ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Βγαίνουν μπροστά

βγαίνουν-μπροστά-285426

Επαγρυπνούν οι Διευθυντές των Επαγγελματικών Λυκείων της Μαγνησίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός των ημερών πρόκειται να βγει απόφαση για τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών στα μουσικά σχολεία κι ότι τα ΕΠΑΛ θα είναι και πάλι εκτός, μολονότι αποτελούν σχολικές μονάδες που προσελκύουν μαθητές από κάθε γωνιά του νομού, ανάλογα με τις ειδικότητες που λειτουργούν.

Ηδη οι διευθυντές έχουν συσπειρωθεί και θα επιδιώξουν επαφές με τους Βουλευτές της Μαγνησίας, προκειμένου να κάνουν παρέμβαση στα αρμόδια Υπουργεία και να μην ισχύσει και φέτος η εις βάρος των μαθητών των ΕΠΑΛ διάκριση στις μεταφορές.

«Μπούσουλας» θα αποτελέσει το τεκμηριωμένο υπόμνημα που είχε συντάξει πέρυσι ο Διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, Σ. Σαβελίδης, το οποίο ωστόσο δεν λήφθηκε ποτέ υπόψη από τα υπουργεία.

Ε.Χ.

Σκούπα

Το περίεργο πάντως δεν είναι ότι οι διευθυντές των ΕΠΑΛ παίρνουν την τύχη των σχολείων στα χέρια τους. Το περίεργο είναι γιατί δεν βγαίνει η ΕΛΜΕ μπροστά, όπως γινόταν τόσα χρόνια.

Η οποία ΕΛΜΕ περιορίστηκε σε μια ανακοίνωση «σκούπα» για τα προβλήματα στην επαγγελματική εκπαίδευση κι αυτή στον απόηχο της ανακοίνωσης της Ομοσπονδίας.

Ε.Χ.

Εν αναμονή

Αγωνία για το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης έχουν τόσο οι βενζινοπώλες όσο και τοπικοί φορείς όπως η Ενωση Καταναλωτών Βόλου. Αν και το αργό έχει διεθνώς καθοδικές τάσεις, ωστόσο φαίνεται ότι οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση δεν αφήνουν τις τιμές να χαμηλώσουν. Οι βενζινοπώλες βρίσκονται εν αναμονή των αποφάσεων. Επτά μέρες πριν την έναρξη της διάθεσης του πετρελαίου δεν γνωρίζουν την οικονομική πολιτική που θα ακολουθεί και γι’ αυτό και φοβούνται μήπως τελικά ακριβύνουν οι τιμές και δεν μειωθούν όπως περίμεναν…

Κ.Μ.

Αποφάσεις εντός δεκαημέρου

Θετικά τα νέα για το Σωματείο Εργαζομένων στη Χαλυβουργία Βόλου. Η υφυπουργός αρμόδια για θέματα βιομηχανίας δεσμεύτηκε μείωση του κόστους της ενέργειας με ενέργειες προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις στο άμεσο διάστημα. Οι εργαζόμενοι πιστεύουν ότι η επιχειρησιακή τους σύμβαση θα επανέλθει σε αυτή του 2011. Το επόμενο δεκαήμερο θα είναι καθοριστικό.

Κ.Μ.

Προφορική δέσμευση

Δεσμεύτηκε προφορικά ενώπιον των Σκοπελιτών ο πρωθυπουργός, ότι θα συνδράμει το νησί. Οι Σκοπελίτες έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην κυβέρνηση και η ευχή που διατυπώνουν, είναι να γίνουν σύντομα πράξη οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού.

Γ.Υ.

Αιτήματα

Το αίτημα της εφαρμογής ειδικών ελαφρύνσεων για τους πληγέντες και της αποκατάστασης των ζημιών της Σκοπέλου επανέλαβε χθες στον πρωθυπουργό ο δήμαρχος του νησιού, Χρήστος Βασιλούδης. Ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι θα εξετάσει άμεσα το αίτημα, χωρίς να προβεί, ωστόσο, σε ανακοινώσεις για συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων.

Γ.Υ.

Της παραλλαγής

Αυτό το μιλιταριστικό δόγμα ότι κάθε Υπουργός Αμυνας, για να …βιώσει εκ των έσω πτυχές της λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων, πρέπει να ντυθεί σαν έφεδρος καλοζωισμένος ανθυπασπιστής, να ρωτάει τον κυβερνήτη της φρεγάτας όσες απορίες είχε από τη θητεία του στο στράτευμα και να ποζάρει με Μ4, δύσκολα θα αποβληθεί από τη διεθνή πρακτική που θέλει τον επικεφαλής του κυβερνητικού σχηματισμού, επικεφαλής και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Βλέποντας τον Τσίπρα να φοράει στολή παραλλαγής, να μπαίνει σε πιλοτήρια από στρατιωτικά αεροπλάνα, με τον Καμμένο έσω έτοιμο δίπλα του, ο αποχαιρετισμός του δόγματος γίνεται μακρινός, ακόμη και για την πρώτη φορά κυβέρνηση αριστερά.

Ο Καμμένος την πουλάδα την πήρε στα KFC, σχολιάζουν τα social media με τους κατόχους γνήσιας πουλάδας να την ξανακοιτούν, ενθυμούμενοι πόσο ιδρώτα και κόπο απαίτησε η απόκτησή της.

Α.Φ.

Από τον Κωνσταντίνο, στον Κώστα και στον Τζιτζικώστα

Αν παρενθέσει κανείς ορισμένους Προέδρους της ΝΔ, μπορεί να φτάσει στο αυθαίρετο συμπέρασμα ότι ένας Κ, ολόκληρος, μερικώς ή σε σύνθεση, εξουσιάζει την παράταξη.

Βέβαια, από τους σημερινούς υποψηφίους αρχηγούς, κανείς δεν χωρεί στα παπούτσια του ιδρυτή αλλά αυτό λίγη σημασία έχει για τους ίδιους και τους ακολούθους τους.

Αλλωστε η ΝΔ που άλλαξε τον πυρσό, τροποποίησε το λογότυπο, στρογγύλεψε τον φιλελευθερισμό, δεν μοιάζει σε τίποτε με το εμβληματικό κόμμα του Εθνάρχη.

Το αρχικό πολιτικό DNA, άγνωστο αν φυλάσσεται κάπου, παραμένει σας Βιβλική ανάμνηση και καμία προσπάθεια αναζήτησης δεν έχει γίνει.

Τόσο ξεπερασμένο από τον Αδωνη, τον Απόστολο, τον Κυριάκο, τον Βαγγέλη;

Α.Φ.

Μαφία λαθροϋλοτόμων

Πρακτικές της κόζα νόστρα υιοθετούν πλέον οι λαθροϋλοτόμοι στον Αλμυρό. Εχοντας αποθρασυνθεί τελείως, δεν διστάζουν ακόμη και να απειλήσουν υπαλλήλους του τοπικού δασαρχείου ότι θα τους κάψουν τα αυτοκίνητα, αν δεν σταματήσουν να κάνουν ελέγχους για τον περιορισμό της παράνομης δράσης τους. Οχι βεβαίως ότι οι έλεγχοι του δασαρχείου Αλμυρού αποθαρρύνουν το κύκλωμα, το οποίο λυμαίνεται την περιοχή και προκαλεί ανυπολόγιστη ζημιά σε δημοτικές δασικές εκτάσεις. Ο δήμαρχος είναι ανάστατος και στρέφει τα πυρά του κατά του δασάρχη της περιοχής, ενώ ο τελευταίος επιστρέφει το μπαλάκι των ευθυνών κατηγορώντας τη δημοτική αρχή ότι καθυστερεί να συντάξει τη διαχειριστική μελέτη για την αξιοποίηση των δασών, που ανήκουν στο δήμο. Ισως η παρέμβαση του εισαγγελέα, στον οποίο έχει αποφασίσει να στραφεί ο δήμαρχος Αλμυρού να αποτελεί τη μοναδική επιλογή για τον περιορισμό του φαινομένου και τη σωτηρία των δασών.

Γ.Λ.

Αγωνία και για τις αποζημιώσεις

Καλοδεχούμενη είναι από τη δημοτική αρχή Σκοπέλου η εισαγγελική παρέμβαση για τη διερεύνηση των αιτιών της βιβλικής καταστροφής στο νησί από τη θεομηνία της 21ης Σεπτεμβρίου καθώς και για την απόδοση τυχόν ευθυνών. Αυτό βέβαια που ζητούν οι πληγέντες είναι μαζί με την εισαγγελική διερεύνηση να τρέξουν και οι διαδικασίες για την αποζημίωσή τους, καθώς ο λογαριασμός για την αποκατάσταση των καταστροφών σε υποδομές του νησιού καθώς και σε επιχειρήσεις, είναι βαρύτατος και αυτή τη στιγμή τουλάχιστον δεν υπάρχουν χρήματα στα κρατικά ταμεία, ούτε για να αγοράσουν χαρτομάντιλα και να σκουπίσουν τα κροκοδείλια δάκρυά τους, όσοι προφασίζονται τους αγωνιούντες για την τύχη των δοκιμαζόμενων κατοίκων της Σκοπέλου, αλλά στην ουσία ενδιαφέρονται μόνο για τη δική τους προσωπική προβολή.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου