ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Χαρτί και μολύβι

χαρτί-και-μολύβι-310155

Χαρτί και μολύβι

Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο γραμματέας της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Κων. Βογιατζής έχει ήδη πάρει μολύβι και χαρτί, γράφει – σβήνει, προκειμένου να υπάρχει σαφή εικόνα για όλο το Νομό και ανάλυση σε βάθος όπως έλεγε στη στήλη χθες. Σε γενικές γραμμές πάντως επικρατεί ικανοποίηση, λάθη και αδυναμίες, θα αναλυθούν στη συνεδρίαση.

Β.Κ

Εγκληματικά λάθη – ενέργειες

Οποιος γνωρίζει και έχει αγαπήσει τη Σκόπελο κλαίει βλέποντας την καταστροφή που η πλημμύρα άφησε πίσω της. Βεβαίως, δεν είναι ακόμη η ώρα για απόδοση ευθυνών, που ένα παραδεισένιο νησί μετατράπηκε σε βομβαρδισμένο τοπίο σε μία νύχτα. Προέχει η καταγραφή των ζημιών, η διαχείριση της κατάστασης. Η συζήτηση για τα αίτια των εκτεταμένων καταστροφών έπεται, όμως θα αναζητήσει υπαίτιους για εγκληματικά λάθη…

Κ. Μ.

Εγινε η ανάθεση

Υπογράφηκε χθες στο δημαρχείο Αλμυρού η σύμβαση εκτέλεσης του έργου εσωτερική οδοποιία Αλμυρού προϋπολογισμού 184.500 ευρώ. Η εκτέλεση ενός ακόμη σημαντικού έργου ξεκινά για την περιοχή, ενώ όλες οι μεγάλες παρεμβάσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Η ακινησία που προκάλεσε η τραπεζική αργία πέρασε.

Κ. Μ.

Υπουργήσιμοι και μη

Διαβάζοντας ότι ο τάδε και ο δείνα (η ονοματολογία περιττή) είναι σφόδρα δυσαρεστημένοι και ζητούν εξηγήσεις γιατί δεν υπουργοποιήθηκαν, σταυροκοπήθηκα είναι αλήθεια. Μα καλά είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσο πολλοί που αισθάνονται τελικά ότι γεννήθηκαν για να κυβερνάνε τον τόπο ή τους χρωστούσε κάτι η ιστορία και τους το στέρησε; Ντροπή πλέον με τους υπουργήσιμους και μη. Είπαμε η φιλοδοξία πρέπει να έχει και όρια.

Β.Κ

Περί Λετονίας

Ο Κώστας Χαλέβας απαντώντας σε σχόλιο της στήλης ότι επέλεξε την Λετονία και δεν ψήφισε στις εκλογές δήλωσε: «Ως περιφερειακός σύμβουλος και πολιτευτής της ΝΔ στήριξα πάντα τις εκλογικές προσπάθειες του κόμματος μου με όλες μου τις δυνάμεις ανταποκρινόμενος της εμπιστοσύνης των πολιτών της Μαγνησίας που επί 35 χρόνια με ψηφίζουν συνεχώς και με εκλέγουν σε κάθε υποψηφιότητα μου αναδεικνύοντας με σε εκλόγιμες θέσεις.

Θεωρώ υποχρέωση μου να ενημερώσω ότι από τον περασμένο Μάρτιο αποφασίστηκε διεθνές συνέδριο στη πόλη Ρίγα της Λετονίας για την ανάδειξη του 2015 ως έτος αφιερωμένο στην Βιομηχανική Πολιτιστική Κληρονομιά. Ως Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτιστικού Τουρισμού και εκπροσωπώντας την Ελλάδα μέσω της ΕΚΠΟΛ ήτανε δεσμευτική η παρουσία μου προκειμένου να κηρύξω την έναρξη του συνεδρίου και να παρακολουθήσω την εξέλιξη του ανταποκρινόμενος υπεύθυνα στη θέση που τα κράτη μέλη που συμμετέχουν μου έχουν αναθέσει και αναδεικνύοντας την υπευθυνότητα της χώρας μας.

Οι πολίτες είναι ώριμοι να αποφασίζουν για τις εκλογικές τους προτιμήσεις δίχως την καθοδήγηση κανενός και ο καθένας μας αποφασίζει για τον τρόπο που θα χειριστεί θέματα που αφορούν, ιδιαίτερα την εκπροσώπηση της χώρας μας σε θέσεις διεθνούς κύρους».

Υ.Σ Εάν τον ικανοποιεί τον κ. Χαλέβα αυτή η απάντηση, εμείς τι να … πούμε. Όλοι κρίνονται από τους πολίτες.

Β.Κ

Χωρίς οδηγό

Το πρόβλημα με την έλλειψη οδηγού στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου είναι γνωστό. Ο μοναδικός που υπάρχει, όποτε κάνει ρεπό, το Κ.Υ μένει χωρίς οδηγό και ασθενοφόρο και οι κάτοικοι κάνουν το σταυρό τους να μη συμβεί τίποτα. Χθες αναρτήθηκε και στην είσοδο η σχετική ειδοποίηση… ενδεικτική του κατήφορου που έχει πάρει το Ε.Σ.Υ.

Β.Κ

Ψυχραιμία

Το θέμα της ασφάλειας των τουριστών υπογράμμισε ο Γιάννης Γιολδάσης, ξενοδόχος της Σκοπέλου, επισημαίνοντας ότι: «δεν πρέπει να πανικοβάλλονται». Ο ίδιος επεσήμανε ότι όλοι οι επαγγελματίες κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η ζωή των επισκεπτών του νησιού, επαναλαμβάνοντας για μια ακόμη φορά ότι: «προσπαθούμε με αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία, να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας».

Γ. Υ.

Θαύμα

Ενα μεγάλο θαύμα καταγράφηκε στη διάρκεια της βιβλικής καταστροφής που σημειώθηκε στη Σκόπελο, καθώς τα ορμητικά νερά που υπερκάλυψαν το σημείο όπου μαρτύρησε ο πολιούχος του νησιού, Αγιος Ρηγίνος, άφησαν ανέπαφο το καντηλάκι που ήταν αναμμένο. Οι κάτοικοι του νησιού σχολιάζουν με δέος το συγκεκριμένο γεγονός, κάνοντας λόγο για ένα ακόμη θαύμα σε δύσκολες στιγμές.

Γ. Υ.

Επιστέγασμα

«Ζητούμε την άμεση συνδρομή της πολιτείας» ανέφεραν χθες οι επαγγελματίες της Σκοπέλου που είδαν τους κόπους μιας ζωής να καταποντίζονται στην κυριολεξία, κάτω από τον ορμητικό χείμαρρο των νερών της βροχής. Τα αιτήματα δεκάδες και η απόγνωση περισσεύει. Το επιστέγασμα ενός δύσκολου καλοκαιριού ήταν η βιβλική καταστροφή που σημειώθηκε στο νησί, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην τοπική οικονομία.

Γ. Υ.

Πύργος – Σουρωτήρι

Τις ομπρέλες και τα αδιάβροχα έβγαλαν και πάλι αυτές τις μέρες στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας, όπου η συνεχής βροχόπτωση μετέτρεψε σε μικρές λίμνες τα γραφεία και τους βοηθητικούς χώρους του οκταώροφου εκτρώματος στο συγκρότημα Μουρτζούκου. Τα τεράστια κατασκευαστικά προβλήματα του κτιρίου όσο περνούν τα χρόνια και δεν αντιμετωπίζονται επιδεινώνουν τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού. Οι υπάλληλοι της διεύθυνσης πρέπει να είναι από τους πιο άτυχους εργαζόμενους στο δημόσιο, καθώς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο το φόρτο εργασίας και την υποστελέχωση των υπηρεσιών, αλλά και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Χειμώνα – καλοκαίρι είναι εκτεθειμένοι στα καιρικά φαινόμενα και στην ανικανότητα ή την απροθυμία των υπευθύνων να δώσουν λύση στα προβλήματα.

Γ.Λ

Οργή καιρού…

Η βιβλική καταστροφή στη Σκόπελο απέδειξε πόσο απροστάτευτοι είναι οι πολίτες απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα, πολύ δε περισσότερο όταν οι ανθρώπινες παρεμβάσεις αλλοιώνουν το φυσικό περιβάλλον και οι αρμόδιες υπηρεσίες αδυνατούν να παρέμβουν άμεσα και να ανακουφίσουν τους πληγέντες, καθώς είναι υποστελεχωμένες, χωρίς χρηματοδότηση και υλικοτεχνική υποδομή. Στα λασπόνερα, τα μπάζα και τις φερτές ύλες της προχθεσινής θεομηνίας στη Σκόπελο δεν χάθηκαν μόνο περιουσίες, αλλά και οι όποιες ελπίδες για την αποφυγή αναλογών εφιαλτικών καταστάσεων κάθε φορά που η φύση αποφασίζει να μας εκδικηθεί για τις αυθαιρεσίες μας και την έλλειψη οργάνωσης για την αντιμετώπιση ακραίων καταστάσεων οι οποίες έχουν προβλεφθεί.

Γ.Λ

Απουσίες

Ελαμψαν δια της απουσίας τους οι ομάδες της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Βόλου.

Ηταν ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η χθεσινή και θα αποτελούσε μία πρώτης τάξης ευκαιρία να προβάλλουν τις θέσεις και τις απόψεις τους, να ασκήσουν την κριτική τους σε ό,τι έγινε και δεν έγινε τον τελευταίο ένα χρόνο στην πόλη.

Η απουσία τους αισθητή. Και η σιωπή τους εκκωφαντική.

Οι θέσεις που είχαν πάνω ένδειξη για να καθίσουν οι ίδιοι, καταλήφθηκαν τελικώς από απλούς πολίτες. Ο καθένας αναλαμβάνει το κόστος της στάσης του.

Ε.Χ.

Εξαίρεση

Εξαίρεση στο χθεσινό κανόνα, βάσει του οποίου σύσσωμη η αντιπολίτευση απουσίασε από την ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον απολογισμό της δημοτικής αρχής, αποτέλεσαν οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, Νίκος Χαυτούρας και Γιάννης Λαΐνας.

Καλόπιστα άσκησαν την κριτική τους και κατέθεσαν τις προτάσεις τους προς τη δημοτική αρχή.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου