ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Θεομηνία

θεομηνία-306339

Θεομηνία

«Δεν έχω ξαναδεί ποτέ στη ζωή μου τόσο μεγάλη καταστροφή» ανέφερε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα Βορείων Σποράδων, Νίκος Πλωμαρίτης, περιγράφοντας την εικόνα της Σκοπέλου μετά τη θεομηνία. Ο ίδιος σημείωσε παράλληλα ότι ορισμένοι επαγγελματίες έχουν καταστραφεί εντελώς, τονίζοντας παράλληλα ότι είναι αδύνατο να περιγραφεί το μέγεθος της ζημιάς που έχει προκληθεί.

Γ.Υ.

Είναι θέμα πολιτικής

Ούτε αν θα ακολουθηθεί κάποια διαδικασία για τους ενδιαφερόμενους για τη νέα Διοίκηση του ΟΛΒ δεν έχει γίνει γνωστή από το υπουργείο Ναυτιλίας. Δεν έχει βγει καμία πρόσκληση ούτε υπάρχει καμία ενημέρωση ούτε επίσημα, ούτε ανεπίσημα. Ο τρόπος επιλογής των νέων συνθέσεων είναι θέμα πολιτικής της εκάστοτε κυβέρνησης. Ωστόσο, στην Αλεξανδρούπολη πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος ορίστηκε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Εβρου, Χρήστος Δούκας.

Κ.Μ.

Φουκοσίμα

Εικόνα βιβλικής καταστροφής, την οποία ορισμένοι παραλληλίζουν με τα γεγονότα της Φουκοσίμα, παρουσιάζει η Σκόπελος. Κάτοικοι και επαγγελματίες εκφράζουν την απόγνωσή τους για τους κόπους μιας ζωής που χάθηκαν εν μία νυκτί, επιστρατεύοντας, ωστόσο, το κουράγιο τους, προκειμένου να ορθοποδήσουν και πάλι.

Γ.Υ.

Περιμένει

Ακούγοντας πάντως τη Μ. Χρυσοβελώνη χθες στην TRT αυτό που κατάλαβα εκτός από τις αποστάσεις που παίρνει είναι ότι παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταλάβει δημόσια θέση, πιθανότατα σε Γραμματεία υπουργείου. Η κ. Χρυσοβελώνη μάλιστα τόνισε ότι αυτές οι θέσεις θα οριστικοποιηθούν μέσα στον Οκτώβριο. Για να δούμε όμως γιατί στο θέμα της αξιοποίησης υπάρχει ένα ζήτημα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όπως έδειξαν και οι υποθέσεις Καμμένου, Ξουλίδου κ.α.

Β.Κ.

Οι πραγματικές πλειοψηφίες

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που, με αφορμή το νέο ρεκόρ αποχής στις εκλογές, επισημαίνουν τα δεδομένα με τα οποία διαμορφώνονται οι πλειοψηφίες.

Η συζήτηση περιστρέφεται συνήθως στα ποσοστά του πρώτου κόμματος με ατυχείς αναγωγές του εκλογικού του αποτελέσματος στο σύνολο των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους.

Στη Μαγνησία για παράδειγμα σε σύνολο 175.309 εγγεγραμμένων, ψήφισαν 103.262 εκλογείς, συμμετοχή 58,90 %.

Οι περίπου 72.000 μη ψηφίσαντες δεν σημαίνει ότι είναι στο σύνολό τους συνειδητά απέχοντες από τη διαδικασία. Αλλοι δεν βρίσκονται εν ζωή, άλλοι έχουν μεταναστεύσει, άλλοι δεν έχουν χρήματα για διόδια, για καύσιμα, για ναύλα και εισιτήρια.

Η ομογενοποίηση περισσότερο σύγχυση προκαλεί παρά διευκολύνει την προσπάθεια προσδιορισμού των συνειδητά απεχόντων.

Α.Φ.

Οι κομματικοί διορισμένοι

Για μια ακόμη φορά, τα κομματικά στελέχη που τοποθετήθηκαν σε έμμισθες θέσεις ευθύνης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ένεκα πεποιθήσεων, γνωριμιών, κομματικών θερμοκηπίων κ.λπ., αρνούνται να καταλάβουν το αυτονόητο.

Δεν τοποθετήθηκαν σε έμμισθες θέσεις χιλιάδων ευρώ επειδή είναι άξιοι αλλά επειδή έχουν κομματική ταυτότητα.

Ο κομματικός επιλογέας τους όμως πλέον δεν υφίσταται κι αυτοί, ως επακόλουθο, πρέπει να αδειάσουν τη γωνιά της Δημόσιας Διοίκησης.

Αρκετό χρήμα μοίρασαν σε δήθεν μελέτες σε δήθεν μελετητές και σε άλλα τρωκτικά του κομματικού κατεστημένου.

Οι εκλογές, (κι αυτές), τελείωσαν.

Ας εγκαταλείψουν τις κομματικές καρέκλες υποβάλλοντας παραιτήσεις.

Σήμερα.

Α.Φ.

Αστυνομική ταινία

Φανταστείτε να πίνετε τον καφέ σας σε κάποιο συνοικιακό καφενείο του Βόλου και ξαφνικά οι διπλανοί σας που υποδύονται τους πελάτες αλλά στην πραγματικότητα είναι άριστα εκπαιδευμένοι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας να βγάζουν τα όπλα τους, να ακινητοποιούν και στη συνέχεια να περνάνε χειροπέδες στα χέρια και να φοράνε μαύρη κουκούλα στο κεφάλι ενός εκ των πλέον καταζητούμενων ποινικών της χώρας. Αυτές τις σκηνές έζησαν χθες το πρωί οι θαμώνες του καφενείου στην οδό Αλεξάνδρας στο Βόλο κατά τη διάρκεια της κινηματογραφικής σύλληψης του Γιώργου Πετρακάκου. Πραγματικές σκηνές από αστυνομική ταινία στην «αγαπημένη» πόλη των τρομοκρατών και των συνεργών τους. Πάντως οι κινήσεις των αστυνομικών ήταν τόσο άρτια σχεδιασμένες και η επιχείρηση που έστησαν τελείωσε τόσο γρήγορα ώστε όσοι ήταν παρόντες στη σύλληψη συνειδητοποίησαν τι είχε συμβεί όταν η είδηση άρχισε να κάνει το γύρο των τηλεοπτικών δικτύων.

Γ.Λ.

Ανύπαρκτες υποδομές

Ολο και αυξάνεται ο αριθμός των προσφύγων που περνούν το Αιγαίο από τα παράλια της Τουρκίας και αποβιβάζονται από τους σύγχρονους δουλεμπόρους στις ερημικές βραχονησίδες των Βορείων Σποράδων. Η πρόσφατη καραβιά των 115 Σύριων προσφύγων ήταν η μεγαλύτερη στη Μαγνησία από τις αρχές του χρόνου. Η περιοχή κυρίως των νησιών δεν διαθέτει ούτε κατά διάνοια τις απαιτούμενες υποδομές για την υποδοχή και φροντίδα αυτών των βασανισμένων ανθρώπων, ενώ ακόμη και σε επίπεδο περιφέρειας Θεσσαλίας οι δυνατότητες φιλοξενίας προσφύγων είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Αυτό όμως είναι κάτι που δεν γνωρίζουν οι συνάνθρωποί μας, οι οποίοι προσπαθούν απεγνωσμένα να περάσουν στη χώρα μας και να γλιτώσουν από τον εφιάλτη των τζιχαντιστών. Το τραγικό είναι όμως πως η επίσημη πολιτεία κάνει πως δεν γνωρίζει ότι τόσο η Μαγνησία όσο και η υπόλοιπη χώρα δεν διαθέτουν τις απαιτούμενες υποδομές. Αλλωστε αυτό έχει αποδειχτεί στις περιπτώσεις των νησιών και των πάρκων στην Αθήνα που μετατράπηκαν σε απέραντους καταυλισμούς κατατρεγμένων συνανθρώπων μας.

Γ.Λ.

Κίνηση

Αρχισε η κίνηση των οδηγών στα περίπτερα της πόλης, προκειμένου να προμηθευτούν τις κάρτες – ξυστό που τους επιτρέπουν μία ώρα στάθμευσης στις θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης.

Εκανε δουλειά όπως φαίνεται η δημοτική αστυνομία. Μόνο την τελευταία εβδομάδα μοίρασε 116 κλήσεις για παρκόμετρα.

Είναι αυτό που λένε: όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος.

Σειρά έχει η παράνομη στάθμευση για την οποία βεβαιώθηκαν μόλις 34 κλήσεις.

Ε.Χ.

Φανάρια

Ξεκίνησε και ορθώς από το τμήμα φωτεινής σηματοδότησης του Δήμου Βόλου η αλλαγή του προγράμματος σε φωτεινούς σηματοδότες για την καλύτερη κυκλοφορία στην πόλη.

Μήπως θα έπρεπε να εξεταστεί και η περίπτωση του φωτεινού σηματοδότη που βρίσκεται στην οδό Αργοναυτών και μπροστά στα πρώην Ψαράδικα διασταυρώνεται με τη λεωφόρο Γρ. Λαμπράκη; Εκεί το φανάρι δεν κρατά παρά λίγα δευτερόλεπτα. Τόσο λίγο που αν ξεχαστείς και δεν μαρσάρεις με το που ανάψει πράσινο, μπορεί να ξαναπεριμένεις μπροστά στο κόκκινο.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου