ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-504857

Σε όλα «ναι»   

Το χορό της προεκλογικής αντιπαράθεσης άνοιξαν για τα καλά οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες Θεσσαλίας Απ. Παπατόλια και Κ. Αγοραστό. Μετά την πρόταση του πρώτου για ανοιχτό δημόσιο διάλογο όλων των περιφερειαρχών και την αντιπρόταση του δεύτερου για κοινή ενημερωτική συνάντηση των υποψηφίων με τη Γ.Γ. της Περιφέρειας, οι απαντήσεις παίρνουν και δίνουν.
Χθες ο Απ. Παπατόλιας έδωσε νέα απάντηση στον Κ. Αγοραστό: «Η πρώτη απάντηση του κ. Αγοραστού στην πρότασή μου για διάλογο, ήταν απάντηση «φυγής».
Η δεύτερη θυμίζει τη λαϊκή ρήση «όποιος δε θέλει να ζυμώσει, όλο το χρόνο κοσκινίζει». 
Είναι τουλάχιστον πολιτικά άκομψο, ένας υποψήφιος Περιφερειάρχης να οδηγείται στην ουσία, σε έναν χρήσιμο διάλογο δια του δημόσιου πειθαναγκασμού… Αλήθεια, τι φοβάται ο κ. Αγοραστός;
Προσωπικά απαντώ για δεύτερη φορά ευθύτατα: Αποδέχομαι με μεγάλη χαρά, την όποια πρόταση για διάλογο, με όσα διαδικαστικά ή άλλα προαπαιτούμενα κι αν θέτει ο αγαπητός συνυποψήφιός μου.
Απλά χρονοτριβεί ανούσια και οι πολίτες αντιλαμβάνονται το γιατί»
Β.Σ.
 
Φεύγει για δήμο
Ανοιξε ο δρόμος για τη Ρήγα Φεραίου νομαρχιακών συμβούλων της πλειοψηφίας, που δεν είναι τόσο θερμοί… για την αιρετή Περιφέρεια, αλλά ταυτόχρονα δεν ήθελαν να βρεθούν μεταξύ δύο στρατοπέδων στο δήμο Βόλου. Από το ψηφοδέλτιό του ο Απ. Παπατόλιας σβήνει το όνομα του εντεταλμένου νομαρχιακού συμβούλου Πολιτικής Προστασίας Μπ. Τσαμπάζη, ο οποίος αν και ήθελε να κατέλθει στις δημοτικές εκλογές, διατηρούσε μέχρι προχθές σοβαρές επιφυλάξεις, οι οποίες πλέον έπαψαν.
Β.Σ.
 
Επίσκεψη – εξπρές
Μόλις την περασμένη Τρίτη ο αντινομάρχης Πρόνοιας Λεων. Αναστασίου κατέβαινε Αθήνα για τη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Πρόνοιας Γ. Κατριβάνο για την απειλή λουκέτου στο Κέντρο Στήριξης Αυτιστικών Ατόμων Μαγνησίας εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.
Στην πρόκληση να επισκεφθεί το κέντρο ο Γενικός Γραμματέας ανταποκρίθηκε σε χρόνους ρεκόρ! Προχθές πέρασε την είσοδο του ΚΕΣΑΑΜ, ξαφνιάζοντας τη διεύθυνση και το προσωπικό. Καθ’ οδόν για Θεσσαλονίκη είπε να κάνει μια στάση στο Βόλο. Όμως δεν είχε κάτι καινούργιο να προσθέσει. Επανέλαβε ότι λεφτά δεν υπάρχουν και ότι προσωπικό θα αναζητηθεί από μεταθέσεις.
Β.Σ.
 
Σήμερα οι αποφάσεις
Το χαμηλό βαρομετρικό, δεν φορούσε χθες μόνο την αλλαγή του καιρού στο Βόλο. Ανάλογες συνθήκες επικράτησαν και στη διάρκεια συνάντησης που είχαν πολιτικά στελέχη από το χώρο τη αντιπολίτευσης σε σπίτι κοντά στο κέντρο της πόλης. Βασικό θέμα συζήτησης η εκλογική τους στάση, υπό την σκιά των διαγραφών που απείλησε χθες η κομματική ηγεσία. Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν σήμερα το πρωί
Σ.Γ.
 
Προχωρούν σε κάθε περίπτωση
Μέσα στη βδομάδα, ακούμε, θα υπάρξει νέα πρωτοβουλία από τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις που δρασττηριοποιούνται στου δήμους που θα συνενωθούν στο νέο Δήμο Βόλου. Εκτός εάν το κλίμα διάσπασης που επικρατεί κεντρικά στον ΣΥΝ και στο ΣΥΡΙΖΑ, κρατήσει σε στάση αναμονής κάποιους από τους εμπλεκόμενους στην προσπάθεια. Ακόμη κι έτσι, οι υπόλοιποι δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν.
Σ.Γ.

 
Οχετός
Προεκλογικές υποσχέσεις, επίδοξοι σωτήρες, διαπλεκόμενοι, διαφθορά, συγκάλυψη,  ρουσφέτια, βοθρολύματα. Ο Βόλος είναι το αντάξιο θέατρο αυτού του απαράμιλλου οχετού. Μια πόλη όπου εκβάλλουν τα κατάλοιπα ενός σάπιου πολιτικού συστήματος σε αδιάλειπτη αποσύνθεση κι όπου λαβύρινθοι από αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα διευρύνουν τα όρια τούτης της δύσοσμης επικράτειας. Κι εμείς, παρ’ όλο μας το χάλι, εξακολουθούμε να διατηρούμε την περηφάνια ενός καθαρού, ανώτερου είδους σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα είδη στη Θεσσαλία: του Βολιώτη.
Φ.Τ.
 
Καλύτερο ψηφοδέλτιο
…Η αποχώρηση Πιτσιώρη έχει μία ακόμη άγνωστη για τους περισσότερους συμπολίτες παράμετρο άκρως ευεργετική για το συνδυασμό του Π. Σκοτινιώτη. Ότι του δίνει πλέον τη δυνατότητα να στελεχώσει το συνδυασμό του με ικανά και άξια στελέχη της τοπικής κοινωνίας, που θα κληθούν από την πρώτη του νέου έτους να αναλάβουν θέσεις ευθύνης στο νέο και διευρυμένο Δήμο Βόλου. Το μοντέλο στους ΟΤΑ μπορεί να είναι δημαρχοκεντρικό, ωστόσο η εμπειρία της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, δείχνει ότι το ψηφοδέλτιο θα πρέπει να απαρτίζεται από στελέχη που είναι και πολιτικά δοκιμασμένα αλλά έχουν δώσει μέχρι τώρα δείγματα γραφής με το ήθος τους και την επάρκειά τους, τόσο στο κοινωνικό, όσο και στο επαγγελματικό τους πεδίο…
 
Η πρόκληση για τη Ζέττα
…Τα αντίστοιχα με τον Π. Σκοτινιώτη ισχύουν φυσικά και για τη Ζέττα Μακρή, που δέχθηκε την πρόκληση της Ρηγίλλης, προκειμένου η Νέα Δημοκρατία να κάνει την υπέρβαση στο Δήμο Βόλου. Η προεκλογική της εκστρατεία και η δημοσιοποίηση των ονομάτων που θα απαρτίζουν το συνδυασμό της θα είναι δύο θέματα που θα ιχνογραφήσουν το ύφος και τον τρόπο που θέλει να διοικήσει το νέο διευρυμένο Δήμο η πρώην βουλευτής Με όπλο την εμπειρία που έχει αποκομίσει από την κεντρική πολιτική σκηνή και τις κεντρικές πολιτικές επιλογές η Ζέττα Μακρή καλείται να αποδείξει πως μπορεί να κινηθεί με ευελιξία και αποτελεσματικότητα και με τη… λάτζα που συνεπάγεται η ενασχόληση με το Δήμο, με τα μυριάδες μικρά προβλήματα της καθημερινότητας που απασχολούν τον απλό πολίτη.
 
Ο χώρος του ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ
…Τέλος στο χώρο του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως όλα δείχνουν, θα έχουν ξεκαθαρίσει μέσα στην εβδομάδα που ξεκινά από αύριο με τις ανακοινώσεις του προσώπου που θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου για το διευρυμένο Δήμο Βόλου. Με παρακαταθήκη την επιτυχημένη παρουσία των παρατάξεων ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ και ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ – ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ την τετραετία που μας πέρασε σε Βόλο και Νέα Ιωνία αντίστοιχα, επιδιώκουν με τους κ.κ. Πατσιαντά και Μολοχίδη να μεγιστοποιήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα, όχι απλά ως αποδέκτες της ψήφου διαμαρτυρίας των εκλογέων ενάντια στο Μνημόνιο, αλλά και ως απόρροια των δεκάδων γόνιμων προτάσεων που κατέθεσαν και της ευπρόσωπης παρουσίας που είχαν στα δύο Δημοτικά Συμβούλια την τετραετία που εκπνέει.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 
Ξεχασμένη… προκήρυξη  
Δεν έχουν άδικο που «γκρινιάζουν» για την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι διοικητικοί, βλέποντας τέσσερις μήνες… να έχει κολλήσει η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών ξεχασμένη σε ένα συρτάρι… μαζί με τους προϊσταμένους που παραμένουν στις θέσεις τους, παρά το γεγονός ότι αυτοδικαίως έχει λήξει η θητεία τους. Εύλογα αναρωτιέται κανείς, γιατί τόση κωλυσιεργία; Υπάρχει λόγος;        
Β.Κ
Περί χρόνου
Ανατρέχοντας στο αρχείο του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ διαβάζουμε τον Απρίλιο του 2006 ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ανακοινώσει στο Βόλο ως υποψήφιο τον Αλέκο Βούλγαρη και στη Νομαρχία τον Απόστολο Παπατόλια. Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου φέτος το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε τις διαδικασίες νωρίτερα από όλους και ανακοίνωσε υποψηφίους τέλος Αυγούστου. Κάθε πέρυσι και καλύτερα δηλαδή… Παρ’ ολίγον θα πήγαινε ο κόσμος στις κάλπες μαντεύοντας…
Β.Κ
 
Ναι μεν, αλλά…
Η σημερινή ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Μαγνησίας αποτελεί ουσιαστικά το τελευταίο τελεσίγραφο προς την παράταξη του κ. Κ. Μήτρου προκειμένου να μην κατέβει στις εκλογές του Νοεμβρίου απέναντι στην επίσημη επιλογή της κ. Ζέττας Μακρή. Το επόμενο βήμα, λένε ορισμένοι, θα είναι οι διαγραφές εάν το εγχείρημα συνεχιστεί… Υπάρχει ωστόσο και ο αντίλογος από την πλευρά του κ. Μήτρου που λέει ότι τόση πίεση μπορεί να φέρει τα αντίθετα ακριβώς αποτελέσματα και τότε ο μεγάλος χαμένος θα είναι η Ν.Δ. Όπως και να έχει πάντως, αυτή η εβδομάδα θα είναι καθοριστική από άποψη εξελίξεων.
Β.Κ
 
Πακτωλός
Καλά, είναι απίστευτοι. Διάβασα χθες και δεν έχει ακόμη διαψευστεί, ότι ο πρόσφατος ανασχηματισμός κόστισε 42 εκ. ευρώ εν μέσω κρίσης, ενώ το συνολικό κόστος των αλλαγών στις ονομασίες πολλών υπουργείων στις δύο κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ υπολογίζεται σε 123.000.000!!! Η κάθε αλλαγή ονόματος σε υπουργείο υπολογίζεται ότι κοστίζει περίπου 6 εκατ. ευρώ στον κάθε Έλληνα φορολογούμενο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η εφημερίδα «Αποκαλύψεις». Τελικά η λιτότητα αφορά και ακουμπά μόνο τους πολίτες.
Β.Κ
 
Μας δουλεύουν
Μ’ αρέσει που ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους Υπουργούς του να συμπεριφέρονται ως αντιεξουσιαστές. Προφανώς αναφερόταν στους ίδιους υπουργούς που πριν από λίγες μέρες αρνούνταν να αποχωριστούν τα χαρτοφυλάκιά τους, με αποτέλεσμα ο ανασχηματισμός θρίλερ… να ολοκληρωθεί στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι να κοπάσουν οι καραμπόλες. Ποιος δουλεύει ποιον… παραμένει ένα ερώτημα κρίσιμο.
Β.Κ
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου