ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δεν πτοούνται

δεν-πτοούνται-262243

Δεν πτοούνται

Τι παρτεράκια έγιναν, τι λουλουδάκια και δεντράκια μπήκαν, ψιλά γράμματα για τον απεγνωσμένο οδηγό που κινείται στο κέντρο της πόλης και θέλει να σταματήσει εκεί που τον βολεύει για να κάνει τη δουλειά του.
Βλέπουμε λοιπόν σταθμευμένα αυτοκίνητα στην αριστερή πλευρά της Δημητριάδος και οδηγούς που ανοίγουν πόρτες, παρασύροντας τα λουλούδια και κατεβαίνουν από τα αυτοκίνητά τους πηδώντας πάνω από τα παρτέρια.
Σιγά μην πτοηθούν…
Ε.Χ.

Διχασμένοι για πάντα

Σε συνδικαλιστική απόσταση ασφαλείας θα βρίσκονται οι δυνάμεις της πλειοψηφίας των παρατάξεων του Εργατικού Κέντρου Βόλου και οι αντίστοιχες δυνάμεις του ΠΑΜΕ, σε μια ακόμη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση. Η κρισιμότητα των περιστάσεων για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, που ήδη βρίσκονται αντιμέτωποι με την οριστική διάλυση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, φαίνεται πως δεν είναι αρκετές για τους εκπροσώπους των κορυφαίων συνδικαλιστικών οργανώσεων προκειμένου να παραμερίσουν έστω και προσωρινά τις αγεφύρωτες πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές τους και να στείλουν ένα εκκωφαντικό μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας στην κυβέρνηση, η οποία βασιζόμενη αφενός στη διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος και αφετέρου στην ψευδαίσθηση της κοινωνικής αποδοχής μετά και την πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση, ετοιμάζεται να κατεδαφίσει ό,τι δεν διανοήθηκαν να αγγίξουν δεξιές και κεντρώες κυβερνήσεις.
Γ.Λ.

Έκτακτος φόρος στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ;

Με έκτακτο φόρο στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ θα βρεθεί το αντιστάθμισμα για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Θαν. Παπαχριστόπουλου που δήλωσε: «Εγώ νομίζω ότι θα βρεθεί λύση, για να μην σας πω ότι έχει ήδη βρεθεί. Είναι ένα ποσοστό που πληρώνουν πολλά ιδιωτικά ΚΤΕΟ. Δουλεύω μόνος μου δεν ξέρω τίποτα αλλά λέω ότι από τη στιγμή που η προμήθεια του κράτους είναι πολύ μικρή, μπορεί εκεί κάτι να γίνει.
Και συνέχισε: «Οχι για τους πολίτες αλλά για τους ανθρώπους που έχουν τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ. Το 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση το θεωρώ λάθος και καλό θα είναι να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Οι άλλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Είμαστε άπειροι ακόμα και λειτουργούμε λίγο παρορμητικά».
Πάλι , στου κασίδη το κεφάλι;
Α.Φ.

Λείπουν 350 άτομα από το Πανεπιστημιακό

Μπορεί τα οργανογράμματα του παρελθόντος να εξυπηρετούσαν φαραωνικούς σχεδιασμούς στη Δημόσια Υγεία, τότε που κάθε κλινική έπρεπε να στελεχώνεται ως πυραμίδα με Συντονιστή ή Διευθυντή, Υποδιευθυντή, Επιμελητές κ.α. και αντίστοιχα οι διοικητικές θέσεις με Διευθυντές, Τμηματάρχες, προϊσταμένους κ.λπ.
Μπορεί να υπήρχαν υπερβολές για να ενθυλακώνουν κάποιοι επιδόματα, να δικαιολογούν θέσης μειωμένου ή μη ωραρίου κ.α. αλλά αντί για εξορθολογισμό από το πάρτι και τις σπατάλες, φτάσαμε στο άλλο άκρο.
Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, στην υγειονομική ναυαρχίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του ΕΣΥ, είναι κενές, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, 276 θέσεις, ενώ άλλα 80 άτομα βρίσκονται σε μακροχρόνιες άδειες.
Η τεράστια υγειονομική μονάδα υπολειτουργεί δηλαδή με 350 άτομα λιγότερα.
Και πάλι, πάρκινγκ δεν βρίσκεις…
Τραγικό; Η υποστελέχωση δηλαδή…
Α.Φ.

Το… λιγότερο κόκκινο φανάρι

Καθημερινές παραβιάσεις του ερυθρού σηματοδότη, του πρώτου της οδού Αθηνών μετά τη διασταύρωση με τη Λαρίσης, δηλαδή στη διασταύρωση με Σέκερη, καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής που κάνουν το σταυρό τους όταν διασχίζουν το οδόστρωμα.
Καθώς το «κόκκινο» στα κινούμενα προς τη Φιλικής Εταιρείας και τον ΟΑΕΔ οχήματα, δεν σηματοδοτεί κίνηση άλλων οχημάτων και δεν υπάρχει κίνδυνος τροχαίου ατυχήματος με άλλο όχημα λόγω ανυπαρξίας κάθετου δρόμου πριν ή μετά το πεζοφάναρο, οι παραβιάσεις του ερυθρού σηματοδότη είναι συχνές.
Είναι λύση να μετακινηθεί το φανάρι, μερικά μέτρα πιο κάτω, στη διασταύρωση με Φιλικής Εταιρείας και να απομείνει στην υπάρχουσα σηματοδότηση μόνο το φανάρι της αριστερής στροφής στη Σέκερη (Πανεπιστήμιο);
Οποια λύση κι αν επιλεγεί, θα πρέπει να δρομολογηθεί το συντομότερο.
Α.Φ.

Απώλειες

«Πλέον έχουμε γίνει σκόνη και θρύψαλα και χρειαζόμαστε και τα πέντε ευρώ που θα αφήσει ένας πελάτης στο μαγαζί μας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Τσέλιος, αναφερόμενος στις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της Μαγνησίας. Παράλληλα ο κ. Τσέλιος υπογράμμισε ότι «η αγορά έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλο κλάδο στα έξι χρόνια της κρίσης» για να προσθέσει ότι «είναι ο κλάδος με τις περισσότερες απώλειες».
Γ.Υ.

Απογοητευτική

«Απογοητευτική» χαρακτηρίζει την εικόνα που παρουσιάζει ο τουρισμός ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, ο οποίος τονίζει παράλληλα ότι «το κλίμα της ανησυχίας και της συνεχούς αβεβαιότητας μας σκοτώνει» ενώ προσθέτει ότι «σε καμία περίπτωση δεν βοηθά η δύσκολη περίοδος που διανύουμε, τον κλάδο μας».
Γ.Υ.

Χαράτσια

Πρώτα οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής, προχθές οι κάτοικοι της Ν. Αγχιάλου.
Η πολεοδόμηση των οικισμών επιβάλλει δυσβάστακτα χαράτσια για τους κατοίκους που έχουν ήδη χτίσει εκεί τα σπίτια τους. Δεν καλούνται να προσφέρουν μόνο γη δική τους, αλλά και χρήματα που φθάνουν σε απίστευτα ποσά.
Πού να τα βρει ο κόσμος τόσα χρήματα ιδίως σε περίοδο κρίσης; Κάποιοι θα χρειαστεί να ξεπουλήσουν τις ιδιοκτησίες τους για να πληρώσουν την εισφορά τους για την πολεοδόμηση μιας περιοχής στην οποία δεν θα ζουν πια.
Λογικό; Αλλά πάλι, μήπως είναι το μόνο παράλογο;
Ε.Χ.

Απόντες κυβερνητικοί εκπρόσωποι

Χωρίς κάγκελα, χωρίς διαχωριστικά, χωρίς εξέδρα για τους επισήμους αλλά και χωρίς εκπρόσωπο της κυβέρνησης θα γίνει από ό,τι φαίνεται και η σημερινή παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην παραλία του Βόλου. Για τρίτη φορά τους τελευταίους δώδεκα μήνες η κυβέρνηση δεν ενημερώνει εγκαίρως για το πρόσωπο που θα την εκπροσωπήσει στην κορύφωση των εκδηλώσεων για την επέτειο του «ΟΧΙ», ενώ θυμίζουμε ότι στις τελευταίες δύο παρελάσεις τα πολιτικά πρόσωπα που ανακοινώθηκε ότι θα παραστούν, ακύρωσαν την επίσκεψή τους την ύστατη ώρα, επικαλούμενα αστείες και προσβλητικές για την πόλη αιτιάσεις. Μένει να δούμε αν σήμερα θα σπάσει το άτυπο εμπάργκο που έχει επιβάλλει στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας το πολιτικό κατεστημένο της χώρας, μη σεβόμενο την ετυμηγορία των Βολιωτών, στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.
Γ.Λ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου