ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-501464

Απάντηση 2

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» μεταξύ των δύο υποψηφίων Περιφερειαρχών Θεσσαλίας Απ. Παπατόλια και Κ. Αγοραστού σχετικά με την επιβολή ή μη φόρων.
Απαντώντας το βράδυ ο Απ. Παπατόλιας στην απάντηση που έδωσε στην απάντησή του ο Κ. Αγοραστός, δήλωσε: «Τρικυμία εν κρανίο και παραδειγματική άγνοια».
Ν.Τ.
 
Πόθεν έσχες   
Η χθεσινή ημέρα ήταν «αφιερωμένη στα «πόθεν έσχες» των Ελλήνων πολιτικών, με αποτέλεσμα να ζαλιστούμε από τα πολλά μηδενικά και τα στρέμματα ακινήτων που έχουν στην κατοχή τους. Λίγο πολύ γνωστά τα τελευταία χρόνια. Θα είχε όμως μεγαλύτερο ενδιαφέρον να δημοσιοποιούνται και τα «πόθεν έσχες» και των τοπικών πολιτικών προσώπων, όσων δηλαδή συμμετέχουν σε περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια. Θα μαθαίναμε πολλά, όχι ότι ξέρουμε λίγα…
Δ.Χ.
 
Μετακινήσεις
Μέσα στην εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει το σκηνικό των μετακινήσεων από το ένα ψηφοδέλτιο στο άλλο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στο Δήμο Βόλου Χθες μέσα από τα τοπικά μπλογκς διακινούνταν διάφορα ονόματα, κάποιων που φέρονται έτοιμοι να μετακινηθούν σε αντίπαλα στρατόπεδα. Ωστόσο, όπως λένε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, οι όποιες συζητήσεις αναμένεται να οριστικοποιηθούν μέσα στις επόμενες μέρες και κυρίως οι σύμβουλοι εκείνοι που από το στρατόπεδο Μήτρου θα κινηθούν στο στρατόπεδο Σκοτινιώτη…
 
Ονόματα
…Χθες στα δημοσιογραφικά γραφεία διακινούνταν τρία ονόματα της Νέας Δημοκρατίας που συζητούν τη μεταγραφή τους στο στρατόπεδο Σκοτινιώτη, καθώς και για ένα γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που μπαίνει στο ψηφοδέλτιο της Ζέττας…
 
Ποντάρει στους γιατρούς
…Την ίδια στιγμή η Ζέττα Μακρή, γνωρίζοντας τις εσωκομματικές τριβές που έχει να αντιμετωπίσει, αναμένεται να απαντήσει με ηχηρά ονόματα, κυρίως από τον ιατρικό κόσμο, που έχουν από πίσω τους μεγάλη «προίκα» ψήφων, ενώ ισχυρά ερείσματα έχει και στη Νέα Ιωνία με ισχυρούς… θηρευτές ψήφων, όπως π.χ. οι Κουφογιώργος, Μωυσίδης κ.α…
 
Οι καθηγητές στο Ωδείο
…Σήμερα πραγματοποιείται η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στην Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού προκειμένου να αποφασίσουν για την κατάληψη του Δημαρχείου από αύριο, σε μία προσπάθεια να ασκηθεί «πίεση» στη Δημοτική Αρχή για την καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και λένε ότι έχουν κάνει διάφορες προτάσεις για να υπάρξουν οικονομίες στην Επιχείρηση. Εκείνο ωστόσο που δεν δέχονται, όπως μας έλεγε χθες ο εκπρόσωπος των καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου, είναι να γίνουν ομαδικά τα ατομικά μαθήματα οργάνων. Δεν πρόκειται ποτέ να ρίξουμε το εκπαιδευτικό επίπεδο του Δημοτικού Ωδείου, μας έλεγε χθες χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπός τους.
 
Βούτυρο στο ψωμί του …
Οχι που θα το άφηνε ο Παπατόλιας να πέσει κάτω. Κάτι τέτοια είναι βούτυρο στο ψωμί του. Το δυνατό του σημείο, αν θέλετε. Ο λόγος για την ερώτηση που δέχθηκε στην προχθεσινή συνέντευξή του στη ΔΕΘ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, όταν κλήθηκε να απαντήσει πώς δόθηκε το χρίσμα του Περιφερειάρχη στον Ψωμιάδη από τη στιγμή που έχει ασκηθεί σε βάρος του δίωξη για τη μετακίνηση των μαθητών της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης. Απαντώντας ο Αντ. Σαμαράς είπε ότι στηρίζει την υποψηφιότητα Ψωμιάδη, που δέχεται -όπως πρόσθεσε- βρώμικο πόλεμο από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο για τον εκλεκτό του στη Μαγνησία που κατηγορείται για το ίδιο θέμα δεν έχει ασκηθεί καμία δίωξη…
Η απάντηση από τον υποψήφιο περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλία ήλθε πληρωμένη νωρίς το απόγευμα: «Είναι προφανές ότι λόγω της ελλιπούς και συγκεχυμένης πληροφόρησης που του παρέχεται ο κ. Σαμαράς έπεσε στο τεράστιο ολίσθημα να συγκρίνει τις δύο περιπτώσεις μεταφοράς μαθητών στη Νομαρχία Μαγνησίας και στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης.
Όπως είναι γνωστό, στην πρώτη περίπτωση, δηλαδή αυτή της Νομαρχίας Μαγνησίας, κινήθηκε μεν ποινική διαδικασία, η οποία όμως οδηγήθηκε, μέσα σε δύο μήνες στην έκδοση αμετάκλητου απαλλακτικού βουλεύματος από το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας. Τούτο διότι, όπως αναφέρεται στο ίδιο το βούλευμα, από τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών ούτε εθίγη το δημόσιο συμφέρον ούτε ζημιώθηκε οικονομικά η Νομαρχία.
Αντιθέτως, στη δεύτερη περίπτωση, δηλαδή στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, ασκήθηκε ποινική δίωξη για αδιαφανείς διαδικασίες ανάθεσης μεταφορικού έργου με υπερβολικό τίμημα, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί κανένα απαλλακτικό βούλευμα.
Είναι συνεπώς προφανές ότι ο κύριος Σαμαράς αδυνατεί να διακρίνει τη διαφορά μεταξύ δύο απολύτως ανόμοιων καταστάσεων: της κάλυψης μιας βασικής κοινωνικής ανάγκης για μαθητές και γονείς από τη μία πλευρά και των αδιαφανών –¨κάτω από το τραπέζι¨- συνεννοήσεων ή αθέμιτων οικονομικών συναλλαγών, με αφορμή την κάλυψη μιας υπαρκτής κοινωνικής ανάγκης, από την άλλη».
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 
 
Χρίστηκε…  
Ο Πέτρος Βαφίνης «χρίστηκε» χθες και επίσημα από την Ιπποκράτους υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Αλοννήσου.    Αναμενόμενη εξέλιξη, αφού ο κ. Βαφίνης εδώ και καιρό είχε τη στήριξη και του πρώην δημάρχου Ορέστη Παπαχρήστου, οπότε δεν δυσκολεύτηκαν πολλοί οι «πράσινοι» να πάρουν τις αποφάσεις τους.
Β.Κ
 
Μάχη
Οπως έγραψε ο «Τ» και την Κυριακή τελικά ο πρώην νομαρχιακός σύμβουλος Μαγνησίας Γ. Αντώνογλου – Κασσαβέτης θα είναι επικεφαλής στην παράταξη «Δημοτική Συμμαχία». Η επιλογή είχε ως βασικό κριτήριο  ότι ο κ. Αντώνογλου κατάγεται από τη Ζαγορά. «Χάρις στη γενναία απόφαση των μέχρι χθες προταθέντων υποψηφίων και στην έντονη λαϊκή απαίτηση των κατοίκων της ενιαίας, πλέον, δημοτικής περιοχής του Ανατολικού Πηλίου, γίνεται εφικτή η συγκρότηση ενός ψηφοδελτίου νίκης στις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση. Μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί…  η μάχη.
Β.Κ
 
Δυσκολεύονται…
Στη Λάρισα σε κοινή σύσκεψη, όπως πληροφορείται η στήλη, οι Γραμματείες ΣΥΡΙΖΑ των τεσσάρων θεσσαλικών Νομών με τη συμμετοχή συνιστωσών και ανένταχτων, που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλία προκειμένου να επιλεγεί υποψήφιος για τη θέση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοεμβρίου. Οι υποψηφιότητες που κατετέθησαν δεν έγιναν δεκτές, σύμφωνα με τις διαδικασίες λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ, και ως εκ τούτου το θέμα του υποψηφίου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ εκκρεμεί και θα επανεξεταστεί σε επόμενη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί τις αμέσως επόμενες μέρες. Ο ΣΥΝ πάντως σήμερα πραγματοποιεί πανθεσσαλική συνάντηση και από ό,τι δείχνουν τα πράγματα είναι αποφασισμένος να προχωρήσει… εάν δεν βγει «καπνός».
Β.Κ
 
Ντιμπέιτ   
Η εικόνα που εξέπεμπαν ένιοι των υποψηφίων στο χθεσινό ντιμπέιτ της TRT παρέπεμπε στα ακόλουθα: Πώς θα κερδίσουμε τους ψηφοφόρους, με δεδομένο ότι η έως τώρα πολιτεία μας δεν παρέχει τα εχέγγυα; Θα τους κερδίσουμε με κολακείες, με υποσχέσεις που θα τις πάρουμε πίσω την επαύριο των εκλογών! Οι τελευταίες έχουν το πλεονέκτημα να μην κοστίζουν τίποτα και να αποδίδουν πολλά. Ας μην ξεχνούμε, ποτέ δεν κερδίζεις τόσα, όσα όταν δίνεις ελπίδες.
Άφεριμ, εφέντες!
Φ.Τ.
 
Ανυπόστατη διαμαρτυρία
Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Βόλου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας διαμαρτύρεται για τη διακοπή σίτισης στους επί 24ωρο εφημερεύοντες γιατρούς των Κ.Υ. της Μαγνησίας. Ωστόσο με νόμο του 1991 απαγορεύεται σίτιση των γιατρών στα Κέντρα Υγείας! Δηλαδή τόσα χρόνια οι γιατροί έτρωγαν παράνομα; Και απ’ ό,τι μαθαίνουμε από τους διοικούντες, αυτό συμβαίνει μόνο στη Μαγνησία!!! Τι άλλο θα δούμε επιτέλους; Περιμένουμε από τη Διοίκηση να δώσει τα απαραίτητα στοιχεία, για να δούμε τελικά πού πήγαν τα λεφτά.
Δ.Π
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου