ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο νέος γραμματέας

ο-νέος-γραμματέας-266792

Στο Βόλο θα βρίσκεται την ερχόμενη εβδομάδα ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης και θα μιλήσει όπως πληροφορείται η στήλη σε νομαρχιακή συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου. Το κυρίως μενού της συνέλευσης θα είναι οι πολιτικές εξελίξεις έτσι όπως διαμορφώνονται καθώς και τα οργανωτικά θέματα για την πορεία από εδώ και πέρα του ΠΑΣΟΚ. Η έλευση του κ. Ξεκαλάκη συμπίπτει με την αρχιμηνιά, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι είναι η πρώτη φορά που ο νέος γραμματέας θα επισκεφτεί τη Μαγνησία.

Β.Κ.

Τα κατάφεραν πάλι

Δεν φτάνει που είχαν υποσχεθεί να μην επιβάλουν ΕΝΦΙΑ και έκαναν το αντίθετο, τώρα τρέχουν και τον κόσμο για να πληρώσει. Απίστευτη η διαχείριση των οικονομικών θεμάτων από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Μετά τον εφιάλτη των φορολογικών δηλώσεων με τις συνεχείς διορθώσεις και παρατάσεις, τώρα ήρθε ο ΕΝΦΙΑ να προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους φορολογούμενους. Το χρονικό περιθώριο είναι τόσο ασφυκτικό, ώστε οι φορολογούμενοι σκέφτονται περισσότερο αν θα προλάβουν για να πληρώσουν, παρά το αν έχουν τα χρήματα για να πληρώσουν. Απίστευτα πράγματα.

Κ.Μ.

Κακή αρχή

Η αρχή για μία σειρά κινητοποιήσεων θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι η γενική απεργία στις 12 Νοέμβρη. Ολο και περισσότεροι κλάδοι ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις. Μετά τους επαγγελματοβιοτέχνες, τώρα έρχονται και οι έμποροι να έχουν σκέψεις για πρωτότυπες κινητοποιήσεις. Δεν ξέρουμε αν ο χειμώνας θα είναι βαρύς αν και δεν έχουμε λόγους για να αμφιβάλλουμε ότι θα είναι, όμως σίγουρα θα ξεκινήσει άσχημα.

Κ.Μ.

Χάθηκε η μπάλα

Εδώ ο κόσμος καίγεται, συντάξεις κόβονται, μισθοί εξανεμίζονται, ο ΕΝΦΙΑ αδειάζει τις τσέπες μας μαζί με τους άλλους φόρους και η Mαρ. Χρυσοβελώνη, εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ παρεμβαίνει για την καθυστέρηση στην αυτοματοποίηση των κωδικών στο ταχυδρομείο Πορταριάς. Οχι ότι δεν πρόκειται για σοβαρό θέμα αφού ταλαιπωρούνται συμπολίτες, αλλά όταν τρίτεκνοι, ΑμεΑ και πολύτεκνοι εμπαίζονται με τα προνοιακά επιδόματα, δεν είναι δυνατόν η συγκυβέρνηση να κωφεύει.

Β.Κ.

Τζιτζικώστας έρχεται

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας, τα όσα συνέβησαν στην Μαδρίτη στη σύνοδο του ΕΛΚ, κατηγορώντας ευθέως τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη ότι δεν κάνει πράξη όσα λέει για την ενότητα του κόμματος.

«Υπήρξε μια αστοχία από τη ΝΔ» είπε ο κ. Τζιτζικώστας στο Βήμα fm, αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν στη Μαδρίτη και συνέχισε: «Ο κ. Μεϊμαράκης μιλάει για ενότητα. Μάλιστα… Την κάνει, όμως, στην πράξη; Δεν το βλέπω! Μας έκανε μια προσχηματική πρόσκληση. Αρκεί να σας πω ότι δεν βγήκε ούτε μία οικογενειακή φωτογραφία της αποστολής της Ν.Δ. στο ΕΛΚ».

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας επεσήμανε ότι στο debate πρέπει να συμμετάσχουν και οι 4 υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ, αλλιώς να μην γίνει. «Η όλοι ή κανείς» είπε με έμφαση. Σχολίασε ακόμη ως «κακόγουστο αστείο» τα περί υπόγειας συμφωνίας του με τον Αντώνη Σαμαρά.

Περισσότερα από Απ. Τζιτζικώστα σήμερα στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της ΝΟΔΕ και στη συνέχεια στη συνάντηση που θα έχει ο υποψήφιος Πρόεδρος στο «Αχίλλειο» με μέλη και στελέχη της τοπικής ΝΔ.

Α.Φ.

Ολέ Ολάντ

«Ερχομαι σήμερα στην Αθήνα, το λίκνο της Δημοκρατίας, να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τις επιλογές που κάνατε» είπε ο Φρανσουά Ολάντ, απευθυνόμενος στα μέλη της Βουλής των Ελλήνων. «Η μακρά νύχτα της 12ης Ιουλίου σημάδεψε την ιδέα που έχουμε για την Ευρώπη. Ο ελληνικός λαός πήρε το λόγο τρεις φορές το 2015 και η Ευρώπη σας κοιτούσε. Σταθήκατε στο ύψος των περιστάσεων. Εκφράσατε τις δικές σας ευαισθησίες, αλλά και τη δέσμευσή σας να μείνετε στην Ευρωζώνη έναντι διχαστικών δυνάμεων αλλά και διαφόρων που σας συμβούλευαν να βγείτε από την Ευρωζώνη για λίγο. Με την απόφασή σας προστατέψατε την Ευρώπη, αλλά και προστατευθήκατε από τις κερδοσκοπικές τάσεις που ήδη σας έκαναν ζημιά. Αυτό που εκφράζω δεν είναι συμπόνια, αλλά στήριξη για να γυρίσετε σελίδα. Από την αρχή προσπάθησα να στηρίξω την ανάγκη η Ελλάδα να μείνει στην Ευρωζώνη».

Πλήρης σοσιαλιστικών χαρακτηριστικών ο Ολαντρέου…

Ζωηρός, λαοπλάνος και στο τέλος θα προκύψει χρεωμένος.

Οι ωραίοι έχουν χρέη, Φρανσουά.

Α.Φ.

Τραγικές καταστάσεις

Η εικόνα μιας οικογένειας που φεύγει άπρακτη από το ΠΕΔΥ του Βόλου επειδή το οδοντιατρείο δεν διαθέτει ούτε καν υλικά για το σφράγισμα του χαλασμένου δοντιού στο ένα από τα δυο παιδιά της καθώς και αντίστοιχη εικόνα της ανήμπορης να βοηθήσει γιατρού, επειδή δεν υπάρχουν τα απαραίτητα αναλώσιμα υλικά, πιστεύουμε ότι αποτυπώνει με τον πλέον ανάγλυφο και συνάμα τραγικό τρόπο την κατάσταση πλήρους διάλυσης στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας που υποτίθεται ότι δημιουργήθηκε ώστε να παρέχονται καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες με ταυτόχρονη περιστολή δαπανών. Μέχρι στιγμής από τους δύο στόχους έχει επιτευχθεί μόνον ο δεύτερος και αυτό όχι γιατί υπάρχει σωστός προγραμματισμός. Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει. Η πλήρης διάλυση του κράτους (όπως τουλάχιστον το γνωρίζαμε μέχρι πριν από λίγα χρόνια), έχει σαν αποτέλεσμα τη σημερινή εικόνα κατάρρευσης στον ευαίσθητο τομέα της πρωτοβάθμιας παροχής υπηρεσιών υγείας.

Γ.Λ.

Τελειώνουν και τα τεφτέρια

Μαζί με τις σαρωτικές αλλαγές που φέρνει στην αγορά φαρμάκου το νομοσχέδιο για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων έρχονται αντίστοιχες αλλαγές και στο υφιστάμενο σύστημα με τα τεφτέρια στα φαρμακεία της γειτονιάς, όπου οι λίστες των χαμηλοσυνταξιούχων και των ανέργων οι οποίοι αγοράζουν φάρμακα επί πιστώσει συνεχώς μακραίνουν. Από τη στιγμή λοιπόν που θα ανοίξουν λίαν συντόμως αλυσίδες φαρμακείων από ιδιώτες, που ουδεμία σχέση έχουν με τον συγκεκριμένο ευαίσθητο τομέα, ποιος θα διευκολύνει κάθε μήνα τους χιλιάδες συνάνθρωπους μας, οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν ακόμη και σε στοιχειώδεις υπερχρεώσεις τους; Πάντως ο εκάστοτε επιχειρηματίας – ιδιοκτήτης φαρμακείου δεν πρόκειται να μπει σε αυτή τη διαδικασία. Απλά θα κλείνει την πόρτα της επιχείρησης του σε όποιον δεν μπορεί να αγοράσει φάρμακα τοις μετρητοίς.

Γ.Λ.

Ορκίζεται

Τη Δευτέρα το πρωί, πρόκειται να ορκιστεί ως δημοτικός σύμβουλος Βόλου, ο κ. Γιάννης Γρηγορίου, που θα κληθεί να καλύψει την κενή θέση που δημιουργήθηκε στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, μετά την παραίτηση του δημοτικού συμβούλου των «Δρόμων Συνεργασίας», Αλέξανδρου Δούρα.

Η τελετή ορκωμοσίας που θα γίνει στο γραφείο του Δημάρχου, ενώπιον του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργου Μουλά, έχει οριστεί για τις δέκα το πρωί.

Ο κ. Γρηγορίου θα δώσει θρησκευτικό όρκο, ενώ το απόγευμα, θα συμμετέχει για πρώτη φορά ως δημοτικός σύμβουλος, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

Ε.Χ.

Αλλαγή τοπίου

Πάντως, στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου, το τοπίο θα είναι διαφορετικό την ερχόμενη Δευτέρα.

Από τους 49 δημοτικούς συμβούλους, οι 12, το ένα τέταρτο δηλαδή του σώματος είναι ανεξάρτητοι!

Ε.Χ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου