ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Από τη γείτονα

από-τη-γείτονα-224844

Από τη γείτονα

Ωραίος ο γ.γ. του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως Δημ. Αναγνωστάκης. Από τη Λάρισα μας ανακοίνωσε ότι καταργείται ο Αστυνομικός Σταθμός Ζαγοράς Μουρεσίου και ότι συγχωνεύονται και άλλα τμήματα. Στο Βόλο τον περιμέναμε, από τη γείτονα μας «κούνησε» το μαντήλι. Μπράβο… και εις ανώτερα. Να τον παρασημοφορήσουμε κιόλας.

Β.Κ.

Αλλη μία αναβολή

Επτά χρόνια πέρασαν και ακόμη δεν έχει δικαστεί στη Λάρισα η έφεση στην πρωτόδικη απόφαση για καταδίκη γιατρού πρώην διευθυντή του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Τα φορτωμένα πινάκια των δικαστηρίων αλλά και άλλα αντικειμενικά προβλήματα που προκύπτουν οδηγούν συνεχώς σε αναβολές με ανείπωτες συνέπειες για τις οικογένειες θυμάτων.

Κ.Μ.

Παράγοντας του υπουργείου

Πλούσιο βιογραφικό έχει ο νέος πρόεδρος του ΟΛΒ Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος υποναύαρχος λιμενικού σώματος εν αποστρατεία. Ο νέος πρόεδρος σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Πάντειο Ανωτάτη Σχολή, υπηρέτησε σε πολλές Λιμενικές Αρχές στα νησιά της χώρας και σε σημαντικές υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας. Η εμπειρία του και μόνο εκτιμάται ότι θα διευκολύνει το λιμάνι να ξεπεράσει θέματα γραφειοκρατίας.

Κ.Μ.

Προσφέρεται για συνεργασία

Ανοιχτός για συνεργασία με το νέο πρόεδρο του ΟΛΒ Θρασύβουλο Σταυριδόπουλο για θέματα του λιμανιού δήλωσε χθες ο απερχόμενος πρόεδρος Γιάννης Πρίγκος, ο οποίος ως Βολιώτης ενδιαφέρεται για το καλό του λιμανιού και της πόλης. Ο κ. Πρίγκος είπε ότι θα συνδράμει στην ενημέρωση της νέας Διοίκησης για τα θέματα του λιμανιού με κάθε τρόπο αν και εφόσον του ζητηθεί.

Κ.Μ.

Χρειάζεται τη συμμετοχή του ιδιωτικού φορέα

Μονόδρομος είναι η σύμπραξη ή σύμπλευση του ιδιωτικού τομέα με το λιμάνι σύμφωνα με τον απερχόμενο πρόεδρο του ΟΛΒ, Γιάννη Πρίγκο. Στον απολογισμό έργων και τις προοπτικές ανάπτυξης που παρουσίασε χθες ο κ. Πρίγκος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι και οι υποδομές να υπήρχαν, τα κεφάλαια λείπουν. Εν έτει 2015 οι υποδομές οι οποίες μπορούν θεωρητικά και πραγματικά να αναπτυχθούν εάν υπάρχουν κεφάλαια, πρόσθεσε, δεν έχουν καν αντίκρισμα αν αυτές δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Το προσωπικό του λιμανιού φθίνει.

Κ.Μ.

Ας σταματήσει πια

Η επωδός από κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «ψηφιστήκαμε -όπως λένε- από το λαό το Σεπτέμβριο άρα ο λαός συμφωνεί μαζί μας» καλό θα είναι να το σταματήσει εγκαίρως διότι όχι μόνο κοροϊδεύουν τον εαυτό τους αλλά εμφανίζονται «βασιλικότεροι του βασιλέως» και αυτό μακροπρόθεσμα θα κοστίσει. Ας το έχουν υπόψη τους ειδικά όταν βγαίνουν στα τοπικά κανάλια διότι εκτίθενται.

Β.Κ.

Προστασία

Καθημερινή αγωνία αποτελεί για τους αρχαιολόγους η προστασία και ανάδειξη του μνημειακού πλούτου της περιοχής μας. Η ανάγκη εξάλειψης των φαινομένων αρχαιοκαπηλίας και καταστροφής του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής μας, τέθηκαν, εξάλλου, στο επίκεντρο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου, παρουσία πολλών ευαισθητοποιημένων πολιτών. Η εκδήλωση, που είχε ενημερωτικό χαρακτήρα, πρέπει να αποτελέσει την απαρχή διαλόγου και πρωτοβουλιών για την προστασία των αρχαίων μνημείων της περιοχής μας, προκειμένου να μεταφερθεί και στους άνωθεν κρατούντες, το αίτημα της ενίσχυσης του προσωπικού. Η κρίση έχει, δυστυχώς, αντίκτυπο σε όλους τους τομείς, χωρίς να εξαιρείται το ευαίσθητο πεδίο της αρχαιολογίας, που χρήζει ανάλογης προσοχής από την πολιτεία.

Γ.Υ.

Αγωνιούν

Σχέδιο επί χάρτου παραμένουν ακόμη οι κυβερνητικές υποσχέσεις για συνδρομή της πληγωμένης Σκοπέλου και των κατοίκων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Αιρετοί, φορείς, επαγγελματίες και κάτοικοι του νησιού ζουν σε κατάσταση αναμονής και αγωνιούν ενόψει χειμώνα, σε πρώτο επίπεδο, και της νέας σεζόν, σε δεύτερο. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, ανέφερε ότι χωρίς κρατική επιχορήγηση είναι αδύνατη η αποκατάσταση των ζημιών και της πρότερης εικόνας του νησιού, το οποίο διαθέτει πολλούς ένθερμους φίλους διεθνώς. Μεταφέροντας τη φωνή αγωνίας των Σκοπελιτών, ο κ. Βασιλούδης επεσήμανε ότι η καθημερινότητα του κόσμου είναι δύσκολη και δυσχεραίνεται ακόμη περισσότερο από την αναμονή της πολυπόθητης υλοποίησης των κυβερνητικών δεσμεύσεων.

Γ.Υ.

Αβεβαιότητα

Εμφανής είναι ο αντίκτυπος από την αβέβαιη κατάσταση που βιώνουμε, στην καθημερινότητα της πόλης, των επαγγελματιών, των καταναλωτών και της τοπικής αγοράς. Η δραματική μείωση των διαθέσιμων χρημάτων, η περιορισμένη αγορά αγαθών και η ανασφάλεια που εντείνεται, συνθέτουν ένα σκηνικό που διανθίζεται από μελανά χρώματα. Ο επαγγελματίες, από την πλευρά τους, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στην πολιτεία. Ουδείς μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα πως θα εξελιχθούν οι καταστάσεις, αλλά πάντα υπάρχει η ελπίδα της ανάκαμψης, αρκεί να σκύψουν φορείς και πολιτεία πάνω στους μικρούς επαγγελματίες και τα προβλήματά τους.

Γ.Υ.

Ο λόγος στους κυβερνητικούς βουλευτές

Την τοποθέτηση των κυβερνητικών βουλευτών στη Βουλή αλλά και νωρίτερα επί των προτάσεων της κυβέρνησης για νέα μέτρα σε βάρος του πρωτογενή τομέα, περιμένουν οι αλιείς, αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι από τη Μαγνησία που μετέβησαν μαζικά στο παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.
Επιστρέφοντας στο Βόλο, τη Μαγνησία, οι αλιείς ετοιμάζουν συνδυαστικές κινητοποιήσεις με αποκλεισμό του λιμανιού του Βόλου από θαλάσσης και στεριάς, με καΐκια και τρακτέρ, ενώ θα επιδιώξουν συνάντηση με τους βουλευτές, αν δεν αναλάβουν πρωτοβουλία οι εκπρόσωποί μας στο Κοινοβούλιο.

Α.Φ.

Η …πρώτη φορά αξιοκρατία

Με το πρωτότυπο σύστημα αξιοκρατίας αλά ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζεται η στελέχωση της κρατικής μηχανής με τα ικανότερα στελέχη, τα οποία κατά μια διαβολική σύμπτωση, προέρχονται από το χώρο του περιούσιου (πλέον) Συριζόκοσμου ή από παλαιοπασόκους γενίτσαρους και άλλες δυνάμεις της κεντροαριστεράς.
Ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος ευτύχησε να δει την κόρη του συνεργάτιδα του Ευκλ. Τσακαλώτου, πριν αναλάβει καίρια κυβερνητική.

Οπως κάθε γονέας που μεριμνά πρωτίστως για την αποκατάσταση των παιδιών του, ήταν από τους πολέμιους του Βαρουφάκη, ζητώντας την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση.

Για να περισωθεί ο Τσίπρας και η κυβέρνηση πρώτη φορά Αριστερά, έδωσε μάχες και τελικά ο Βαρουφάκης αποτέλεσε παρελθόν και ω του θαύματος, τη θέση του πήρε ο Τσακαλώτος.

Οι συμπτώσεις δεν σταματούν εδώ για μια πολύ …γούρικη χρονιά για το βουλευτή καθώς με το γνωστό σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ που υπερβαίνει το opengoverment του ΓΑΠ, η 30χρονη οικονομολόγος Ελενα Παπαδοπούλου ορίστηκε Γενική Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής.

«Η κυβέρνηση συνεχίζει αταλάντευτη τον αγώνα κατά της οικογενειοκρατίας. Στη θέση του Γενικού Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής, τοποθετήθηκε κόρη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Ισως είναι άξια. Γιατί δεν δόθηκε όμως η δυνατότητα και σε άλλους άξιους ανθρώπους να διεκδικήσουν τη θέση; Δεν περιμένουμε απάντηση, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, αποδεικνύει καθημερινά ότι αντιμετωπίζει την εξουσία ως λάφυρο», σχολίασε το Ποτάμι.

Η σιγή ως απάντηση, σημαίνει αποδοχή;

Α.Φ.

Γιατί;

Διερωτάται στο fb o Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Κων. Τσέλιος:

«Σήμερα είναι η μέρα μας, γιορτάζουμε και μεις….!!!!!

Και ενώ η αγορά σήμερα κανονικά θα έπρεπε να έχει πλημμυρίσει από γυναίκες, να παίρνουν δωράκια μαθαίνω ότι άδεια τα ταμεία…..

Γιατί ωραίες μου κυρίες….???

Καλυτερα δωρακια ειναι τα φιλακια, απάντησε στην ερώτηση με αφορμή την ημέρα του άνδρα, φιλικό άτομο στον Πρόεδρο

Α.Φ.

Ιστορίες γραφειοκρατικής τρέλας

Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για σύμπτωση ή για το αποτέλεσμα της πίεσης που ασκήθηκε από τη δημοσιογραφική έρευνα, ωστόσο λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση στα χθεσινό φύλλο του «Ταχυδρόμου» για τις εικόνες ντροπής με τα ιατρικά απόβλητα που στοιβάζονται εδώ και ένα χρόνο στο πίσω μέρος του κτιρίου του ΠΕΔΥ Βόλου, ανακοινώθηκε ότι το πολύ μέσα σε ένα δεκαήμερο το πρόβλημα θα έχει αντιμετωπιστεί καθώς ξεπεράστηκαν τα γραφειοκρατικά εμπόδια με την υπογραφή σύμβασης ανάμεσα στο δημόσιο και τον ιδιώτη, ο οποίος θα αναλάβει τη απομάκρυνση των αποβλήτων. Τα αντανακλαστικά που έχει επιδείξει μέχρι στιγμής η διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας παραπέμπουν σε ασθενή ο οποίος έχει υποστεί λοβοτομή. Σε συνδυασμό με τα αντίστοιχα αντανακλαστικά των επιτρόπων και των υποεπιτροπών του δημοσίου που υφίστανται για να συντηρούν το γαϊτανάκι των αλόγιστων δαπανών, ενώ στην ουσία ταλαιπωρούν τον πολίτη, δικαιολογείται απόλυτα γιατί χρειάσθηκε να περάσει σχεδόν ένας ολόκληρος χρόνος προτού επιλυθεί ένα πρόβλημα ήσσονος σημασίας. Την ίδια στιγμή κάποιοι ρομαντικοί περιμένουν να γίνουν προσλήψεις ιατρικού προσωπικού στο ΠΕΔΥ Βόλου, όπου έχουν απομείνει τρεις κι ο κούκος.

Γ.Λ.

Μαχαίρια

Οσο μπόρεσαν να κρατηθούν χαμηλοί οι τόνοι μεταξύ Μ. Πατσιαντά και έξι ανεξάρτητων, κρατήθηκαν…
Τα μαχαίρια έχουν πλέον βγει. Οι έξι κατηγορούν τον επικεφαλής για συνεργασία με τη δημοτική αρχή για να εξυπηρετήσει ιδιοτελή συμφέροντα, και ο δεύτερος απαντά στους πρώην συντρόφους του ότι ακολουθούν τον κυβερνητικό πολιτικό κατήφορο.

Οι πρώην σύντροφοι έχουν γίνει εχθροί.

Ε.Χ.

Τρεχαντήρι

Πανταχού παρών στην πόλη, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Θανάσης Σταυρίδης: από μικρά πράγματα της καθημερινότητας, μέχρι και μεγαλύτερες παρεμβάσεις στο πλαίσιο του εξωραϊσμού και της εύρυθμης λειτουργίας της πόλης.

Ιδίως για τις παρεμβάσεις στα απλά και καθημερινά που κάποτε ήταν ζητούμενο έχει κερδίσει τις εντυπώσεις.

Ν.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου