ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-503649

Τα μάσαγε

Δεν μπόρεσε ο Δήμαρχος Σκιάθου να απαντήσει επακριβώς στην ερώτηση εάν είχε πρόβλημα με την Πολιτική Προστασία της Νομαρχίας για την ενημέρωση σχετικά με την κακοκαιρία. Άλλα μάθαμε ότι είπε στο δημοτικό συμβούλιο, με μισόλογα απάντησε σε μας και τελικά δεν είπε: έχει όντως πρόβλημα με τη Νομαρχία ή όχι; Ή προτιμά να ενημερώνεται από το internet για τον καιρό; Το θέμα είναι πως η Σκιάθος πλημμύρισε κι αντί να οργανωθεί το νησί πριν την κακοκαιρία, τώρα τρέχει και δεν φτάνει…
Δ.Π
 
Νέα πρόσωπα
Σ’ αυτές τις εκλογές θα δούμε αρκετά νέα πρόσωπα να διεκδικούν την ψήφο του λαού του διευρυμένου πλέον Δήμου Βόλου. Μεταξύ αυτών και ο Κώστας Σπύρου, γνωστός για την επαγγελματική του δράση στον τομέα της ξυλείας, ο οποίος συστρατεύεται με τη Ζέττα Μακρή.
Δ.Π
 
Απορία    
Δηλαδή στο δήμο Ζαγοράς περιμένανε το Συνήγορο του Πολίτη για να τους πούνε ότι για να κάνουν παρεμβάσεις σε δίκτυο natura, στην συγκεκριμένη περίπτωση στην παραλία της Παρίσαινας, χρειάζονται περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις; Έτσι, μια απορία εκφράζουμε…
Α.Φ.
 
Εγκάρδια υποδοχή
Πολύ θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων στα Τρίκαλα στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Νομάρχη Μαγνησίας Απόστολο Παπατόλια.
Ο κ. Παπατόλιας χθες βρέθηκε στα Τρίκαλα και από το πρωί εκτός από τις επαφές που είχε με τα κομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ, όπου συζητήθηκε ο πολιτικός και οργανωτικός σχεδιασμός, συναντήθηκε με τον υποψήφιο δήμαρχο Τρικάλων Χρ. Λάππα, επισκέφτηκε το Επιμελητήριο της πόλης ενώ το βράδυ βρέθηκε μαζί με τη νομαρχιακή ομάδα των Τρικάλων στο παζάρι της πόλης. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης στις επαφές του  υπεραμύνθηκε για μία ακόμη φορά της αυτοδιοικητικής διάστασης του θεσμού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι θεσμοί δεν είναι προεκτάσεις των κομμάτων, ενώ εξέφρασε την άποψη πως μπορεί να επιτευχθεί ισομερής ανάπτυξης της Θεσσαλίας, δεδομένου ότι η διασύνδεση της οικονομίας είναι τόσο ισχυρή που τα πλεονεκτήματα και τα θετικά στοιχεία του ενός Νομού έχουν θετικό αντίκτυπο και στους άλλους. Τέλος απηύθυνε ενωτικό κάλεσμα προς όλες τις  Δημοκρατικές, Προοδευτικές, Οικολογικές και Αναπτυξιακές δυνάμεις της Θεσσαλίας, κάθε πολίτη αυτού του τόπου, σε μια ευρύτατη Θεσσαλική Συμπαράταξη Ενότητας, Νίκης και Προοπτικής, υπό το σύνθημα "Συμπαράταξη – Συνεργασία – Συνέργειες".
Β.Κ
 
 
Αλληλοκαρφώματα
Παρά τις προσπάθειες της ΝΟΔΕ Μαγνησίας για χαμηλούς τόνους με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Δημ. Κολυνδρίνη χθες να προσπαθεί να «διατηρήσει» το όλο θέμα χαμηλά με αφορμή τις καταγγελίες Μήτρου, στα ερτζιανά χθες το πρωί έγινε «πανηγύρι» μεταξύ του πρώην δημάρχου Βόλου και του προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Γ. Σπηλιόπουλου.
Ο Κ. Μήτρου, εμφανώς χολωμένος από τη στάση του προέδρου του Επιμελητηρίου που έσπευσε να ταχθεί στο πλευρό της υποψηφίας δημάρχου Ζέττας Μακρή, κατήγγειλε ότι «ο κ. Σπηλιόπουλος είναι διορισμένος στη Ρηγίλλης και ότι δεν θα έπρεπε να είναι πρόεδρος στον φορέα που εκπροσωπεί τους παραγωγικούς φορείς. "Καταλαβαίνω την πικρία του κ. Μήτρου, αλλά η συμπεριφορά του δεν τιμά έναν πρώην δήμαρχο. Αν ο κ. Μήτρου ήταν ο εκλεκτός της ΝΔ θα τα έλεγε αυτά; Φυσικά και όχι. Τώρα εμφανίζεται ως πληγωμένος ταύρος εν υαλοπωλείω δήθεν για το καλό της πόλης. Χθες ο στόχος του ήταν η κ. Μακρή, σήμερα εγώ. Κρίμα για τον κ. Μήτρου να γράφει τον επίλογό του με αυτόν τον τρόπο. Κρίμα για τον κ. Μήτρου να… έχει τέτοια συμπεριφορά, επειδή δεν του έκατσε η καρέκλα του Δημάρχου. Η λάσπη στο μεγαλείο της. Σε ό,τι με αφορά σας ενημερώνω καμία απόσπαση δεν υπήρχε ούτε υπάρχει στο κόμμα της ΝΔ. Λυπάμαι για τον κ. Μήτρου και τη συμπεριφορά του. Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου», απάντησε από την πλευρά του ο Γιώργος Σπηλιόπουλος. Τα συμπεράσματα των πολιτών…
Β.Κ
 
 
 
 Στην ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου στο Συνεδριακό Κέντρο ‘‘Ι. Βελλίδης’’ παραβρέθηκε μαζί με στελέχη του Δήμου Αγριάς και ο Γραμματέας της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κορομηλάς , ο οποίος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Νομάρχη Mαγνησίας και υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Παπατόλια, την βουλευτή του νομού κ. Ροδούλα Ζήση, τον Αν. Υπουργό Περιφ. Ανάπτυξης κ. Σωκράτη Ξυνίδη , τον κ. Μιχάλη Καρχιμάκη και με άλλα υψηλόβαθμα στελέχη, με τους οποίους συζήτησε την τρέχουσα πολιτική κατάσταση , καθώς και θέματα που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγριάς. Ο νέος Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Μ. Καρχιμάκης δήλωσε ότι σύντομα θα επισκεφθεί το Βόλο και φυσικά την Αγριά.
         
 
Επαφές στο Βόλο
Τις πρώτες του επαφές ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας είχε χθες στη Μαγνησία ο βουλευτής Λάρισας του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης, που με τον βουλευτή Μαγνησίας και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Παύλο Μαρκάκη πραγματοποίησαν συναντήσεις με φορείς.
Η αρχή έγινε από την Ένωση Πολυτέκνων, όπου συναντήθηκαν με την πρόεδρο Σουλτάνα Πράπα και τον αντιπρόεδρο κ. Κόμνο. Ο κ. Ροντούλης ήταν από ό,τι μαθαίνουμε  καλά πληροφορημένος για τα προβλήματα των πολυτέκνων, όντας πολύτεκνος και ο ίδιος, ενώ
και στη συνάντηση που έγινε με τον πρόεδρο και τον γραμματέα της ΟΕΒΕΜ, όπου συζήτησαν τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κατατέθηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις.
Β.Κ
 
 
Προσωρινή ανακωχή
Πήγε να γίνει πάλι… ανάσταση το χθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ από τις καταγγελίες Στάμου, αλλά τελικά αποφασίστηκε να υπάρξει προσωρινή ανακωχή μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, όπου οι νέες επισημάνσεις του Αντιδημάρχου θα συζητηθούν μαζί με την έγκριση του απολογισμού και του ισολογισμού της Επιχείρησης για το 2009…

Δεν τράβηξαν την… ουρά τους

…Εκείνο όμως που προέκυψε από τη χθεσινή συνεδρίαση είναι ότι οι περισσότεροι διοικητικοί σύμβουλοι δεν τράβηξαν την… ουρά τους απέξω στο επίμαχο ζήτημα της τιμολογιακής πολιτικής που πρέπει να εφαρμοστεί στο θέμα της αποχέτευσης για τους Δήμους που συνενώνονται στο νέο και διευρυμένο Δήμο Βόλου. Ίσως γιατί οι πιο θερμοί από αυτούς, Δανηλόπουλος και Φουντουκίδης, εκτός εξαιρετικού απροόπτου αποσύρονται από τα κοινά και δεν ήθελαν να χρεωθούν με μία απόφαση που θα είναι επιλεκτική εις βάρος των Βολιωτών, καθώς σε κάθε άλλη περίπτωση θα υιοθετούνταν δύο μέτρα και δύο σταθμά…
 
Ξεχωριστές επαφές
…Δεν είναι μόνον οι κ.κ. Λαμπρινίδης, Μαυρόπουλος, Λάζος και Βαΐου που θα ακολουθήσουν τον Π. Μαβίδη στο ψηφοδέλτιο του Π. Σκοτινιώτη. Υπάρχουν και αρκετοί άλλοι, με τον αριθμό τους να ξεκαθαρίζει τις επόμενες μέρες, όταν ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας θα αρχίσει να κάνει ξεχωριστές επαφές με τα μέλη της δημοτικής του ομάδας. Όπως λένε δημοτικοί σύμβουλοι της Ομάδας Πλειοψηφίας, οι περισσότεροι φέρονται διατεθειμένοι να μπουν στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου Δημάρχου του ΠΑΣΟΚ, μόνον που υπάρχουν πολιτικές διαφοροποιήσεις που έχουν κυρίως με τον Π. Μαβίδη, γι΄ αυτό και κρατούν αποστάσεις…
 
Η τιμολόγηση του νερού
Θα είναι ένα από τα θέματα της νέας Δημοτικής, Αρχής του Βόλου αυτό που έχει να κάνει με τους μικρούς ΟΤΑ που συνενώνονται με το Δήμο Βόλου Εκεί που μέχρι σήμερα πληρώνουν 50 ευρώ το χρόνο, θα κληθούν να πληρώνουν 50 ευρώ το τρίμηνο (μαζί με την αποχέτευση).
Σημειώστε ακόμη ότι από την πρώτη του νέου έτους η ΔΕΥΑΜΒ θα σταματήσει να πληρώνει το νερό στη Πορταριά, όπως συμβαίνει σήμερα.
 
Πού θα βρεθούν τα λεφτά
Μπορεί λεφτά να μην υπάρχουν, μπορεί να λαμβάνονται αποφάσεις για ένα σωρό δάνεια προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στις Κοινωφελείς Επιχειρήσεις Πολιτισμού στους Δήμους Βόλου και Νέας Ιωνίας, ωστόσο οι δύο Δήμοι συνεχίζουν απτόητοι τις δράσεις που συνέχιζαν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Πού θα βρεθούν τα λεφτά;
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 
 
Με «ειδικό βάρος»  
Από τη μια οι προβλέψεις της ποσόστωσης στα ψηφοδέλτια, από την άλλη το ειδικό εκλογικό βάρος (αριθμός ψηφοφόρων κυρίως) κάποιων συνενούμενων Δήμων, κάνουν πολλούς να λένε ότι το αποτέλεσμα για το Δήμο Βόλου σε κάποιο βαθμό θα κριθεί από τις γυναικείες παρουσίες στα ψηφοδέλτια και από το αποτέλεσμα της Ν. Ιωνίας.
Γι’ αυτό και οι επικεφαλής ρίχνουν το βάρος τους στα δύο αυτά «μέτωπα» τις επόμενες μέρες. Δύσκολη η προσπάθεια υπό τις παρούσες συνθήκες.
Σ.Γ.
 
Αρχίζουν να «κλείνουν»
Ετσι, από όσα μαθαίνουμε, το μεν ΠΑΣΟΚ κάνει από σήμερα «εξόρμηση» για να κλείσει υποψηφιότητες από τη Ν. Ιωνία που θα εκλέξει συνολικά 11 δημοτικούς συμβούλους.
Από την άλλη η Ζέτα Μακρή, θέλοντας να «χτυπήσει» ταυτόχρονα και στα δύο ταμπλό, έπεισε να συμμετάσχει στο συνδυασμό της η εκπαιδευτικός Κατερίνα Τσοπουρίδου, με οικογενειακή παράδοση στην Αυτοδιοίκηση.
Το ΚΚΕ πλην του Σ. Φούσκη μαθαίνουμε ότι έχει εξασφαλίσει και τον Τάκη Βαϊράμογλου, παλιό τερματοφύλακα της Νίκης Βόλου, ενώ η υπόλοιπη Αριστερά ξεκινά την πρωτοβουλία συνεργασίας διαφόρων κινήσεων.
Σ.Γ.
 
Ο στρατηγός Γουσουτίδης    
Οπως μαθαίνουμε, κανένας υποψήφιος για την Περιφέρεια ή το Δήμο μέχρι τώρα δεν κάλεσε για διαβούλευση το Νομαρχιακό Σύμβουλο Χρήστο Γουσουτίδη για την παραπέρα πολιτική του πορεία. Βέβαια εκ της θέσεώς του είναι εν δυνάμει υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, αλλά ο Στρατηγός «ερωτοτροπεί» με τον Πάνο Σκοτινιώτη, τον οποίο έχει σε μεγάλη εκτίμηση. Να δούμε ποιος θα τον κερδίσει, εκτός αν θελήσει τελικά να πάει σπίτι του. Σε κάθε περίπτωση η πολιτική προστασία και προστασία του περιβάλλοντος τον χρειάζονται.
Ν.Τ.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου