της λειτουργίας του. Η Ροδούλα έγινε αποδέκτης του προβλήματος με υπόμνημα που κατέθεσαν στην ίδια οι εκπρόσωποι των Διοικητικών Συμβουλίων του Ναυτικού Ομίλου Βόλου και Αργοναύτες και του Ομίλου Υδατοσφαίρισης – Κολύμβησης Βόλου και χωρίς δεύτερη κουβέντα ανέλαβε δράση… και απαίτησε λύση.
Ν.Τ
 
 
 
 
 
Παύλος ο… γκολτζής
Μαθαίνουμε ότι ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας -την ώρα που η ομάδα της πόλης είναι πρόσφυγας κυριολεκτικά, χωρίς γήπεδο για να προπονηθεί- επισκέφθηκε μερίδα οργανωμένων οπαδών και τους υποσχέθηκε έργα στην «Κλούβα» και…κρατηθείτε και αθλητικό κέντρο στις Γλαφυρές!!! Γεια σου, Παύλο, είσαι μεγάλη ΝΙΚΑΡΑ… ένα μήνα πριν τις εκλογές. Αυτό θα πει γκολ στο 90’ αλλά σε άλλο γήπεδο.
Ο ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΟΣ
 
 
 
Το ναυάγιο του… Κολυμβητηρίου  
Το Κολυμβητήριο ναυάγησε. Οι Δημοτικές Αρχές του Βόλου δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν στη ζωή δύο… πισίνες. Η πόλη του ναυταθλητισμού βούλιαξε σε ρηχά νερά. Φωνάζουν οι ενδιαφερόμενοι, αλλά… φωνή βοώντος εν τη ερήμω.
Μια τέτοια κατάληξη ήταν αναπόφευκτη, γιατί αποτελεί τη συνέπεια της αδιαφορίας των υπευθύνων, σε συνδυασμό με τη δική μας αδυναμία, την οποία επέφερε η αποθάρρυνση που αυτοί επεξεργάστηκαν κι επέβαλαν…
 
Φ.Τ.     
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου