ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-498346

Νικητής απ’ την αρχή  

Αποφασισμένος να ενώσει τις προσπάθειες όλων και να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για τους δημότες του Καλλικράτειου Δήμου Αλμυρού εμφανίσθηκε στο προχθεσινό «ντιμπέιτ» στο ASTRA T.V. ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλμυρού Χρήστος Βούλγαρης.
Στον αγώνα για διεκδίκηση και εξασφάλιση καλύτερων όρων ζωής με έμφαση στην βελτίωση της καθημερινότητας, στη διαφάνεια και την αποτελεσματική δουλειά, κάλεσε τους πολίτες ο Χρήστος Βούλγαρης και αν κρίνουμε απ’ την ανταπόκριση στο κάλεσμά του, στον αγώνα αυτό θα είναι νικητής απ’ την αρχή. Ο Αλμυρός έχασε πολλά χρόνια για να μπορεί να περιμένει περισσότερο.   
Ν.Τ.
 
Περί χρεών
Ασφαλώς και ο επιχειρηματίας του Ξενία κ. Αλεξόπουλος οφείλει 210.000 ευρώ στο δήμο Βόλου. Ο ίδιος όμως, πράγμα που δεν αρνείται ο δήμος Βόλου, διεκδικεί ποσό 940.000 από το δήμο. Έχει καταθέσει μαζί και αγωγή. Κατά συνέπεια το ερώτημα που προκύπτει  είναι: «ποιος χρωστάει σε ποιον»;
Α.Φ.
 
Υποψήφιοςο Γιώργος Παπαδάμ
Τον πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Φερών και πρόεδρο της ΔΗΚΕΦ Γιώργος Παπαδάμ θέλουν οι πληροφορίες να κατεβαίνει υποψήφιος στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με τον Κώστα Αγοραστό.
Α.Φ.
 
Λάθη;
Αναφορικά με την υπόθεση Καραπατάκη οι απορίες που υπάρχουν είναι πάρα πολλές, αλλά ίσως μία να είναι η κύρια. Προσπαθεί το ΑΣΕΠ να μας πείσει ότι μια τόσο μεγάλη Αρχή, υπεύθυνη για την πλειοψηφία των προσλήψεων σε φορείς και δήμους, έχει κάνει τρεις φορές λάθος; Και γιατί να πιστέψουμε δηλαδή την τελευταία τέταρτη στη σειρά απόφαση και να μην περιμένουμε και πέμπτη; Αφού τόσο εύκολα γίνονται… παραλείψεις και ερμηνείες εγγράφων…
Α.Φ.
 
Τι άλλαξε;
Αλήθεια, από τον ΑΣΕΠ λέγανε ότι δεν τους νοιάζει αν δεν έγιναν εξετάσεις επειδή δεν προσήλθαν ενδιαφερόμενοι, παρά μόνο το αν συγκροτήθηκε η επιτροπή γι’ αυτό και δικαίωναν με την προτελευταία απόφασή τους τον κ. Πασχάλη. Μέσα σε δύο εβδομάδες τι άλλαξε αλήθεια;
Α.Φ.
 
Τυχαίο;
Η σύσκεψη για την πρόσληψη που λέμε στην Επιθεώρηση Εργασίας ήταν προγραμματισμένη για την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο ο δικηγόρος του κ. Καραπατάκη είχε ζητήσει αναβολή και για το λόγο αυτό προγραμματίστηκε για χθες Τρίτη. Τυχαίο ότι η νέα απόφαση του ΑΣΕΠ έφτασε στο δήμο μια μέρα πριν;
Α.Φ.
 
Και μια πληροφορία
Αλήθεια, στον ΑΣΕΠ δεν ξέρουν ότι με Προεδρικό Διάταγμα καθορίζεται ότι όσοι έχουν δίπλωμα από το Σεπτέμβριο του 2009 και μετά είναι υποχρεωμένοι να έχουν το Πιστοποιητικό Ε.Ι. μόνο και μόνο για να συμμετέχουν στο διαγωνισμό; Ο Κωνσταντίνος Καραπατάκης πήρε το δίπλωμά του στις 15 Μαρτίου του 2010.
Α.Φ.
 
Εγκάρδιες ευχές   
Με εγκάρδιο και φιλικό τρόπο δέχτηκαν οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας τη Ζέττα Μακρή. Έντονη μάλιστα ήταν η ικανοποίησή τους, όταν διαπίστωσαν ότι η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου δήλωσε ότι ο τουρισμός αποτελεί προτεραιότητα της ίδιας αλλά και του Συνδυασμού της.  Άλλωστε για τη Ζέττα ο τουρισμός χρειάζεται πλέον έργα και όχι απλές εξαγγελίες. Γιατί, όπως η ίδια επεσήμανε,  ήρθε η ώρα να αναδειχθεί σε μοχλό ανάπτυξης και προβολής του Δήμου Βόλου…
Ν.Τ
 
Πειστικός λόγος
«Πετούσε» στο χθεσινό ντιμπέιτ στον Άστρα για την αγροτική πολιτική ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Απόστολος Παπατόλιας. Ήταν με άνεση ο καλύτερος, δείχνοντας ότι έχει εντρυφήσει στα αγροτικά και επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ότι εκτός από τη ρητορική του δεινότητα, ο λόγος του βασίζεται πάντα σε επιχειρήματα και πραγματικά δεδομένα και όχι αοριστολογίες.
Ν.Τ
 
Με άνεση
Αψογη οικοδέσποινα αποδείχτηκε για μία ακόμη φορά η Αντιπρόεδρος της Βουλής Ροδούλα Ζήση στην εκδήλωση που προήδρευσε για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις και την μεταναστευτική πολιτική με την Ευρωπαία Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Cecilia Malmstrom . Οι συζητήσεις των δύο αντιπροσωπειών επικεντρώθηκαν σε θέματα διαχείρισης μεταναστευτικών ροών και κυρίως στους τρόπους οικονομικής ενίσχυσης της Ελλάδας στις προσπάθειες που καταβάλλει για την αναμόρφωση του ελληνικού συστήματος ασύλου. Η κ. Malmstrom μετέφερε την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Ευρωπαίων εταίρων να στηρίξουν οικονομικά, αλλά και σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποδομής την Ελλάδα στο δύσκολο έργο της για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εισήγηση της Ροδούλας που χειρίζεται τα ευρωπαϊκά φόρα με περισσή άνεση είναι αλήθεια.
 
Στην Ιπποκράτους
Στις 2 σήμερα μετά το μεσημέρι ενδεχομένως να λυθεί ο γρίφος του αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας. Στην Ιπποκράτους έχει κληθεί ο Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Γ. Φώτης από τον Γραμματέα Μιχάλη Καρχιμάκη, ενώ επίσης αναμένεται να παραβρεθούν η αντιπρόεδρος της Βουλής Ροδούλα Ζήση και ο βουλευτής Κώστας Καρτάλης. Ο Μιχ. Καρχιμάκης θέλει να ακούσει τις απόψεις τους πριν τις τελικές ανακοινώσεις. Χθες στο Βόλο πάντως βρέθηκε και ο Γ. Παναγιωτακόπουλος, που έχει οριστεί υπεύθυνος για τη Θεσσαλία. Είχε συνάντηση με το κόμμα περισσότερο για να «εισπράξει» το κλίμα εν όψει περιφερειακών και δημοτικών εκλογών. Άκουσε και κατέγραψε πολλά ένθεν κακείθεν… Τώρα τι θα περιλαμβάνει η εισήγησή του είναι άλλο θέμα.
Β.Κ
 
Κλειδώνει;
Τις επόμενες μέρες σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης «κλειδώνει» και ο αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας. Σάκης Κοκκίνης και Δημήτρης Αλεξόπουλος είναι τα δύο στελέχη που συζητιούνται έντονα, αν και τις τελευταίες δύο μέρες μετά από πρόταση της Νομαρχιακής ομάδας  μπήκε «σφήνα» το όνομα του προέδρου του Τ.Ε.Ε. Σωκράτη Αναγνώστου, που επίσης βολοδισκοπείται σοβαρά με καλές πιθανότητες ως αξιόπιστη. Όλα αυτά φυσικά μετά την ευγενική άρνηση -για μια σειρά σοβαρών λόγων- του πρώτου με διαφορά μάλιστα… της δημοσκόπησης που διενήργησε η Ρηγίλλης και η οποία όσο και εάν επιχειρήθηκε από ορισμένους να παρερμηνευθεί, είναι γνωστή και τοπικά στη ΝΟΔΕ αλλά και σε ορισμένους ανθρώπους του κέντρου που άλλωστε τη διενήργησαν και γνωρίζουν λεπτομερώς τα αποτελέσματά της.
Β.Κ
 
Μεταξύ δύο
Μείον ένας στη λίστα των πιθανών αντιπεριφερειαρχών του Απ. Παπατόλια στη Μαγνησία, μετά την αναχώρηση της Νατάσας Οικονόμου για το δήμο Βόλου. Οι επιλογές περιορίζονται μεταξύ δύο αντινομαρχών. Ενός που απέδειξε ότι θέτει στόχους και τολμά να κολυμπήσει στα βαθιά και ενός που κινήθηκε με σταθερά βήματα στην απόλυτη ηρεμία…
Β.Σ.
 
 
Μέτρησηρηγμάτων
Εχει μεγαλύτερο ρήγμα ο Πάνος Σκοτινιώτης μέσα στο ΠΑΣΟΚ ή η Ζέττα Μακρή μέσα στη Νέα Δημοκρατία; Γεωλόγοι δεν είμαστε, όποτε πρέπει να περιμένουμε για να μετρηθούν τα… ρήγματα και τα…ορύγματα από τα βλήματα που πέφτουν τον τελευταίο καιρό. Σημειώστε μια λέξη που θα μας απασχολήσει σ’ αυτές τις εκλογές: «μετανάστευση». Θα ζήσουμε τις μεγαλύτερες μετακινήσεις ψηφοφόρων. Αποδημητικά πουλιά τα …ψηφαλάκια.
Ο ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΟΣ
 
Εθιμοτυπική επίσκεψη
Στα γραφεία του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για εθιμοτυπική επίσκεψη βρέθηκε ο Λιμενάρχης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου κ. Θοδωρής Κλιάρης. Ο Λιμενάρχης συνάντησε το προσωπικό της εφημερίδας και συζήτησε για θέματα αιχμής του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου με τον Διευθυντή Χρήστο Μπουκώρο και τον νομικό σύμβουλο του «Τ» κ. Νίκο Χατζησταματίου. Ο κ. Κλιάρης δεν παρέλειψε να ευχηθεί στο δυναμικό του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ καλά ρεπορτάζ!
 
Σήμερα θα πληρωθούν
Σήμερα τελικά θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, για τους οποίους με τα 150.000 ευρώ που εκταμιεύτηκαν θα εξοφληθεί τμήμα των οφειλομένων και ειδικότερα ο μισθός Ιουλίου και το επίδομα αδείας.
 
Πρώτη συγκέντρωση
Η πρώτη συγκέντρωση του συνδυασμού του Π. Σκοτινιώτη ήταν η χθεσινοβραδινή στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας, καθώς δεν είναι ακόμη έτοιμο το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού που είναι στην οδό Ιωλκού, δίπλα στο υποκατάστημα της Citibank.
 
Σε συνέντευξη Τύπου
Σε συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί μέσα στις επόμενες μέρες πρόκειται να ανακοινωθεί από τον επικεφαλής η προσχώρηση στο ψηφοδέλτιο Σκοτινιώτη της δημοτικής συμβούλου Κατερίνας Μπαρμπουδάκη…
 
Μήνυμα αισιοδοξίας
…Μπορεί να είμαστε ελάχιστα αισιόδοξοι. Αυτό τουλάχιστον το μήνυμα εξέπεμπε το χειροκρότημα στο οποίο προέβησαν μερικοί… τολμηροί στην προχθεσινή συγκέντρωση του Π. Σκοτινιώτη στο Δημαρχείο, όταν ο τελευταίος είπε ότι θα μπει φρένο στις προσλήψεις από το «παράθυρο».
 
Μεγάλες μετακινήσεις
…Πάντως οι εκλογές του Νοεμβρίου, όπως υποστηρίζουν πολλοί που έχουν φάει… με το κουτάλι τις εκλογικές αναμετρήσεις, είναι ότι θα υπάρχουν περισσότερο από κάθε άλλη φορά μετακινήσεις, πέρα από κομματικές περιχαρακώσεις και καταναγκασμούς…
 
Το ΓΠΣ
Σήμερα συζητείται από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου η Α΄ Φάση του Αναθεωρημένου ΓΠΣ του Π.Σ Βόλου. Η απόφαση έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα, αφού μέχρι τώρα τουλάχιστον η έγκριση του ΓΠΣ ήταν αρμοδιότητα του Περιφερειάρχη.
 
Η στενωπός
…Προχθές εγκαινιάστηκε η γέφυρα της Αγίας Παρασκευής. προς τιμήν του αείμνηστου πρώην Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δημ. Παντελή. Μία γέφυρα δέκα μέτρων που συνεχίζεται στο δρόμο της οδού Κ. Βάρναλη που είναι πεντάμετρος. Το ερώτημα που θέτουν ορισμένοι κάτοικοι της περιοχής είναι γιατί πριν τέσσερα χρόνια δεν έγινε αποδεκτή τροποποίηση του σχεδίου της περιοχής για αλλαγή χάραξης του δρόμου που θα παρακάμπτει το στενό και επικίνδυνο δρόμο της οδού Κ. Βάρναλη, όπου διασταυρώνονται τα οχήματα μπροστά από την εκκλησία και το σχολείο;
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 
 
Απαγόρευση του καπνίσματος
Η πραγματικότητα του κ. υπουργού Υγείας είναι η απαγόρευση του καπνίσματος.
Πρόκειται για την απόλυτη παρανόηση, γιατί η πραγματικότητα του κ. υπουργού αφορά εκείνον και τους ομοίους του και όχι τους απλούς ανθρώπους όπως εμείς.
Φ.Τ.    
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου