ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-486584

Πέρασε και δεν ακούμπησε

Νέο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου σημειώθηκε στη Λαμία, όπως μετέφεραν την είδηση ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Στο Νοσοκομείο του Βόλου ωστόσο μέχρι στιγμής -κι ευτυχώς δηλαδή- δεν έχει σημειωθεί το παραμικρό. Ούτε υπόνοιες, ούτε κρούσμα, ούτε νοσηλεία. Προς το παρόν δηλαδή, αλλά ας ελπίσουμε να μη συμβεί ούτε στο μέλλον.
Δ.Π
 
 
Τι άλλο θα πάθουν εκεί στη Σκιάθο;
Σ’ αυτή τη Σκιάθο απ’ ό,τι φαίνεται γίνονται πράγματα και θαύματα. Από τη μια είχαμε την έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας του νησιού, μετά ήρθαν οι διαγραφές δημοτικών συμβούλων από τον Δήμαρχο, χθες είχαμε την κλοπή εγγυητικής επιστολής μέσα από το Δημαρχείο και σήμερα επανέρχεται δυναμικά πάλι το Κέντρο Υγείας με τις ελλείψεις ιατρών. Άρα το σκορ μέχρι στιγμής έχει: Δημαρχείο – Κέντρο Υγείας 2-2! Και φανταζόμαστε ότι έπεται και συνέχεια…
Δ.Π
 
Τη Δευτέρα
Οπως όλα δείχνουν τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν οι αναπληρωτές από το υπουργείο Παιδείας και πόσοι από αυτούς θα έρθουν στη Μαγνησία. Στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας κάνουν τον σταυρό τους, ευελπιστώντας να σταλούν κυρίως δάσκαλοι και αγγλικής γλώσσας για να ξεκινήσουν ομαλά τα σχολεία. Αλλιώς βλέπουμε τα παιδιά αντί για γραφή κι ανάγνωση να μαθαίνουν ποδόσφαιρο, μπάσκετ και άλλα αθλήματα στην αυλή του σχολείου τους.
Δ.Π
 
Στο δρόμο
Το είπαν και θα το κάνουν πράξη. Οι κάτοικοι στη Νεάπολη απελπίστηκαν που δεν έχουν οικογενειακό γιατρό του ΙΚΑ και αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν και να βγουν στους δρόμους. Αυτό θα γίνει την Τρίτη το πρωί και ήδη αρχίζουν εκστρατεία ενημέρωσης. Τι να κάνουν κι αυτοί οι άνθρωποι; Μόνο η φωνή και η διαμαρτυρία τους έμεινε.
Δ.Π
 
Το αίμα τους πίσω
Ευκαιρία βρήκαν οι αντικαπνιστές να πάρουν το αίμα τους πίσω, αφού σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΛΠΝΟ) από την 1η Σεπτέμβρη που εφαρμόστηκε ο νόμος της καθολικής απαγόρευσης του καπνίσματος μέχρι και χθες Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου η γραμμή καταγγελιών, το 1142, πήρε φωτιά. Καταμετρήθηκαν συνολικά 10.418 κλήσεις! Ε, τόσο καιρό ήταν αδικημένοι οι αντικαπνιστές, είπαν επιτέλους να δώσουν ένα μάθημα στους θεριακλήδες…
Α.Φ.

Πύλη διαφάνειας!(;)
Θέλετε να μας πείτε ότι τώρα που κάνατε τη ρύθμιση στο Υπουργείο Εσωτερικών και οι υποψήφιοι θα καταγράφουν τα προεκλογικά τους έξοδα ότι θα ξοδεύονται όσα πρέπει και όσα έχουν οριστεί; Μεταξύ μας κοροϊδευόμαστε; 1.500 ευρώ για παράδειγμα που είναι τα έξοδα για τους δημοτικούς υποψηφίους της περιφέρειας είναι μόνο οι αφίσες που θα κολλήσουν…
Α.Φ.

 
Ελεος πια
 
Διαβάζαμε στην απάντηση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Μαγκριώτη αναφορικά με τον κόμβο Βελεστίνου ότι το έργο καθυστερεί επειδή δεν έχουν εξασφαλισθεί οι χώροι εκτέλεσης του έργου λόγω μη συντέλεσης των απαλλοτριώσεων. Συγνώμη που αναρωτιόμαστε, αλλά επειδή «κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια» και από τον Οκτώβριο ακόμα του 2009 θυμόμαστε πως το Υπουργείο Υποδομών προωθεί την περιβόητη απαλλοτρίωση και τελικά συμφωνήθηκαν τα απαραίτητα και με το Υπουργείο Άμυνας, τώρα τι άλλο μένει; Και τι καινούργιο είπε ο κ. Μαγκριώτης που δεν αντιληφθήκαμε; Ότι το Υπουργείο προωθεί τις διαδικασίες για την εξασφάλιση των απαιτούμενων χώρων, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες; Αυτό το ξέραμε είπαμε από πέρυσι; Γιατί δεν μας είπε τι ακριβώς ενέργειες προωθεί; Ποιος τις μπλοκάρει; Τι σκοπεύει το Υπουργείο να κάνει; Αλλά κουβέντα για την ταμπακιέρα…
Α.Φ.
 
 
Παρακαταθήκη
Μια ολόκληρη θητεία χρειάστηκαν για να πάρουν «πράσινο φως» τα αντιπλημμυρικά έργα σε Ξηριά και Κραυσίδωνα, γλυτώνοντας από πλημμύρες συνοικίες του Βόλου. Από την αρχή το πάλεψε η Νομαρχιακή Αρχή, στο τέλος της βγήκε. Με μεγάλη ικανοποίηση για τις παρεμβάσεις κόστους 20 εκατ. ευρώ ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας μιλούσε για την ισχυρότερη παρακαταθήκη που αφήνει η Νομαρχιακή Αρχή πριν τον Καλλικράτη.
Β.Σ.
 
Επαναρχίζει
Εκτός από τα αντιπλημμυρικά στους χειμάρρους του πολεοδομικού συγκροτήματος, ένα ακόμη ταλαίπωρο έργο της Μαγνησίας βρίσκει το δρόμο του. Το φράγμα Μαυρομάτι που πέρασε από «σαράντα κύματα» επί θητείας Φ. Γκούπα -όπως δεν παρέλειψε να θυμίσει η Νομαρχιακή Αρχή- και απεντάχθηκε, επανεντάσσεται σε πρόγραμμα χρηματοδότησης. Το ζήτημα έκλεισε και επίσημα με την ανακοίνωση της διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Β.Σ.
 
 
 
Βιβλίο για την ιστορία της Θεσσαλίας δώρισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.
«Όλοι μαζί να βοηθήσουμε τον Κώστα Αγοραστό στην περιφέρεια Θεσσαλίας», προέτρεψε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χθες από τα Αμπελάκια.
«Αυτή είναι η πραγματική μάχη και την κερδίζουμε», τόνισε και είπε με νόημα: «να συστρατευτούν μαζί του οι νέοι αλλά και οι έμπειροι, κυρίως οι νέοι».
Διαπιστώνοντας το θερμό χειροκρότημα, ο κ. Αντώνης Σαμαράς σχολίασε: «Αν κρίνω από το χειροκρότημα, ο Κώστας Αγοραστός σκίζει».
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου