ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ανέκδοτο τα Πανεπιστήμια

ανέκδοτο-τα-πανεπιστήμια-230925

Ανέκδοτο τα Πανεπιστήμια

Διόλου τυχαίο το ανέκδοτο με το Χότζα που επικαλέστηκε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιώργος Πετράκος.

Ολοι γνωρίζουμε το ανέκδοτο που πάει ένας πολύτεκνος στο Χότζα και διαμαρτύρεται ότι δεν έχει χώρο να κοιμίσει τα παιδιά του. Στέλνει λοιπόν ο Χότζα, σταδιακά το δούλο του, τον αναγκάζει να βάλει μέσα στο σπίτι και ζώα κι όταν έδωσε εντολή να φύγουν οι «μουσαφίρηδες», τότε ο πολύτεκνος παραδέχθηκε ότι έχει ελεύθερο χώρο.

Κάπως έτσι γίνεται και με τα Πανεπιστήμια, μεταξύ των οποίων και το δικό μας. Κόβουν, κόβουν χρήματα, το Π.Θ. έχει ξεπεράσει κατά πολλού τα όριά του για να καλύψει τις ανάγκες του κι όταν θα δοθούν κάποια ψίχουλα θα νομίζουμε ότι ξαφνικά… πλούτισε.

Δοκιμασμένη πρακτική…

Ε.Χ.

Εδειξαν ευαισθητοποίηση

Συγκινητική ήταν η κινητοποίηση από φορείς αλλά και ευαισθητοποιημένους πολίτες να συνδράμουν για την καλύτερη δυνατή φιλοξενία των μεταναστών στο Κέντρο Υποδοχής Μαγνησίας. Πραγματικά, η τοπική κοινωνία αγκάλιασε τους μετανάστες. Πολίτες του Βόλου πρόσφεραν ακόμη και παιχνίδια για τα παιδιά.

Κ.Μ.

Συντονισμένα

«Πρέπει πλέον να αντιληφθούμε την αναγκαιότητα της συνεργασίας, για να προωθηθεί το τουριστικό προϊόν» όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα της συνεργασίας μεταξύ φορέων και της ανάπτυξης συντονισμένων πρωτοβουλιών. Οι πρωτοβουλίες συνεργασίας που έχουν αναπτυχθεί με αντίστοιχες Ενώσεις της Θεσσαλίας, έχουν ως στόχο τη συντονισμένη προώθηση του ταξιδιωτικού προορισμού, προς όφελος όλων.

Γ.Υ.

Εξέλιξη

Κοινή θέση των επαγγελματιών που ασχολούνται με τον τουρισμό, είναι ότι βασικός παράγοντας ομαλής εξέλιξης είναι η διατήρηση του κλίματος σταθερότητας, καθώς σε αντίθεση περίπτωση προκύπτουν προβλήματα και ανατροπές. Οι επαγγελματίες υπογραμμίζουν ότι ο τουρισμός και η πολιτικοικονομική σταθερότητα είναι συγκοινωνούντα δοχεία, τα οποία αλληλοεπηρεάζονται, διαμορφώνοντας ανάλογες εξελίξεις σε κάθε χρονική περίοδο, όπως η συγκεκριμένη που διανύουμε.

Γ.Υ.

Πρόταση

Ο κ. Κατρούγκαλος στην αυριανή τριμερή θα κληθεί να δώσει λύση σε ένα δύσκολο πρόβλημα όπως είναι η μεταφορά της COCA – COLA από το Βόλο στο Σχηματάρι. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει σκέψη να προταθούν διάφορα κίνητρα στην εταιρεία προκειμένου να επανεξετάσει το σχεδιασμό της. Να πιεστεί και να παραμείνει στο Βόλο. Σε αυτό το κλίμα οι εργαζόμενοι δεν το βάζουν κάτω, είναι αποφασισμένοι μέχρι τέλους να παραμείνουν στις επάλξεις.

Β.Κ.

Οχι πια, θεατές

Ναι συμβαίνει και στο Βόλο, τον «αυστριακό», τον Πηλιορείτικο, τον ξυνόγλυκο, τον δύσκολο, τον, τον…

Ενας συναγερμός διαρκείας, σαν μαζωμένες τύψεις από την υποδοχή των Μικρασιατών προσφύγων, σαν κάθαρση από μια γονιδιακή μιζέρια, ξαφνικά γίναμε μεγαλόκαρδοι και ανθρωπιστές, αλληλέγγυοι στον κατατρεγμένο.

Πρέπει να τσιμπηθούμε ξανά και ξανά για να πιστέψουμε πως δεν συμμετέχουμε στη γιορτή των Ευχαριστιών, ούτε σε ταχύρυθμα σεμινάρια Καλών Σαμαρειτών.

Για πολλούς, διάφορους λόγους, οι Βολιώτες που μπολιάστηκαν με εθελοντισμό, οι Βολιώτες που ξαναβλέπουν μέσα στην κρίση αξίες της αλληλεγγύης, της προσφοράς από το υστέρημα, τρέχουν σε αγώνες δρόμου για να στηρίξουν ιδρύματα κοινωνικής μέριμνας

Συμμετέχουν σε δράσεις για να βοηθήσουν τα παιδιά με καρκίνο, φτιάχνουν ομάδες εθελοντών, ενεργούν, ζουν…

Μοιράζονται γιατί κερδίζουν συναισθήματα, αναγνώριση και μια θέση σε μια ασφαλή αγκαλιά μιας εθελοντικής ομάδας, μιας δράσης.

Οι δύο πρόσφατες περιπτώσεις εκφόρτωσης λαθρομεταναστών σε νησίδες των Β. Σποράδων, ιδιαίτερα η προχθεσινή, συγκυριακά ίσως, διαχειρίστηκαν με μεγαλύτερη εμπλοκή της κοινωνίας, του διπλανού του… διπλανού καναπέ.

Βρισκόμαστε σε μια νέα εποχή ή σε μια παροδική έκφραση της γενικής ψυχολογίας, μετά τους πνιγμούς βρεφών στο Αιγαίο, της θλίψης από τα επίσης αθώα θύματα του Παρισιού;

Εάν ο φόβος επόμενων τρομοκρατικών στόχων, γεννάει φιλικότερες συμπεριφορές υποδοχής προσφύγων, θα αποδείξουμε πιθανότατα ότι επιλέξαμε εφήμερες, κατά περίπτωση καλοσύνες, αντί μιας συνειδητής δομικής αλλαγής στη στάση ζωής

Α.Φ.

Volos – Pelion – Paris

Στα άμεσα κοινωνικά αντανακλαστικά της Δημοτικής Αρχής Βόλου, που προσέτρεξε να προστεθεί στην πρώτη λίστα των Δήμων οι οποίοι εξέφρασαν σε εμβληματικά τους κτίρια την αλληλεγγύη στο Γαλλικό λαό, ήταν σχεδόν αναμενόμενο να ακολουθήσουν διάφορα τρολαρίσματα, αρκετά με μεγάλη δόση χιούμορ όπως:

– Φωταγωγήθηκε το Δημαρχείο με σκοπό να εορταστεί η καινούργια ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης που θα φέρει τα χρώματα των δύο παλιών και θα ονομάζεται Ολυμπιονίκης !!!

– Πιο Παρίσι, πια Γαλλία; Γιουγκοσλαβία η φωτεινή σημαία…

– Σιγά – σιγά γινόμαστε …Μονακό

Ζορζ, τα χάπια μου….

Α.Φ.

Επικίνδυνο αδιέξοδο

Η σκληρή κόντρα μεταξύ της δημοτικής αρχής Βόλου και του τοπικού σωματείου των καθαριστριών πρέπει να λήξει άμεσα. Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο οι δύο πλευρές έχουν τη διάθεση να υποχωρήσουν ώστε να βρεθεί κοινός τόπος στο θέμα της υπογραφής νέων συμβάσεων, ωστόσο αυτό που ξέρουμε με βεβαιότητα, βάσει των όσων καταγγέλλουν οι ίδιες οι εκπρόσωποι του σωματείου, είναι πως αν συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση με τις ανεπαρκείς υπηρεσίες καθαριότητας, κυρίως στις σχολικές μονάδες της περιοχής, τότε οι συνέπειες για τη δημόσια υγεία θα είναι οδυνηρές. Οταν μιλάμε για παιδιά και για συνθήκες υγιεινής σε δημόσια σχολεία τότε απαιτούνται ευαισθησία και ταχύτατα αντανακλαστικά στην αντιμετώπιση προβλημάτων, όπως το συγκριμένο με τις νέες συμβάσεις των καθαριστριών. Οι γονείς νοιάζονταν για την υγεία των παιδιών τους και όχι για τα επιχειρήματα της δημοτικής αρχής ή των καθαριστριών που δικαίως ή αδίκως έχουν στυλώσει τα πόδια και δεν υποχωρούν ούτε βήμα από τις θέσεις τους (και η μια και η άλλη πλευρά).

Γ.Λ.

Κοινωνικά αντανακλαστικά

Από το περίσσευμα ανθρωπιάς και ανιδιοτελούς διάθεσης προσφοράς στο συνάνθρωπο ορισμένων συμπολιτών μας, προσπαθεί η Μαγνησία να καλύψει το τεράστιο έλλειμμα σε υποδομές και οργάνωση σε ό,τι αφορά στη φιλοξενία μεγάλων ομάδων προσφύγων που εγκαταλείπουν οι διακινητές στα ξερονήσια των Βορείων Σποράδων, όπως οι 181 πρόσφυγες από τη Συρία που φιλοξενούνται στην περιοχή από το πρωί του Σαββάτου. Η συμβολή των εθελοντών είτε αυτοί ανήκουν σε οργανωμένες ομάδες, είτε είναι απλοί Βολιώτες ήταν πραγματικά συγκινητική. Ωστόσο χωρίς υποδομές και κατάλληλα εκπαιδευμένο έμψυχο δυναμικό πώς είναι δυνατόν να ανταπεξέλθει ο νομός Μαγνησίας στον εφιάλτη του μεταναστευτικού που όσο περνά ο καιρός και δεν δίνεται λύση, τόσο θα μεγαλώνουν οι καραβιές των προσφύγων οι οποίοι προσπαθούν να σώσουν τις ζωές τους από τον τυφλό θρησκευτικό φανατισμό και το σκοταδιστικό μίσος των Τζιχαντιστών;

Γ.Λ.

Αφανισμός

«Ο,τι δεν κατάφεραν οι πολυεθνικές, έρχεται να το πετύχει το κράτος», αναφέρει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Μαγνησίας, Αποστόλη Τσακανίκα, κάνοντας λόγο για αφανισμό των πάγκων από τις λαϊκές αγορές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέτρα που λαμβάνονται δεν θα διώξουν απλώς τους μικρούς παραγωγούς από τις λαϊκές αγορές. Θα εξαφανίσουν έναν θεσμό που επί χρόνια στηρίζει τους οικονομικά αδυνάμους και οι ίδιοι θα βγουν στην ανεργία, αδυνατώντας να εξασφαλίσουν έστω και το πενιχρό σημερινό τους μεροκάματο.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου