ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-485014

Πυροσβεστικά  

Αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία…  συνέστησε χθες ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας Δημ. Κολυνδρίνης στις Δημοτικές Οργανώσεις των Δήμων που απαρτίζουν πλέον το νέο Καλλικρατικό Δήμο Βόλου. Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Ζέττας Μακρή για το Δήμο Βόλου ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κάλεσε τον κομματικό μηχανισμό για τα περαιτέρω… Ουσιαστικά -όπως μου μετέφεραν οι παρόντες- ο κ. Κολυνδρίνης κράτησε χαμηλούς τόνους για να μην «βγούνε από τώρα τα σπαθιά από τα θηκάρια», γι’ αυτό και η τοποθέτησή του ήταν καθαρά για οργανωτικά ζητήματα που πρέπει να διεκπεραιωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Στα γραφεία της ΝΟΔΕ βρέθηκε και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, επιστρέφοντας από τη Σκιάθο, που ζήτησε τη συνδρομή όλων… Αρχίζουν σιγά – σιγά να ζεσταίνονται οι μηχανές.
Β.Κ
 
Για τον Περιφερειακό
Μετά από τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο που άσκησε η Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Μαγνησίας κ. Ροδούλα Ζήση και ύστερα από τις συνεχείς οχλήσεις της προς τους αρμοδίους Υπουργούς, ο αρμόδιος Υφυπουργός Υποδομών κ. Γιάννης Μαγκριώτης χθες ήταν σαφής ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ενδιαφέρεται τόσο για το έργο, όσο και για τους εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι, και αποκάλυψε ότι το Υπουργείο έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του απέναντι στον ανάδοχο και αναζητά τη βέλτιστη λύση για την ταχύτερη ολοκλήρωση του έργου. Επιπλέον, όπως τονίζει ο υφυπουργός, εξετάζει τις εναλλακτικές δυνατότητες για τις οικονομικές εκκρεμότητες απέναντι στους εργαζόμενους, εκκρεμότητες που δεν οφείλονται στο Υπουργείο.
Β.Κ

Ατάκες

Την ώρα που η Αξιωματική Αντιπολίτευση οφείλει να αρθρώσει ένα υπεύθυνο πολιτικό λόγο έναντι της κυβέρνησης, ο Πάνος  Παναγιωτόπουλος σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό επιχειρεί με ατάκες και συνθήματα… να προσδώσει πολιτικά χαρακτηριστικά στην κριτική του. Προφανώς και ένα σχήμα με 49 μέλη στο υπουργικό συμβούλιο δεν είναι ό,τι πιο ευέλικτο, αλλά η Ν.Δ δεν πρέπει να ξεχνά τους δικούς της υπουργικούς θώκους… που δεν ήταν δα και λιγότεροι… Έτσι αντιπολίτευση δεν γίνεται. Επί της ουσίας των προβλημάτων είναι τα θέματα… που καίνε τους πολίτες.

Β.Κ
 
Και άλλο σφίξιμο
Ακάθεκτος συνεχίζει ο Υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου και για να μην ξεχαστούν οι συνάδελφοί του τους έστειλε ένα νέο δεκάλογο που πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα, διότι η τρόικα δεν αστειεύεται. Οι επιστολές απευθύνονται προς τους υπουργούς της κυβέρνησης οι οποίοι εμπλέκονται με την υλοποίηση του μνημονίου και τους ζητά να  εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους  τόσο όσον αφορά στον έλεγχο των δαπανών, όσο και σχετικά με την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών στους τομείς ευθύνης τους. Όπερ σημαίνει «σφίξτε και άλλο το ζωνάρι…».
Β.Κ

 

 
Ικανοποίηση και προβληματισμός
 
Το σταυρό τους κάνουν στην Πρωτοβάθμια Μαγνησίας μετά την ανακοίνωση των αναπληρωτών. Το σενάριο να μείνουν τα σχολεία χωρίς δασκάλους και νηπιαγωγούς ήταν εφιαλτικό για τους προϊσταμένους, όμως χθες η ανακούφιση ήταν έκδηλη. Από την άλλη στη Δευτεροβάθμια επικρατεί προβληματισμός για την έλλειψη φιλολόγων στα νησιά, αν και θα έρθουν δύο αναπληρώτριες. Αλλά μόνο με δύο φιλολόγους τι να πρωτομαζέψεις από τα κενά; Άντε να δούμε τι θα γίνει και με τη δεύτερη φάση των αναπληρωτών, μπας κι έρθει κανένας εκπαιδευτικός και κατά δω.
Δ.Π
 
Ξεκινούν
Από σήμερα αρχίζουν την αποχή οι συμβασιούχοι με Stage του Νοσοκομείου Βόλου, η οποία θα κρατήσει μέχρι και την Τετάρτη 15 του μήνα. Οι Stagers του Νοσοκομείου είναι 27 κι αν υπολογίσουμε και τις υπάρχουσες ελλείψεις σε μόνιμους εργαζομένους καταλαβαίνουμε πως οι επόμενες ημέρες θα είναι λίγο δύσκολες για το Αχιλλοπούλειο. Υπομονή στους ασθενείς και στους υπάρχοντες εργαζομένους.
Δ.Π
 
 
Γιορτές
Την πρωτοχρονιά γιορτάζουν σήμερα οι Ισραηλίτες στο Βόλο κι άλλοι περιμένουν αμάν και πώς την Ανάσταση! Ο λόγος για όσους παραμένουν απλήρωτοι από τις δημοτικές και διαδημοτικές επιχειρήσεις της πόλης, που βλέπουν τις υποχρεώσεις τους να τρέχουν και το ρευστό να είναι παγωμένο.
Δ.Π
 
Μετανάστευσαν    
Μας ενημερώνουν αναγνώστες μας πως οι Βούλγαροι, Ρουμάνοι και Ρομά -που απομακρύνθηκαν από τα πάρκα και τα οικόπεδα τα οποία καθάρισε πρόσφατα ο δήμος Βόλου σε συνεργασία τη δημοτική αστυνομία- άλλαξαν στέκι, αφού τους χάλασαν το προηγούμενο, «μεταναστεύοντας» για το πάρκο απέναντι από το Μουσείο, στον Άναυρο και στο πάρκο στον Άγιο Κωνσταντίνο. Τι θα γίνει δηλαδή, θα αφήνουν έτσι ανεξέλεγκτους αυτούς τους ανθρώπους να κάνουν ό,τι θέλουν; Ή νομίζετε ότι και αυτά τα σημεία να καθαριστούν δεν θα βρούνε αλλού να πάνε; Αυτές είναι λύσεις προσωρινές και σε καμία περίπτωση ουσιαστικές.
Α.Φ.
 
 
Εστία μόλυνσης
 
Κάτοικοι στην περιοχή Γαζή με Σπυρίδη, όπου βρίσκεται και το οικόπεδο της φωτογραφίας, διαμαρτύρονται ότι πρόκειται για εστία μόλυνσης. «Το έχουν γκρεμίσει εδώ και δύο – τρία χρόνια, εδώ και κάτι μήνες έκαναν και αυτή την περίφραξη για τα μάτια του κόσμου και τίποτα άλλο, μέχρι εκεί. Και έχει μείνει το οικόπεδο να γεμίζει σκουπίδια κάθε λογής, με αποτέλεσμα να είναι εστία μόλυνσης και μέρες με πολύ ζέστη η δυσοσμία να είναι ανυπόφορη», λέει κάτοικος της περιοχής. Ένα καθαρισματάκι δεν θα ήταν κακό, ε; Δε νομίζω κανένας μας να θέλει να βγαίνει στο μπαλκόνι του και να πιάνει την μύτη του!
Α.Φ.
 
 
Kαμία έκπληξη
 
Τι είπε ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Π. Μαβίδης; Ότι στρατεύεται στο πλευρό του Π. Σκοτινιώτη. Καμία έκπληξη. Στο βρόντο θα πήγαιναν τόσα τετ α τετ στην Αγριά;
 
 
 
Η ημερίδα του ΟΣΕ
 
Aύριο γίνεται στο Δημαρχείο Βόλου η ημερίδα για το μέλλον του σιδηροδρόμου στη Θεσσαλία υπό τη σκιά του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υποδομών για την αναδιοργάνωση του ΟΣΕ.
Σε τοπικό επίπεδο, όπως και σε όλη τη χώρα, επικρατεί αναβρασμός, αλλά σε επίπεδο έργων εκείνο που κυριαρχεί είναι ότι παραπέμπεται στις καλένδες το έργο της ηλεκτροκίνησης της γραμμής Βόλου – Λάρισας. Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν κανείς από τους τοπικούς φορείς ενδιαφέρθηκε να συναντηθεί με το νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Ζηλιασκόπουλο, γνωστό από τη θητεία του ως Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας…
 
 
Χωρίς λεφτά
Απλήρωτοι είναι οι εργαζόμενοι τόσο στην ΕΚΠΟΛ, όσο και στον Αθλητικό Οργανισμό της ΝΑΜ, που εκτός από τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω μη καταβολής των δεδουλευμένων τους, δεν έχουν καμία ενημέρωση για τι τους ξημερώνει από την πρώτη του νέου έτους, μετά την κατάργηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Απλήρωτη είναι και η υπεύθυνη του Γραφείου Καταναλωτή της ΝΑΜ που στεγάζεται επίσης στο Κτήριο Καπνού.
 
Αντιπεριφερειάρχης
Πρόταση για να είναι αντιπεριφερειάρχης δέχθηκε η πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Μαρία Καρρά. Αρνήθηκε όπως μαθαίνουμε με το σκεπτικό ότι προαλείφεται για θέση ευθύνης σε γνωστό ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα. Πρόταση για τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη δέχθηκε όμως και δημοτικός σύμβουλος της Ομάδας Μήτρου.
 
Αναμνηστικές φωτογραφίες
Αναμνηστικές φωτογραφίες τραβούσε με το κινητό του στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ο δημοτικός σύμβουλος Μπ. Σκυργιάννης. Μπορεί να μην ξαναείμαι, είπε, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο της συμμετοχής του ή μη στις εκλογές του Νοεμβρίου.
 
Τον πρόγκηξε
…Πρόγκηξε το Δήμαρχο στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Π. Μαρκάκης, που τον κάλεσε να παραιτηθεί από τη θέση του μετά την απονομή της στήριξης του ΠΑΣΟΚ στον Π. Σκοτινιώτη. Το είπε ο Μαρκάκης και εγώ φοβήθηκα και θα το βάλω στα πόδια, ήταν η απάντηση του Αλ. Βούλγαρη.
 
Δύσκολα
…Την ίδια στιγμή ο βουλευτής του ΛΑΟΣ εκτιμούσε ότι στο Δήμο Βόλου θα κατέβούν μόνον όσοι πάρουν στήριξη ή χρίσμα, με το σκεπτικό ότι σε ψηφοδέλτια που δεν έχουν την υποστήριξη από κάποιο κόμμα θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμπληρώσουν ολοκληρωμένο συνδυασμό.
 
Σίγουροι
Τρία άτομα από τη Δημοτική Ομάδα Μήτρου έδειχναν χθες συνάδελφοί τους ότι θα πρέπει να θεωρούνται σίγουροι για τη μετακίνησή τους στο ψηφοδέλτιο της Ζ. Μακρή.
 
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου