ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Απόντες

απόντες-241369

Απόντες

Στις 4 χθες το απόγευμα είχε καθοριστεί συνάντηση στο γραφείο της υπουργού Βιομηχανίας Θεοδ. Τζάκρη από τους βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ για τη ΒΙΣ. Για τη συνάντηση μάλιστα είχε ενημερωθεί εγκαίρως το σωματείο των εργαζομένων. Ωστόσο παρά το γεγονός ότι Μάκης Μπαλλής και Αλ. Μεικόπουλος βρέθηκαν εγκαίρως για να συζητήσουν με την υπουργό, το σωματείο των εργαζομένων δεν εμφανίστηκε ποτέ στο ραντεβού. Ούτε στα τηλέφωνα απαντούσε κανείς όπως πληροφορείται η στήλη, παρά τις επανειλημμένες κλήσεις που έγιναν. Περίεργο, ειδικά όταν μέχρι προχθές καταγγέλλονταν οι κυβερνητικοί βουλευτές ότι δεν κάνουν τίποτα. Το σωματείο οφείλει να απαντήσει δημόσια… για τη μη προσέλευσή του σε μία συνάντηση που αφορούσε τη βιομηχανία που απασχολείται. Δεν είναι δυνατόν υπουργός να συγκαλεί συνάντηση και να γυρίζουν την πλάτη αυτοί που «καίγονται». Ο πρόεδρος του σωματείου Στ. Γαλλιόπουλος οφείλει μία απάντηση.

Β.Κ.

Αδιαφορεί

Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση με τα αδέσποτα στο δήμο Αλμυρού, όμως η δημοτική αρχή δεν ενδιαφέρεται για τα προβλήματα. Ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος Αλμυρού «Αγάπη και Προστασία» κατήγγειλε χθες ότι ο δήμος Αλμυρού άφησε την κατάσταση στην τύχη της, με αποτέλεσμα αγέλες ζώων να τρομοκρατούν τους πολίτες, να υπάρχει κακοποίηση ζώων, μαζικές θανατώσεις. Ο Σύλλογος δεν μπορεί να κάνει κάτι για να παρέμβει πέραν από το να ασκεί πίεση προς τη δημοτική αρχή, όμως ο δήμος Αλμυρού, σύμφωνα με τους φιλόζωους, δείχνει παντελή αδιαφορία…

Κ.Μ.

Ηχηρό μήνυμα

Με αρνητικό πρόσημα κλείνει σήμερα το δεκαήμερο εκπτώσεων στην εμπορική αγορά του Βόλου. Ο εμπορικός κόσμος βέβαια δεν περίμενε και ανατροπή της κατάστασης. Πώς να σωθούν οι απώλειες ενός ολόκληρου δεκάμηνου; Οι έμποροι έλπιζαν κάτι να γίνει να ξαναρχίσει η δουλειά. Τα προβλήματα στον κλάδο είναι τόσα πολλά που ο εμπορικός κόσμος ετοιμάζεται να στείλει ηχηρό μήνυμα στη μεθαυριανή απεργία. Είναι χαρακτηριστική η προτροπή προς τους καταναλωτές να μην ξοδέψουν ούτε ένα ευρώ τη μέρα της απεργίας…

Κ.Μ.

Μέτωπο

Το κοινό μέτωπο που έχουν συγκροτήσει συνδικάτα και επαγγελματικοί σύλλογοι επιβεβαιώνει η σημερινή κοινή συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί στο ΕΚΒ για την απεργία της Πέμπτης. Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι θα υπάρξει μαζική συμμετοχή από τις επαφές που έχουν με όλους τους εκπροσώπους των συλλόγων. Μένει να κριθεί αυτό στην πράξη από την απεργιακή συγκέντρωση.

Β.Κ.

Δυναμικά

Στις «απίστευτες ταλαιπωρίες» που υφίστανται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, στη διάρκεια της χθεσινής συνέλευσης, στην οποία παρευρέθηκαν ξενοδόχοι από τη χερσαία και τη νησιωτική Μαγνησία. Ο κ. Ζαφείρης αναφέρθηκε στην ανάγκη διοργάνωσης κινητοποιήσεων με τη συμμετοχή όλων των επαγγελματιών, προκειμένου να προωθηθούν δυναμικά τα κοινό αιτήματα.

Γ.Υ.

Αλλη Ελλάδα

Την αγωνία και τον προβληματισμό του για το μέλλον του τουρισμού κατέθεσε στη διάρκεια της χθεσινής συνέλευσης, ο αντιπρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας Κώστας Λεβέντης, τονίζοντας ότι πρέπει να δοθεί η ανάλογη προσοχή στην «άλλη Ελλάδα» και να αναπτυχθούν δυναμικές δράσεις προβολής με επίκεντρο τη συνέργεια επαγγελματιών και φορέων. Παράλληλα ο κ. Λεβέντης προέτρεψε τους ξενοδόχους να αναλάβουν πρωτοβουλίες, για το καλό του συνόλου και κυρίως προς όφελος του τουρισμού.

Γ.Υ.

Της Κάρλας Ι

Πριν ένα περίπου χρόνο, στην Επιθεώρηση Εργασίας στο Βόλο σε εργατική διαφορά, ο υπάλληλος καταγράφοντας την ιδιότητα συνδικαλιστή του Συνδικάτου «Μήτσος Παπαρήγας», διερωτάται: Ο κ. Παπαρήγας ποιος είναι; Είναι εδώ;

Χθες στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης της Κάρλας, κάποιος από τους επισκέπτες, κατέγραφε εκκρεμότητες. Πάνω στη συζήτηση επισημάνθηκε ότι το αρδευτικό έργο είναι στο «Αλεξ. Μπαλτατζής», με τον επισκέπτη που κατέγραφε εκκρεμότητες να δείχνει μια αμηχανία ως προς το ονοματεπώνυμο. «Είναι το πρόγραμμα, το Μπαλτατζής είναι το πρόγραμμα», του επισημάνθηκε, λύνοντας την απορία του.

Α.Φ.

Της Κάρλας ΙΙ

Αγνωστο γιατί αλλά η επίσκεψη Τσιρώνη στη Θεσσαλία, μύριζε «μπαρούτι» από την αρχή.
Λίγο η …πόρτα που έριξε στο Παναγιώτικο όταν ανέβαλε επίσκεψη λόγω προβλήματος υγείας αλλά δεν επανήλθε, λίγο η ανοιχτή επιστολή Μπέου για την …πόρτα Τσιρώνη στο Βόλο, λίγο το ύφος των δηλώσεων του υπουργού στη Λάρισα με τις ατέλειωτες αοριστίες και τις ενοχλήσεις του σε διευκρινιστικές ερωτήσεις, ολοκληρώθηκε στην Κάρλα την οποία ουδέποτε επισκέφθηκε.

Ο Περιφερειάρχης ήθελε τον υπουργό στην Κάρλα για να δει με τα μάτια του τα προβλήματα, ο υπουργός δεν ήθελε να γίνει ακόλουθος του Αγοραστού και επισκέφθηκε τα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης της Κάρλας στην Παλιά Εθνική Βόλου – Λάρισας στο Στεφανοβίκειο.

Ο Αγοραστός, έφυγε από τα γραφεία του Φορέα για το αντλιοστάσιο της Κάρλας, με τον υπουργό να του δηλώνει, όπως είπε ο Περιφερειάρχης πήγαινε κι έρχομαι…

Κι ενώ ο Περιφερειάρχης, με την υπόλοιπη ομάδα συνεργατών του ανέμεναν στην Κάρλα, σε επικοινωνία με τον υπουργό ενημερώνεται ο Περιφερειάρχης πως ο υπουργός, κινούμενος από το Φορέα προς την Κάρλα, ξέχασε το κινητό του στα γραφεία του Φορέα και πρέπει να γυρίσει εκεί να το πάρει ενώ δεν έχει άλλο χρόνο να επισκεφτεί την Κάρλα κι αν θέλει ο Αγοραστός να επιστρέψει στα γραφεία του φορέα για να ολοκληρωθεί εκεί η επίσκεψη του υπουργού.

Πολύ ξεθάρρεψαν οι ντόπιοι…

Α.Φ.

Ηχηρές απουσίες

Την κυβερνητική γραμμή που κρατά μακριά από το Βόλο τους αξιωματούχους του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως ακολουθούν και αρκετοί δήμαρχοι της περιφέρειας Θεσσαλίας. Δεν εξηγείται διαφορετικά η απουσία των δημάρχων Λάρισας και Καρδίτσας (ή έστω εκπροσώπων τους), από τη χθεσινή παρουσίαση δύο πρωτοποριακών προγραμμάτων για την επεξεργασία των αστικών αποβλήτων και τη διαχείριση των απορριμμάτων. Εκτός και αν στις γειτονικές πόλεις γνωρίζουν ήδη τις επίμαχες πρωτοποριακές μεθόδους και δεν χρειάζεται να μάθουν κάτι επιπλέον σε ό,τι αφορά στην υλοποίηση προγραμμάτων τα οποία προστατεύουν αφενός το περιβάλλον και αφετέρου γλιτώνουν από τεράστιες δαπάνες τους δήμους, δηλαδή τους ίδιους τους δημότες. Τον δήμαρχο Λαρισαίων δεν περιμένουμε να τον δούμε στο Βόλο μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις του στην TRT. Με τον ομόλογό του όμως της Καρδίτσας θα μπορούσε να υπάρξει μια υποτυπώδης έστω συνεργασία για το καλό των δύο πόλεων. Εκτός και αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ρίξει ανάλογο απαγορευτικό και στην Καρδίτσα!

Γ.Λ.

Σπάνιος ανθρωπιστής

Οσο μεγάλη είναι η απόσταση που χωρίζει επαγγελματικά τον Χαράλαμπο Τσιμά από την ιδιαίτερη πατρίδα του, τόσο μεγάλη είναι η αγάπη και η κοινωνική του ευαισθησία για το Βόλο και τις δομές που έχουν στο επίκεντρό τους τον άνθρωπο. Οπως η ΕΛΕΠΑΠ που τον βράβευσε χθες το πρωί για τη δωρεά ενός σημαντικού χρηματικού ποσού, το οποίο διασφαλίζει τη συνέχιση λειτουργίας ενός πρωτοποριακού προγράμματος για τα παιδιά με νοητική στέρηση. Για άλλη μια φορά ο ευεργέτης Χαράλαμπος Τσιμάς έκανε το θαύμα του και αυτό είναι κάτι που δεν θα μπορούσαν να ξεχάσουν ούτε οι υπεύθυνοι της τοπικής ΕΛΕΠΑΠ, ούτε όμως και τα ίδια τα παιδιά τα οποία μπορεί να αδυνατούν να αντιληφθούν τη σημασία της προσφοράς του, ωστόσο του έδειξαν με τις χειρονομίες και τα βλέμματά τους την ευγνωμοσύνη και την αγάπη προς το πρόσωπό του!

Γ.Λ.

Συμφέροντα

Συμφέροντα που φρέναραν την εφαρμογή της πρωτοποριακής μεθόδου εξάλειψης της λυματολάσπης με μικροοργανισμούς στο Βιολογικό και του Βόλου, κατήγγειλε ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος.

Την άποψη για την αιτία του αποκλεισμού φιλικών προς το περιβάλλον μεθόδων, συμμερίζεται και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κιλελέρ, Μιλτιάδης Αραμπατζής, ο οποίος κατά την παρουσίαση του πιλοτικού προγράμματος που εφαρμόζεται στο Βιολογικό του Βόλου, χαρακτήρισε τη μέθοδο ως «το καλύτερο σύστημα».

Ε.Χ.

Ζητούν μπλε ουρανό

Διαμαρτυρίες από τους επιχειρηματίες εστίασης στον πεζόδρομο της Τάκη Οικονομάκη.

Ζητούν από το δήμο μπλε ουρανό στο πλαίσιο του εορταστικού φωτισμού της πόλης, υποστηρίζοντας ότι η πιάτσα της εστίασης έχει επεκταθεί και πάνω από το γνωστό «Κολωνάκι» και ότι δεν θα πρέπει να είναι ευνοούμενοι μόνο οι μισοί.

Για φέτος σίγουρα ο δήμος δεν προλαβαίνει. Για του χρόνου όμως θα ήταν καλό να επεκταθεί ο φωτισμός με μπλε ουρανό.

Ε.Χ.

Επεισόδιο

Στόχος επίθεσης από συνεργάτη της δημοτικής αρχής, αναφέρει ότι έγινε ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑΣ, Θ. Τσαλούχας, στον απόηχο του θερμού επεισοδίου, μεταξύ των Απ. Νάνου και Γιάννη Γρηγορίου, οπότε και οι δύο άντρες ήρθαν στα χέρια στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου.

Τότε ο Θ. Τσαλούχας είχε υποστηρίξει ότι το επεισόδιο ήταν στημένο από τη δημοτική αρχή και σύμφωνα με τον ίδιο δέχθηκε επίθεση για τα λεγόμενά του από συνεργάτη της δημοτικής αρχής, ενώ ο ίδιος βρισκόταν έξω από το δημαρχείο Βόλου, μία ημέρα μετά.

Ο ίδιος -όπως ανέφερε- δεν αντέδρασε αν και προκλήθηκε σε μεγάλο βαθμό.

Αναμένεται πάντως συνέχεια στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου…

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου