ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δεν τους είδε;

δεν-τους-είδε-289371

Ούτε μία αναφορά για την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Μαγνησίας με πρόεδρο τον Τρύφωνα Πλαστάρα δεν κάνει το Επιμελητήριο Μαγνησίας για τη σύσκεψη που έγινε το Σαββατοκύριακο στη Σκόπελο αν και βρισκόταν εκεί τριμελές κλιμάκιο. Προφανώς, τα νέα της ΟΕΒΕΜ εξαντλήθηκαν από τη συνεδρίαση με τα πρωτοβάθμια σωματεία τη Δευτέρα. Ή όχι;

Κ.Μ.

Αγωνιούν

Πύλη εισόδου μεταναστών στην Αλόννησο αποδεικνύουν ότι άνοιξαν οι απανωτές έξι «καραβιές» από το Μάρτιο. Οι τοπικοί φορείς προειδοποιούν με κάθε ευκαιρία ότι κάτι πρέπει να γίνει και το νησί να ενισχυθεί. Δεν έχουν ούτε υποδομές ούτε και μέσα. Τι θα γίνει αν η επόμενη «καραβιά» έχει πολλαπλάσιους τουρίστες;

Κ.Μ.

Προς τι ο θόρυβος;

Aφού τους έραψε ολόκληρο «κουστούμι» ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ με αφορμή τη μη υπουργοποίησή του ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος μιλώντας χθες στην TRT έβαλε και το κερασάκι στην τούρτα λέγοντας ότι δεν έχει σκοπό να αποχωρήσει από τους Ανεξάρτητους Ελληνες. Προς τι τότε ο κοπετός δεν έχω καταλάβει, εκτός φυσικά από το γεγονός ότι «κόπηκε» από το υπουργικό συμβούλιο.

Β.Κ.

Συντονισμός

Ευοίωνη προοπτική είναι για την περιοχή μας η εδραίωση του τουρισμού κρουαζιέρας σε ετήσια βάση. Οι διαδοχικές αφίξεις κρουαζιερόπλοιων και χιλιάδων τουριστών, μπορούν να αποφέρουν σημαντικά οφέλη στην περιοχή μας, αρκεί να καταβληθούν συντονισμένες προσπάθειες σε ακόμη πιο οργανωμένη βάση, από όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς.

Γ.Υ.

Πλήγμα

Μεγάλες αντιδράσεις προκαλεί σε κατοίκους και επαγγελματίες της Σκιάθου η επιβολή αυξημένου συντελεστή ΦΠΑ. Και οι δύο πλευρές χαρακτηρίζουν «καταστροφικό» το μέτρο σε επίπεδο τουρισμού αλλά και για την καθημερινότητα των κατοίκων του νησιού. Το κλίμα δυσαρέσκειας είναι έντονο και η τοπική κοινωνία χαρακτηρίζει «πλήγμα» τις νέες εξελίξεις.

Γ.Υ.

Σειρηνάκι…

Περιττή αποδείχτηκε χθες η τελευταία παράγραφος της ανακοίνωσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την ενεργοποίηση των σειρήνων πολιτικής προστασίας «να μην υπάρξει ανησυχία του πληθυσμού».
Στο Βόλο, όσοι βγήκαν στα μπαλκόνια, στις ταράτσες για να ακούσουν στις 11 το πρωί τον ήχο της σειρήνας που προειδοποιεί για αεροπορική επιδρομή, ακόμη κι αν είχαν υποβληθεί προ ωρών σε έκπλυση κυψελίδας, με δυσκολία θα διέκριναν τον ήχο της σειρήνας.
Με ιδιαίτερη προσοχή, προσπαθώντας να απομονώσουν άλλους περιφερειακούς ήχους, άκουσαν τον διακεκομμένο συριγμό και βεβαιώθηκαν πως συμμετείχαν, έστω ως …ακροατές στην άσκηση Παρμενίων 2015.
Αλήθεια, πως αξιολογήθηκε η λειτουργία των σειρήνων; Εμεινε ικανοποιημένη η πολιτική προστασία;

Α.Φ.

Και φοροφυγάς και μηνυτής

Πραγματικό θρίλερ έζησαν τρεις ελεγκτές της Εφορίας που το μεσημέρι ξεκίνησαν να κάνουν ελέγχους σε εμποροπανήγυρη στο Αμύνταιο της Φλώρινας και όχι μόνον υπέστησαν προπηλακισμούς από τους ελεγχόμενους που αντέδρασαν στην παρουσία τους, αλλά δέχτηκαν και μηνύσεις, ενώ οδηγήθηκαν και στον εισαγγελέα με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν μέχρι σχεδόν τα μεσάνυχτα να περάσουν τη νύχτα στα κρατητήρια!
Το φαινόμενο αυτό έρχεται να προστεθεί σε άλλα πρόσφατα περιστατικά αντιδικίας εφοριακών και εμπόρων που ελέγχονται για τις αποδείξεις που εκδίδουν από ταμειακές μηχανές «μαϊμού».
Στην Ελλάδα, αντί να ενισχυθεί η νομιμότητα για όλους, να διωχθούν όσοι κλέβουν τον διπλανό τους μέσω της φοροδιαφυγής και καλούνται να πληρώσουν αυξημένους φόρους συνταξιούχοι και άνεργοι, καθίστανται και μηνυτές για τους φοβούνται οι υπόλοιποι…
Ετσι αντιδρούν σε ελεγκτικούς μηχανισμούς στο εξωτερικό;
Αγιάτρευτη κατάσταση…

Α.Φ.

Συνήθης εκφοβισμός

Οι πληροφορίες στη ΒΙΣ ότι ανεπισήμως και υπογείως διοχετεύονται φήμες περί ενδεχόμενου λουκέτου και στο εργοστάσιο των χαρτοκιβωτίων, απλά επιβεβαιώνουν από τη μια την ορθότητα των αποφάσεων του σωματείου εργαζομένων να κλιμακώσει τον αγώνα του ενάντια στις 31 απολύσεις στη μονάδα παραγωγής χαρτιού και από την άλλη καταδεικνύουν ότι η συγκεκριμένη τακτική αποτελεί την συνήθη επιλογή της εργοδοσίας κάθε φορά που τα σωματεία οργανώνονται για να αποκρούσουν αντεργατικές αποφάσεις. Προφανώς και είναι στο χέρι των εργαζομένων το πώς θα διαχειριστούν αυτή την προσπάθεια εκφοβισμού τους.

Γ.Λ.

Αγωνιστικά ένσημα

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου με τα ψηφίσματα του δημοτικού συμβουλίου…

Πρόταση ψηφίσματος για ανάκληση των απολύσεων στη ΒΙΣ, κατέθεσε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Είχε όμως δικό της ψήφισμα έτοιμο και η παράταξη των Δρόμων Συνεργασίας.

Προοιωνιζόταν ως συνήθως κόντρα για το ποιο ψήφισμα θα εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο.

Δεν είχε άδικο ο Δήμαρχος Βόλου, όταν σε αυστηρό ύφος είπε ότι το δημοτικό συμβούλιο δεν θα εκδώσει κανένα ψήφισμα. «Κατακρίνουμε τις απολύσεις αλλά ως εκεί. Δεν είναι εδώ πεδίο μάχης ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ», είπε ο Αχ. Μπέος για να συμπληρώσει ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Μουλάς ότι ο χώρος δεν προσφέρεται για να «κολλούν ορισμένοι αγωνιστικά ένσημα».

Ε.Χ.

«Κάρφωμα»

Οπου πιάσει τους πρώην συντρόφους του, τους «καρφώνει» ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Χαυτούρας.

«Οι σύμβουλοι των Δρόμων Συνεργασίας δεν πρέπει να κοροϊδεύουν τον κόσμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι Κυβέρνηση. Ας διεκδικήσουν μέσω της Κυβέρνησης λύση στο πρόβλημα της απόλυσης των εργαζομένων της ΒΙΣ», είπε ο γιατρός στο δημοτικό συμβούλιο.

Ε.Χ.

Αντιπολίτευση

Η απάντηση βεβαίως ήρθε από το Γιάννη Μολοχίδη, στα καρφιά του Ν. Χαυτούρα. «Ο κ. Χαυτούρας κάνει αντιπολίτευση στην ομάδα επειδή δεν βολεύεται», είπε και ακολούθησε αντιπαράθεση.

Ε.Χ.

Πρωτιά στο Βόλο

Πρωτιά κέρδισε ο Βόλος σε επίπεδο… ενστάσεων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Αποκεντρωμένης που επικαλέστηκε ο δήμαρχος, Αχ. Μπέος, ο Δήμος Βόλου είναι πρώτος σε αριθμό ενστάσεων που έχουν κατατεθεί από τις αντιπολιτεύσεις.

«Δεν έχετε τη διάθεση να βοηθήσετε. Εμείς όμως θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε και να κάνουμε ό,τι δεν έγινε 40 χρόνια», είπε και κάλεσε τους επικεφαλής να πάρουν από ένα cd στο οποίο αποτυπώνεται το όραμα της δημοτικής αρχής για την πόλη.

Ε.Χ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου