ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

«Κλείδωσε»

κλείδωσε-305150

Θέμα χρόνου είναι η ανακοίνωση του νέου Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου. Η επιλογή θα είναι ο Ματθαίος Δραμητινός, γνωστός γιατρός, πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας και δημοτικός σύμβουλος Βόλου, όπως κυοφορούνταν και πριν προκηρυχθούν οι πρόωρες εκλογές και αυτό φυσικά δεν άλλαξε ούτε μετεκλογικά όπως ενημερώθηκε η στήλη. Στο Νοσοκομείο ήδη οι περισσότεροι εκτιμούν ότι είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί και επίσημα η επιλογή.

Β.Κ.

Κέρδισε τις εντυπώσεις

Ο Ι. Μπουτάρης έκλεψε πάλι την παράσταση χθες στη Σκιάθο στο συνέδριο της ΠΕΔ Θεσσαλίας για την τουριστική ανάπτυξη. Με τη δομημένη εισήγησή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έδειξε ότι δεν είναι τυχαίο που συγκεντρώνει τόσες θετικές γνώμες και δημοφιλία καθώς επίσης ότι είναι πολύ μπροστά σε όλα τα θέματα που αφορούν στην Αυτοδιοίκηση.

Β.Κ.

Να αναζητηθούν οι αιτίες

Αφορμή για αυτοκριτική και επαναπροσέγγιση της πολιτικής κατάστασης πρέπει να αποτελέσει το μεγάλο ποσοστό που συγκέντρωση η αποχή στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015. Μπορεί οι εκλογές να τελείωσαν και η πραγματικότητα να επανέκτησε τους κανονικούς της ρυθμούς, όμως οι αιτίες που εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι γύρισαν την πλάτη στην κάλπη πρέπει να εξεταστούν. Η αποχή ήταν η μεγάλη νικήτρια των εκλογών.

Κ.Μ.

Αυξάνονται επικίνδυνα τα κρούσματα

Ανησυχητικά αυξήθηκαν τα κρούσματα εγκατάλειψης μεταναστών στη νήσο Γιούρα Αλοννήσου. Μέσα σε μερικούς μήνες οι υποθέσεις που απασχόλησαν πενταπλασιάστηκαν. Το γεγονός πρέπει να προβληματίσει την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο δήμος Αλμυρού δεν διαθέτει οργανωμένη δομή αν υπάρξει νέα υπόθεση με τόσο μεγάλο αριθμό παράνομων μεταναστών για να μπορεί να τους φιλοξενήσει το χειμώνα. Το νησί χρειάζεται σκηνές, κουβέρτες, χημικές τουαλέτες.

Κ.Μ.

Επί ποδός

Επί ποδός πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της έντονης βροχόπτωσης στο Βόλο ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος και όλο το επιτελείο των συνεργατών του. Ο ίδιος ο δήμαρχος μέσα σε ένα αυτοκίνητο του ΣΥ.ΔΙ.ΣΑ. όργωνε πάνω – κάτω Δημητριάδος, Ιάσονος, Ιωλκού, Καρτάλη και όλες τις κεντρικές αρτηρίες για να διαπιστώσει εάν υπάρχουν προβλήματα. Μάλιστα στην οδό Δημητριάδος, ορισμένοι οδηγοί… που είχαν σπεύσει να παρκάρουν παράνομα, μόλις βρέθηκαν ενώπιος ενωπίω με το δήμαρχο, άναψαν φλας και σε χρόνο DT απομακρύνθηκαν.

Ν.Τ.

Πρότυπα εθελοντισμού

Μπροστά στην ανυπαρξία του κράτους και την αδυναμία της αυτοδιοίκησης να επιλύσει αυτονόητα προβλήματα, οι σύλλογοι γονέων σε αρκετά σχολεία του Βόλου κινητοποιούνται και αναλαμβάνουν δράσεις για τον ευπρεπισμό των κτιρίων, στα οποία φοιτούν τα παιδιά τους. Οπως ο σύλλογος γονέων του 2ου Γυμνασίου Βόλου που δούλεψε όλο το καλοκαίρι και παρέδωσε στην σχολική κοινότητα ένα αγνώριστο διδακτήριο. Φρεσκοβαμμένο, με καθαρά θρανία και λειτουργικά παράθυρα, με πρότυπο λαχανόκηπο και άριστα εξοπλισμένο εργαστήριο. Αρκεί οι χρήστες των αιθουσών και των υπόλοιπων χώρων, δηλαδή τα ίδια τους τα παιδιά να σεβαστούν τον κόπο και την εθελοντική εργασία των γονιών τους και να παραδώσουν το σχολείο, το ερχόμενο καλοκαίρι, στη σημερινή του κατάσταση.

Γ.Λ.

Εργασιακός μεσαίωνας

Η διοίκηση του ομίλου όπου ανήκει η εταιρεία ΒΙΣ μπορεί να ανακοίνωσε το λουκέτο στη μονάδα παραγωγής χαρτιού και την απόλυση των 31 εργαζομένων ωστόσο δεν απαντά στο ερώτημα γιατί δεν μεταφέρει τους εν λόγω εργαζόμενους στη διπλανή μονάδα κατασκευής χαρτοκιβωτίων όπου υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό, λόγω συνταξιοδοτήσεων. Εκτός και αν σκοπεύουν να επαναπροσλάβουν τους απολυθέντες με τους εξευτελιστικούς μισθούς των 500 ευρώ που προβλέπει η ισχύουσα εργατική νομοθεσία. Από μια εταιρεία που δεν έκανε επενδύσεις τα προηγούμενα χρόνια ώστε να καταστεί ανταγωνιστική και να αποφύγει τη σημερινή κατάληξη, όλα μπορούμε να τα περιμένουμε.

Γ.Λ.

Βολιώτες – Βενετσιάνοι

Αλλη μια γεύση από τη ζωή στη Βενετία πήραν χθες το πρωί οι κάτοικοι της πολύπαθης συνοικίας της Νεάπολης στο Βόλο, όπου οι δρόμοι πλημμύρησαν από τα νερά μιας νεροποντής με διάρκεια όχι μεγαλύτερη των τριάντα λεπτών. Η περιοχή μετατράπηκε σε λίμνη και το μαρτύριο των περιοίκων ξεκίνησε προκειμένου να αποτρέψουν την είσοδο των νερών στα σπίτια και τα καταστήματά τους. Ευτυχώς η μπόρα δεν κράτησε πολύ, ενώ και οι ίδιοι έχουν αποκτήσει μετά από τόσες λαχτάρες τα κατάλληλα αντανακλαστικά ώστε να αποτρέπουν τα χειρότερα. Ως πότε όμως τα δικά τους αντανακλαστικά θα είναι καλύτερα από αυτά των αρμόδιων υπηρεσιών;

Γ.Λ.

Κόκκινη κάρτα

Μπορεί οι Ευρωβουλευτές προ ημερών να μην έβγαλαν κόκκινη κάρτα για τα έργα στην Κάρλα, κόκκινη κάρτα όμως κρατά στο τσεπάκι της η επιστημονική κοινότητα που διαπίστωσε ότι το νερό της λίμνης είναι επικίνδυνο για την άρδευση. Η παρουσίαση της ερευνητικής εργασίας ομάδας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Επιστημονικού Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών από τη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας, που ξεκινά αύριο, Δευτέρα, στο Valis στην Αγριά. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα πρέπει να παρακολουθήσει το σύνολο των φορέων αλλά και η ιατρική κοινότητα και να ληφθούν άμεσα μέτρα. Γιατί το νερό δεν είναι μόνο επικίνδυνο για τα φυτά από τη στιγμή που τοξίνες περνούν στον φυτικό ιστό. Από την Κάρλα πίνουν νερό και ζώα που μπορεί να έχουμε ήδη καταναλώσει.

Ε.Χ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου