ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Διαψεύδει

διαψεύδει-239099

Διαψεύδει

Παντελώς ανυπόσταστη χαρακτηρίζει ανάρτηση σε site που τον θέλει να παραιτείται και τη θέση του να αναπληρώνει ο Βαγγέλης Καπούλας, ο δημοτικός σύμβουλος της Επιλογής Ευθύνης, Απ. Παπατόλιας.

Ο κ. Παπατόλιας, σπεύδει να διαψεύσει ανάρτηση, που πιθανότατα στηρίζεται στις τελευταίες απουσίες του από το δημοτικό συμβούλιο.

«Σε κάθε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ενημερώνω με έγγραφο το Προεδρείο για την απουσία μου, λόγω των ανειλημμένων υποχρεώσεών μου στην Ενωση Περιφερειών», αναφέρει ο κ. Παπατόλιας.

Ο ίδιος πάντως φέρεται αποφασισμένος να μην επιστρέψει στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, παρά μόνο μετά την έκπτωση, όπως λέει, του Αχ. Μπέου. «Με τη χυδαιότητα, την παρακμή, τον τραμπουκισμό και την ανομία δεν μπορώ να συνυπάρξω», έλεγε ο κ. Παπατόλιας περιγράφοντας σκληρά σκηνικά τα οποία δεν θέλει να ξαναζήσει. «Περιμένω την αποπομπή του ώστε να ξαναδώσω το παρών», αναφέρει ο ίδιος.

Ε.Χ.

Στέλνουν το δικό τους μήνυμα

Ενωμένοι οι τοπικοί φορείς του Αλμυρού παραχωρούν σήμερα στις 2 το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Αλμυρού συνέντευξη Τύπου για την αυριανή απεργία. Επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι, αγρότες και κτηνοτρόφοι θα αναφερθούν στις διεκδικήσεις τους και τα προβλήματα των κλάδων. Θα καλέσουν από κοινού τους πολίτες να κινητοποιηθούν με στάση έως τις 11.30 το πρωί.

Κ.Μ.

Προσπαθεί

Ολόκληρο… προεδρικό διάταγμα πρέπει να εκδώσουν οι ιδιοκτήτες ιδιοκτησιών στους παραδοσιακούς οικισμούς του Πηλίου όταν οι ιδιοκτησίες τους είναι κοντά σε μεγάλα ρέματα προκειμένου να κάνουν οποιαδήποτε εργασία στα οικόπεδά τους. Οι δυσλειτουργίες του επίμαχου Νόμου συζητήθηκαν εκτενώς στην προχθεσινή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ η οποία παρεμβαίνει ώστε να δοθούν έτοιμες λύσεις και να ασκηθεί πίεση να εκδοθεί τροπολογία. Το θέμα αφορά ένα μεγάλο αριθμό κατοίκων του Πηλίου καθώς στο βουνό των Κενταύρων υπάρχουν πολλά μεγάλα ρέματα. Το ΤΕΕ και σ’ αυτήν την περίπτωση προσπαθεί να βοηθήσει. Τώρα, αν είναι εύκολο η νομοθεσία να αλλάξει για παραδοσιακούς οικισμούς, αυτό είναι μία άλλη ιστορία.

Κ.Μ.

Ελπίδες

Τις ελπίδες τους για εξεύρεση λύσης στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, εναποθέτουν, παράλληλα, στη σημερινή τους συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών κ. Αλεξιάδη, οι πληγέντες επαγγελματίες της Σκοπέλου. Οι επαγγελματίες ενώνουν τη φωνή και τα αιτήματά τους, καταβάλλοντας προσπάθειες να βρουν διεξόδους στα τεράστια προβλήματα που συσσωρεύτηκαν λόγω της θεομηνίας.

Γ.Υ.

Πιέσεις φαρμακοβιομηχάνων για λίστα ΜΥΣΥΦΑ

Μερίδα της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, η οποία άσκησε ασφυκτικές πιέσεις στην κυβέρνηση, προκειμένου να μην αποδεχθεί τη νέα δραστική μείωση των τιμών στα off patent και τα γενόσημα φαρμακευτικά σκευάσματα, επιχειρεί τώρα ανοιχτά να μπλοκάρει την εύλογη και αναμενόμενη απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να περιορίσει δραστικά την λίστα των… 1.300 μη υποχρεωτικώς συνταγογραφουμένων (και μη αποζημιουμένων από τα ασφαλιστικά ταμεία) φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ)!
Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι η απελευθέρωση των δικτύων διανομής για τα ΜΥΣΥΦΑ να βρει την ως άνω λίστα με περίπου 300 σκευάσματα, καθώς, όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά πριν από μήνες ο γενικός γραμματέας Δημοσίας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος, “υπάρχουν πολλά ΜΥΣΥΦΑ τα οποία είναι κανονικά φάρμακα, αλλά δεν τα αποζημιώνει η κοινωνική ασφάλιση. Αφού είναι φάρμακα, γιατί δεν τα αποζημιώνουμε; Η λίστα των ΜΥΣΥΦΑ θα περιοριστεί μόνον στα αυστηρώς μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα φάρμακα και τα υπόλοιπα σκευάσματα θα παραμείνουν προς διανομή από τα φαρμακεία και διά χειρός φαρμακοποιού».

Και η …μάχη συνεχίζεται.

Α.Φ.

Εφιαλτικές σκέψεις

Στη χθεσινή συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας Μαγνησίας ακούστηκαν πολλές υποσχέσεις για το επίπεδο ετοιμότητας των αρμοδίων υπηρεσιών, έτσι ώστε να παρέμβουν για την αντιμετώπιση πιθανών δυσάρεστων καταστάσεων από τα καιρικά φαινόμενα το φετινό χειμώνα. Την ίδια στιγμή στο μυαλό του δημάρχου Σκοπέλου που μετείχε στη σύσκεψη, στριφογύριζαν εφιαλτικές σκέψεις για την κατάσταση στο νησί του από μια ακόμη ενδεχόμενη θεομηνία που θα δώσει τη χαριστική βολή σε ό,τι γλίτωσε από την ακραία καταιγίδα του περασμένου Σεπτεμβρίου. Με τις αγωνιώδεις σκέψεις του, αναμιγνύονταν και οι αναρίθμητες υποσχέσεις ακόμη και από χείλη του ίδιου του πρωθυπουργού ότι η πολιτεία θα χρηματοδοτήσει το σύνολο των παρεμβάσεων για την αποκατάσταση των ζημιών σε βασικά έργα υποδομής, τα οποία παρέσυραν οι χείμαρροι. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει εισρεύσει στα ταμεία του δήμου ούτε ένα από 15 περίπου εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται έτσι ώστε η Σκόπελος να πάψει να θυμίζει εμπόλεμη ζώνη!

Γ.Λ.

Γενικός ξεσηκωμός

Οταν βρίσκονται στην ίδια συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα μαζί με εκπροσώπους επαγγελματοβιοτεχνών, εμπόρων και καταστηματαρχών εστίασης τότε δεν υπάρχουν αμφιβολίες για την κρισιμότητα της κατάστασης. Η αυριανή γενική απεργία πού ενώνει όλους τους παραγωγικούς και οικονομικούς κλάδους της περιοχής ενάντια στην άγρια φορολόγηση, τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και το επερχόμενο κύμα πλειστηριασμών και εξώσεων αποτελεί ένα γερό κρας τεστ για τα αντανακλαστικά τόσο των διοργανωτών των κινητοποιήσεων, όσο και των απλών εργαζομένων που καλούνται να σηκωθούν από τον καναπέ. Αν πετύχουν αυτές οι κινητοποιήσεις τότε ίσως υπάρχει ελπίδα για τους εξουθενωμένους από τα αλλεπάλληλα μνημόνια πολίτες. Σε διαφορετική περίπτωση ο καθένας θα είναι άξιος της μοίρας του.

Γ.Λ.

Ανενημέρωτος

Ας ενημερώσει κάποιος τον Μιχάλη Μιτζικό ότι από την ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ Βόλου τρέχει ήδη πρόγραμμα στοματικής υγιεινής για μαθητές σε συνεργασία τόσο με τις διευθύνσεις εκπαίδευσης και κυρίως με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Βόλου.

Μάλιστα μέσα από αυτό το πρόγραμμα έχουν εξαχθεί και σημαντικά συμπεράσματα για την πλημμελή στοματική υγιεινή των παιδιών που προσφάτως παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου.

Οχι τίποτα άλλο δηλαδή, αλλά για να στηρίξει η δημοτική του παράταξη όπως λέει και στην πρόταση που καταθέτει στο δημοτικό συμβούλιο «τη δράση που συμβάλλει ενεργά και άμεσα στην αντιμετώπιση του προβλήματος».

Ε.Χ.

Αναβλήθηκε

Για σήμερα αναβλήθηκε η επιτροπή διαβούλευσης του δήμου Βόλου, που θα συζητούσε το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του δήμου για το 2016.

Απορούμε δηλαδή ποιος ο λόγος συνεδρίασης της επιτροπής κι αν τυχόν παρατηρήσεις και προτάσεις θα προλάβουν να ενσωματωθούν στην εισήγηση μέσα σε λίγες ώρες, μέχρι το απόγευμα δηλαδή, οπότε και συνεδριάζει για την ψήφισή τους το δημοτικό συμβούλιο.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου