ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ονειρο απατηλό

ονειρο-απατηλό-209864

Ονειρο απατηλό

Ο ένας κατηγορεί τον άλλο, η προπαγάνδα για το ποιος θα ρίξει το βάρος στους άλλους για το ναυάγιο της σύσκεψης πολιτικών αρχηγών καλά κρατεί, ενώ την ίδια ώρα για κανένα από τα ζητήματα που τέθηκαν στο τραπέζι δεν υπήρξε συμφωνία. Αναρωτιόμαστε τι σόι εθνική συνεννόηση μπορεί να προκύψει όταν ο ένας πετροβολά τον άλλο; Όνειρο απατηλό ήταν και πάει.

Προσπάθειες

Συγκρατημένη αισιοδοξία διατυπώνουν επαγγελματίες των νησιών που ασχολούνται με τον τουρισμό, υπογραμμίζοντας ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη, προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την πορεία της επόμενης τουριστικής σεζόν. Οι επαγγελματίες του τουρισμού συμφωνούν με την άποψη ότι οι διεθνείς εξελίξεις θα επηρεάσουν αναμφίβολα την κίνηση από το εξωτερικό, ενώ παράλληλα εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι δεκάδες Ρώσοι τουρίστες θα στραφούν προς την Ελλάδα το επόμενο καλοκαίρι. Κοινή θέση, ωστόσο, είναι ότι πρέπει να υπάρχουν γρήγορα αντανακλαστικά, προκειμένου να ωφεληθούν οι τουριστικές περιοχές και η χώρα μας κατ’ επέκταση.

Εχει να πει

Το πλέον κατάλληλο άτομο έχουν καλέσει στη σύσκεψή τους για την προοπτική του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου, οι επαγγελματοβιοτέχνες της Μαγνησίας: την Εύη Τζαβέλλα Αδαμάκη. Την πρώην αντινομάρχη που έφερε τη Ryanair στο Βόλο και μαζί αεροσκάφη και επιβάτες, προσφέροντας μία ευκαιρία στην περιοχή να αλλάξει το συγκοινωνιακό χάρτη. Δυστυχώς πέντε χρόνια μετά, η προσπάθεια ακυρώθηκε. Σίγουρα, η Εύη Αδαμάκη έχει πολλά να πει.

Παράπονα

Στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει προβληματισμός για το γεγονός ότι το κόμμα ουσιαστικά έχει μείνει ξεκρέμαστο στο συνδικαλιστικό τομέα, με αποτέλεσμα να αδυνατίζει η οποιαδήποτε δυνατότητα παρέμβασης. Ειδικά στον ιδιωτικό τομέα η αδυναμία έγκειται στο γεγονός ότι η παράταξη ΜΕΤΑ έχει ενταχθεί στη ΛΑΕ. Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής αναζητά λύσεις, ο γρίφος όμως είναι δύσκολος,

Αλώπηξ κόλουρος

Ἀλώπηξ ὑπό τινος πάγης τὴν οὐρὰν ἀποκοπεῖσα, ἐπειδὴ δι’ αἰσχύνην ἀβίωτον ἡγεῖτο τὸν βίον ἔχειν, ἔγνω δεῖν καὶ τὰς ἄλλας ἀλώπεκας εἰς τὸ αὐτὸ προαγαγεῖν, ἵνα τῷ κοινῷ πάθει τὸ ἴδιον ἐλάττωμα συγκρύψῃ. Καὶ δὴ ἁπάσας ἀθροίσασα παρῄνει αὐταῖς τὰς oὐρὰς ἀποκόπτειν, λέγουσα ὡς οὐκ ἀπρεπὲς μόνον τοῦτο, ἀλλὰ καὶ περισσόν τι αὐταῖς βάρος προσήρτηται. Τούτων δέ τις ὑποτυχοῦσα ἔφη· ” Ὦ αὕτη, ἀλλ’ εἰ μή σοι τοῦτο συνέφερεν, οὐκ ἂν ἡμῖν τοῦτο συνεβούλευσας.” Αισώπου μύθοι

Τραυματισμοί από επιθέσεις ζώων

Αυξημένα περιστατικά τραυματισμών από δαγκώματα σκύλων έχει το Κέντρο Υγείας Αλμυρού. Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδόν ανά δεύτερη μέρα πολίτες απευθύνονται στο Κέντρο Υγείας μετά από επιθέσεις αδέσποτων σκύλων, που κυκλοφορούν σε αγέλες. Κάτι πρέπει να γίνει. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Οι φιλόζωοι φωνάζουν, αλλά δεν πείθουν. Ωστόσο, η πραγματικότητα αποτυπώνεται με αδιαμφισβήτητα περιστατικά στο Κέντρο Υγείας.

Το μεταναστευτικό στη σκιά του ISIS

Το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα δοκιμάζει τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, την ευρωπαϊκή συνοχή, την αλληλεγγύη και την υπευθυνότητα. Το ζήτημα αυτό είναι κομβικής σημασίας για την Ελλάδα, καθώς ενίσχυση των τάσεων περί μη κατανομής των προσφύγων σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. και αδυναμία επίτευξης συμφωνίας για τον καταμερισμό των μεταναστευτικών βαρών θα εγκλώβιζε σημαντικό αριθμό προσφύγων και μεταναστών σε ελληνικό έδαφος, καθιστώντας την κατάσταση μη διαχειρίσιμη. Μία τέτοια εξέλιξη, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση που διέρχεται ακόμα η Ελλάδα, θα αύξανε τα φαινόμενα περιθωριοποίησης και εξαθλίωσης μεγάλης μάζας αλλοδαπών, θα δημιουργούσε κοινωνικές εντάσεις και ένα αυξανόμενο κλίμα δυσαρέσκειας απέναντι γενικά στους ξένους, δημιουργώντας έτσι πρόσφορο έδαφος για ανάπτυξη ακραίων ρατσιστικών συμπεριφορών και εκδήλωση πράξεων βίας από εξτρεμιστικές ομάδες. Ήδη, στη Μαγνησία, καταγράφεται αύξηση του προσφυγικού κύματος κατά 570% σε ένα χρόνο. Το μεταναστευτικό φαίνεται πως θα βρίσκεται για καιρό ψηλά στην ατζέντα.

Μεγάλη επιτυχία στο συνέδριο των φαρμακοποιών

Κατάμεστη ήταν χθες η αίθουσα εκδηλώσεων στο Volos Palace λόγω της αθρόας προσέλευσης φαρμακοποιών στο 1οΠανθεσσαλικό Συνέδριο Φαρμακοποιών που υλοποίησε με πρωτοβουλία του ο τοπικός Σύλλογος και τη συμπαράσταση των υπολοίπων Θεσσαλικών Συλλόγων. Το Συνέδριο που πήρε τα εύσημα για τη διοργάνωση και τη θεματολογία, ήταν υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και φαίνεται πως θα αποτελέσει θεσμό για τον φαρμακευτικό κλάδο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου