ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στρατιωτικό εγερτήριο

στρατιωτικό-εγερτήριο-223930

Στρατιωτικό εγερτήριο

Θαύμαξαν οι κάτοικοι της Νέας Ιωνίας. Μέρα μεσημέρι χθες και κάτοικοι του Αγ. Σπυρίδωνα και της Βαμβακουργίας βγήκαν στις ταράτσες και στα μπαλκόνια ακούγοντας το θόρυβο από τους έλικες. Νόμιζαν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη καμία στρατιωτική επιχείρηση- μέρες που είναι- μέχρι που είδαν… από μακριά βέβαια, τον υπουργό ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο να κατεβαίνει στο Στρατόπεδο Γεωργούλα. Απ’ ό,τι μάθαμε -μέσες άκρες δηλαδή- ήταν επίσκεψη ρουτίνας που συνεχίστηκε και σε άλλες μονάδες της περιοχής. Ετσι είναι άμα είσαι ΥΕΘΑ σε καιρό κρίσης «καβαλάς» ένα Χιούι και κάνεις ελέγχους στα στρατόπεδα. Στρατιωτικό εγερτήριο.

Β.Κ.

Επιτυχής διοργάνωση

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε χθες στην έναρξη του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου που συνδιοργάνωσε η Ενωση Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης με τους δικηγορικούς Συλλόγους Βόλου και Αθήνας. Η διοργάνωση θίγει το εξαιρετικό επίκαιρο θέμα για το μεταναστευτικό δίκαιο και από άποψης κρίσης του προσφυγικού – μεταναστευτικού και από άποψης των τελευταίων εξελίξεων με το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι. Η κινητοποίηση του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου για το θέμα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Κ.Μ.

Δεν έχουν καμία ενημέρωση

Καμία ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις με την υποβάθμιση του ΣΔΟΕ Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας δεν υπάρχει στον κλάδο των εφοριακών. ΦΕΚ, υπουργικές αποφάσεις ανακοινώνονται, όμως οι εργαζόμενοι δεν γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι. Παράλληλα, όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις, που σε επίπεδο ΣΔΟΕ Θεσσαλίας ανέρχονται περί τις 1.500, είναι στον αέρα. Δεν πρέπει κάποιος να ευαισθητοποιηθεί για το θέμα; Να ενημερώσει τους εργαζόμενους να γνωρίζουν;

Κ.Μ.

Συσσωρεύτηκαν οι μελέτες

Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής. Μετά τις παραιτήσεις μελών του Συμβουλίου για προσωπικούς λόγους υπάρχει η πρόθεση και επιτέλους θα γίνουν τακτικές συνεδριάσεις ώστε να αποφορτισθεί ο όγκος των μελετών που συσσωρεύτηκαν. Η διακοπή της λειτουργίας του προκάλεσε μεγάλα προβλήματα.

Κ.Μ.

Χτυπήματα

Απανωτά τα χτυπήματα για την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά το λιμάνι, ήρθε και ο ΟΣΕ για να συμπληρωθεί το… καρέ. Στέλεχος που έχει θητεύσει σε δύο τουλάχιστον κόμματα του προοδευτικού τόξου και προσφάτως μετά τη διάλυση της ΔΗΜΑΡ, ενέσκηψε στο ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε σε διοικητικό συμβούλιο θυγατρικής εταιρείας του ΟΣΕ ως μέλος, ενώ στον ίδιο οργανισμό είχε θητεύσει και με την τρικομματική Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ. Πισώπλατες μαχαιριές και μάλιστα μέρα μεσημέρι.

Β.Κ.

Εγιναν λάστιχο

Στο ΠΕΔΥ πλέον το «μπαλάκι» από τα ιατρεία του πρώην ΙΚΑ στο Νοσοκομείο και τούμπαλιν το έχουν συνηθίσει. Αυτό που δεν μπορούν να χωνέψουν με τίποτα είναι ότι στις μετακινήσεις προτείνονται οι ίδιοι και οι ίδιοι που έχουν γίνει «λάστιχο». Ειδικά στους νοσηλευτές και στις μαίες το κακό έχει παραγίνει, με αποτέλεσμα ορισμένες υπάλληλοι να βράζουν καθώς όπως υποστηρίζουν δεν τηρείται κανένα κριτήριο για τις μετακινήσεις.

Β.Κ.

Εντοπίστηκε βίδρα στην Κάρλα

Ενα άτομο ευρωπαϊκής ενυδρίδας (Lutra lutra), γνωστή ως βίδρα, απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός του Φορέα Διαχείρισης στη λίμνη Κάρλα.

Πρόκειται για το πρώτο θηλαστικό που εντοπίστηκε στη λίμνη και πρόκειται για απειλούμενο και προστατευόμενο είδος.

Η διατροφή της συνίσταται κυρίως σε ψάρια, αλλά συμπεριλαμβάνονται επίσης πτηνά έντομα, βάτραχοι και μικρότερα θηλαστικά και της αρέσει να περιπλανάται, ιδίως τη νύχτα, κυνηγώντας τη λεία της σε διάφορα σημεία της λίμνης.

«Η βίδρα βρήκε τον τόπο της. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και θα αναζητήσουμε μεθοδικά το ενδιαίτημά της για να δούμε να τελικά μιλάμε για ένα άτομο, αυτό που απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός μας ή αν πρόκειται για ζευγάρι κ.λπ

Μας εκπλήσσει ευχάριστα ότι φυσικοί πληθυσμοί, διάφορα είδη επιστρέφουν στη λίμνη Κάρλα», τόνισε η Πρόεδρος του Φορέα κα Ιφιγένεια Κάγκαλου.

Κι ακόμη η λίμνη έχει αρκετό καιρό μπροστά της μέχρι να φτάσει στην οριστική της θέση ως τροποιημένο σύστημα.

Α.Φ.

Συνεργασίες

Διεθνείς συνεργασίες και συμμαχίες επιστρατεύει η Ενωση Ξενοδόχων Σκιάθου, στην προσπάθειά της να ενισχύσει το τουριστικό προϊόν σε δύσκολες εποχές. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ενωσης Μάκης Κουκουλάκης, «σκοπός μας είναι να συνδράμουμε ως επαγγελματίες την προσπάθεια του Δήμου στη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων προβολής και ενίσχυσης της παρουσίας της Σκιάθου στις καθιερωμένες αγορές με στόχο την επέκταση της τουριστικής περιόδου και, σε δεύτερο επίπεδο, το «άνοιγμα» νέων αγορών που έχουν δυνητικό ενδιαφέρον για το τουριστικό προϊόν του νησιού». Η ιδιωτική πρωτοβουλία παρακάμπτει για μια ακόμη φορά τους «σκοπέλους» της ελλιπούς κρατικής επιχορήγησης, αλλά και της αντικειμενικής αδυναμίας των φορέων να συνδράμουν. Η ιδιωτική πρωτοβουλία έχει τον πρώτο λόγο, με την ελπίδα των θετικών αποτελεσμάτων σε εύλογο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου των ξενοδόχων της Σκιάθου.

Γ.Υ.

Αγωνιούν

Ερχονται βροχές καθώς οδεύουμε ολοένα και περισσότερο προς το χειμερινό σκηνικό, με τους Σκοπελίτες να καρδιοχτυπούν στη σκέψη της επιδείνωσης του καιρού. Οι πληγές που άνοιξε η θεομηνία της 22ας Σεπτεμβρίου παραμένουν ανοιχτές, με την τοπική κοινωνία να έχει το βλέμμα στραμμένο με πολλές προσδοκίες προς την πολιτεία. Η αγωνία κορυφώνεται καθώς περνάει ο καιρός και το αίτημα της αποκατάστασης των ζημιών διατυπώνεται σε όλους τους τόνους από τους φορείς και τους κατοίκους του νησιού, με την ελπίδα ότι θα εισακουστούν από τους άνωθεν κρατούντες.

Γ.Υ.

Αβέβαιο

Δύσκολη είναι παράλληλα η καθημερινότητα των συνταξιούχων, οι οποίοι βλέπουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται διαρκώς, με τη «δαμόκλειο σπάθη» των νέων περικοπών, να εντείνει την ανησυχία τους. Οι συζητήσεις που αναπτύσσονται είτε σε φιλικό είτε σε οικογενειακό επίπεδο περιστρέφονται γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, τις μνημονιακές επιπτώσεις και το αβέβαιο μέλλον, που δεν γνωρίζει κανείς πως θα εξελιχθεί.

Γ.Υ.

Ανεπιθύμητα τα Μ.Μ.Ε.

Τόση μυστικοπάθεια και τόσο αυστηρά μέτρα ασφαλείας είχαν καιρό να συναντήσουν οι εκπρόσωποι των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης που κλήθηκαν να καλύψουν τη χθεσινή επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Αμυνας σε στρατιωτικές μονάδες της περιοχής. Αυτοί που διέρρευσαν την είδηση είτε δεν είχαν τη σχετική εξουσιοδότηση από το γραφείο του υπουργού ή απλά ο Πάνος Καμμένος το ξανασκέφτηκε και δεν ήθελε να βρεθεί αντιμέτωπος με ενοχλητικές δημοσιογραφικές ερωτήσεις για τις αντοχές της κυβέρνησης μετά το κοινοβουλευτικό «Βατερλό» της προχθεσινής ψηφοφορίας για τα προαπαιτούμενα. Διαφορετικά δεν εξηγείται ο τρόπος αντιμετώπισης των δημοσιογράφων και των τηλεοπτικών συνεργείων που έκαναν τους ακροβάτες για ένα πλάνο του υπουργού. Ακόμη και δυνάμεις της αστυνομίας κινητοποιήθηκαν για να αποτρέψουν αυτό το ενδεχόμενο. Και ακόμη βρισκόμαστε στους πρώτους μήνες ουσιαστικής διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Γ.Λ.

Ξεκάθαρο μήνυμα

Αποφασισμένα να ματαιώσουν πάση θυσία την πανθεσσαλική συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής είναι τα μέλη του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα καθώς και η αντιφασιστική κίνηση Μαγνησίας. Η ανάκληση της απόφασης του δήμου Βόλου για παραχώρηση της αίθουσας στο πρώην δημαρχείο Αισωνίας, προκειμένου να διεξαχθεί η εκδήλωση των Χρυσαυγιτών παρουσία πρωτοκλασάτων στελεχών της και ο προγραμματισμός για τη διεξαγωγή της σε ιδιωτικό κέντρο διασκέδασης στην περιοχή της Χλόης Βελεστίνου δεν ικανοποιεί τους αντιφασίστες που θέλουν να στείλουν ένα ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα ότι είναι ανεπιθύμητοι στη Μαγνησία οι εκπρόσωποι και οι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής. Αρκεί η σημερινή κινητοποίηση που διοργανώνεται στην περιοχή όπου έχει προγραμματιστεί η επίμαχη εκδήλωση να μην μετατρέψει τη μικρή κοινωνία της Χλόης σε πεδίο μάχης.

Γ.Λ.

Γιορτινό δώρο

Από τις 20 Δεκεμβρίου και μετά η Δημοτική Αστυνομία αναμένεται να κάνει… διάλειμμα από τους ελέγχους για παράνομη στάθμευση.

Γιορτινό… δώρο στους πολίτες και επισκέπτες που δεν θα έχουν το άγχος των ελέγχων.

Μόνο που δεν ξέρουμε πόσο καλή θα είναι αυτή η κίνηση, ιδίως μέσα στις γιορτές, που –εντάξει- κανείς δεν θέλει να πικράνει κανέναν, αλλά από την άλλη φοβόμαστε το κυκλοφοριακό χάος που θα δημιουργηθεί…

Ε.Χ.

Επιασαν σκούπες

Επέστρεψαν στα καθήκοντά τους οι καθαρίστριες του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μετά την έγκριση τελικώς των ατομικών τους συμβάσεων από τον Επίτροπο.

Το χρώμα του χρήματος δεν το είδαν, πιστεύουν όμως ότι θα πληρωθούν έως τέλος Νοεμβρίου, το μισθό του Οκτωβρίου.

Επιασαν λοιπόν πάλι τις σκούπες.

Ε.Χ.

Χρηματοδότηση

Για τη δυνατότητα χρηματοδότησης μελετών μέσω του προγράμματος «Ελενα», για έργα που αφορούν στην παραγωγή ενέργειας από απορρίμματα, φωτοβολταϊκά αλλά και ανεμογεννήτριες, ενημερώθηκε σε σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενωση Δήμων Θεσσαλίας, ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Μαγνησίας, Κώστας Γανωτής.

Ο κ. Γανωτής θα εξετάσει τι μπορεί να διεκδικήσει ο Βόλος μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος πριν κατεβάσει πρόταση, που να έχει όμως προοπτική. Γιατί από μελέτες στα συρτάρια… πήξαμε.

Ε.Χ.

Γεωπολιτικό παιχνίδι

Οι Γερμανοί φαίνεται να έχουν συμφωνήσει με την Τουρκία για το φραγμό των προσφύγων προκειμένου να μείνουν στην Τουρκία και τώρα ποιος δεν πιστεύει ότι δεν συμφώνησαν και με τη χώρα μας για την εισβολή των νωπών τουρκικών αγροτικών προϊόντων στην Ελλάδα, αφού το υπουργείο Αγροτικής Ανασυγκρότησης δημιουργεί Κέντρα Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, για να ελέγχουν τις εισαγωγές των νωπών αγροτικών προϊόντων στη χώρα μας.«Η κερκόπορτα ανοίγει για την εισβολή των νωπών τουρκικών αγροτικών προϊόντων στην Ελλάδα» εκτιμά ο περιφερειακός σύμβουλος Μαγνησίας Βασίλης Χατζόπουλος.

Ν.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου