ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Συντονίζονται

συντονίζονται-251270

Συντονίζονται

Σε διευρυμένη συνεδρίαση κάλεσε για σήμερα στις 7 το απόγευμα η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Μαγνησίας όλα τα πρωτοβάθμια Σωματεία της αλλά και άλλους παραγωγικούς φορείς όπως τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου και Νέας Ιωνίας και την Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας. Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ, Τρύφωνας Πλαστάρας, συντονίζει όσο το δυνατόν καλύτερα μπορεί τους επαγγελματίες ενόψει της απεργίας στις 12 Νοεμβρίου.

Κ.Μ.

Υπάρχουν ισοδύναμα αν θέλουν

Αφήνουν ανοιχτό το θέμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση μέχρι να βρουν ισοδύναμα όμως απ’ ό,τι φαίνεται δεν προσπαθούν και αρκετά. Το άρθρο 22, όπως σχολίαζαν χθες λογιστές, περιελάμβανε την απαλλαγή από το ΦΠΑ για τα φροντιστήρια αλλά και τα τυχερά παιχνίδια. Ωστόσο, η κυβέρνηση αν και κατάργησε την απαλλαγή για την εκπαίδευση δεν έκανε το ίδιο και για τον τζόγο. Δεν θα μπορούσε αυτό να αποτελεί ένα ισοδύναμο μέτρο, διερωτήθηκε εύστοχα επαγγελματίας του κλάδου.

Κ.Μ.

Προβληματισμός

Εντονότατο προβληματισμό προκαλεί στους επαγγελματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό η αύξηση του ΦΠΑ, η οποία καθιστά λιγότερο ανταγωνιστική την περιοχή μας σε σχέση με αντίστοιχους τουριστικούς προορισμούς του εξωτερικού. Κοινή θέση των επαγγελματιών είναι ότι η πολιτική που ακολουθείται είναι καταστροφική για τον τουρισμό, και θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες στο μέλλον.

Γ.Υ.

Ανησυχία

Ο προβληματισμός είναι ακόμη εντονότερος στη Σκόπελο, καθώς ο καιρός περνάει χωρίς να έχουν δοθεί ακόμη κονδύλια για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η θεομηνία του Σεπτεμβρίου. Η ανησυχία εντείνεται διότι η αποκατάσταση των ζημιών και η άρτια εικόνα του νησιού, είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την τουριστική κίνηση της θερινής σεζόν και η αναμονή συνεχίζεται.

Γ.Υ.

Δυναμική απάντηση

Συνέλευση αντιπροσώπων σήμερα στις 6 το απόγευμα πραγματοποιεί η Διοίκηση του ΕΚΒ για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας. Η 24ωρη πανεργατική απεργία αρχικά καθορίστηκε για τις 12 Νοεμβρίου χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να γίνει και νωρίτερα εάν η Κυβέρνηση επιχειρήσει να αιφνιδιάσει με το ασφαλιστικό και τα άλλα μέτρα που έρχονται. Οι εργαζόμενοι πάντως είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να… απαντήσουν.

Β.Κ.

Κυριακή με τον Κυριάκο

Συνεχίζοντας την προεκλογική περιοδεία του σε όλη την Επικράτεια, ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θα επισκεφθεί την προσεχή Κυριακή το Βόλο και θα μιλήσει στις 7.30 μ.μ. σε συγκέντρωση φίλων και υποστηρικτών του στο ξενοδοχείο ΠΑΡΚ.

Τη Δευτέρα θα αναχωρήσει για Τρίκαλα, Καρδίτσα και κατάληξη με ομιλία στη Λάρισα.

Πληροφορίες που φέρουν τον κ. Μητσοτάκη προσκεκλημένο από τους «κυανόλευκους» στον κυριακάτικο αγώνα (3 μ.μ.) στο «Π. Μαγουλάς» με τον Τύρναβο, για να αλλάξει το γούρι της Νίκης, δεν είχαν επιβεβαιωθεί μέχρι χθες.

Α.Φ.

Πιθανές καραμπόλες;

Ενσταση αντισυνταγματικότητας ενώπιον του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, που αφορά την παραβίαση της ισότητας της ψήφου και της αναλογικότητας της εκπροσώπησης των μικρών εκλογικών περιφερειών, σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος εκλογικού νόμου, κατέθεσαν πολίτες – εκλογείς των νομών Ροδόπης, Ξάνθης και Κέρκυρας.

Ζητούν να ακυρωθεί η εκλογή βουλευτών της Ν.Δ. στη Β’ Αθηνών την Α’ Θεσσαλονίκης και το νομό Αττικής και των αντίστοιχων του ΣΥΡΙΖΑ στους τρεις αυτούς νομούς και να ανακηρυχθούν βουλευτές οι Ευριπίδης Στυλιανίδης στη Ροδόπη, Αλέξανδρος Κοντός στην Ξάνθη και Στέφανος Γκίκας στην Κέρκυρα.
Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Στυλιανίδη, η αφαίρεση των εδρών της Ν.Δ. στις τριεδρικές περιφέρειες έχει ως συνέπεια να μην εκπροσωπείται το 23% των ψηφοφόρων της 20ης Σεπτεμβρίου σε Ξάνθη και Ροδόπη και το 22% στην Κέρκυρα σε σχέση με υπόλοιπα της τάξης του 0,4% που άρκεσαν για να εκλέξει βουλευτή η Ν.Δ.

Στη Β’ Αθηνών. «Είναι μια μάχη που δίνεται για λόγους αντισυνταγματικότητας και Δημοκρατίας, μια μάχη της επαρχίας έναντι του κέντρου. Θα εκδικαστεί στις αρχές του νέου έτους. Πρόκειται για μια δίκαιη δικονομική μάχη, που προστατεύει την ισότητα της ψήφου και την αναλογικότητα της εκπροσώπησης» τόνισε ο κ. Στυλιανίδης.

Από την ένσταση αυτή δεν αλλοιώνεται η κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων, όπως αυτή προέκυψε από το αποτέλεσμα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών αλλά δεν αποκλείεται να προκληθεί ντόμινο αλλαγών και καραμπόλες με ανακατανομές εδρών.

Α.Φ.

Ακραίες καταστάσεις – ακραία μέτρα

Στην τοπική ομοσπονδία επαγγελματοβιοτεχνών δεν ετοιμάζονται μόνο για τη γενική απεργία της 12ης Νοεμβρίου ενάντια στο φορολογικό τερατούργημα του ΣΥΡΙΖΑ που εξοντώνει τον κλάδο. Οργανώνονται και για εναλλακτικές μορφές κινητοποιήσεων με τοπικό χαρακτήρα που εφόσον πετύχουν θα στείλουν το κατάλληλο μήνυμα στην κεντρική εξουσία. Μεταξύ των προτάσεων που θα πέσουν στο τραπέζι των συζητήσεων είναι ο αποκλεισμός δημόσιων κτιρίων ακόμη και το συμβολικό κλείσιμο δρόμων. Στο σημείο όπου βρίσκεται σήμερα ο κλάδος με την φορολόγηση να τον εξοντώνει, την παρατεινόμενη οικονομική ύφεση να στραγγαλίζει και τις εναπομείνασες υγιείς επιχειρήσεις και την απελευθέρωση των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων να απειλούν να πετάξουν στο δρόμο τους οφειλέτες, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια επιλογών. Σε ακραίες καταστάσεις επιβάλλεται η λήψη ακραίων μέτρων!

Γ.Λ.

Πόλεις – χωματερές

Ολο και πλησιάζει το ενδεχόμενο να γεμίσουν οι δρόμοι και οι γειτονιές του Βόλου με σκουπίδια καθώς οι εργαζόμενοι στους δήμους έχουν αποφασίσει να συγκρουστούν μετωπικά με την κυβέρνηση για το θέμα της σχεδιαζόμενης κατάργησης των βαρέων και ανθυγιεινών ενσήμων. Το προσωπικό υπηρεσιών όπως η καθαριότητα των δήμων αν χάσει και αυτό το κεκτημένο τότε δεν θα έχει τίποτα άλλο να χάσει, στην κυριολεξία. Κατά συνέπεια οι επερχόμενες κινητοποιήσεις θα έχουν χαρακτήρα ολομέτωπης σύγκρουσης με τον επίμαχο κυβερνητικό σχεδιασμό. Στο μέσον αυτής της ανελέητης σύγκρουσης θα βρεθούν για άλλη μια φορά οι δημότες οι οποίοι θα αναγκαστούν να ζήσουν σε πόλεις – χωματερές. Μέχρι να καταλάβουν όσοι έχουν την ευθύνη για το αναπόφευκτο αδιέξοδο, ότι ορισμένα μέτρα δεν είναι δυνατόν να περάσουν από την κοινωνία.

Γ.Λ.

Αντιδράσεις

Πυρ και μανία χθες ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών, Μπαρ, Αναψυκτηρίων και Εστίασης Μαγνησίας, Γιάννης Γρηγορίου για τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων.

Κι αυτό γιατί, δεν φθάνει που οι επιχειρηματίες σε πεζοδρόμους και παραλία του Βόλου πληρώνουν τα υψηλότερα τέλη ανά τετραγωνικό μέτρο σε όλο το δήμο, εξαιρέθηκαν από τη μείωση κατά 15% που αποφασίστηκε στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο.

Πώς να μην αντιδρούν οι καταστηματάρχες; Σαν τιμωρία το βλέπουν επειδή δραστηριοποιούνται σε καλή επιχειρηματική ζώνη. Μόνο που και οι καλές επιχειρηματικές ζώνες, περνούν κρίση και τα έξοδα πλέον δεν βγαίνουν.

Ε.Χ.

Καλύτερα να μασάς

Κάθε φορά που μιλά, ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων ο Νίκος Φίλης.

Μία για το ΦΠΑ στα μακαρόνια: «πόσα μακαρόνια θα φάει ο Ελληνας;»

Μία για το ΦΠΑ στην εκπαίδευση: «όσοι δεν αντέχουν να πληρώνουν ΦΠΑ να διεκδικήσουν καλύτερο δημόσιο σχολείο».

Χθες με τη Γενοκτονία των Ποντίων ότι δεν ήταν γενοκτονία αλλά εθνοκάθαρση. Και ξεσηκώθηκαν και οι… πέτρες.

Είναι αυτό που λένε, καλύτερα να μασάει παρά να μιλάει.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου