ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σε καλό δρόμο

σε-καλό-δρόμο-307961

Σε καλό δρόμο

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η παραχώρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου από τα Ελληνικά Ακίνητα στο Δήμο Βόλου, μετά από αίτημα της πόλης.

Αυτή τη στιγμή γίνονται συζητήσεις για τους όρους της παραχώρησης, πριν περιέλθει στην κατοχή του Δήμου Βόλου, που έχει βάλει στόχο την αξιοποίησή του προς όφελος των αθλητικών σωματείων αλλά και της ενίσχυσης του αθλητισμού γενικότερα.

«Δεν φοβόμαστε, έχουμε όραμα», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Γιώργος Βλιώρας που έχει δώσει δείγματα γραφής στην πόλη και παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες.

Ε.Χ.

Αφόπλισαν

Καμία καταγραφή ζημιών δεν πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου παρά το γεγονός ότι το κτίριο μετά τις καταστροφικές καταιγίδες κινδυνεύει να πέσει. Μπορεί οι υπουργοί Χρήστος Σπίρτζης και Νίκος Τόσκας, να επισκέφτηκαν το κτίριο για να διαπιστώσουν την κατάσταση που επικρατεί εκεί, όμως στο θέμα για τη συντήρηση του Κέντρου Υγείας, απ’ ότι ενημερωθήκαμε η απάντησή τους ήταν να γίνει αίτημα στο υπουργείο Υγείας και εν αγνοία τους αφόπλισε. Στο υπουργείο Υγείας έχουν γίνει αιτήματα και αιτήματα από το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου και όλα βρίσκονται στην… προώθηση.

Κ.Μ.

Δεν μιλούν

Τέλος δεν έχουν οι υποθέσεις με εγκατάλειψη μεταναστών στη νήσο Γιούρα Αλοννήσου. Χθες άλλοι 115 άνθρωποι βρέθηκαν στη ακτή στο Ακρωτήρι Πνιγμένος. Δυστυχώς, οι μετανάστες δεν δίνουν πληροφορίες για τους δράστες που τους μετέφεραν εκεί προφανώς γιατί φοβούνται. Δεν γνωρίζουν τους τρομερούς κινδύνους στους οποίους θα μπορούσε να είχε περιέλθει η ζωή τους. Μία νύχτα πριν τα καιρικά φαινόμενα έπλητταν τις Σποράδες.

Κ.Μ.

Κρίμα

Την περίμεναν πως και πως αλλά τελικά η Εύα Καϊλή δεν ήρθε χθες με το κλιμάκιο των ευρωβουλευτών που επισκέφθηκαν την Κάρλα. Παρά το γεγονός ότι είχε προαναγγελθεί ότι θα συμμετέχει στην επίσκεψη χθες έλαμψε διά της απουσίας της. Κρίμα.

Β.Κ.

Στήριξη

Κοντά στους Χαλυβουργούς βρέθηκε χθες το βράδυ ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας Γ. Κίτσιος για να συμπαρασταθεί στον αγώνα που κάνουν. Οπως έλεγε στη στήλη « στην περίπτωση των Χαλυβουργών οι εργαζόμενοι έχουν ήδη συμβάλει τα μέγιστα για να παραμείνει ζωντανή η εταιρεία και θα πρέπει να υπάρξουν δεύτερες σκέψεις όσον αφορά την εκ περιτροπής, προτείνοντας να ανακληθεί διότι οι απώλειες για τους εργαζόμενους είναι σημαντικές».

Β.Κ.

Συγκινητική

Συγκινητική είναι η στάση των ξένων τουριστών απέναντι τους επαγγελματίες της Σκοπέλου που έχουν πληγεί από την απίστευτη θεομηνία των τελευταίων ημερών. Επισκέπτονται τα καταστήματα που έχουν υποστεί ζημιές, δίνουν κουράγιο στους επαγγελματίες και υπόσχονται ότι θα έρθουν και την επόμενη χρονιά.

Γ.Υ.

Δυσβάσταχτο

Την ίδια στιγμή οι επαγγελματίες ανασυγκροτούν τις δυνάμεις τους και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία την απίστευτη καταστροφή που σημειώθηκε σε λίγα μόλις λεπτά. Ολοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους στη συνδρομή της πολιτείας, τονίζοντας ότι στη δύσκολη συγκυρία που αντιμετωπίζουν, είναι αναγκαία η θέσπιση ειδικών μέτρων, τα οποία θα ελαφρύνουν το δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος που καλούνται να σηκώσουν.

Γ.Υ.

Γέμισε «λιμουζίνες» η Κάρλα

Οι γευσιγνώστες σε όλο τον κόσμο, προτιμούν το βοδινό κρέας της ράτσας Λιμουζίν (Limousine) λόγω της ποιότητάς του.

Εκατοντάδες βοοειδή της συγκεκριμένης κρεατοπαραγωγής ράτσας, που κατάγεται από την περιοχή της Λιμουζέν στο κέντρο της Γαλλίας, βόσκουν στις τεράστιες εκτάσεις, πέριξ της Κάρλας και χθες με ένα πολυπληθές κοπάδι συναντήθηκε το λεωφορείο που μετέφερε στο αντλιοστάσιο της λίμνης ξένους Ευρωβουλευτές για έλεγχο του έργου.

Ο Γάλλος Ευρωβουλευτής Grilles Pargneaux της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επισήμανε πως οι κτηνοτρόφοι της Κάρλας έκαναν την καλύτερη επιλογή με τις γαλλικές «λιμουζίνες».

Α.Φ.

Λίγοι οι 35 εθελοντές

Το πρόβλημα με τα παιδιά που έχουν ανάγκη εκπαιδευτικής στήριξης, δεν αντιμετωπίζεται με τη φιλότιμη προσπάθεια 35 εθελοντών καθηγητών οι οποίοι στηρίζουν τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Βόλου.

Οι 120 ωφελούμενοι μαθητές δεν είναι οι μοναδικοί που έχουν ανάγκη υποστήριξης αλλά δυστυχώς ο εθελοντισμός σταμάτησε στο 35 και κατά συνέπεια οι ωφελούμενοι μαθητές δεν μπορεί να είναι περισσότεροι καθώς στο Κοινωνικό Φροντιστήριο τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις ποιοτικής υποστήριξης.

Η τόνωση του εθελοντισμού, θα δώσει λύσεις και στο συγκεκριμένο θέμα που αντιμετωπίζουν κάθε χρόνο όλο και περισσότερες οικογένειες.

Α.Φ.

Πόλη – γιάφκα

Η αγαπημένη πόλη των τρομοκρατών είναι τελικά ο Βόλος. Οι συνεχείς επιχειρήσεις της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στην περιοχή τα τελευταία χρόνια επιβεβαιώνουν αυτή την άποψη. Είμαστε μια ήσυχη κοινωνία που εξασφαλίζει σε όσους το επιθυμούν, ανωνυμία και διακριτικότητα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι όλες σχεδόν οι γιάφκες που έχουν κατά καιρούς εντοπιστεί βρίσκονται σε γειτονιές σχετικά μακριά από το κέντρο της πόλης, μέσα σε στενά δρομάκια και παρόδους όπου κανένας από τους περιοίκους δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι ο διπλανός του μπορεί είναι κάποιος από τους πλέον καταζητούμενους κακοποιούς της χώρας. Για αυτό και οι κατά καιρούς επιχειρήσεις της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας αναστατώνουν ολόκληρες γειτονιές. Μερικές φορές όμως οι αστυνομικοί το παρακάνουν με τα μέτρα ασφαλείας και εξαντλούν την αυστηρότητά τους στους δημοσιογράφους και τους εικονολήπτες. Τη δουλειά μας κάνουμε και αν αυτοί που φόρεσαν χθες χειροπέδες σε συνάδελφο φρόντιζαν να κάνουν με περισσότερη κατανόηση , τη δική τους δουλειά, τότε δεν θα φτάναμε σε ανάλογες ακραίες καταστάσεις.

Γ.Λ.

SOS για το ορφανοτροφείο

Η περίπτωση της ετοιμόρροπης οροφής του Ορφανοτροφείου Βόλου δεν αποτελεί μια ακόμη είδηση στην τοπική επικαιρότητα που αποτυπώνει την τραγική κατάσταση των υποδομών σε ιδρύματα της πόλης. Η τοπική κοινωνία δίνει εξετάσεις σε ό,τι αφορά στα αντανακλαστικά και στον τρόπο αντίδρασης της έτσι ώστε η ζημιά να αποκατασταθεί προτού το ταβάνι πέσει στα κεφάλια των παιδιών και των υπευθύνων του ιδρύματος. Τότε θα είναι πολύ αργά για δάκρυα και ακόμη πιο αργά για συγνώμες. Οι τοπικοί φορείς έχουν τον πρώτο λόγο μετά την έκκληση της διοίκησης του Ορφανοτροφείου, αλλά και το σύνολο των πολιτών καλείται να ενεργοποιηθεί και να αποδείξει ότι τα παιδιά του ιδρύματος είναι παιδιά όλων μας και μας έχουν ανάγκη τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Γ.Λ.

Κλέβουν

Κρούσματα κλοπών φυτών από τα γραμμικά παρτέρια στην αρχή της Δημητριάδος αλλά και από τις ανθοστήλες στην παραλία, έχουν καταγραφεί από τις πρώτες κιόλας ημέρες.

«Μην τα χαλάτε ρε παιδιά. Αν θέλετε φυτά ελάτε να σας τα δώσουμε εμείς δωρεάν», έλεγε υπάλληλος της διεύθυνσης πρασίνου που προτιμά να χρεωθεί ο ίδιος από την τσέπη του το κόστος για να χαρίσει τα φυτά, παρά να βλέπει την προσπάθεια που γίνεται στην υπηρεσία να ακυρώνεται μέσα σε μία στιγμή.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου