ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αγνοείται

αγνοείται-221341

Αγνοείται

Abel Alert Παπαμιμίκος: Ο γραμματέας του κόμματος της Ν.Δ και πρόεδρος της ΚΕΦΕ Αν. Παπαμιμίκος, αγνοείται από χθες το πρωί. Αφού τα έκανε μαντάρα, αφού ξευτίλισε ένα ολόκληρο κόμμα και δεν σεβάστηκε τον κόσμο της παράταξής του, εξαφανίστηκε. Δεν απαντάει σε τηλέφωνα, δεν εμφανίστηκε στο κόμμα και όλοι πνέουν μένεα εναντίον του. Όχι άδικα.

Ελαφρά τη καρδία

Αυτό που δεν κατάλαβαν όσοι ελαφρά την καρδία, οδήγησαν τη χθεσινή διαδικασία στη Ν.Δ σε φιάσκο, είναι ότι τα όσα διαδραματίζονται δεν αφορούν μόνο το χώρο της κεντροδεξιάς που χθες πληγώθηκε εξαιτίας των παιχνιδιών ορισμένων, αλλά ολόκληρη την κοινωνία, καθώς η κοινοβουλευτική δημοκρατία επιτάσσει μία δυνατή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση, ειδικά στις μέρες μας που τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

Δεν άκουγαν τίποτα

Μπορεί οι εκλογές τελικά στη Ν.Δ να αναβλήθηκαν, όμως ορισμένοι στο Βόλο είχαν ήδη σπεύσει να δυναμιτίσουν το εσωκομματικό κλίμα από νωρίς το πρωί. Στο Εργατικό Κέντρο Βόλου ορισμένοι είχαν στήσει τραπεζάκια, είχαν σηκώσει αφίσες συγκεκριμένου υποψηφίου, αγνοώντας τις προτροπές πολλών να μην πολωθεί το κλίμα. Λίγο αργότερα ήρθε βέβαια… η αποκαθήλωση.

Εξελίξεις

Μέχρι αύριο αναμένονται εξελίξεις στο θέμα της ΒΙΣ. Σύμφω- να με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ αναμένεται παρέμβαση του Υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου προς την εταιρεία στην κατεύθυνση να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί, καθώς ο Όμιλος Φιλίππου έχει κόψει κάθε γέφυρα επικοινωνίας με τους εργαζόμενους.

Μήνυμα ενταύθα

Εισηγήσεις να μεταφέρει στην Αθήνα τη δυσφορία της τοπικής οργάνωσης για το γεγονός ότι παραμερίζεται και δεν ερωτάται καν για τους ορισμούς στελεχών σε διάφορες θέσεις ευθύνης, δέχεται ο Συντονιστής της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Κων.Βογιατζής. Μετά τον ΟΛΒ όπου ουσιαστικά η Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ έμαθε το νέο Δ.Σ από τις εφημερίδες, τα τοπικά στελέχη ανησυχούν και για άλλα «χτυπήματα» και θέλουν να στείλουν το μήνυμα

Πληγώνονται

Του Κουτρούλη ο γάμος… γίνεται στο facebookμε τα σχόλια των ανεξαρτητοποιηθέντων από τους Δρόμους Συνεργασίας κατά του Μαργαρίτη Πατσιαντά. Με πολυποίκιλο τρόπο εκφράζεται η δυσαρέσκειά τους εναντίον του πρώην επικεφαλής τους, όμως κατ’ ουσία αυτό κατά την αίσθησή μας δεν βοηθάει, καθώς υπάρχει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του κόσμου που στήριξε αυτή τη δημοτική παράταξη και νιώθει «πληγωμένος» από αυτές τις εξελίξεις. Τα «εμφυλιοπολεμικά πυρά» είναι τα χειρότερα.

Αφησαν τον κόσμο εκτεθειμένο

Μεγάλη είναι η συζήτηση αν τα δάνεια που δόθηκαν για επιχειρηματικές επενδύσεις αξιοποιήθηκαν όπως έπρεπε ή όχι. Ανεξάρτητα από το τι συνέβη και το τι πιστεύει ο καθένας ότι έγινε, ένα είναι δεδομένο. Κανένας δεν θα δάνειζε χρήματα αν δεν είχε εγγύηση ότι θα τα πάρει πίσω. Πώς συνέβη αυτό το μεγάλο άνοιγμα και βρέθηκε τόσος κόσμος εκτεθειμένος, ορισμένοι οφείλουν κάποτε να το εξηγήσουν. Δεν μπορούν μόνο να προσθέτουν τόκους.

Αρχίζουν οι πλειστηριασμοί

Ησυχία υπάρχει προς στιγμήν στο Ειρηνοδικείο Βόλου, αναφορικά με την εκκίνηση των αναγκαστικών μέτρων που είχαν ανασταλεί. Ακόμη πολλά πράγματα παραμένουν ανοιχτά με τις νέες ρυθμίσεις… Ορισμένοι έχουν οφέλη να περιμένουν. Όλα δείχνουν ότι θα ακολουθήσει καταιγίδα.

Αλληλεγγύη

Σε κλίμα αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης αντιμετωπίζουν τα προβλήματά τους οι επαγγελματίες της Σκοπέλου. Οι προσπάθειες που αναπτύσσονται είναι κοινές και στόχος είναι η συντονισμένη διεκδίκηση λύσεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί. Επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε όλα τα πεδία και ξενοδόχοι, έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους, προσδοκώντας ότι θα εισακουστούν τελικά από τους άνωθεν κρατούντες τα αιτήματά τους.

Στο μηδέν

Στη Λάρισα πρόκειται το 2016 να εγκατασταθεί και να λειτουργεί σε δημόσια υγειονομική μονάδα ο νέος σύγχρονος μαγνητικός τομογράφος, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον παλιό που είχε τοποθετηθεί το 1995. Εκτοτε ο μαγνήτης πραγματοποίησε 17.000 πράξεις, πολλές από τις οποίες αντιστοιχούν σε πολίτες της Μαγνησίας που αναγκάστηκαν να μεταβούν για απεικονίσεις στη Λάρισα. Το Νοσοκομείο Βόλου, μετά την προμήθεια και εγκατάσταση νέου αξονικού τομογράφου, έπρεπε, όπως και άλλα Νομαρχιακά Νοσοκομεία ακόμη και μικρότερου μεγέθους, να διαθέτει μαγνητικό τομογράφο, εξοπλισμός που θα προταθεί να ενταχθεί για προμήθεια στο νέο ΕΣΠΑ. Την ίδια ώρα ιδιωτικά κέντρα και στο Βόλο, έχουν εξοπλιστεί με μαγνητικούς τομογράφους, προσφέροντας υπηρεσίες σε χιλιάδες ασφαλισμένους…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου