ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-501006

Πλεονέκτημα ψηφοδελτίου    

Πληροφορούμαστε ότι ο δήμαρχος Μηλεών και υποψήφιος δήμαρχος για το διευρυμένο δήμο Νοτίου Πηλίου Απόστολος Αρέθας έχει κλείσει στο σύνολό του το ψηφοδέλτιο. Μάλιστα οι πληροφορίες λένε πως το απαρτίζουν παλιοί, δοκιμασμένοι συνεργάτες του αλλά και νέα πρόσωπα που καλύπτουν όλες τις γεωγραφικές ενότητες του νέου δήμου, ποικιλομορφία που όπως ακούγεται ο δήμαρχος την θεωρεί ως και το πλεονέκτημα για το ψηφοδέλτιό του.
Α.Φ.
 
Αναζητείται…   
Την εφημερίδα «Λαγκαδάς», την οποία δήλωσε ότι εκπροσωπούσε η δημοσιογράφος που υπέβαλε στη συνέντευξη Τύπου του Αντ. Σαμαρά στη ΔΕΘ το ερώτημα σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών, αναζητούν στη Θεσσαλονίκη!
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα από την ΕΤ3 στο προχθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων.
Με την απάντησή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συσχέτισε τη μεταφορά των μαθητών της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και της Νομαρχίας Μαγνησίας, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του νομάρχη και υποψήφιου Περιφερειάρχη Απ. Παπατόλια, ο οποίος απάντησε άμεσα με ανακοίνωσή του.
Δημοσιογράφοι ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης έλεγαν ότι η εφημερίδα του Λαγκαδά», την οποία εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου και υπέβαλε το ερώτημα η κ. Πεΐτση αναζητείται.
Κάποιοι άλλοι υποστήριζαν μετά το ντόρο που προκλήθηκε στα δημοσιογραφικά γραφεία της Θεσσαλονίκης ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα κυκλοφόρησε μόλις πριν λίγες μέρες, χωρίς ωστόσο να έχει καταφέρει κανείς να εντοπίσει, ίσως, έστω και… ένα φύλλο της. Σε κάθε περίπτωση καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως το όλο θέμα έχει καταγγελθεί στη ΕΣΗΕΜ-Θ και αναμένονται εξελίξεις το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Β.Σ.

 

Να περάσουν οι εκλογές…
Είναι προφανές ότι μερικοί αιρετοί προσπαθούν να τη βγάλουν… τσέτουλα με τις εκλογές του Νοεμβρίου και μετά έχει ο Θεός (…που δεν έχει πλέον και αυτός ο έρμος).
Πως αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς το γεγονός ότι χθες το πρωί η διοίκηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου νέας Ιωνίας « ΙΩΝΙΑ» ζήτησε αναβολή για τις 30 Νοεμβρίου για την εκδίκαση της αγωγής που άσκησαν σε βάρος της Επιχείρησης οι σαράντα γυμναστές που απασχολήθηκαν στα προγράμματα μαζικού αθλητισμού του Δήμου; Ειδικότερα οι εργαζόμενοι διεκδικούν την καταβολή 35.967 ευρώ για το εκπαιδευτικό έτος 2007 – 2008 και 65.848 ευρώ για το εκπαιδευτικό έτος 2008 – 2009.
Τι ισχυρίστηκαν για την αναβολή οι διοικούντες την Κοινωφελή Επιχείρηση; Ότι μέχρι τότε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είναι πολύ πιθανόν να έχει αποστείλει τα λεφτά της χρηματοδότησης. Με το πιθανόν όμως δεν χορταίνουν τα στόματα…
 
Πολλές προσλήψεις
…Από σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στην Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού του Δήμου Βόλου ξεκινούν την κατάληψη του Δημαρχείου. Πού αποδίδουν την κατάρρευση των οικονομικών των Δημοτικών Επιχειρήσεων έμπειρα στελέχη του Δήμου; Ότι τα τελευταία χρόνια προσλήφθηκε υπέρμετρα μεγάλος αριθμός εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις. Συνολικά 450 εργαζόμενοι απασχολούνται στις Δημοτικές Επιχειρήσεις του Δήμου, από τη στιγμή μάλιστα που, όπως λένε, ήδη τα τρία τελευταία χρόνια τουλάχιστον έκλεισαν εντελώς οι στρόφιγγες των επιχορηγήσεων προς τον Καλλιτεχνικό, τη Συμφωνική κ.α.
 
Μεταγραφή
…Καλή μετεγγραφή για τον Κώστα Αγοραστό στη Μαγνησία. Έκλεισε και θα είναι μαζί του στις εκλογές του Νοεμβρίου η πρώην Δήμαρχος Ιωλκού και Πρόεδρος στην «Πρόταση Ζωής» Βάσω Σταυροπούλου.
 
Ραντεβού
…Ραντεβού με στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ήταν προγραμματισμένο να έχει χθες το απόγευμα η υποψήφια Δήμαρχος Ζέττα Μακρή. Αν καρποφόρησαν οι συζητήσεις, θα φανούν στο ψηφοδέλτιο που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες…
 
Κακή πολιτική επιλογή…
…Πώς χαρακτήρισε στο προχθεσινό τηλεοπτικό debate στον «Αστρα» την προ μηνών πρόθεση της σημερινής Δημοτικής Αρχής να αγοράσει το ακίνητο Γκλαβάνη, η Ζέττα; Κακή πολιτική επιλογή…
 
Ενστάσεις για τους ποδηλατόδρομους
…Αμφιβολίες πολλές εκφράζουν στελέχη του Δήμου για την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να παραδώσει σε είκοσι μέρες, όπως λέει, σε πλήρη λειτουργία τους ποδηλατοδρόμους. Οι ενστάσεις εστιάζονται στο γεγονός ότι για τους ποδηλατοδρόμους και για τον τρόπο που αυτοί κατασκευάστηκαν είχαν εκφράσει πολλές αντιρρήσεις αρκετοί μηχανικοί της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.
 
Η στάθμευση στη Νέα Ιωνία
Επί τη ευκαιρία, επειδή σήμερα είναι και η Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο. Εκείνη η περιβόητη εδώ και δύο χρόνια εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης για την πειθαρχημένη κυκλοφορία στη Νέα Ιωνία τι έγινε; Ο Γ. Καουνάς, βλέπετε, θυσιάστηκε νωρίς…
 
Το γκαράζ της Φιλελλήνων
…Στον αντίποδα στο Βόλο καμία επίσης εκδήλωση για την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο. Μόνο θετικό ότι το γκαράζ της Φιλελλήνων πήρε τις αδειοδοτήσεις από την ΕΠΑΕ και τη ΔΕΥΑΜΒ και απομένουν αυτές από το φυσικό αέριο και την Πυροσβεστική. Στην Πολεοδομία υποστηρίζουν ότι μέσα στο α΄ δεκαήμερο του Οκτωβρίου θα έχει ελεγχθεί όλος ο φάκελος και θα έχει εκδοθεί η οικοδομική άδεια.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.
 
 
Ξεκάθαρο  στίγμα  

To στίγμα της νέας αντίληψης που είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει με τα στελέχη του συνδυασμού του στο νέο Δήμο Βόλου, όπως έλεγαν χθες συνεργάτες του,  αποτύπωσε ξεκάθαρα ο υποψήφιος Δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης στη διάρκεια των πρώτων τηλεοπτικών αναμετρήσεων με τους επικεφαλής των άλλων συνδυασμών για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Ο κ. Σκοτινιώτης χαρακτήρισε τεράστιο οργανωτικό και πολιτικό εγχείρημα τη συγκρότηση του νέου Δήμου και έδειξε ότι διαθέτει ολοκληρωμένο σχέδιο για την οργάνωση των υπηρεσιών του, αξιοποιώντας και την εμπειρία του πρώτου αιρετού Νομάρχη. Τόνισε ακόμη τον γνήσια αυτοδιοικητικό χαρακτήρα του συνδυασμού του που υποστηρίζεται από τρεις πολιτικές δυνάμεις με διαφορετικές απόψεις και από πολίτες που καλύπτουν όλο το πολιτικό φάσμα. 

Ν.Τ.

Αισιοδοξία

Εξάλλου, ο Π.Σκοτινιώτης υπογράμμισε ότι έχει πλήρη συνείδηση των τεράστιων προβλημάτων που θα αντιμετωπίσει η πρώτη Δημοτική Αρχή, ωστόσο η πρόκληση είναι να διαχειριστούμε τις υποθέσεις του Δήμου σε συνθήκες μεγάλης οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής κρίσης. «Δεν θα σηκώσουμε λευκή σημαία στα προβλήματα» ανέφερε στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις. Ακόμη, για το θέμα του μνημονίου, τόνισε ότι η αυτοδιοίκηση προφανώς και υφίσταται τις επιπτώσεις του, γι’ αυτό και αποκτά επείγουσα προτεραιότητα να διαδραματίσει ο Δήμος σοβαρό ρόλο για την ανακούφιση των πολιτών από τις επιπτώσεις της κρίσης σε τοπικό επίπεδο και τη διαμόρφωση πολιτικών και μέτρων προστασίας και αλληλεγγύης.  

Ν.Τ.

Κέρδισε εντυπώσεις

Ιδιαίτερα ικανοποιημένα ήταν χθες τα στελέχη του επιτελείου της υποψηφίας δημάρχου Βόλου Ζέττας Μακρή  που λάμβαναν μηνύματα από το πρωί από πολίτες  ότι «η Ζέττα κέρδισε τις εντυπώσεις» και στα δύο ντιμπέιτ. Αναρωτιόντουσαν επίσης σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ «πώς είναι δυνατόν να δηλώνει άγνοια για τα οικονομικά ανοίγματα των δήμων που συνενώνονται με το Δήμο Βόλου, όταν οι νυν δήμαρχοι είναι άμεσοι συνεργάτες και από τα βασικά στελέχη του συνδυασμού του;»

Π.Σ

Οχι στους διαχωρισμούς

«Να διαχωρίσουν τώρα τη θέση τους από το πολιτικό προσωπικό που κάνει λαθρεμπόριο ελπίδας στην ίδια τη ζωή» ζήτησε προχθές ο εκπρόσωπος του Εργατικού Επαναστατικού κόμματος στο Βόλο Γιάννης Χατζηγιάννης, μιλώντας στη συγκέντρωση των εργαζομένων stage στο Volos Palace. Ο ίδιος βέβαια σε επιστολή διαμαρτυρίας σημειώνει ότι έγινε προσπάθεια η συγκέντρωση να «καπελωθεί» από κόμματα της αντιπολίτευσης, γι’ αυτό και η παρότρυνση… να μην διαχωρίζονται οι εργαζόμενοι σε πράσινους, κόκκινους και μπλε. Το παρών πάντως έδωσαν τοπικά στελέχη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, το επίσημο ΠΑΣΟΚ, αν και προσκλήθηκε, δεν παραβρέθηκε στην αίθουσα, συμμετείχε  επίσης ο βουλευτής του ΚΚΕ, ο γραμματέας του ΠΑΜΕ και από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά  το Επαναστατικό Κόμμα.

Β.Κ

Με την Ντόρα
Με φορτηγατζήδες της περιοχής συναντήθηκε χθες η Ντόρα Μπακογιάννη στο γραφείο της. Τη συνάντηση «έκλεισε» ο Γιάννης Μπαρούνης, στενός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη και Μπακογιάννη, που μαζί με τον Απ. Πίτσιο, γραμματέα της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας , τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κ. Τζωρτζάτο και τον κ. Τσιάμο από τους ιδιοκτήτες βυτιοφόρων, διάβηκαν το κατώφλι της. Η Ντόρα Μπακογιάννη υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει τον κλάδο μέσα από την κοινοβουλευτική της δραστηριότητα. Εάν τώρα στη συνάντηση ειπώθηκαν και άλλα «ντεσού», θα το μάθουμε οσονούπω.
Β.Κ
 
Απόσπαση στη… Μητρόπολη!
Εάν η πραγματικότητα αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα του έργου της Διοίκησης, τότε είναι ολοφάνερο ότι στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στραβά αρμενίζουν. Αλήθεια, τι είναι πάλι τούτη η ιστορία με την απόσπαση πέντε καθηγητών στα γραφεία της Μητρόπολης Δημητριάδος, την ώρα που σε Γυμνάσια και Λύκεια του νομού και ιδίως στα σχολεία των νησιών των Β. Σποράδων υπάρχουν είκοσι κενά και τα Παιδαγωγικά Τμήματα του Π.Θ. δεν μπορούν να προχωρήσουν στις πρακτικές ασκήσεις των φοιτητών λόγω ελλείψεως εκπαιδευτικών;
Φ.Τ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου