ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Με άδεια χέρια

με-άδεια-χέρια-203409

Με άδεια χέρια

Απαντώντας στην έντονη κριτική του βουλευτή Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου στο νομοσχέδιο για τα βοσκοτόπια, ο αρμόδιος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου, δεσμεύονταν ότι χθες Παρασκευή και την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνουν οι πληρωμές στους κτηνοτρόφους. Ανθρακες όμως ο θησαυρός. Οσοι κτηνοτρόφοι πήγαν χθες στις τράπεζες έφυγαν με άδεια χέρια. Η Παρασκευή πέρασε και καμία πληρωμή δεν έγινε. Αναρωτιόμαστε πόσες άραγε Παρασκευές θα περάσουν μέχρι να δούνε το χρώμα του χρήματος;

Β.Κ.

Στη φόρα

Εχουν βρει τον μπελά τους με το Βασίλη Λεβέντη οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί και βουλευτές καθώς ό,τι και να συζητήσουν στα πηγαδάκια, πριν περάσουν πέντε λεπτά το βγάζει στη φόρα. Ξερό σκ…. στο στόμα του δεν κρατάει που λέει και ο λαός. Ηταν να μην τρυπώσει, τώρα που τρύπωσε θα τους κάνει όλους άνω κάτω. Η σοβαρότητα πάντως δεν έβλαψε κανέναν και μέχρι στιγμής για τον κ. Λεβέντη παραμένει ζητούμενο. Ετσι δεν πρόκειται να μακροημερεύσει.

Β.Κ.

Τελευταίος

Παράταση μίας ώρας δόθηκε στις εκλογές στο Ε.Κ.Β. και αυτό προκειμένου να μπορέσει να φτάσει από τη Σκόπελο ο αντιπρόσωπος από το νησί για να ψηφίσει. Σε αναμμένα κάρβουνα όλες οι παρατάξεις περίμεναν μέχρι τις 8 με αποτέλεσμα μόλις εμφανίστηκε ο ίδιος να υπάρξει ανακούφιση και παράλληλα επιφωνήματα ικανοποίησης αφού όλοι βιάζονταν πλέον για το μέτρημα.

Β.Κ.

Αναμένουν ακόμη…

«Περιμένουμε ακόμη την έγκριση του υπουργείου για να ανοίξουμε τραπεζικό λογαριασμό αλληλεγγύης» ανέφερε ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Ο δήμαρχος Σκοπέλου επεσήμανε εμμέσως πλην σαφώς τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της γραφειοκρατίας, και των πολύ αργών εξελίξεων σε όλα τα πεδία. Το νησί που προσπαθεί να καλύψει εκ των ενόντων τις πληγές που άνοιξε η θεομηνία της 22ας Σεπτεμβρίου, προσπαθεί να ξαναβρεί το βηματισμό του, ο οποίος δεν ανακτάται, δυστυχώς, μόνο με υποσχέσεις. Ο καιρός περνάει και τρεις μήνες μετά, οι υποδομές που έχουν καταστραφεί εξακολουθούν να παρουσιάζουν την ίδια θλιβερή εικόνα, με τη νέα σεζόν να βρίσκεται στον ορίζοντα. Η αγωνία των κατοίκων κορυφώνεται και το ερώτημα που διατυπώνεται από πολλούς, είναι πότε θα γίνουν πράξη οι κυβερνητικές δεσμεύσεις, για συνδρομή της προσπάθειας αποκατάστασης του νησιού.

Γ.Υ.

Κοπή βασιλόπιτας Γιώργου Σταθάκη:

– Του Χριστού

– Του φτωχού

– Του σπιτιού

– Του σπιτιού

– Του σπιτιού

– Του σπιτιού

– Του σπιτιού

– Του σπιτιού

– Του σπιτιού

– Του σπιτιού

– Του σπιτιού

Ν.Τ.

Δυσκολίες

Με το βλέμμα στραμμένο στις γιορτές οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας, παρατηρούν με αγωνία και έκδηλο προβληματισμό τις εξελίξεις. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά είναι αμέτρητες και για τους περισσότερους δυσβάσταχτες. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και οι διεθνείς εξελίξεις έχουν στρέψει το ενδιαφέρον των εν δυνάμει επισκεπτών εντός και επί τα αυτά, αλλά ουδείς μπορεί να προβλέψει το μέλλον.

Γ.Υ.

Αύξησαν και το λαθρεμπόριο

Τραγικός ήταν ο μήνας Νοέμβριος για τον τζίρο των περιπτέρων. Ο πρόεδρος των Περιπτερούχων Βασίλης Τόπας κάνει λόγο για κατακόρυφη μείωση των εσόδων, επαγγελματίες που βγαίνουν εκτός ρύθμισης, επιχειρήσεις που μένουν χωρίς ρεύμα. Εκπέμπει προς την κυβέρνηση σήμα κινδύνου να ληφθούν μέτρα ενίσχυσης του κλάδου, όμως το θέμα είναι ότι δεν ακούει κανείς… Ακόμη και το λαθρεμπόριο του καπνού, σύμφωνα με τον κ. Τόπα, η συγκυβέρνηση Τσίπρα – ΑΝΕΛ το αύξησε στο 60- 70%.

Κ.Μ.

Νέος οικονομικός πονοκέφαλος

Κατά 40.000 ευρώ αυξημένος θα είναι ο επόμενος λογαριασμός μισθοδοσίας του προσωπικού της ΔΕΥΑΜΒ καθώς η τελεσίδικη απόφαση που δικαιώνει το σωματείο και του επιδικάζει ποσό ύψους 1,3 εκατομμυρίων ευρώ, για τις περικοπές που έγιναν από το πρώτο μνημόνιο, είναι άμεσα εκτελεστή. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι αν στη μισθοδοσία Ιανουαρίου δεν λάβουν οι εργαζόμενοι την πρώτη δόση των αναδρομικών τους τότε ο επίτροπος δεν πρόκειται να εγκρίνει το σχετικό ένταλμα και η ταμειακή υπηρεσία της ΔΕΥΑΜΒ θα βρεθεί αντιμέτωπη με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, σε βαθμό κακουργήματος! Και όλα αυτά ενώ εκκρεμεί η πολύκροτη υπόθεση της ΕΡΓΗΛ που απειλεί τη βιωσιμότητα της επιχείρησης ύδρευσης του Βόλου. Πάντως το σωματείο εργαζομένων έχει τη διάθεση να συμφωνήσει στην καταβολή των αναδρομικών τμηματικά, προκειμένου να διευκολύνει το ταμείο της ΔΕΥΑΜΒ. Αναμένουμε την τοποθέτηση της διοίκησης της επιχείρησης μόλις της κοινοποιηθεί η επίμαχη δικαστική απόφαση, δηλαδή μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Γ.Λ.

Χαμηλά το κεφάλι, ψηλά τα μανίκια

Στο Εργατικό Κέντρο Βόλου όπου στήθηκαν χθες κάλπες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης και των εκπροσώπων στη ΓΣΕΕ δεν ξέρουμε αν τα νεοεκλεγέντα μέλη του κορυφαίου συνδικαλιστικού οργάνου της περιοχής προλαβαίνουν να χαρούν για την επιτυχία τους, καθώς τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας είναι τόσο διευρυμένα ώστε όχι μόνο δεν υπάρχουν περιθώρια για πανηγύρια και ενθουσιασμό, αλλά επιβάλλεται η άμεση λήψη αποφάσεων που αφενός θα συσπειρώνουν το εργατικό κίνημα και αφετέρου θα στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον τοπικό πολιτικό προσωπικό ότι η ανοχή τελείωσε, μαζί με τις υποσχέσεις και τις προεκλογικές αερολογίες του ΣΥΡΙΖΑ. Λίαν συντόμως τα μέλη της νέας διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου θα κληθούν να δώσουν εξετάσεις καθώς ο κύκλος των απεργιακών κινητοποιήσεων που άνοιξε για το ασφαλιστικό και τον προϋπολογισμό θα μείνει ανοικτός για πολύ καιρό ακόμη. Αλλωστε τα χειρότερα για τους εργαζόμενους και την κοινωνία είναι προ των πυλών.

Γ.Λ.

«Καταδίκασαν τη Μαγνησία»

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατάφερε να …καταστρέψει τη Μαγνησία, σε λιγότερο από ένα χρόνο, όπως περιέγραψε στη Γενική Συνέλευση των Επιμελητηρίων ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστ. Μπασδάνης. Ο Πρόεδρος άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση κυρίως για την απαξίωση στην οποία έχει καταδικάσει τη Μαγνησία (λιμάνι, αεροδρόμιο, αποεπενδυτική πολιτική), αλλά και για το γεγονός ότι επαναδημιουργεί δυσκίνητα σχήματα σε συλλογικά όργανα, τα οποία δυσχεραίνουν την άσκηση ευέλικτης πολιτικής. Εκανε εκτενή αναφορά στο θέμα του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου, το οποίο είπε πως οι πολιτικές και οι επιλογές της Περιφέρειας και της κυβέρνησης έχουν απαξιώσει, παρά τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες ανάπτυξης που διαθέτει. «Εάν δεν πάρουμε τώρα την τύχη στα χέρια μας, εγώ προσωπικά δεν περιμένω τίποτε και από κανέναν». Μόλις έστειλε στην ανεργία τον Αη Βασίλη… Α.Φ. Χιονοστιβάδα από το Πήλιο Δυναμική παρέμβαση στα δρώμενα της Αυτοδιοίκησης από το δήμαρχο Ζαγοράς – Μου- ρεσίου κ. Π. Κουτσάφτη, ο οποίος συντάσσεται με τους δημάρχους που προγραμματίζουν κινητοποιήσεις για να πιέσουν την κυβέρνηση να σταματήσει την συστηματική απαξίωση των δήμων. Η …χιονοστιβάδα από το Πήλιο δεν σταμάτησε στην ΚΕΔΕ. Μαζί με βουλευτή της Μαγνησίας (πιθανολογείται η Κατερίνα Παπανάτσιου), έκαναν δυναμική παρέμβαση στο αρμόδιο υπουργείο για την αναβάθμιση της αστυνομικής υπηρεσίας στο δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου. Τα αποτελέσματα αναμένονται προσεχώς και μέχρι διμήνου, όταν θα οριστικοποιηθεί ο νέος χάρτης ανασύνθεσης της ΕΛ.ΑΣ.

Α.Φ.

Χιονοστιβάδα από το Πήλιο

Δυναμική παρέμβαση στα δρώμενα της Αυτοδιοίκησης από το δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Π. Κουτσάφτη, ο οποίος συντάσσεται με τους δημάρχους που προγραμματίζουν κινητοποιήσεις για να πιέσουν την κυβέρνηση να σταματήσει την συστηματική απαξίωση των δήμων. Η …χιονοστιβάδα από το Πήλιο δεν σταμάτησε στην ΚΕΔΕ. Μαζί με βουλευτή της Μαγνησίας (πιθανολογείται η Κατερίνα Παπανάτσιου), έκαναν δυναμική παρέμβαση στο αρμόδιο υπουργείο για την αναβάθμιση της αστυνομικής υπηρεσίας στο δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου. Τα αποτελέσματα αναμένονται προσεχώς και μέχρι διμήνου, όταν θα οριστικοποιηθεί ο νέος χάρτης ανασύνθεσης της ΕΛ.ΑΣ.

Α.Φ.

Η απεργία στα ΑΤΜ

Κλειστά την Πέμπτη τα τραπεζικά καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας στο Βόλο και τη Ν. Ιωνία λόγω της 24ωρης απεργίας αλλά γιατί τα ΑΤΜ των υποκαταστημάτων έπρεπε να είναι κλειδωμένα πίσω από ρολά και την Παρασκευή (πρώτες πρωινές ώρες); Ούτε ένα ΑΤΜ, δεν μπορούσε να λειτουργεί; Πόσο μάλλον όταν Σάββατο και Κυριακή απόγευμα – βράδυ, θα είναι όλα κλειδωμένα, από όλες τις τράπεζες… καθώς αναμένονται πορείες και διαδηλώσεις στη μνήμη της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Α.Φ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου