ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-499667

Απολογισμός

Tη μεθεπόμενη Τετάρτη 6 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα θα γίνει ο απολογισμός του Δημάρχου Βόλου Αλέκου Βούλγαρη για το 2009. Σχετική ανακοίνωση δόθηκε χθες από το γραφείο του Δημάρχου.
 
Προθεσμίες
Κάποιοι… «σκληροί» έχουν δώσει προθεσμία μέχρι τις 6 Οκτωβρίου για να δεχθούν πρόσκληση να είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Σε διαφορετική περίπτωση παίρνουν, όπως λένε, στα χέρια τους το… τσεκούρι του πολέμου και αρχίζουν τον «εμφύλιο». Και γιατί 6 Οκτωβρίου; Γιατί μία εβδομάδα αργότερα, στις 13 Οκτωβρίου, είναι η καταληκτική προθεσμία για να κατατεθούν οι συνδυασμοί στο Πρωτοδικείο…
 
Προεκλογικά έξοδα
Δεν είναι λίγοι αυτοί που δηλώνουν απρόθυμοι να συμμετάσχουν στις εκλογές του Νοεμβρίου, επικαλούμενοι οικονομικές δυσκολίες. Οι εν δυνάμει υποψήφιοι, εκτός των άλλων εξόδων στα οποία θα υποβληθούν για την προβολή τους κατά την προεκλογική τους εκστρατεία, θα πρέπει να συνυπολογίσουν και τη συμμετοχή τους στα έξοδα του συνδυασμού, που δεν ζητά και λίγα. Φημολογείται για παράδειγμα ότι επικεφαλής συνδυασμού για το Δήμο Βόλου ζητά από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους οικονομική συνδρομή ύψους 1.000 – 2.500 ευρώ, έναντι των οποίων παίρνουν κουπόνια ίσης αξίας…
 
Εκκρεμεί το πρακτικό
Από το Μάιο είναι σε εκκρεμότητα η υπογραφή του πρακτικού για την πρόσληψη του δεύτερου νομικού συμβούλου του Δήμου Βόλου. Το αποτέλεσμα της Επιτροπής, όπως μαθαίνουμε, ήταν οριακό, με το Γενικό Διευθυντή του Δήμου και το Νομικό Σύμβουλο του Κράτους στο Νομό Μαγνησίας να μειοψηφούν στην απόφαση των υπολοίπων τριών μελών που είναι μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου. Η υπόθεση παρουσιάζει και ένα επιπρόσθετο ενδιαφέρον, καθώς η πρώτη επιλογή της Επιτροπής έχει στενή συγγενική σχέση με σημαίνον στέλεχος τη Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο πρώτος επιλαχών έχει βολιδοσκοπηθεί και εκτός απροόπτου θα είναι υποψήφιος στο συνδυασμό του Π. Σκοτινιώτη.
 
Ημιονηγοί
Με… μουλάρια γίνεται η καθαριότητα στον Αγιο Βλάσιο, στον Αγιο Λαυρέντιο και στη Μακρινίτσα.. Επομένως στον προγραμματισμό των προσλήψεων του νέου Δήμου Βόλου θα πρέπει να περιμένουμε και την πρόσληψη ημιονηγού;
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 
 
 
Το φωτογραφικό στιγμιότυπο είναι από τη συνάντηση που έγινε στο γραφείο της Ντόρας Μπακογιάννη με τους μεταφορείς. Το ραντεβού κλείστηκε από τον Γιάννη Μπουρούνη… στενό φίλο της οικογένειας Μητσοτάκη και προσωπικό πολιτικό φίλο της Ντόρας Μπακογιάννη. Μαζί και ο Απόστολος Πίτσος από την Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Φορτηγών Θεσσαλίας. Δεν ξέρω εάν το «μενού» της συζήτησης είχε και τα τεκταινόμενα στη Νέα Δημοκρατία, μαθαίνω πάντως ότι σύντομα… θα υπάρχουν εξελίξεις που δεν θα αφήσουν ανεπηρέαστη τη Θεσσαλία. Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζουν οι «κολλητοί» της Ντόρας.
 
Εισπράττει εμπιστοσύνη  
Ολοένα και περισσότερα σωματεία δηλώνουν την επιθυμία τους να συναντήσουν την υποψήφια Δήμαρχο Ζέττα Μακρή. Αυτό και μόνο δείχνει, όπως έλεγαν χθες συνεργάτες της,  ότι έχουν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό της και στις ικανότητές της και ότι γνωρίζουν πολύ καλά πως θα αγωνιστεί μαζί τους για την προστασία των δικαιωμάτων τους. Άλλωστε και η ίδια έχει δηλώσει ότι θα είναι στο πλευρό κάθε πολίτη του Δήμου Βόλου και η υπόσχεσή της αποτελεί σίγουρα εγγύηση για όλους.
Ν.Τ
 
Θεσμικές υποχρεώσεις
Οι πολλές υποχρεώσεις της Αντιπροέδρου της Βουλής Ροδούλας Ζήση την κρατούν μακριά από τη Μαγνησία τις επόμενες μέρες, με αποτέλεσμα να μην έχει τη δυνατότητα να παραστεί ούτε στα εγκαίνια του Επιχειρηματικού Πανοράματος ούτε στην εκδήλωση του ψηφοδελτίου του υποψηφίου δημάρχου Βόλου Πάνου Σκοτινιώτη τη Δευτέρα στο δημαρχείο του Βόλου.
Σήμερα η Ροδούλα θα είναι προεδρεύουσα στο συνέδριο πολιτικού συνδέσμου Γυναικών για τη γυναικεία ενδυνάμωση της συμμετοχής των γυναικών στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου, ενώ τη Δευτέρα υποδέχεται την επίτροπο κ. Μάλστρομ για τις Εσωτερικές Υποθέσεις, με την οποία θα έχει συνάντηση στη Βουλή για θέματα ευρωπαϊκών υποθέσεων.
Ν.Τ
 
Προληπτικά..
Με δεδομένες τις καταστροφικές συνέπειες από τις πλημμύρες των τελευταίων ετών (2006 και 2009), που πέραν των προφανών κοινωνικών συνεπειών είχαν και σοβαρότατες επιπτώσεις στην τοπική μας οικονομί, με ζημιές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε επιχειρήσεις, βιοτεχνίες και καταστήματα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Γιώργος Σπηλιόπουλος με επιστολή του στην Τεχνική Υπηρεσία της ΝΑΜ και με κοινοποίηση στην Πολιτική Προστασία ζητεί άμεσες παρεμβάσεις εν όψει της επιδείνωσης του καιρού. Συγκεκριμένα ζητεί τον άμεσο καθαρισμό του χειμάρρου Ξηριά (από Γέφυρα Διμηνίου μέχρι γέφυρα Αθηνών) καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων με καταστροφικές συνέπειες για τις επιχειρήσεις. Και καλά θα κάνουν να τον ακούσουν τον πρόεδρο και για δικό τους καλό.
Γιατί πέραν των μετεωρολογικών προβλέψεων, υπάρχουν και οι… προλήψεις… Οκτώβριος του 2006 ήταν οι καταστροφικές πλημμύρες, παραμονές εκλογών την έκβαση των οποίων και σε σημαντικό βαθμό καθόρισαν…
Ν.Τ
 
Προσωπική σφραγίδα
Ανεξίτηλο αποτύπωμα στον τομέα του τουρισμού άφησε ο Πάνος Σκοτινιώτης ως Νομάρχης Μαγνησίας, όπως αποδείχθηκε από την εγκαρδιότητα με την οποία τον υποδέχθηκε χθες η διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων. Οκτώ χρόνια μετά την ολοκλήρωση της θητείας του στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση οι ξενοδόχοι του Νομού δεν ξεχνούν το σημαντικό έργο που επιτεύχθηκε και την προσωπική σφραγίδα που έβαλε στην προσπάθεια για «εκτόξευση» της τουριστικής δραστηριότητας στην περιοχή. Με τη βεβαιότητα λοιπόν ότι θα τον έχουν σύμμαχο και από τη θέση του Δημάρχου Βόλου, δηλώνουν ότι είναι δεδομένη η στήριξή τους και εξασφαλισμένη η επιτυχία του.
Ν.Τ
 
Μακριά από παρερμηνείες
Διευκρίνιση με νόημα και προς πολλούς αποδέκτες από την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Μαγνησίας όσον αφορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Το διοικητικό συμβούλιο του συνδικαλιστικού οργάνου των επαγγελματοβιοτεχνών βρήκε το μπελά του με τις ανακοινώσεις που βγάζουν υποψήφιοι, «ερίζοντας» και προκαταβάλλοντας -όπως έλεγαν μέλη του- στη στήριξη του οργάνου, γι’ αυτό και εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνονται τα εξής: Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Μαγνησίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα στηρίξει όλους τους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους συναδέλφους υποψηφίους σε όποια ψηφοδέλτια συμμετέχουν σε όλους τους συνδυασμούς. Καλούμε τους μικρομεσαίους επαγγελματίες να στηρίξουν τους συναδέλφους τους, ώστε να υπάρξουν στα κέντρα λήψης αποφάσεων εκπρόσωποί μας.  Η Ομοσπονδία ως θεσμικό όργανο δέχεται στα γραφεία της όλους τους υποψηφίους όλων των συνδυασμών και τους εκθέτει τα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.  Για να μην υπάρχουν παρερμηνείες και παρεξηγήσεις, ο πρόεδρος Πλαστάρας Ευστάθιος και ο γενικός γραμματέας Κώστας Κόγιας δηλώνουν ότι δεν συμμετέχουν και δεν αναμειγνύονται σε κανένα συνδυασμό, σεβόμενοι το θεσμικό τους ρόλο. Γι’ αυτό το λόγο τα πρωτοβάθμια σωματεία της Ο.Ε.Β.Ε.Μ. θα συνεδριάσουν για να προτείνουν τις υποψηφιότητες σε όλα τα ψηφοδέλτια».
Β.Κ

 

Αξιος ο μισθός τους…
 
Καθημερινά διαπιστώνουμε πως καθετί που μας σκίζει την καρδιά αφήνει παγερά αδιάφορους τους ιθύνοντες, αυτό που εκείνοι κρίνουν ότι είναι άνευ σημασίας για μας έχει τεράστια, ή ακόμα όσα για τη ζωή τους δεν έχουν καμιά συνέπεια, είναι σανίδια στο δικό μας φέρετρο. Τα παραπάνω ταιριάζουν γάντι στα πολιτικά και υπηρεσιακά πρόσωπα που έχουν την ευθύνη της ΔΕΥΑΜΒ, και τόσο… καλά φροντίζουν την ποιότητα και την τιμή του νερού που πίνουμε. Άξιος ο μισθός τους…
Φ.Τ.   
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου