ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Χρειάζεται κινητοποίηση

χρειάζεται-κινητοποίηση-297726

Με νύχια και με δόντια παλεύει για να αλλάξει το κλίμα στην αγορά ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας. Η Διοίκηση του Συλλόγου πιστεύει ότι εκτός από τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να ελαφρυνθούν οι επαγγελματίες πρέπει και οι ίδιοι οι έμποροι να κινητοποιηθούν. Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Κώστας Τσέλιος, λέει ότι αν δεν μπει το χέρι στην τσέπη και δεν αναλάβει και ίδιος ο εμπορικός κόσμος δράσεις φως στον ορίζοντα θα είναι δύσκολο να φανεί.

Κ.Μ.

Συγκινητική ανταπόκριση

Συγκινητική ήταν η κινητοποίηση των εθελοντικών οργανώσεων της Μαγνησίας για την ανεύρεση του 30χρονου ψαροτουφεκά που αγνοούνταν από προχθές το μεσημέρι. Στις έρευνες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου συμμετείχε η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, η Λέσχη Εθελοντών Βατραχανθρώπων Κεντρικής Ελλάδας, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, ψαράδες με τα σκάφη τους. Ο Λιμενάρχης Βόλου, Μανώλης Κανάλης, έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος από το ενδιαφέρον και την ανταπόκριση και ευχαριστεί όλους όσοι συνέδραμαν στις έρευνες.

Κ.Μ.

Δεν πρόκαμε

Δεν πρόλαβε και ο δήμαρχος Γλυφάδας… να πλασαριστεί για υποψήφιος στη Ν.Δ. Μαύρες πλερέζες κρέμασαν μαθαίνω ορισμένοι στο Βόλο που έκαναν όνειρα να βρίσκονται δίπλα του. Ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε. Εκείνοι ξέρουν.

Β.Κ.

Οχι το ίδιο έργο

Το να προγραμματιστεί ακόμη μία τριμερής συνάντηση στο υπ. Εργασίας και ο κ. Φιλίππου να μην τηρήσει τις δεσμεύσεις του δεν λέει τίποτα. Το έργο αυτό έχει ξαναπαιχτεί τον Ιανουάριο. Δραστικές λύσεις χρειάζονται για να μην μείνουν στο δρόμο οι απολυμένοι και να απορροφηθούν από την άλλη μονάδα.

Β.Κ.

Ανακύκλωση

Βολτάροντας στους κεντρικούς και μη, δρόμους της πόλης, διακατέχομαι τον καιρό αυτό από μία αισιοδοξία και ευχαρίστηση. Η επιθυμία αποδοχής ανακύκλωσης των υλικών από τους πολίτες του Βόλου, έχει βρει ανταπόκριση. Τα πλαστικά μπουκάλια νερού αφήνονται , κατά μεγάλο μέρος, στους μπλε κάδους χωρίς το καπελάκι (πώμα). Τα αντικρίζει κανείς, είτε ομαδικά βγαλμένα είτε από μόνα τους, ενώ ήδη έχει αφαιρεθεί το μπλε καπάκι. Οι ίδιοι συλλέγουν τα πώματα αυτά και τα εναποθέτουν σε χώρους που αυτοί γνωρίζουν, προκειμένου κάποια άλλα ευγενικά χέρια με τη σειρά τους να τα προωθήσουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, σε προορισμούς που με το αντίτιμο της ανταλλαγής τους θα εισπραχθεί το ανάλογο χρηματικό ποσό για την απόκτηση αμαξιδίων, που είναι απαραίτητα σε πρόσωπα που τα έχουν ανάγκη. Το φαινόμενο (και αυτό είναι ιδιαίτερα χαρωπό) το έχουν κατανόηση ακριβώς τα μικρά παιδιά των σχολείων ύστερα από παραίνεση των διδασκόντων. Διπλό το όφελος, συνδυασμός τερπνού και ωφελίμου. Απορρύπανση της πόλης και κοινωνική προσφορά. Εχουν σωστές συμπεριφορές οι Βολιώτες και εγώ, που φιλοξενούμαι εδώ στην πόλη (καθ’ ο ακριβώς μη Βολιώτης) αισθάνομαι υπερήφανος για τους συμπολίτες μου. Η ευγενική τους χειρονομία και συμπεριφορά, είναι άξια επικροτήσεως.

ΚΑΝ

Λεφτά υπάρχουν…

Μόνο το Νοσοκομείο Βόλου, σε επίπεδο Θεσσαλίας, δεν διαθέτει Μαγνητικό τομογράφο.

Τόσο μπροστά πήγαν τη Δημόσια Υγεία ο Κουρουμπλής, ο Αδωνις, ο Βορίδης όλοι αυτοί που χαχανίζουν και αγκαλιάζονται, ανταλλάσσοντας συγχαρητήρια !!!

Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΠΥΥ, το 2014 και το πρώτο εξάμηνο του 2015 στη Μαγνησία, έγιναν 14.058 μαγνητικές τομογραφίες.

Ολες φυσικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Εις υγείαν…

Α.Φ.

Τόση μίρλα;

Γκρινιάρηδες μια ζωή όσοι θέλουν να θυματοποιούνται για να κερδίζουν τη συμπόνια.

Δυστυχώς γι’ αυτούς, η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Η εποχή που έδεναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα παρήλθε αν και ορισμένοι εξακολουθούν να …καλοβολεύονται με δουλειές από Δήμους, από φορείς και οργανισμούς που έχουν πρόσβαση στο δημόσιο χρήμα.

Ο τουρισμός στην Ελλάδα, σε όλες τις πτυχές του, κατέγραψε πολύ θετικά στοιχεία το 2014. Οι γνωστές Κασσάνδρες που κάθε χρόνο φτάνουν στα όρια του λουκέτου και δήθεν θα απολύσουν απασχολούμενους και δήθεν δεν έχουν χρήματα ούτε για καύσιμα, αποτελούν πλέον γραφικές εικόνες μιας μίζερης Ελλάδας που θέλει να αναβιώσει το παρελθόν.

Μπορούν να ζήσουν και με μικρότερα ποσοστά κέρδους, χωρίς τρίτο εξοχικό, χωρίς νέο πολυτελές αυτοκίνητο.

Ευτυχώς πλέον, δεν γίνονται πειστικοί και οι προτεραιότητες προσδιορίζονται με πραγματικές καταστάσεις.

Κι είμαστε ακόμη στην αρχή του νοικοκυρέματος…

Α.Φ.

Συνδράμουν

«Ο,τι χρειαστούν οι ξενοδόχοι της Σκοπέλου, είμαστε δίπλα τους» δήλωσε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Θωμάς Κουκουλάκης, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, υπογραμμίζοντας το πλαίσιο συνεργασίας και συμπαράστασης που αναπτύσσεται, μεταξύ των επαγγελματιών. Παράλληλα ο ίδιος ανέφερε ότι υπάρχει επικοινωνία με τους επαγγελματίες του τουρισμού που δραστηριοποιούνται στη Σκόπελο και «είμαστε πρόθυμοι να τους συνδράμουμε σε ό,τι χρειαστεί».

Γ.Υ.

Αποκατάσταση

«Αρνητική εξέλιξη» χαρακτηρίζει τη θεομηνία των προηγούμενων ημερών που προκάλεσε βαθιές πληγές στη Σκόπελο, ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Σκιάθου, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι τα προβλήματα θα αποκατασταθούν έως την επόμενη σεζόν.

Γ.Υ.

Συνειδητή ψήφος

Εχοντας απέναντι τους μουδιασμένους και τρομοκρατημένους συναδέλφους, οι συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ και στη Μαγνησία προσπαθούν να οργανωθούν και να αντιδράσουν στο επερχόμενο κύμα υπουργικών νόμων και αποφάσεων βάσει του τρίτου μνημονίου που θα σαρώσει ό,τι έχει απομείνει στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα. Το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και η γενικότερη αδράνεια στους εργασιακούς χώρους, όπου η απώλεια του μεροκάματου θεωρείται καταστροφική από τους εργαζομένους, αποτελούν τα σημαντικότερα εμπόδια για την δημιουργία ενός αγωνιστικού μετώπου ενάντια σε πολιτικές που μοιάζουν τετελεσμένες. Το χειρότερο είναι πως και στον κλάδο των δημοσίων υπαλλήλων, όπου επίσης σάρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ψηφοφόροι του που σήμερα αγωνιούν για τους μισθούς και τις συντάξεις τους, γνώριζαν σε πολύ μεγάλο βαθμό ότι μετά τις εκλογές τους περιμένει η μνημονιακή λαιμητόμος.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου