ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Λάβρος

λάβρος-255154

Λάβρος

Λάβρος κατά της προηγούμενης ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ ο νέος γραμματέας Στέφανος Ξεκαλάκης. Οι αιχμές και τα καρφιά έδιναν και έπαιρναν μέσα στην αίθουσα του δημαρχείου, όπου έγινε η συγκέντρωση του κόμματος, δεν φάνηκε ωστόσο από τις μετέπειτα τοποθετήσεις να θέλει να υπερασπιστεί τη διακυβέρνηση Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ. «Καινούργιο κοσκινάκι μου και πού να σε κρεμάσω».

Μέσος όρος

Αστειεύονταν μεταξύ τους τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, βλέποντας στην αίθουσα που έγινε η συγκέντρωση με το νέο γραμματέα περισσότερα άσπρα κεφάλια. Παλιά στελέχη και μέλη που παραμένουν στο χώρο: «Πρέπει να μειώσουμε το μέσο όρο ηλικίας», έλεγαν και ξαναέλεγαν, αναγνωρίζοντας, ωστόσο, ότι από μόνο του αυτό δεν φτάνει. Άλλωστε για να «γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ».

Τις προτάσεις τους

Η κανονιστική για τα καταστήματα εστίασης ενεργοποιεί τους επαγγελματίες που σήμερα αναμένεται να δώσουν μαζικό παρών στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, προκειμένου να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις επί του θέματος.

Ο πόλεμος των 11 ημερών

Πόλεμο στην αγορά γάλακτος θα πυροδοτήσει η υπουργική απόφαση για την πλήρη απελευθέρωση της διάρκειας ζωής του γάλακτος. Πλέον θα μπορεί να παραμένει στο ράφι έως και 11 ημέρες. Το μέτρο αναμένεται να πλήξει την εγχώρια παραγωγή, καθώς θα ανοίξει τις πόρτες για αθρόες εισαγωγές από Γερμανία και Ολλανδία.

Η… Αριστερά του Φώτη

Τη συγκρότηση πολιτικής κίνησης, με τον τίτλο: «Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς», αποφάσισε συνδιάσκεψη πρώην στελεχών και μελών της ΔΗΜΑΡ, με πρωτοβουλία του Φώτη Κουβέλη.
Στόχος της νέας κίνησης είναι να ενθαρρύνει το διάλογο στο χώρο της Αριστεράς, να αναλάβει πρωτοβουλίες ενωτικού χαρακτήρα και να αναδείξει την ανάγκη των μεταρρυθμιστικών πολιτικών με αριστερό πρόσημο και ευρωπαϊκό χαρακτήρα.

Και η πολυδιάσπαση του κεντροαριστερού χώρου συνεχίζεται…

Κυριακάτικα

Με την έναρξη των ενδιάμεσων φθινοπωρινών εκπτώσεων που θα διαρκέσουν έως την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015 «συνέπεσε» η κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.

Οι καιρικές συνθήκες, αν αυτό ήταν ένα θέμα, δεν συμμάχησαν και η κίνηση στην εμπορική αγορά του Βόλου ήταν μικρότερη των προσδοκιών όσων προσκάλεσαν το καταναλωτικό κοινό να επωφεληθεί της εκπτωτικής περιόδου και να προσέλθει για τις αγορές του, εμπιστευόμενο τις ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα προσφέρουν και πάλι προϊόντα ποιότητας σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές.

Δεν έλειψαν και οι αντιδράσεις, καθώς η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) κάλεσε τους εργαζόμενους και τα σωματεία – μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε χθες στο εμπόριο, «ενάντια στη συνέχιση της εφαρμογής νομοθετικού πλαισίου, που επιτρέπει την ελεύθερη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές».

Συγκρατημένοι

Συγκρατημένοι είναι οι καταναλωτές, λόγω πολύ περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων, γεγονός που έχει άμεση επίπτωση στις αγορές όλων των ειδών. Η περίοδος των εκπτώσεων, που άνοιξε χθες αυλαία, προσφέρεται για συμφέρουσες αγορές, αλλά όπως ανέφεραν αρκετοί καταναλωτές, οι ανάγκες ιεραρχούνται και καλύπτονται κατά σειρά προτεραιότητας.

Συμπληγάδες

Οι έμποροι από την πλευρά τους προσβλέπουν, δικαιολογημένα, σε αύξηση του τζίρου, προκειμένου να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους. Οι επαγγελματίες της περιοχής μας και γενικότερα οι απανταχού επαγγελματίες διέρχονται σε καθημερινή βάση τις συμπληγάδες της κρίσης, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες, προκειμένου να ανταπεξέλθουν. Το δεκαήμερο των εκπτώσεων, κατά συνέπεια, χαρακτηρίζεται ως τονωτική ένεση για την τοπική αγορά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου