ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ιδού το δίλημμα

ιδού-το-δίλημμα-248955

Ιδού το δίλημμα

«Ή ζούμε ή πεθαίνουμε» τόνισε σε δραματικούς τόνους ο Θοδωρής Πανόπουλος από τον ΙΜΑΝΤΑ στη συνέλευση αντιπροσώπων του ΕΚΒ που συγκλήθηκε προκειμένου να προετοιμαστεί καλύτερα η απεργία της 12ης Νοεμβρίου. Τα συνδικάτα ποντάρουν πολλά σε αυτή την πανεργατική απεργία προκειμένου να ανακόψουν τη φόρα των νέων σκληρών μέτρων που άλλα υλοποιούνται και άλλη έρχονται.

Β.Κ.

Πειραματισμοί

Σε μικροπολιτική σκοπιμότητα αποδίδεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η διάλυση του ΣΔΟΕ. Γνώστες του θέματος έλεγαν χθες ότι καθ’ υπόδειξη της τρόικας έδωσαν ένα μεγάλο κομμάτι του ΣΔΟΕ για τη δημιουργία της νέας Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων και κράτησαν ένα μικρό, περίπου 200 ατόμων, σε Αθήνα Θεσσαλονίκη για να έχουν τον έλεγχο που θέλουν. Η νέα υπηρεσία εντάσσεται στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ενώ το ΣΔΟΕ παραμένει στο υπουργείο Οικονομικών… Ελαφρά τη καρδία, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, αποφασίζουν αλλαγές στο φοροεισπρακτικό μηχανισμό με πειραματισμούς στις πλάτες των εργαζομένων και του ελληνικού λαού.

Κ.Μ.

Λυπηρό

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει η ενδοοικογενειακή βία στις μέρες μας. Το τελευταίο διάστημα το αστυνομικό δελτίο καταγράφει αρκετά συχνά καταγγελίες από ζευγάρια που σύρονται στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα και αλληλομηνύονται. Είναι και αυτές μέρος – πρόβλημα της οικονομικής κρίσης ή ξεσκεπάζονται πιο εύκολα εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων; Οπως και να χει είναι πραγματικά πολύ λυπηρό κυρίως για τα παιδιά να υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές, όμως δεν μπορούν και δεν πρέπει εφόσον εκδηλώνονται να γίνονται και ανεκτές.

Κ.Μ.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο

Tην ώρα που έχουν ξεσηκωθεί και οι πέτρες για τις απαράδεκτες δηλώσεις Φίλη, ο υπουργός βρήκε δύο συμπαραστάτες. Πέτρο Τατσόπουλο και Ελένη Ρεπούση που βγήκαν και υποστήριξαν το δικαίωμα στη διαφορετική άποψη. Τυχαίο;

Β.Κ.

«Ισοπεδωτήρας»

Πολλά δικαιολογούνται στην κρίση αλλά αυτή η απώλεια κάθε επαφής με την ελληνική γλώσσα, από πρόσωπα που εκφέρουν δημόσιο λόγο, πληγώνει πολλούς.

«Τώρα πέφτουν βροχή τα προστίματα».

Πρόεδρε άλλα τα πρόστιμα άλλα τα προσχήματα.

Οσο για τον άλλον Πρόεδρο με τον …ισοπεδωτήρα της οικονομίας, ανατριχίλα.

Ισα που θα ισοπεδώσει και τα προστίματα…

Α.Φ.

Ωραία, δημοκρατικά και… συριζέικα!

Αφού υπάρχει και επίκληση της κοινωνικής δικαιοσύνης και της διαφάνειας. Παγώνουν , λέει, οι πάσης φύσεως υπηρεσιακές μεταβολές του προσωπικού στα νοσοκομεία, γιατί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου… αξιολογεί τους υφιστάμενους διοικητές των νοσοκομείων του ΕΣΥ! Ή μάλλον για να είμαστε ακριβείς …καρατομεί τους υφιστάμενους διοικητές!

Τόσο … πολύ τους εμπιστεύεται που δεν μπορούν ούτε να καλύψουν μια βάρδια σε ένα τμήμα για να μη μείνουν οι άρρωστοι χωρίς νοσηλεία! Και αν αρρωστήσει ο μοναδικός υπάλληλος που υπάρχει σε αρκετά τμήματα;

Θα τα κάνει όλα ο ταλαίπωρος διοικητής στις τελευταίες ημέρες της …Πομπηίας του ή θα βάλουν πλάτη τα συντρόφια της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ από κοινού με τους εταίρους των ΑΝΕΛ;

Ας προμηθεύσουν τουλάχιστο το ίδρυμα με ένα ωραίο λουκετάκι γιατί θα το χρειαστούν οσονούπω! Υπάρχει και άλλη φημολογία. Οτι θα αναλάβουν λέει οι …διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας τις διοικήσεις των νοσοκομείων, ώσπου να συμφωνήσουν συνιστώσες και συνεταίροι στα νέα ονόματα των εκλεκτών του διδύμου Ξανθού-Πολάκη! Μα, 130 διοικητές σε όλη τη χώρα, όλοι, μα όλοι άχρηστοι; Εχει και η υπερβολή τα όριά της!

Α.Φ.

Μαθητικός ξεσηκωμός

Ο θόρυβος που προκάλεσαν για σχεδόν δυο ώρες χθες το πρωί στο κέντρο του Βόλου οι 100άδες μαθητές, οι οποίοι έλαβαν μέρος στο πρώτο μαθητικό συλλαλητήριο της φετινής σχολικής χρονιάς, ελπίζουμε να φτάσει μέχρι τα αυτιά των αρμοδίων στο υπουργείο Παιδείας. Στο κέντρο της πόλης πάντως, όπου έκαναν την ειρηνική πορεία τους τα παιδιά, το μήνυμα ενάντια στην συνεχιζόμενη υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας πέρασε και με το παραπάνω. Αν μάλιστα οι διοργανωτές του μαθητικού συλλαλητηρίου φρόντιζαν ώστε να μην ακουστούν κάποια συνθήματα με υβριστικό περιεχόμενο όπως αυτό για τη σημερινή εικόνα της Παιδείας, τότε η κινητοποίηση θα είχε κερδίσει ακόμα περισσότερες θετικές εντυπώσεις. Ποιος μπορεί όμως να κατηγορήσει νέα παιδιά που βράζει το αίμα τους και αγανακτούν μπροστά στην αδικία και τον παραλογισμό της γενιάς η οποία κυβερνά αυτό τον τόπο;

Γ.Λ.

Προστασία για την «Αργώ»

Στη στεριά βγήκε από χθες το εντυπωσιακό σκαρί τη «Αργούς» προκειμένου να καθαριστεί και να στολιστεί ενόψει των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο δήμος Βόλου για τα φετινά Χριστούγεννα. Το ξύλινο πλοίο των 18 τόνων θα παραμείνει στην παραλία δίπλα από το μνημείο των Ηρώων μέχρι την επόμενη Ανοιξη. Μήπως ο δήμος θα πρέπει να φροντίσει εκτός από τον καθαρισμό και το στολισμό και για τη φύλαξη του θρυλικού πλοίου το οποίο αποτελεί ένα πραγματικό σύμβολο για το Βόλο; Η εμπειρία έχει δείξει ότι η ανοησία και η ανευθυνότητα δεν έχουν όρια, ενώ το περιστατικό με τους αφρούς στο σιντριβάνι της πλατείας Ελευθερίας επιβεβαιώνει ξανά του λόγου το αληθές. Για πρώτη φορά η «Αργώ» το φετινό χειμώνα θα βρίσκεται υπό δημόσια θέα και όχι παροπλισμένη στο εμπορικό λιμάνι. Ας φροντίσει ο δήμος να μην εκτονώσουν πάνω της τα πρωτόγονα ένστικτά τους όσοι ενδεχομένως έχουν ανάλογες διαθέσεις. Στο παρόν σημείωμα δεν μεταφέρουμε προσωπικές εκτιμήσεις αλλά την αγωνία στελεχών των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου που έστησαν χθες ολόκληρη επιχείρηση για την ανέλκυση της «Αργούς».

Γ.Λ.

Καθοριστική

Πληθαίνουν διαρκώς οι πρωτοβουλίες συγκέντρωσης χρημάτων προκειμένου να βοηθηθεί η πληγωμένη Σκόπελος. Η ιδιωτική πρωτοβουλία αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά καθοριστική σε εποχές οικονομικής αβεβαιότητας και κρίσης.

Γ.Υ.

Πόρτα εξόδου

Πόρτα εξόδου από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ αλά… Νάνσυ Καπούλα, προανήγγειλε για τον Κώστα Γαργάλα ο δήμαρχος και Πρόεδρος της επιχείρησης, Αχιλλέας Μπέος.

Αφορμή αποτέλεσε κριτική που άσκησε ο κ. Γαργάλας στη ΔΕΥΑΜΒ για μια σειρά ζητημάτων όπως ο κανονισμός άρδευσης.

«Εσείς κύριε Γαργάλα δεν έχετε δικαίωμα ψήφου. Τι μιλάτε ανεξάρτητος είστε», είπε ο Αχ. Μπέος.
«Σας ενοχλούν οι φωνές», απάντησε ο Κ. Γαργάλας.

«Θα σας το κόψουμε σήμερα. Είναι το τελευταίο σας διοικητικό συμβούλιο», αποκρίθηκε ο Αχ. Μπέος.

«Είμαι νόμιμος εκπρόσωπος και δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό», αντέτεινε ο Κ. Γαργάλας.

«Καλά θα δείτε. Τα ίδια έλεγε και το ΤΕΕ», συνέχισε ο Αχ. Μπέος.

«Κι αυτό ακόμη εκκρεμεί. Διαβάστε τη γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους του 2013 και μετά να σκίσετε τα πτυχία σας γι’ αυτά που λέτε τώρα», ανέφερε ο εκπρόσωπος της μειοψηφίας.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου