ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εμειναν με άδεια χέρια

εμειναν-με-άδεια-χέρια-243906

Εμειναν με άδεια χέρια

Oσοι περίμεναν… στη σειρά για να λάβουν θέση στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, καλό θα είναι να αλλάξουν γνώμη, διότι η υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε για την επιλογή των συντονιστών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, θεσμοθετείται ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, θα ακολουθηθεί η διαδικασία επιλογής βάσει προσόντων μεταξύ των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, και θα υπάρξουν τοποθετήσεις, ενώ η επιλογή θα γίνει από το Συμβούλιο Υπηρεσιακής Κατάστασης Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων.

Τελικά, δεν μας χωρίζει

Διάφορες πολιτικές είχαν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια στην προβολή της τουριστικής ταυτότητας περιοχών της Μαγνησίας.

Το Πήλιο, δεν ήθελε στα περίπτερα εκθέσεων να είναι μαζί με το Βόλο, καθώς απευθύνονταν σε τουρίστες με διαφορετικά χαρακτηριστικά, οι Σποράδες δεν σκέφτονταν ποτέ να συνυπάρξουν με την ηπειρωτική Μαγνησία, καθώς θα τις κρατούσε χαμηλά στα δικά της στάνταρτς.

Οι ψυχροπολεμικές καταστάσεις φαίνεται πως ανήκουν στον παρελθόν και στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού World Travel Market 2015 στο Λονδίνο, Βόλος και Πήλιο, είχαν κοινό περίπτερο.

Η κοινή προσπάθεια των Δήμων Βόλου, Ζαγοράς – Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου για την προβολή του Volos Pelion ως ενιαίου προορισμού, έχει προοπτική, όπως αποτυπώνεται και στο νέο εγχείρημα, πάλι με κοινή εμφάνιση στην «Φιλοξένια».

Τελικά, ο τόπος μας ενώνει;

Δεν έχει οφέλη το Πήλιο αν αποκλείσει το Βόλο και αντίστροφα;

Σταθερότητα

Με έκδηλη αγωνία και προβληματισμό παρακολουθούν τις εξελίξεις οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, οι οποίοι εκτιμούν ότι εάν κυλήσει ομαλά ο χειμώνας και επικρατήσει κλίμα πολιτικής σταθερότητας, θα εξελιχθεί ικανοποιητικά η τουριστική κίνηση της νέας σεζόν. Κοινή θέση των επαγγελματιών είναι ότι η διατήρηση του κλίματος ηρεμίας, σε όλους τους τομείς, αποτελεί σημαντικό εφόδιο, προκειμένου να αποφευχθούν τα προβλήματα της προηγούμενης σεζόν.

Αλυσίδα

Τροχοπέδη είναι, εξάλλου, για τους επαγγελματίες στο σύνολό τους, η περίοδος της ύφεσης που διανύουμε, διότι έχει περιορίσει δραματικά τα οικονομικά του καταναλωτικού κοινού. «Τα πάντα είναι αλυσίδα», αναφέρουν χαρακτηριστικά επαγγελματίες, οι οποίοι βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται δραματικά λόγω των περιορισμένης οικονομικής δυνατότητας του καταναλωτικού κοινού.

Ενώνουν τις δυνάμεις τους

Δεκαέξι πολιτιστικοί σύλλογοι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες με είδη πρώτης ανάγκης. Σε συγκέντρωση χθες στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης έστειλαν ο καθένας το δικό του μήνυμα αλληλεγγύης και ενημέρωσαν για τις προθέσεις τους. Χρειάζονται όμως την ενίσχυση όλων των μελών των Συλλόγων, κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη, κάθε ευαισθητοποιημένου επαγγελματία. Ο αγώνας για την ενίσχυση των προσφύγων με είδη πρώτης ανάγκης θα διαρκέσει μέχρι 20 Δεκεμβρίου 2015. Θα είναι ένας αγώνας ανθρωπιάς, αλλά και πολιτισμού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου