ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Παρών

παρών-207821

Παρών

Mπορεί οι κοινοβουλευτικές του υποχρεώσεις να είναι αρκετές όμως ο Κων. Στεργίου σπεύδει να είναι παρών σε όλες τις συνδικαλιστικές δράσεις. Χθες συμμετείχε ως μέλος της Διοίκησης στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση στο ΕΚΒ, ενώ σήμερα αναχωρεί για Αθήνα καθώς ξεκινά η συζήτηση επί του προϋπολογισμού. «Η επαφή με τα σωματεία πάνω από όλα έλεγε χθες στη στήλη» ενόψει και των εκλογών στο ΕΚΒ.

Β.Κ.

Προσδοκίες

Η πολύ πετυχημένη απεργία της 12ης Νοεμβρίου στο Βόλο δημιουργεί πρόσθετες υποχρεώσεις στα συνδικάτα ενόψει της νέας κινητοποίησης την Πέμπτη για τον προϋπολογισμό λιτότητας. Τα πρωτοβάθμια σωματεία είναι επί ποδός και όλοι ελπίζουν ότι οι εργαζόμενοι θα συνειδητοποιήσουν την κρισιμότητα των στιγμών και θα συμμετέχουν δυναμικά στην νέα 24ωρη. Ο καθένας -είπαμε- αναμετράται με τις ευθύνες του.

Β.Κ.

Πλην ενός

Τριάντα πέντε άτομα τελικά από τους εργαζόμενους της COCA – COLA συμφώνησαν με την εταιρεία και μετακομίζουν στο Σχηματάρι στο εργοστάσιο της εταιρείας για να πιάσουν δουλειά. Οι υπόλοιποι φεύγουν με οικειοθελή αποχώρηση. Ο μοναδικός που μέχρι στιγμής δεν έχει υπογράψει εάν και το τηλέφωνό του χτύπησε πολλές φορές, είναι ο πρόεδρος του σωματείου Λάζαρος Τσελεπής.

Β.Κ.

Δυσοίωνο κλίμα

«Θεωρώ ότι η κατάσταση θα είναι εξαιρετικά δύσκολη αφενός μεν γιατί υπάρχει ο ανταγωνισμός και η κρίση στην οικονομία που διανύουμε, αλλά επίσης οι νέοι φόροι, οι συντελεστές του ΦΠΑ και ο μεγάλος ανταγωνισμός από τα παράνομα ενοικιαζόμενα καταλύματα» όπως επεσήμανε η αντιπρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Ελένη Καραισκου. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η ίδια επεσήμανε ότι όλα τα παραπάνω «δημιουργούν ένα δυσοίωνο κλίμα για τους επαγγελματίες, οπότε θα πρέπει κεντρικά να υπάρχει στήριξη στο τουριστικό προϊόν», εκτιμώντας παράλληλα ότι «θα είναι πολύ δύσκολη η φετινή χρονιά, επειδή υπάρχει ανταγωνισμός και κρίση στην οικονομία». Πάγια θέση των επαγγελματιών είναι ότι οι νέοι φόροι, οι συντελεστές του ΦΠΑ, κυρίως, και ο ανταγωνισμός από τα παράνομα καταλύματα, είναι τα σημεία που δημιουργούν έντονο προβληματισμό σε όλους.

Γ.Υ.

Αγωνία

Μεγαλώνει η αγωνία των χαμηλοσυνταξιούχων λόγω χειμώνα αλλά και των επιπλέον εξόδων που απαιτούνται. Η εξασφάλιση θέρμανσης και των αναγκαίων ειδών, σε συνάρτηση με τις υποχρεώσεις προς τρίτους και προς την πολιτεία, συνθέτουν δεκάδες καθημερινές δυσκολίες, έντονο προβληματισμό και αγωνία. Η περίοδος της κρίσης που έχει πλήξει όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας, καθιστά δύσκολη την αντιμετώπιση των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών, με τους συνταξιούχους να αγωνιούν για το μέλλον και όσα θα φέρουν οι μνημονιακές εξελίξεις.

Γ.Υ

Μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο

Ισως τελικά οι επαγγελματοβιοτέχνες του Βόλου, της Λάρισας, των Τρικάλων, της Καρδίτσας να μπορούν να παίξουν ρόλο στην ανάπτυξη του Αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου. Η λειτουργία του αεροδρομίου δεν αποφέρει οικονομικά οφέλη μόνο στη Μαγνησία αλλά σε ολόκληρη τη Θεσσαλία. Και βέβαια δεν ανήκει ούτε στο δήμο Βόλο ούτε και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά στο κράτος.

K.M.

Πανικός

Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε για άλλη μία φορά στις Τράπεζες για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ. Ολοι οι φορολογούμενοι προσπαθούσαν να μαζέψουν τα χρήματα και να πληρώσουν την τελευταία στιγμή καθώς τα οικονομικά δεν επέτρεπαν νωρίτερα την καταβολή του φόρου. Αρκετοί περίμεναν και την πληρωμή των συντάξεων. Πάντως, η καθυστέρηση στην πληρωμή του φόρου δεν επιφέρει τόσο μεγάλα πρόστιμα για να γίνεται πανικός. Μιλάμε για διαφορά μικρότερη του ενός ευρώ. Φαίνεται όμως ότι ο φορολογούμενος έχει τρομοκρατηθεί.

Κ.Μ.

Ενα σκάνδαλο που «σέρνεται»

Η πολύκροτη υπόθεση των υπερκοστολογήσεων ορθοπεδικών ειδών που χρέωσε το δημόσιο σύστημα υγείας με τεράστια ποσά παίρνει επιτέλους το δρόμο της δικαιοσύνης. Οι εμπλεκόμενοι και σε ό,τι αφορά στο νοσοκομείο του Βόλου, θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στο ακροατήριο, αφού ωστόσο πέρασαν σχεδόν δέκα ολόκληρα χρόνια από την τέλεση των αδικημάτων τα οποία εντοπίζει το πολυσέλιδο εισαγγελικό πόρισμα. Το νοσηρό σύστημα που κατέτρωγε όπως το σαράκι για δεκαετίες τα δημόσια νοσοκομεία, βρίσκεται το στόχαστρο της επίμαχης υπόθεσης, όπου ελπίζουμε σύντομα να πέσει άπλετο φως και να καταδικαστούν όσοι όντως αποδειχτεί ότι «τσέπωσαν» τεράστια ποσά ώστε να προωθούν τα υπερτιμολογημένα ορθοπεδικά είδη συγκεκριμένης εταιρίας από το εξωτερικό. Οσο όμως καθυστερεί αύτη η υπόθεση να φτάσει στις αίθουσες των δικαστηρίων, τόσο θα επιβεβαιώνονται όσοι υποστηρίζουν ότι σκοπίμως «σέρνεται» τόσα χρόνια το επίμαχο σκάνδαλο, έτσι ώστε αφενός να πλήττεται το κύρος του ιατρικού κόσμου και αφετέρου να καλλιεργείται το έδαφος για τις απανωτές μειώσεις στις δαπάνες για τη δημόσια υγεία.

Γ.Λ.

«Στα κάγκελα» για το νέο Γ.Π.Σ.

Αποφασισμένοι να προσφύγουν ακόμη και στο Συμβούλιο της Επικράτειας είναι οι κάτοικοι του οικισμού Στούπι της Νέας Αγχιάλου για τους οποίους αποτελεί αιτία πολέμου η επερχόμενη αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου στην περιοχή τους. Από τη μια οι εισφορά σε γη και σε χρήμα που θα κληθούν να καταβάλλουν, από την άλλη η μετατροπή του σημερινού πανέμορφου ελαιώνα των 400 στρεμμάτων σε μια απέραντη οικιστική ζώνη χωρίς περιορισμούς και σεβασμό προς το φυσικό περιβάλλον, τους έχουν «ανεβάσει στα κάγκελα» ενώ η βιασύνη που διαπιστώνουν στην ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών τους δημιούργει πολλά ερωτήματα. Το πιο βασικό είναι πώς θα επεκταθεί το σχέδιο πόλης στην περιοχή τους και θα αρχίσει η οικιστική δραστηριότητα, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν βασικά δίκτυα υποδομής όπως αυτά της ύδρευσης και της αποχέτευσης;

Γ.Λ.

Η αρχή με την τυρόπιτα, έχει …συνέχεια

Το χιούμορ κυριαρχεί στο διαδίκτυο με αφορμή το δημοσίευμα των TIMES οι οποίες προσφέρουν sex με αντάλλαγμα μια τυρόπιτα ή ένα σάντουιτς των δύο ευρώ (χωρίς extra σαλάτα).

Τα σφολιατοειδή -κουρού ή με φύλλο- αποτελούν το νέο «νόμισμα» στο χρηματιστήριο της ερωτικής προσέγγισης.

– Τις κοντές Ελληνίδες, τις …ρίχνεις με τυροπιτάκια

– Το αντίθετο του έφαγα χυλόπιτα είναι το … έφαγα τυρόπιτα;

– Ρε παιδιά που είναι αυτές που …βρίσκεσαι με μια τυρόπιτα; Μήπως με ζαμπονοτυρόπιτα, κάνουν τίποτα έξτρα;

Α.Φ.

Σας αρκούν;

Πειστήρια ότι είναι αυτοί που λένε ζήτησε από εκπροσώπους κατοίκων της Ν. Αγχιάλου, ο δημοτικός σύμβουλος, Αποστόλης Γαλάτης ως… άπιστος Θωμάς. «91 υπογραφές κατοίκων σας αρκούν;», η αποστομωτική απάντηση του πολιτικού μηχανικού, Νίκου Λαζαρίδη, που δεν προσήλθε στην επιτροπή ποιότητας ζωής επειδή δεν είχε κάτι καλύτερο να κάνει μεσημεριάτικα, αλλά για να αναδείξει ένα πρόβλημα στο οποίο αντιδρά μερίδα κατοίκων της δημοτικής ενότητας.

Ε.Χ.

Στοιχειώδης ευγένεια

Εντάξει καταλάβαμε… Οι κ.κ. Χρ. Στεφόπουλος και Απ. Γαλάτης και οι δύο μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Βόλου, είναι πλήρως ενημερωμένοι, διαβασμένοι και κατατοπισμένοι στα θέματα που έρχονται προς συζήτηση. Φαίνεται άλλωστε και από τη στάση τους. Δεν έχουν απορίες, ενώ οι τοποθετήσεις μάλλον είναι χάσιμο χρόνου. «Δεν κάνουμε διαβούλευση εδώ», αντέδρασαν και οι δύο στις ερωτήσεις -τοποθετήσεις κατοίκου της Ν. Αγχιάλου που ανέλυε τον προβληματισμό του επί του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου που ψηφιζόταν. «Μου αφαιρούν το λόγο. Σταματάω να μιλάω», είπε ο ομιλών σαστισμένος από την αντίδραση των συμβούλων. Ασχέτως πού έχεις καταλήξει, τι θα ψηφίσεις, το να ακούς την ένσταση έστω κι ενός δημότη που θέτει ένα πρόβλημα ή ένα προβληματισμό, είναι στοιχειώδης ευγένεια.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου