ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Απομακρύνθηκε

απομακρύνθηκε-299392

Απομακρύνθηκε

Απομακρύνθηκε από χθες από τη θέση του προϊσταμένου της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, ο Αλέκος Μεταφτσής, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης που επιχειρεί ο Δήμος.

Μόνο που ο Αλέκος Μεταφτσής ήταν ο άνθρωπος εκείνος που τις ημέρες της πρωτοφανούς χιονόπτωσης που έπληξε την πόλη, έκανε τρία 24ωρα να πάει σπίτι του. Βρισκόταν επί ποδός στην υπηρεσία του, άυπνος, με ένα καφέ κι ένα τσιγάρο στο χέρι να συντονίζει τις επιχειρήσεις, κάνοντας το καλύτερο δυνατό για να φθάσουν τα μηχανήματα και στην πλέον απομακρυσμένη συνοικία του Βόλου, που είχε αποκλειστεί από το χιονιά.

Γλίτωσε από το χιόνι, πνίγηκε στα βροχόνερα…

Ε.Χ.

Ο αγώνας τώρα ξεκινά

Καθοριστικό ρόλο στην πορεία του Κινήματος Πολιτών «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» θα αποτελέσει η σημερινή συγκρότηση της συντονιστικής επιτροπής στις 8.30 το απόγευμα στην ΟΕΒΕΜ. Οσο πιο πολλοί παραγωγικοί φορείς συμμετέχουν στη συντονιστική τόσο πιο μεγάλα θα είναι τα αποτελέσματα στον αγώνα για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων. Η καλή αρχή είναι το ήμισυ του παντός.

Κ.Μ.

Επισημάνσεις

Σειρά επισημάνσεων έκανε το ΤΕΕ Μαγνησίας για το ΣΧΟΟΑΠ Μακρινίτσας με κύριες αυτές που αφορούν την ύδρευση, τη στάθμευση αλλά και την αντιπλημμυρική προστασία. Η Διοικούσα Επιτροπή εξέτασε εξονυχιστικά τη μελέτη, εξαντλώντας όλο το χρόνο της προχθεσινής συνεδρίασής της. Οι προτάσεις του ΤΕΕ πρέπει σίγουρα αν όχι να υιοθετηθούν τουλάχιστον να εξεταστούν προσεκτικά για να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος.

Κ.Μ.

Πουκάμισο αδειανό;

«Το ότι στη Ν.Δ. τα έχουν κυριολεκτικά χαμένα, προφανώς λόγω της υπερπροσφοράς υποψηφίων για «ένα πουκάμισο αδειανό», είναι γεγονός. Και μόνο η αμήχανη, ακατανόητη και παντελώς ανόητη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να θέσει το κορυφαίο ζήτημα του χρέους από το βήμα του ΟΗΕ, είναι η απόδειξη ότι η Ν.Δ. έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα εδώ και πολύ καιρό, τονίζει σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. κα Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Το να λένε στη Ν.Δ. εκ των υστέρων πως δεν χρειαζόταν ένα νέο μνημόνιο, όταν επί μήνες εκλιπαρούσαν και πίεζαν για να υπογραφεί, συνιστά γελοιότητα.

Από ότι φαίνεται, κανένας Μεσσίας δεν θα σώσει τη Ν.Δ. έτσι όπως την έχει καταντήσει η οικογενειοκρατία και η ακροδεξιά συνιστώσα».

Ακατανόητη τελείως;

Α.Φ.

Δύο κίτρινες

Δύο κίτρινες κάρτες βγήκαν τη Δευτέρα στο Νοσοκομείο στην εκδήλωση για τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Το «γαλατικό χωριό» που ακόμη δεν έχει συνειδητοποιήσει ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο, εξακολουθεί να σκέφτεται «γαλατικά» και να μην προσκαλεί σε εκδηλώσεις που κάνει η δημόσια διοίκηση κυβερνητικούς βουλευτές.

Εντάξει κάλεσαν πρώην και ξεχασμένους στα αζήτητα, ίσως να καλούσαν Γεωργιάδη και Βορίδη αλλά να …γράψουν τους φρεσκοεκλεγμένους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, περισσότερο για χοντράδα το λες παρά για μικροπαρεξήγηση.

Δικαίως την κέρδισαν την κίτρινη.

Τη δεύτερη κίτρινη, επίσης επαξίως, κέρδισαν όσοι είχαν τη φαεινή ιδέα, να φτιάξουν ένα κάδρο, όπως το ήθελαν με όποιους ήθελαν και να στείλουν τη φωτογραφία ως συνοδευτικό υλικό σε Δελτίο Τύπου.

Κάποιος, με δύο κάρτες, δεν θα …παίξει στο επόμενο;

Α.Φ.

Την …πλήρωσε η Σκιάθος

Μέτρα ανακούφισης του ντόπιου πληθυσμού από την εξίσωση των συντελεστών του ΦΠΑ στη Σκιάθο, θα …συζητήσουν την Παρασκευή στο Υπουργείο Οικονομικών.

Βέβαια το ΑΕΠ της Σκιάθου, δεν συγκρίνεται με το ΑΕΠ της Αλοννήσου. Ούτε φυσικά το Υπουργείο εξέτασε ποιοι και πως παράγουν τον πλούτο στη Σκιάθο, ποιοι ενισχύουν την εθνική οικονομία και γιατί.

Ούτε φυσικά τους ενδιαφέρει αν η Σκιάθος, υστερεί σε ΑΕΠ και άλλους οικονομικούς δείκτες από άλλους τουριστικούς προορισμούς.

Για διάφορους λόγους, η Σκιάθος βρέθηκε την τελευταία στιγμή στη λίστα και μετά την αναπροσαρμογή των συντελεστών ΦΠΑ, δήθεν θα εξεταστούν μέτρα για τους ντόπιους όπως επιστροφές φόρου, εκπτώσεις σε μόνιμους κατοίκους κ.α.

Τα γνωστά αντισταθμιστικά που δήθεν εξετάζονται μετά από μια επιβαρυντική για μια περιοχή απόφαση ή ενέργεια και ποτέ δεν υλοποιούνται.

Χρυσώνουν το χάπι απλώς, όπως συνέβη και με τους Μεσογειακούς Αγώνες και το Βόλο κ.α.

Πάλι τα ίδια;

Α.Φ.

Εύλογη απορία

Από τη στιγμή που τα νερά της Κάρλας αποδεικνύονται ακατάλληλα για το πότισμα, όπως τουλάχιστον προκύπτει από την πρόσφατη επιστημονική έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μήπως οι αρμόδιες υπηρεσίες προστασίας της δημόσιας υγείας πρέπει να διερευνήσουν αν προκύπτουν ανάλογα ζητήματα επικινδυνότητας για τα κοπάδια των βοοειδών και των αιγοπροβάτων που βόσκουν δίπλα στη λίμνη ή πίνουν νερό από τον ταμιευτήρα; Η επισήμανση αυτή γίνεται χωρίς την παραμικρή διάθεση κινδυνολογίας από την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και δεν κρύβει τον προβληματισμό της για τα συμπεράσματα της πανεπιστημιακής έρευνας που έδειξε ότι μεταφέρονται στα μαρούλια επικίνδυνες τοξίνες, οι οποίες με τη σειρά τους επιβαρύνουν το ανθρώπινο ήπαρ, σε περίπτωση που το λαχανικό ποτιστεί με νερό από την Κάρλα και στη συνέχεια καταλήξει στο πιάτο μας.

Γ.Λ.

Επικίνδυνοι υπουργοί

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αγροτικές ενώσεις και στο νομό Μαγνησίας μετά την κοινοποίηση της απόφασης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία ακυρώνει απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη του 1993 περί διαγραφής των χρεών των συνεταιρισμών προς την Αγροτική Τράπεζα. Τα ποσά που πρέπει να καταβληθούν όχι μόνο είναι τεράστια, όχι μόνο δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία στις οικονομικές υπηρεσίες, ούτε του υπουργείου, ούτε των ενώσεων, αλλά οι διατελέσαντες υπουργοί από το 2000 μέχρι σήμερα γνώριζαν την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης να επιστραφούν οι οφειλές ωστόσο καταχώνιασαν την επίμαχη απόφαση στα γραφεία τους, φοβούμενοι το πολιτικό κόστος. Αυτό είναι το πολιτικό προσωπικό που κυβερνά τον τόπο και συνεχίζει να μοιράζει υποσχέσεις ότι θα λύσει τα προβλήματα της χώρας.

Γ.Λ.

Σύντομα θα λειτουργήσει

Ενα πρόβλημα που υπάρχει με το ρεύμα «φρενάρει» τη λειτουργία της μπάρας στην Αγίου Νικολάου, προκειμένου ο πεζόδρομος στο όνομα να γίνει και πεζόδρομος στην πράξη.

Το θέμα αναμένεται να διευθετηθεί σύντομα και η ράμπα να λειτουργήσει, απαγορεύοντας την είσοδο των οχημάτων στον πεζόδρομο που οδηγεί στο Μητροπολιτικό Ναό της πόλης.

Ε.Χ.

Κριτής

Αυστηρός στη βαθμολογία του μέχρι σήμερα έργου της δημοτικής αρχής σε βασικούς τομείς της καθημερινότητας, όπως το νερό, τα σκουπίδια, το κυκλοφοριακό και τα αδέσποτα, εμφανίστηκε ο Δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος, σε χθεσινή τηλεοπτική του εμφάνιση.

Τη χαμηλότερη βαθμολογία πήρε ο τομέας των αδέσποτων, υποστηρίζοντας ότι η δημοτική αρχή έχει συναντήσει δεκάδες εμπόδια που δεν της επιτρέπουν να παράγει έργο.

Ε.Χ.

Μάντεις

Μαντικές ικανότητες δεν διαθέτουμε, αλλά δεν αποκλείουμε στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, να δούμε το Γιώργο Πράττο σε θέση ευθύνης.

Και δεν θα μας προκαλούσε έκπληξη, αφού ο Γιώργος Πράττος ήταν ο «πρωταγωνιστής» στους δρόμους πέρυσι τα Χριστούγεννα με την πρωτοφανή χιονόπτωση. Με ένα 4Χ4 απεγκλώβιζε ηλικιωμένους, μετακινούσε ανθρώπους που δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν στο σπίτι τους, μέχρι και διακομιδές προς το Νοσοκομείο. Πανταχού παρών και με αυταπάρνηση.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου