ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Διαγωνισμό

διαγωνισμό-332525

Διαγωνισμό

«Σκέφτομαι να προκηρύξω διαγωνισμό, για όποιον άκουσε να γίνεται αναφορά στον τουρισμό στο προχθεσινό debate» υπογραμμίζει με χιουμοριστική και καυστική ταυτόχρονα διάθεση ο Γιώργος Ζαφείρης, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας. Ο κ. Ζαφείρης εκφράζει την απογοήτευσή του για την απουσία των σημαντικών θεμάτων που απασχολούν το σύνολο των επαγγελματιών του τουρισμού από τις εξαγγελίες των πολιτικών αρχηγών, επαναλαμβάνοντας ότι το συγκεκριμένο πεδίο είναι μείζονος σημασίας.

Γ.Υ.

Κατεβαίνουν αυτόνομα

Αυτόνομα θα κατέβει τελικά στις εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο – Τομέας Θεσσαλίας. Το ΕΠΑΜ ανακοίνωσε χθες τους υποψηφίους του μετά τις άκαρπες συναντήσεις για συνεργασία με κινήματα και συλλογικότητες και ιδιαίτερα τη Λαϊκή Ενότητα. Η ιστορία εξάλλου έδειξε ότι όταν δεν υπάρχει σύγκληση απόψεων καλό είναι να μη γίνονται συνεργασίες.

Κ.Μ.

Εδειξε ανθρώπινο πρόσωπο

Ιδιαίτερη ευαισθησία χαρακτηρίζει τη δημοτική αρχή Αλμυρού σε θέματα Παιδείας. Η διαμόρφωση αίθουσας διδασκαλίας στο ισόγειο του Γυμνασίου Σούρπης προκειμένου μαθήτρια με κινητικά προβλήματα που εγγράφηκε στην 1η Γυμνασίου να μην αλλάξει μαθητικό περιβάλλον με εγγραφή σε ειδικό σχολείο αλλά να έχει τους ίδιους συμμαθητές με αυτούς που είχε στο Δημοτικό και στα χρόνια της φοίτησής της στο Γυμνάσιο, πραγματικά συγκινεί.

Κ.Μ.

Η Εύη

H πρώην Υπουργός Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου θα είναι η κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο Βόλο την ερχόμενη Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου στο Αχίλλειο. Σήμερα πάντως όλοι οι υποψήφιοι και η εκλογική επιτροπή αγώνα θα βρεθούν στη Λάρισα όπου το βράδυ μιλάει η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά.

Β.Κ.

Διαχείριση του Κιρκινεζίου

Το Κιρκινέζι αποτελεί «δείκτη υγείας» του περιβάλλοντος στον ελλαδικό χώρο, όσον αφορά στα πτηνά και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία έχει προτείνει σειρά μέτρων για την προστασία του.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, στο πλαίσιο προγράμματος «Διατήρηση και διαχείριση του Κιρκινεζίου» προχώρησε στην ανάθεση συγκεκριμένων δράσεων έναντι του ποσού των 3.200 ευρώ για το χρονικό διάστημα από 07-09-2015 έως 31-12-2015 σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αντίστοιχη τεχνική περιγραφή. Η πληρωμή της αξίας ποσού 3.200€ θα γίνει μηνιαίως.

Καθόλου άσχημα…

Α.Φ.

Εκθετος με την …έκθεση

Την γκάφα που χρεώνεται τόσο ο ίδιος, όσο και το επιτελείο του επιχείρησε να διασκεδάσει ο Πάνος Καμμένος. Η προχθεσινή έκθεση που διάβασε από έναν μαθητή, αποδείχτηκε πως ήταν μια τρολιά και όπως ήταν λογικό η ανάγνωσή της στο ντιμπέιτ από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ μόνο γέλια μπορούσε αν προκαλέσει. «Χθες διάβασα ένα κομμάτι από έναν μαθητή που βρήκα στο Διαδίκτυο. Και είδα μετά μία κριτική ότι αυτό δεν ήταν από μαθητή, αλλά ήταν κατασκευασμένο. Αν αυτός το κατασκεύασε στα social media, είναι καταπληκτικός πάντως για όλα τα κόμματα, έτσι όπως μας παραλαμβάνει».

Μαρίνα S.O.S.

Α.Φ.

Μονοδιάστατη προεκλογική ρητορική

Στο βροντερό «όχι» των πολιτών τον περασμένο Ιούλιο κατά των μνημονίων, ποντάρουν στη Λαϊκή Ενότητα και στο νομό Μαγνησίας. Η ραχοκοκαλιά της προεκλογικής τους ρητορικής έχει επικεντρωθεί στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και βασίζουν στη δυσαρέσκεια του κόσμου για την αλλοίωση της ξεκάθαρης επιλογής του, τις ελπίδες και τις προσδοκίες τους για εκλογή βουλευτή στο νομό. Μόνο που δεν πρέπει να αγνοούν ότι παρά το εκκωφαντικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας μας στο ευρώ. Κατά συνέπεια η εμμονή τους στο εθνικό νόμισμα ίσως να έχει αντιστρόφως ανάλογα αποτελέσματα. Βεβαίως ο ακατανόητος εκλογικός νόμος είναι πάντα σε ισχύ και μπορεί να χαρίσει τη βουλευτική έδρα ακόμη και σε όσους δεν είχαν ποτέ φανταστεί ότι θα βρεθούν στην ολομέλεια της εθνικής αντιπροσωπείας.

Γ.Λ.

Οι καμπάνες της αποβιομηχάνισης

Τα δυσάρεστα μαντάτα της εκ περιτροπής εργασίας στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας έρχονται ως φυσικό επακόλουθο της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης και της αδυναμίας ή της αδιαφορίας της πολιτείας να επιλύσει το εκρηκτικό πρόβλημα του υπέρογκου κόστους ενέργειας. Πριν την εκ περιτροπής εργασία ήρθε η αποδοχή της πρότασης της εταιρείας για μείωση αποδοχών, ενώ το επόμενο βήμα, μετά τη μείωση των ωρών απασχόλησης, είναι η διαθεσιμότητα του προσωπικού. Η ίδια πεπατημένη ακολουθήθηκε και στη χαλυβουργία ΣΟΒΕΛ του Αλμυρού. Πάντως τα μέλη του σωματείου της Χαλυβουργίας Θεσσαλίας, που είναι το μοναδικό εργοστάσιο του κλάδου πανελλαδικά όπου υπάρχει ακόμη παραγωγική δραστηριότητα έστω και με μια βάρδια το 24ωρο, ποντάρουν στη στάση τους όλο το προηγούμενο διάστημα καθώς στήριξαν ουσιαστικά την εταιρεία αδιαφορώντας για τις απαξιωτικές ταμπέλες που τους κόλλησαν συνάδελφοί τους.

Γ.Λ.

Αγανάκτηση

O Αλέξανδρος Δούρας θέλησε χθες να απαντήσει στην κριτική που δέχτηκε από τον αντιδήμαρχο Τάσο Μπατζιάκα και σε σχόλιο του υπογράμμισε «Αγανακτισμένοι δικαιούνται να είναι οι Βολιώτες μετά την παταγώδη αποτυχία της Δημοτικής Αρχής να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των αδέσποτων, και όχι ο κ. Μπατζιάκας. Μια αποτυχία που οφείλεται τόσο στην ανικανότητά του αλλά κυρίως στο γεγονός ότι θέλησαν με αδιαφανείς- εν πολλοίς- διαδικασίες, να κάνουν μόνο κινήσεις εντυπωσιασμού. Οσο δε για τις δηλώσεις του, περί γαβγισμάτων.. απλά δείχνουν το επίπεδό του. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που στην ερώτηση δημοσιογράφου, για τις ακαθαρσίες στο Καταφύγιο, απαντούσε με το ερώτημα «μήπως θέλετε να βάλουμε… φελλό στα ζώα;». Ουδέν σχόλιο. Απλά θα του επαναλάβω αυτό που του είπα και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Να προσέχει με τις προτάσεις που φέρνει, γιατί θα βρεθεί κατηγορούμενος. Και θα του θυμίσω ότι στην ίδια συνεδρίαση ο Μπέος είπε: «Εγώ δεν καλύπτω τον Μπατζιάκα. Κάντε του μήνυση».

Ν.Τ

Συμμετοχή

Τρεις μόλις εκπρόσωποι φορέων βρέθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Βόλου χθες το πρωί, προκειμένου να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης -δεύτερη κατά σειρά- για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Η συνεδρίαση θα επαναληφθεί σήμερα, στις 11 το πρωί, λίγες ώρες πριν το δημοτικό συμβούλιο κληθεί να επικυρώσει το τοπικό σχέδιο, προκειμένου την ερχόμενη Τρίτη να το υποβάλλει.

Ο χρόνος πλέον πιέζει ασφυκτικά.

Ε.Χ.

Παράταση

Νέα παράταση έως τις 30 Νοεμβρίου για την απόδοση του ΦΠΑ από τους κλάδους της ιδιωτικής εκπαίδευσης…

Κι ενώ οι υποσχέσεις για κατάργηση του ΦΠΑ προεκλογικά δίνουν και παίρνουν.

Ποιοι την πληρώνουν; Οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων που καλούνται να κινηθούν σε… αχαρτογράφητα νερά, οι γονείς που δεν μπορούν να σηκώσουν άλλα οικονομικά βάρη και φυσικά οι μαθητές που νιώθουν ότι είναι… πολυτέλεια η εκπαίδευσή τους.

Ε.Χ.

Προεκλογικοί διάλογοι

Συζήτηση μεταξύ δύο Βολιωτών στο καφενείο.

– Πόσο μορφώθηκες από το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών στην τηλεόραση;

– Εκείνο που μου έμεινε ήταν η θολούρα των απαντήσεων που έδιναν (και απέκρυψαν) στις ερωτήσεις που τους δινόντουσαν και το έντονο μακιγιάζ όλων εκεί μέσα. Ολική παραμόρφωση ιδεών και απόψεων από τους ερωτώμενους, από τη μία μεριά, και μεγάλη παραποίηση (ή αν θέλετε περιποίηση) των γυναικείων χαρακτηριστικών από την άλλη.

– Και οι αρχηγοί χωρίς γραβάτα;

– Γυμνά επιχειρήματα. Ολη η αλήθεια στη γύμνια της.

Καν.

Δεν έχει «σκελετούς» στα ντουλάπια

Στο ερώτημα γιατί κάποιος πρέπει να ψηφίσει Ποτάμι, απαντά στο προεκλογικό του φυλλάδιο ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Μαγνησίας Απόστολος Παπαδούλης.

Το Ποτάμι, γράφει ο Απ. Παπαδούλης, είναι καινούργιο, χωρίς πελατειακά βαρίδια και «σκελετούς» στα ντουλάπια του. Δεν πάσχει από ιδεοληψίες και επιδιώκει το αυτονόητο: αυτό δηλαδή που ορίζει η κοινή λογική και το συμφέρον της χώρας. Από την αρχή τάχθηκε καθαρά με την παρουσία της Ελλάδας στην Ευρώπη και στην ευρωζώνη και «έσπρωξε» τελικά στις αποφάσεις, που κρατάνε ακόμη την χώρα όρθια.

Και καταλήγει σημειώνοντας ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει δημιουργήσει έναν κορμό αξιόλογων κοινοβουλευτικών και τεχνοκρατικών στελεχών, που πείθουν ότι αυτό που εισηγείται το Ποτάμι το κάνει επειδή το κόμμα μπορεί.

Ν.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου