ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δείχνει μεγάλη ευαισθητοποίηση

δείχνει-μεγάλη-ευαισθητοποίηση-252654

Δείχνει μεγάλη ευαισθητοποίηση

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πράσινη πόλη δείχνει ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης. Ο κ. Εσερίδης θα συμμετέχει στο πέμπτο ετήσιο συνέδριο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο τριήμερο 4-6 Νοεμβρίου στο Βερολίνο με θέμα «Η τοπική αυτοδιοίκηση γκρεμίζει το τείχος της κρίσης». Ο δήμαρχος Αλμυρού θα έχει ενημερωτική ξενάγηση με θέμα διαχείριση απορριμμάτων – πράσινη πόλη, ενώ πρόσφατα υπέγραψε στις Βρυξέλλες το σύμφωνο των δημάρχων για τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Κ.Μ.

Είναι οριακά

Τον τρόπο με τον οποίο θα κινητοποιηθεί στις 12 Νοεμβρίου το σύνολο των επαγγελματοβιοτεχνών εξετάζουν οι συνδικαλιστές. Παρά το μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή ωστόσο ποσά της τάξεως των 20 ακόμη και των 10 ευρώ είναι σημαντικά για να μην ανοίξουν ολόκληρες επιχειρήσεις! Οπως επισημάνθηκε χθες, ορισμένοι καταφέρνουν οριακά να είναι συνεπείς στις ρυθμίσεις.

Κ.Μ.

Συντονισμένα

Στην έκθεση World Travel Market του Λονδίνου βρίσκεται ο αντιπρόεδρος του ξενοδοχειακού επιμελητηρίου Κώστας Λεβέντης, πραγματοποιώντας επαφές με επιχειρηματίες του εξωτερικού. Πάγια θέση του κ. Λεβέντη είναι ότι οι συντονισμένες προσπάθειες αποδίδουν καρπούς, προς όφελος του τουρισμού κυρίως σε εποχές κρίσης και αβεβαιότητας και οι πρωτοβουλίες που αναπτύσσει, κινούνται σε ανάλογη κατεύθυνση.

Γ.Υ.

Αβέβαιο

Σε δεινή θέση έχουν περιέλθει τα μέλη της ναυτικής ομοσπονδίας λόγω των μνημονιακών αλλαγών που επέρχονται, καθιστώντας αβέβαιο το μέλλον τους. Οι κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν ανά την Ελλάδα έχουν προειδοποιητικό χαρακτήρα και θα συνεχιστούν «έως ότου αποσυρθεί το νομοσχέδιο που πλήττει τον κλάδο» όπως επεσήμαναν μέλη της ΠΝΟ.

Γ.Υ.

Αναμένουν

Εναν και πλέον μήνα μετά, αιρετοί, κάτοικοι και επαγγελματίες της Σκοπέλου αναμένουν την κρατική βοήθεια για την οποία υπήρξε άνωθεν προφορική δέσμευση. Η αγωνία και ο προβληματισμός της τοπικής κοινωνίας της Σκοπέλου κορυφώνεται λόγω χειμώνα και όπως υπογραμμίζεται από αρκετούς, χωρίς κρατικά κονδύλια καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη η αποκατάσταση των ζημιών, οι οποίες δυσχεραίνουν την καθημερινότητα του νησιού.

Γ.Υ.

Ο δαίμων του τυπογραφείου

Ο δαίμων του τυπογραφείου έκανε το θαύμα του! Ο δαίμων του τυπογραφείου «χτύπησε» στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της Δευτέρας και εκ παραδρομής γράφτηκε ότι το Θεσσαλικό ντέρμπυ μεταξύ ΑΕΛ και Ολυμπιακού Βόλου έληξε 2-0. Ασφαλώς και η διόρθωση είναι επιβεβλημένη μαζί με ένα μεγάλο συγγνώμη για το λάθος.

Ν.Τ.

Ενα «νέφος» wi-fi στο Βόλο

Σε λειτουργία τέθηκε το ασύρματο δίκτυο δωρεάν πρόσβασης στο internet για τους δημότες και τους επισκέπτες του δήμου Βόλου.

Δεκαπέντε κόμβοι εκπομπής έχουν παραδοθεί από την e-Trikala A.E. στο δήμο Βόλου και έχουν εγκατασταθεί σε κεντρικά σημεία της πόλης, τα οποία με την κατάλληλη σήμανση και πληροφόρηση για το εύρος της περιοχής που καλύπτουν, μπορούν να αναβαθμίσουν το προφίλ της πόλης στις νέες τεχνολογίες.

Με το δίκτυο αυτό δημιουργείται ένα «νέφος» πρόσβασης στο διαδίκτυο, εκπέμποντας στις νόμιμες και καθορισμένες από την ΕΕΤΤ συχνότητες και ισχύ (100 μιλιβάτ) δίνοντας την δυνατότητα στους δημότες να πλοηγηθούν στο διαδίκτυο και να επικοινωνήσουν με ηλεκτρονική αλληλογραφία, με ασφάλεια, καθόσον το δίκτυο προστατεύει τους χρήστες από άσεμνο και μη εκπαιδευτικό ή ενημερωτικό υλικό.

Οι πολίτες που επιθυμούν σύνδεση, θα πρέπει να αιτούνται κωδικού πρόσβασης (user name & password) από τον δήμο Βόλου, λαμβάνοντας ταυτόχρονα τον έντυπο οδηγό σύνδεσης με όλα τα βήματα που πρέπει να κάνουν στο κινητό ή το laptop τους για να συνδεθούν.

Α.Φ.

Οι ελπίδες στην αρχή

Κείμενα αυτογνωσίας, για ζωή δίχως φόβο κι ενοχή, με τον τίτλο «Κάθε τέλος μια αρχή», περιλαμβάνονται στο νέο συγγραφικό πόνημα του π. Χαραλ. Παπαδόπουλου, αποσπάσματα του οποίου «χτύπησαν» την πόρτα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

«Εγώ θα σ’ το πω απλά και ανθρώπινα, στο δικό μου πνευματικό επίπεδο που είναι χαμηλό και γήινο, γιατί κουράστηκα από τις υψηλές αναλύσεις.

-Μην περιμένεις η ζωή να σε ρωτήσει εάν και πόσο αντέχεις. Δεν θα συμβεί ποτέ.
-Μην περιμένεις να βρεθούν οι τέλειες συνθήκες για να πεις «θα ζήσω». Ζήσε σήμερα.
-Μην περιμένεις να βρεις τον τέλειο πατέρα ή μάνα για να μην έχεις τραύματα.
-Μην περιμένεις να βρεις τον τέλειο σύζυγο, γιατί απλά δεν θα τον βρεις ποτέ.
-Μην περιμένεις να κάνεις τα τέλεια παιδιά, γιατί απλά δεν υπάρχουν.
-Μην περιμένεις να συναντήσεις τους τέλειους φίλους, γιατί ούτε εσύ είσαι.
-Μην περιμένεις να δουλέψεις στην ιδανική δουλειά, γιατί απλά θα μείνεις άνεργος.
-Μην περιμένεις να δεις τον Θεό ως ένα «ον» που κατεβαίνει από τους ουρανούς σε μορφή χολιγουντιανής ταινίας. Απλά δεν θα συμβεί ποτέ και θα χάσεις την ευκαιρία να Τον συναντήσεις στην καθημερινότητά σου.
-Μην περιμένεις να έχεις την τέλεια παρέα για να πας ένα περίπατο.

Ξεκίνα έστω και μόνος. Στην διαδρομή, θα συναντήσεις συνοδοιπόρους».

Α.Φ.

Παιδιά για όλες τις δουλειές

Η αγανάκτηση των εργαζομένων του ΕΚΑΒ και στο Βόλο κτυπάει κόκκινο και η αυριανή τριήμερη αποχή τους από τις δευτερογενείς μεταφορές στο νοσοκομείο, αποτελεί μια πρώτη μορφή αντίδρασης σε χρονίζοντα προβλήματα όπως η μη εξόφληση δεδουλευμένων από υπερωρίες, αργίες και νυκτερινά καθώς και σε ζητήματα που προκύπτουν για τον κλάδο όπως οι επερχόμενες μειώσεις στις αποδοχές τους, βάσει του νέου μισθολογίου. Στο μεταξύ, οι ελλείψεις σε προσωπικό και οχήματα, σε συνδυασμό με την αύξηση των υποχρεώσεων τους σε ότι αφορά στην εξυπηρέτηση του νοσοκομείου και των κλινικών, δημιουργούν εκρηκτικές συνθήκες για τον κλάδο. Ούτε λίγο, ούτε πολύ οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ αντιμετωπίζονται σαν τα παιδιά για όλες τις δουλειές και την ίδια στιγμή οι αποδοχές τους συνεχώς μειώνονται, ενώ οι συνθήκες εργασίας τους χειροτερεύουν. Κατά συνέπεια οι κινητοποιήσεις αποτελούν αναμενόμενο μονόδρομο.

Γ.Λ.

Καταλήψεις υπό παρακολούθηση

Την ευκαιρία να αποδείξουν ότι ο φετινός κύκλος των καταλήψεων δεν άνοιξε για τα μάτια του κόσμου, έχουν οι εκπρόσωποι της τοπικής μαθητικής κοινότητας που από χθες μετέχουν δυναμικά στο κλείσιμο τουλάχιστον 12 γυμνασίων και λυκείων της Μαγνησίας. Οι συνήθεις κακοπροαίρετοι που η αλήθεια είναι ότι βρήκαν τα προηγούμενα χρόνια αρκετά επιχειρήματα να στηλιτεύσουν την επιλογή των μαθητών να προχωρήσουν σε καταλήψεις, καραδοκούν, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι ήδη η αστυνομία έχει ζητήσει τον κατάλογο με τα αιτήματα των σχολικών κοινοτήτων όπου δεν γίνονται μαθήματα από χθες. Η προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα των μαθητών έπεσε στο κενό τα προηγούμενα χρόνια επί δεξιών και κεντρώων κυβερνήσεων. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και τώρα που διοικεί τη χώρα αριστερή κυβέρνηση. Ωστόσο οι υπεύθυνοι των κινητοποιήσεων οφείλουν να διαφυλάξουν τα σχολεία σαν κόρη οφθαλμού και να προτάξουν τα αδιέξοδα της δημόσιας εκπαίδευσης.

Γ.Λ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου