ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Να φωτιστούν

να-φωτιστούν-232901

Να φωτιστούν

Ας ελπίσουμε ότι τα όσα τραγικά διαδραματίστηκαν στο Παρίσι θα «φωτίσουν» τους ισχυρούς της γης να λάβουν σωστές αποφάσεις και όχι εν θερμώ. Διότι όπως έδειξε η τραγωδία της Γαλλίας, την πληρώνουν πάντα «αθώοι».

Αλληλεγγύη

Φωτιά πήραν τα τηλέφωνα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ χθες καθώς δεκάδες συμπολίτες χθες από το πρωί μόλις ενημερώθηκαν για τους 181 μετανάστες που εγκαταλείφθηκαν στην Αλόννησο, έσπευσαν να βοηθήσουν προσφέροντας ρούχα και τρόφιμα. Η αλληλεγγύη σε δύσκολες στιγμές είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτούς που προσπαθούν να «χωρίσουν» τον κόσμο.

«Η κοινωνία προετοιμάζει το έγκλημα»

Είναι φρικτό αυτό που συνέβη στο Παρίσι. Η βία, τυφλή αλλά στοχευμένη, είναι φρικτή και υπάρχει από τότε που ο άνθρωπος δημιούργησε ιδεολογίες και έμαθε να αντιλαμβάνεται την επικοινωνία μεταξύ πληθυσμών με το σκοπό του εμπορίου.

Ας δούμε λίγο την ιστορία: «Οι Σταυροφορίες ξεκίνησαν (1095 μ.Χ.) ως η ιδέα μίας ιερής εκστρατείας από μέρους των Δυτικών (Καθολικών) Χριστιανών, με σκοπό την απελευθέρωση των Αγίων Τόπων (Παλαιστίνη, Ιερουσαλήμ) από τους μουσουλμάνους. Θεωρείται ότι ήταν η απάντηση της Δύσης στον ιερό πόλεμο, ή τζιχάντ, που κατά καιρούς κήρυττε το Ισλάμ. Ο σκοπός των Σταυροφοριών ήταν η συντριβή του Ισλάμ».
Παρατηρείτε μεγάλη πρόοδο 1000 χρόνια μετά;

Ο Γάλλος Βίκτωρ Ουγκώ είχε γράψει πριν 2 αιώνες ότι «η κοινωνία προετοιμάζει το έγκλημα. Ο εγκληματίας το διαπράττει».

Και πως σταματάμε το έγκλημα όταν έχει καλλιεργηθεί με ρίζες βαθιές;

Ο Noam Chomsky απαντά ως εξής: «Ολοι προβληματίζονται πώς να σταματήσουμε την τρομοκρατία.

Υπάρχει όμως ένας πραγματικά εύκολος τρόπος. Να σταματήσουμε να είμαστε μέρος της».

Θα πάρει μέρος στις εκδηλώσεις

Το δικό του μήνυμα θα στείλει τις εορτές των Χριστουγέννων το Κίνημα Πολιτών «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε». Με συμμετοχή με περίπτερο στο χωριό του Αϊ Βασίλη ή στον Αγιο Νικόλαο αν του επιτραπεί, το Κίνημα θα ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό για τη σημασία της προτίμησης των τοπικών προϊόντων, ενώ θα εκθέτει και προϊόντα ντόπιων παραγωγών για την προβολή τους. Οι δράσεις συνιστούν μία καλή αρχή για το ξεκίνημα του Κινήματος και για την επιτυχία τους έχει μεγάλη σημασία η συμμετοχή εθελοντών πολιτών.

Συνεργασία

Σε κοινές συντονισμένες δράσεις προχωρούν οι επαγγελματίες του τουρισμού με τη συνδρομή των φορέων, προκειμένου να προωθηθούν σημαντικά ζητήματα που έχουν ως απώτερο στόχο την ανάπτυξη της Μαγνησίας. Η ισχύς εν τη ενώσει θα αποτελέσει το εφαλτήριο σημαντικών πρωτοβουλιών, που έχουν επίκεντρο τον τουρισμό και την ευρύτερη προβολή της Μαγνησίας.

Προσπαθούν

Σημαντικές προσπάθειες καταβάλλονται από το έμψυχο δυναμικό της Σκοπέλου, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές, να αποζημιωθούν οι πληγέντες επαγγελματίες και να δοθούν κίνητρα ανάπτυξης στο νησί. Επαγγελματίες, κάτοικοι και φορείς, βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση, υπενθυμίζοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα οι κυβερνητικές δεσμεύσεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου